Hybride warmtepomp Oisterwijk Een combi van warmtepomp en CV-ketel: bezuinig €45 p/maand


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


De “gewone” cv-ketel (van Intergas, Vaillant, Nefit, Remeha) mag je vanaf 2021 niet meer vervangen. Jouw “gewone” CV-ketel op gas mag je dan slechts omwisselen voor een duurzaam alternatief. Onder ander pelletkachel, infraroodpanelen, elektrische cv-ketel, het warmtenet, zonneboiler of een warmtepomp. De laatstgenoemde is het meest interessant, maar is zeker niet goedkoop. Daar is iets op gevonden: het hybride warmtepomp systeem in Oisterwijk met ketel. Dit is een combinatie van warmtepomp en CV-ketel. Voordelig, is geschikt voor bestaande bouw en nieuwbouw, en je bespaart op je energierekening. Hieronder signaleer je bruikbare details over subsidies, werking, verschillende soorten, voordelen en nadelen enz.


Wat is een hybride warmtepomp?

Een hybride warmtepomp is een warmtepomp bovenop de jouw “oude” verwarmingsketel. Zeer populair in Oisterwijk. Zo’n hybride systeem is goed toepasbaar in bestaande woningen en nieuwbouwprojecten. Een relatief eenvoudige en voordelige wijze om de gasrekening te drukken. Daarbovenop is het een “groene” manier van verwarmen. De hybride warmtepomp haalt warmte uit buiten- of ventilatielucht. Je gasverbruik breng je gemiddeld terug met 69%. De CV-ketel “helpt” bij piekverbruik.

Soorten Hybride warmtepompen

De hybride warmtepomp heb je in allerlei types. Sommige uitvoeringen zorgen voor een verwarmd huis, en andere systemen zijn puur voor het opwarmen van water. Voor haast elke ruimte is er een geschikt systeem. Let op: isolatie + HR++ glas is essentieel. Welke installatie sluit aan bij mijn woning? Hieronder bekijk je bruikbare info over de 2 meest populaire installaties (of check Metro Therm verwarming).

1. Buitenlucht warmtepomp

Sterk in opkomst: De (hybride) lucht-water warmtepomp plaatsen in Oisterwijk. Een soort ventilator buiten onttrekt warmte uit de buitenlucht (soms lawaaierig). De gewonnen energie gaat door leidingen naar het binnendeel. Het apparaat zet de buitenlucht om naar warm water voor radiatoren of vloerverwarming. De warmtepomp zorgt dus voor de verwarming, het warme water komt van de CV-ketel. Ga jij de warmtepomp inzetten voor het aanmaken van warm water? Ga dan gebruik maken van een waterboiler.

2. Ventilatiewarmtepomp

Het merendeel van de huizen beschikken over mechanische ventilatie. De ventilatie warmtepomp haalt z’n voordeel uit lucht uit het huis zelf. Deze warmte wordt naar de gasketel gestuurd. Hieruit komt energie dat wordt gebruikt voor de centrale verwarming en ook voor het aanmaken van heet water. Het systeem gaat enorm efficiënt te werk. Dit betekent een lagere energierekening! Zet je de ventilatielucht warmtepomp in enkel voor het opwekken van warm water (bijv. om te douchen). Dan is dit eigenlijk een warmtepompboiler.

Voordelig

Een hybride systeem bestel je al vanaf €3000.

Gemakkelijk aan te sluiten

De enige voorwaarde is matige isolatie.

Verantwoord verwarmen

Verminder het gasverbruik met 80%. Bijna gasvrij leven.

Wat kan ik besparen met een hybride warmtepomp?

Een hybride warmtepomp kopen is een slimme keuze. De aanschafprijs is laag, er zijn aantrekkelijke subsidies en je energielasten dalen flink, net als de CO2-uitstoot in gemeente Oisterwijk. Waar mag ik op rekenen? Verderop lees je een voorbeeld (of vraag een warmtepomp offerte Oisterwijk aan).

Geld besparen met de hybride warmtepomp gebeurt op 2 manieren: de totale energielasten gaan naar beneden, en de uitstoot van Co-2 gaat naar beneden. Hiernaast schetst onze specialist een voorbeeld. Dankzij een hybride warmtepompsysteem bezuinig je – in een doorsnee-woning (eenpersoons) – gemiddeld €320 per jaarafrekening. Ook verklein je de Co-2 uitstoot met wel 2150 kilo. Leuk voor de bankrekening dus en je neemt je energie-verantwoordelijkheid. Op hybridewarmtepompvergelijken.nl bekijk je ook hybride warmtepomp Zweins.

Type installatie Stroom & Gas verbruik* Kosten stroom + gas* Bezuiniging* CO2-uitstoot
Normale HR-ketel 1950 m3 gas €1228,5 €0 3350 kilo
Warmtepomp 5 kW met CV-ketel 950 m3 gas + 1550 kWh per jaar €908,5 €320 2150 kilo

* Berekend op jaarbasis (update september 2021).

Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Hoeveel subsidie ontvang ik voor mijn warmtepomp in Oisterwijk? (update september 2021)

Uiteindelijk wil je 1 ding weten: wat kost een hybride warmtepomp? Analyseer hiervoor alle onderdelen als prijs van het systeem, installatiewerk, ISDE subsidie en besparing om energie. Check hoe hoog de subsidie is op het gekozen systeem (ISDE). Het bestellen van een hybride warmtepomp is vooral dit jaar erg verstandig in de provincie Noord-Brabant.

Kostprijs

De totale kosten bestaan o.a. uit de kosten van de apparatuur. Daarnaast bedragen de installatiekostengemiddeld zo’n 45% van de productprijs. Je gaat meer stroom verbruiken, terwijl je minder gas stookt. Verreken de stroom- en gaskosten om een helder beeld te krijgen via een installatiebedrijf uit Oisterwijk.

Subsidie (ISDE) in Oisterwijk

De RVO biedt een zeer aantrekkelijke subsidieregeling als je kiest voor milieuvriendelijke energieproducten als zonneboilers, het warmtenet, pelletkachels, infraroodpanelen, biomassaketel en warmtepompen. Dit heet ook wel de ‘Investeringssubsidie duurzame energie (RVO)’ die recht geeft op een bedrag tussen de €2100 tot ongeveer € 4300. De exacte hoogte van de subsidie heeft te maken met het type systeem, het aantal KW en energielabel. Let op: wacht niet te lang.

Terugverdientijd

Om de terugverdientijd van deze hybride opstelling te analyseren moet je beslist alle baten en kosten verrekenen. Kosten systeem + installatiekosten, de energiebesparingen en uiteraard je subsidie. In de meeste gevallen volgt een aantrekkelijk rendement. Dat geeft doorgaans een gemiddelde terugverdientijd van plus minus 8,5 jaar. Wanneer we spreken over all-electric met water-water en aardbronnen duurt dat aanzienlijk langer.

CV-ketel + warmtepomp combinatie

Een hybride systeem differentieert zich van een standalone (volledig elektrische) pomp. Het systeem werkt samen met 2 of meer warmtebronnen. Voor bijvoorbeeld instant-verwarming, genoeg warm tapwater, en om over genoeg elektriciteit te beschikken moet je energiebronnen combineren. Dit kan met allerlei systemen. De gasketel (CV) blijft werken als je veel warm water gebruikt. Kies hiervoor altijd een gediplomeerde installateur in Oisterwijk. Daarnaast kun jij een zonneboiler en/of zonnepanelen laten installeren. Meer over al deze combinaties check je in onderstaande alinea.

Combinatie met jouw huidige CV-ketel

Ga jij voor een hybride warmtepomp? Een goede HR-ketel (bijvoorbeeld van Ferroli of Sentry) is dan onmisbaar. Je gasketel wordt alleen geactiveerd als er extra veel vraag is. Dat kan zijn als de temperatuur buiten laag is. Let op: niet elke CV-ketel werkt in combinatie met een warmtepomp. Laat je altijd goed informeren voor je overgaat tot de aankoop. Lees nu verder over hybride systeem in Hekendorp installeren.

Zonnepanelen aansluiten (gemeente Oisterwijk)

Een warmtepomp met cv-ketel draait op stroom. De benodigde energie kan je via je eigen zonnepanelen opwekken. Deze energie wordt toegepast op het verbruik van de warmtepomp. Zonnepanelen in combinatie met een hybride warmtepomp zijn snel terugverdiend. Het is een goede stap vooruit richting de “0” op de gasmeter in Oisterwijk.

Zonneboiler plaatsen

In het geval je een zonneboiler hebt, zit je er goed bij. Je hebt heet water voor dagelijks gebruik, voor de bad/douche of voor de wasmachine. De boilers zijn er in allerlei formaten. Met het aantal huisgenoten als basis en energieconsumptie kies je een kleine (175 liter) of grotere boiler (400 liter). Dankzij krachtige zonnecollectoren op jouw dak wordt het water op een duurzame manier opgewekt. Overdag wek je stroom op, die in de avond meteen consumeerbaar is.

Direct een hybride systeem in Oisterwijk laten installeren voor vloerverwarming of radiatoren? Check warmtepomp prijzen voor oude huizen en nieuwbouw!