Hybride warmtepomp Oosterblokker Een combi van warmtepomp en CV-ketel: bespaar €30 p/maand


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


De “gewone” verwarmingsketel (als Remeha, Nefit, Intergas, Atag) gaat vanaf 2021 helemaal in de ban. Jouw welbekende cv-ketel mag je dan alleen inwisselen voor een groene verwarmingsbron. O.a. een elektrische cv-ketel, zonneboiler, pelletkachel, infraroodpanelen, het warmtenet of een warmtepomp. Vooral dat laatste wordt veel genoemd, maar ook duur. Goed nieuws, er is een middenweg: het hybride warmtepomp systeem in Oosterblokker met ketel. Hierbij gaat het om een combi van een warmtepomp en CV-ketel. Betaalbaar, eenvoudig te installeren en het verbruikt amper gas. Op de site check je nuttige informatie over werking, energieverbruik, verschillende soorten, voordelen en nadelen enz.


Wat is een hybride warmtepomp?

Een hybride warmtepomp is een warmtepomp op de oude & vertrouwde verwarmingsketel. Zeer populair in Oosterblokker. Zo’n hybride systeem rendeert in bestaande bouw en nieuwbouw. Het is een gemakkelijke en niet al te dure oplossing om de gasrekening te drukken. Verder stoot je veel minder CO-2 uit. De hybride warmtepomp onttrekt warmte uit ventilatielucht of buitenlucht. Je gasverbruik minimaliseer je zo met 85%. De cv-ketel is alleen nodig als het erg koud is.

Soorten Hybride warmtepompen

De hybride warmtepomp heb je in allerlei types. Sommige modellen zijn puur voor de verwarming, en andere apparaten dragen zorg voor water om te douchen. Voor vrijwel elk soort woning is er een oplossing. Onthoud wel: redelijke isolatie is noodzakelijk. Welk model spoort met mijn wensen en budget? Hierna detecteer je een korte uitleg over de buitenlucht- en ventilatiepomp (of bekijk Thermia verwarming).

1. Buitenlucht warmtepomp

We merken dat het in trek is: De (hybride) lucht-water warmtepomp plaatsen in Oosterblokker. Een soort airco die buiten staat “vangt” warmte uit de buitenlucht (maakt wat lawaai). Deze opgevangen warmte gaat met een leiding naar het binnendeel. Het systeem vormt de buitenlucht om naar warmte om je huis te verwarmen. De installatie zorgt dus in eerste instantie voor verwarming, de CV ketel zorgt voor heet water. Zoek jij een systeem dat ook het tapwater opwarmt? Het plaatsen van een waterboiler is dan onmisbaar.

2. Ventilatiewarmtepomp

Miljoenen huizen worden mechanisch geventileerd. De ventilatie warmtepomp werkt op basis van warmte in de ventilatielucht. Deze vrijgekomen warmte wordt getransporteerd naar de CV. Deze ketel maakt gebruik van deze warmte om de verwarming van de woning aan te sturen en heet water voor dagelijks gebruik te faciliteren. De installatie gaat enorm efficiënt te werk. Zo houd je geld over (verlaging van het energietarief). Wordt de ventilatielucht warmtepomp enkel gebruikt voor het maken van warm tapwater? Dan is een warmtepompboiler de juiste benaming.

Lage instapprijs

Een hybride systeem er er al vanaf €2000.

Makkelijk te installeren

De enige voorwaarde is matige isolatie.

Toekomstbestendig

Reduceert gasverbruik met 50%. Richting gasloos wonen.

Hoeveel kan ik besparen met een hybride warmtepomp?

Zo’n hybride warmtepomp kopen is voor veel woningeigenaren interessant. De kostprijs is laag, er zijn aantrekkelijke subsidies en je energielasten dalen flink, net als de CO2-uitstoot in gemeente Drechterland. Waar moet ik aan denken? Onderstaand bekijk je een rekenvoorbeeld (of vraag een warmtepomp offerte Oosterblokker aan).

Besparingen realiseren met hybride warmtepompen gaat langs 2 kanten: je energielasten dalen, en de uitstoot van Co-2 gaat naar beneden. Rechts geeft onze expert een toelichting. Op basis van een hybride warmtepompsysteem bezuinig je – in een gemiddelde woning (1 persoon) – tot wel €360 per 12 maanden. Daarnaast verklein je de Co-2 uitstoot met wel 2150 kilo. Leuk voor de bankrekening dus en je draagt jouw steentje bij aan een schonere aarde. Je treft hier ook uitgebreide info over hybride warmtepomp Achtmaal.

Installatie Gas + Elektra verbruik* Energielasten* Bezuinigen* CO2-uitstoot
HR-ketel 2000 m3 gas €1260 €0 3350 kilo
Warmtepomp 5 kW met Normale HR-ketel 1000 m3 gas + 1350 kWh per jaar €900 €360 2150 kilo

* Berekend op jaarbasis (update september 2021).

Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Krijg ik subsidie voor mijn warmtepomp in Oosterblokker? (update september 2021)

Wat jij natuurlijk wil weten is: wat kost een hybride warmtepomp? Analyseer hiervoor alle onderdelen als kostprijs, installatiekosten, ISDE subsidie en besparing om energie. Bekijk altijd de Investeringssubsidie duurzame energie ISDE. Het snel bestellen van een hybride warmtepomp is dan nog interessanter in de provincie Noord-Holland.

Kosten van de pomp

De totale kosten bestaan o.a. uit de winkelprijs van de warmtepomp. Een specialist voor het aanleggen kost gemiddeld zo’n 25% van de kostprijs. Je gaat meer stroom verbruiken, echter het gasverbruik daalt enorm. Probeer een schatting te maken zodat je weet wat de investering je oplevert via een installatiebedrijf uit Oosterblokker.

ISDE Subsidie in Oosterblokker

Het rijk biedt een historische subsidieregeling wanneer je jouw woning verwarmt met duurzame systemen als zonneboilers, elektrische cv-ketels, pelletkachels, het warmtenet, biomassaketel en warmtepompen. Dit noemen we de ‘Investeringssubsidie duurzame energie (RVO)’ die recht geeft op een bedrag tussen de €1300 – €3600. De uiteindelijke subsidie heeft te maken met het model, vermogen (kW) en energielabel. Let op: wacht niet te lang.

Terugverdientijd

Om de terugverdientijd van een hybride systeem te analyseren moet je alle kosten en baten met elkaar verrekenen. De aanschafkosten, de besparing op energie en uiteraard je subsidie. Normaliter resulteert dit in een noemenswaardig rendement en een gemiddelde terugverdientijd van 8,5 jaar. In gevallen van volledig elektrisch met grondboring (aardbron) is dit vaak minimaal 13 jaar.

Warmtepomp combineren met CV-ketel

Een hybride systeem differentieert zich van een standalone (volledig elektrische) pomp. Je bent genoodzaakt te kiezen voor diverse warmtebronnen. Voor het aansturen van de verwarming, warm water om te douchen en te wassen, en om alle elektrische producten te laten werken heb je veel vermogen nodig (combineren). Je kunt denken aan velerlei combinaties. De gasgestookte ketel doet z’n werk op als er extra capaciteit nodig is. Vraag wel een gediplomeerde installateur in Oosterblokker. Daarnaast kan je zonneboilers en ook zonnepanelen aanschaffen. Meer daarover lees je hieronder.

Combinatie met jouw huidige CV-ketel

Laat jij een hybride warmtepomp installeren? Een innovatieve HR-ketel (van merken als Buderus en Intergas) is dan noodzakelijk. De gasgestookte ketel treedt in werking als het echt nodig is. Bijvoorbeeld in de winter. Noemenswaardig: niet elke cv kun je combineren met een warmtepomp. Zoek altijd uitgebreid naar info alvorens je een systeem kiest. Misschien vind je dit ook relevant: hybride systeem in Heusden installeren.

Zonnepanelen aansluiten (gemeente Drechterland)

Een warmtepomp met cv-ketel draait op stroom. Deze energie kan je met je eigen zonnepanelen genereren. De opgewekte stroom gaat direct naar de warmtepomp. Zonnepanelen in combinatie met een hybride warmtepomp kunnen een interessante investering zijn. Is voor nu een prima maatregel voor een woning zonder gasverbruik in Oosterblokker.

Zonneboiler toevoegen

In het geval je een zonneboiler hebt, heb je altijd de beschikking over voldoende warm tapwater, voor de bad/douche of om te wassen. Ze zijn verkrijgbaar grote en kleine versies. Gebaseerd op je gezinssituatie en verbruik van energie zoek jij een kleine (100 liter ) of grote zonneboiler (375 liter). Met behulp van krachtige zonnecollectoren bovenop je woning wordt het water op een duurzame manier opgewekt. Overdag wek je stroom op, die je ‘s avonds gebruikt.

Ook een hybride systeem in Oosterblokker laten installeren voor radiatoren of vloerverwarming? Inspecteer warmtepomp prijzen voor nieuwe en oude huizen!