Hybride warmtepomp Nunspeet Combineer jouw huidige ketel met een warmtepomp: spaar €30 p/maand


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


De welbekende hr-ketel (Vaillant, Atag, Intergas, Remeha) verdwijnt vanaf 2021. Jouw oude & vertrouwde cv-ketel mag je dan alleen nog maar omruilen voor een toekomstbestendig alternatief. Denk daarbij aan infraroodpanelen, elektrische cv-ketel, zonneboiler, biomassaketel, pelletkachel of een warmtepomp. Deze laatste optie is het meest interessant, maar ook duur. Een tussenweg is nu ook mogelijk: het hybride warmtepomp systeem in Nunspeet met ketel. Hierbij gaat het om een combi van een warmtepomp en CV-ketel. Niet al te duur, ook voor oudere woningen, en je bespaart op je energierekening. Hier check je praktische details over verschillende soorten, energiekosten, subsidies, energieverbruik enz.


Wat is een hybride warmtepomp?

Een hybride warmtepomp is een warmtepomp bovenop de jouw klassieke hr-ketel. Zeer populair in Nunspeet. Een hybride installatie is zowel interessant voor jaren 80 woningen en nieuwe woningen. Een simpele en relatief goedkope aanpak om het gasverbruik terug te dringen. Verder stoot je veel minder CO-2 uit. De hybride warmtepomp haalt warmte uit ventilatielucht of buitenlucht. Het gasverbruik verklein je tot wel 83%. De hr-ketel ondersteunt als het erg koud is.

Soorten Hybride warmtepompen

De hybride warmtepomp is er in allerlei uitvoeringen. Sommige types zijn puur voor de verwarming, en andere modellen regelen het warme water. Voor vrijwel elk soort woning is er een passende installatie. Let op: redelijke isolatie is cruciaal. Welke uitvoering matcht bij mijn huis? Onderstaand analyseer je praktische info over 2 veel gekozen hybride systemen (en vind alles over Heliotherm verwarming).

1. Buitenlucht warmtepomp

Je ziet het steeds meer: De (hybride) lucht-water warmtepomp plaatsen in Nunspeet. Een buitenunit (airco-achtig systeem) haalt warmte uit de buitenlucht (kan lawaai maken). Deze opgevangen warmte gaat met leidingen naar het binnendeel van de installatie. De warmtepomp converteert de buitenlucht naar warmte om je huis te verwarmen. Het warmtepomp-gedeelte draagt zorg voor verwarming, en de cv-ketel voor warm tapwater. Wil je de warmtepomp ook gebruiken voor warm tapwater? Dan is een waterboiler noodzakelijk.

2. Ventilatiewarmtepomp

De meeste huizen worden mechanisch geventileerd. De ventilatie warmtepomp haalt z’n voordeel uit lucht uit het huis zelf. De gewonnen warmte wordt naar de gasketel gestuurd. Hieruit komt energie dat wordt gebruikt voor de centrale verwarming en ook voor het aanmaken van heet water. Het systeem gaat enorm efficiënt te werk. Dit betekent een lagere energierekening! Zet je de ventilatielucht warmtepomp in enkel voor de aanmaak van heet water? Dan is een warmtepompboiler de juiste benaming.

Betaalbaar

Een hybride oplossing is al verkrijgbaar vanaf €3100.

Simpele installatie

Je hoeft de woning niet eerst grondig te renoveren.

Milieubewust product

Schroeft gasverbruik terug tot 65%. Voor de langetermijn!

Wat kan ik besparen met een hybride warmtepomp?

Een hybride warmtepomp kopen is zo gek nog niet. Het is voordelig, er zijn aantrekkelijke subsidies en je wekelijkse energieverbruik neemt flink af, plus uitstoot van CO-2 in gemeente Nunspeet. Waar mag ik op rekenen? Hierna check je meer info (of vraag een warmtepomp offerte Nunspeet aan).

Besparingen realiseren met hybride warmtepompen doe je aan twee kanten: de totale energielasten gaan naar beneden, en de Co-2 uitstoot wordt gereduceerd. Rechts kan jij een uitgewerkte calculatie vinden. Met een hybride warmtepompsysteem bespaar je – in het geval van een eengezinswoning – eenvoudig €330 per jaar. Bovendien verminder jij CO2 uitstoot 2000 kilo. Lekker geld overhouden en je bestrijdt het broeikaseffect. Je treft hier ook uitgebreide info over hybride warmtepomp Zuidveld.

Type opstelling Verbruik energie* Kosten stroom + gas* Bezuinigen* CO2-uitstoot
Gewone CV-ketel 1500 m3 gas €945 €0 3200 kilo
Warmtepomp 5 kW met CV-ketel 500 m3 gas + 1500 kWh per jaar €615 €330 2000 kilo

* Calculatie op jaarbasis (update oktober 2020).

Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Hoeveel subsidie ontvang ik voor mijn warmtepomp in Nunspeet? (update oktober 2020)

De grote vraag is natuurlijk: wat kost een hybride warmtepomp? Daarbij dien je rekening te houden met prijs van het systeem, kosten van het installeren, ISDE subsidie en besparing om energie. Vaak heb je recht op een hoge subsidie (ISDE). Het bestellen van een hybride warmtepomp is dan nog interessanter in de provincie Gelderland.

Kosten van de pomp

Het totaalplaatje bestaat voornamelijk uit de winkelprijs van de warmtepomp. Daarnaast bedragen de installatiekostengemiddeld zo’n 35% van de productprijs. Je gaat meer elektriciteit gebruiken, en het gasverbruik neemt af. Dit moet je natuurlijk wel verrekenen voor een compleet beeld via een installatiebedrijf uit Nunspeet.

Subsidie (ISDE) in Nunspeet

De Rijksdienst voor Ondernemend Nederland heeft een zeer aantrekkelijke subsidieregeling als je kiest voor milieuvriendelijke energieproducten als elektrische cv-ketels, infraroodpanelen, biomassaketel, zonneboilers, pelletkachels en warmtepompen. We hebben het over de ‘Investeringssubsidie duurzame energie (RVO)’ wat een tegemoetkoming geeft tussen de €800 tot ongeveer € 4500. Het bedrag wat jij terugkrijgt hangt af van het type, capaciteit (kW) en het energielabel. Let op: wacht niet te lang.

Terugverdientijd

Om de terugverdientijd van een hybride systeem te schatten behoor je alle soorten opbrengsten en kosten met elkaar verrekenen. De prijs van het apparaat, installatie, de stroom/gas besparing en vanzelfsprekend de subsidie. In de meeste gevallen vloeit hieruit voort een hoog rendement. Dit geeft een gemiddelde terugverdientijd van zo’n 7 jaar. Voor dure systemen met water-water en aardbronnen moet je rekening houden met 11 jaar.

CV-ketel + warmtepomp combinatie

Een hybride systeem differentieert zich van een full electric (standalone) warmtepomp. Het werkt namelijk met minimaal twee warmtebronnen. Voor het aansturen van de verwarming, heet water voor de douche en keuken, en om over genoeg elektriciteit te beschikken zal je een combinatie van energiebronnen moeten zoeken. Dit kan met verschillende manieren. De (CV) gasketel springt aan op de piekmomenten. Neem tenminste een gecertificeerde installateur in Nunspeet. Tevens kan je een zonneboiler en/of zonnepanelen kiezen. Meer daarover lees je hieronder.

Combineren met CR-ketel

Ga jij voor een hybride warmtepomp? Een (relatief) recent geplaatste HR-ketel (van bijvoorbeeld Atag of natuurlijk Novum) is dan benodigd. Je gasketel wordt alleen geactiveerd wanneer dat echt nodig is. Bijvoorbeeld op koude dagen. Let op: niet elke traditionele ketel werkt i.c.m. een warmtepomp. Lees je goed in voor je overgaat tot de aankoop. Mensen zochten ook naar: hybride systeem in Heesselt installeren.

Zonnepanelen laten installeren (gemeente Nunspeet)

Een warmtepomp met cv-ketel draait op stroom. Deze energie kan je zelf opwekken met zonnepanelen. Je ‘groene’ elektriciteit kan direct worden gebruikt door de warmtepomp. Zonnepanelen in combinatie met een hybride warmtepomp hebben zichzelf vlug terugverdiend. Het is een mooi begin voor gasvrij wonen in Nunspeet.

Zonneboiler toevoegen

Met een eigen zonneboiler zit je nooit verlegen om heet tapwater dat je kunt gebruiken voor sanitair gebruik of om te koken. Dergelijke boilers kan je bestellen in verschillende groottes. Op basis van het aantal bewoners en gebruik van energie kies je een kleine (100 liter ) of een XL-systeem (300 liter). Met behulp van grensverleggende zonnecollectoren bovenop je woning wordt het water verwarmd en opgeslagen. In de ochtend en middag wekt de boiler warm water op en dat kan in de avonduren meteen ingezet worden.

Willen jullie zo'n hybride systeem in Nunspeet installeren voor radiatoren of vloerverwarming? Doorzoek warmtepomp prijzen voor nieuwbouw en bestaande bouw!