Hybride warmtepomp Ressen Een combinatie van CV-ketel en warmtepomp: bespaar €400 p/jaar


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


De “oude” hr-ketel (Remeha, Nefit, Vaillant, Atag) mag je vanaf 2021 niet meer vervangen. Jouw oude & vertrouwde hr-ketel mag je dan alleen nog maar omwisselen voor een milieuvriendelijk alternatief. O.a. een pelletkachel, elektrische cv-ketel, zonneboiler, infraroodpanelen, het warmtenet of een warmtepomp. Zo’n warmtepomp wordt veel genoemd, maar is ook prijzig. Daar is iets op gevonden: het hybride warmtepomp systeem in Ressen met ketel. Dit is een combinatie van CV-ketel en warmtepomp. De investering is niet enorm, eenvoudig te installeren en je bespaart op je energierekening. Hier bekijk je bruikbare informatie over verschillende soorten, energieverbruik, voordelen en nadelen , subsidies en meer.


Wat is een hybride warmtepomp?

Een hybride warmtepomp is een warmtepomp gecombineerd met jouw huidige ketel cv-ketel. Het wordt veel toegepast in Ressen. Een hybride installatie wordt veel toegepast in bestaande bouw en nieuwe huizen. Een probleemloze en relatief goedkope manier om het gasverbruik te verminderen. Daarbovenop is het erg duurzaam. De hybride warmtepomp vangt de warmte uit buitenlucht of ventilatielucht. Je gasverbruik neemt af met zo’n 67%. De hr-ketel springt alleen bij bij heel koude dagen.

Soorten Hybride warmtepompen

De hybride warmtepomp kun je bestellen in verschillende varianten. Sommige installaties zorgen voor een verwarmd huis, en andere modellen dragen enkel zorg voor warm water (douchen, koken). Voor praktisch elk type woning is er een passende installatie. Goed om te weten: matige tot goede isolatie is cruciaal. Welke installatie matcht bij mijn woning? Onderstaand ontdek je praktische info over de 2 meest populaire installaties (of check Kensa subsidie).

1. Buitenlucht warmtepomp

Erg populair: De (hybride) lucht-water warmtepomp plaatsen in Ressen. Een buitenunit met ventilator haalt warmte uit de buitenlucht (let op, maakt lawaai). Deze warmte gaat door leidingen naar de warmtepomp. De warmtepomp verandert de buitenlucht naar warm water voor radiatoren of vloerverwarming. Een warmtepomp voorziet in de centrale verwarming, de CV ketel zorgt voor heet water. Wil jij naast de verwarming ook het warme tapwater regelen met de warmtepomp? Ga dan gebruik maken van een waterboiler.

2. Ventilatiewarmtepomp

De meerderheid van de woningen beschikken over mechanische ventilatie. De ventilatie warmtepomp benut aanwezige lucht uit keuken, badkamer etc. De gewonnen warmte vindt z’n weg naar de hr-ketel. Deze ketel maakt gebruik van deze warmte voor het aansturen van radiatoren/vloerverwarming en voor water om te douchen/koken/wassen. Het apparaat werkt doelmatig. Dit betekent een lagere energierekening! Wordt de ventilatielucht warmtepomp enkel gebruikt voor heet tapwater t.b.v. dagelijks gebruik? Dan is dit eigenlijk een warmtepompboiler.

Relatief goedkoop

Een hybride apparaat er er al vanaf €2900.

Gemakkelijk aan te sluiten

Geen breek- of graafwerkzaamheden noodzakelijk.

Toekomstbestendig

Beperkt jouw gasverbruik met 70%. Denk aan de wereld!

Hoeveel bespaar ik met een hybride warmtepomp?

Een hybride warmtepomp kopen is zeer interessant. Het is voordelig, de subsidies zijn hoog en de maandelijkse energielasten zullen afnemen, net als de CO2-uitstoot in gemeente Lingewaard. Hoeveel precies? Onderstaand lees je meer info (of vraag een warmtepomp offerte Ressen op).

Besparingen realiseren met hybride warmtepompen doe je aan twee kanten: je energielasten dalen, en de CO2-uitstoot daalt. Op onze website vind je een rekenvoorbeeld. Met een hybride warmtepompsysteem bespaar je – in het geval van een eengezinswoning – ongeveer zo’n €460 per jaarafrekening. Daarbij reduceer je de CO2 uitstoot met 1700 kilo. Flink wat goed besparen en je bestrijdt het broeikaseffect. Lees nu verder over hybride warmtepomp Berkel en Rodenrijs.

Installatie Energieconsumptie* Energiekosten* Besparingen* CO2-uitstoot
Gewone CV-ketel 1800 m3 gas €1134 €0 2900 kilo
Warmtepomp 5 kW met Reguliere CV-ketel 800 m3 gas + 850 kWh per jaar €674 €460 1700 kilo

* Per kalenderjaar (update oktober 2020).

Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Heb ik recht op subsidie voor mijn warmtepomp in Ressen? (update oktober 2020)

Uiteindelijk wil je 1 ding weten: wat kost een hybride warmtepomp? Analyseer hiervoor alle onderdelen als kosten van de apparatuur, installatiewerk, hoogte van de subsidie en het toekomstige energieverbruik. Check hoe hoog de subsidie is op het gekozen systeem (ISDE). Het (online) bestellen van een hybride warmtepomp is vooral dit jaar erg verstandig in de provincie Gelderland.

Kostprijs

Allereerst heb je het tarief voor de pomp. Daarnaast bedragen de installatiekostenga uit van 25% van de productprijs. Je stroomverbruik neemt toe, maar veel minder (duur) gas. Dit moet je natuurlijk wel verrekenen voor een accuraat kostenplaatje via een installatiebedrijf uit Ressen.

ISDE Subsidie in Ressen

De overheid heeft een gulle subsidieregeling wanneer je investeert in duurzame energie als pelletkachels, het warmtenet, zonneboilers, infraroodpanelen, elektrische cv-ketels en warmtepompen. Dit heet ook wel de ‘Investeringssubsidie duurzame energie (RVO)’ die recht geeft op een bedrag tussen de €1100 – €4700. De exacte hoogte van de subsidie wordt afgeleid a.d.h.v. het merk, capaciteit (kW) en het energielabel. Dit maakt het nog aantrekkelijker.

Terugverdientijd

Om de terugverdientijd van een hybride pomp te ontdekken betaam je alle variabelen in een overzicht plaatsen. De aanschafkosten, de besparing op gas, en de subsidies. Meestal resulteert dit in een hoog rendement. Resulteert in een gemiddelde terugverdientijd van plus minus 7 jaar. Indien het gaat om kostbare plaatsingen met boringen en grondwater moet je rekening houden met 11 jaar.

CV-ketel met warmtepomp combineren

Een hybride systeem differentieert zich van een standalone (volledig elektrische) pomp. Het is afhankelijk van meerdere warmtebronnen. Bijv. voor de verwarming van je huis, heet water voor de douche en keuken, en om over genoeg elektriciteit te beschikken moet je energiebronnen combineren. Dit kan jij doen met allerlei opstellingen. De gasketel (CV) blijft werken bij piekverbruik. Selecteer zeker een gediplomeerde installateur in Ressen. Ook kun jij zonnepanelen / zonneboilers installeren. De mening van onze vakmannen bekijk je hierna.

Combineren met de huidige CV ketel

Ga je de overstap maken naar een hybride warmtepomp? Een innovatieve HR-ketel (van bijvoorbeeld Elco + Saunier Duval) is dan benodigd. De gasketel springt bij als er opeens veel vraag naar warmte is. Onder andere als de temperatuur buiten laag is. Tip: niet iedere ketel werkt i.c.m. een warmtepomp. Laat je altijd goed informeren voordat je tot een aankoop overgaat. Wellicht spreekt dit je ook aan: hybride systeem in Kinnum installeren.

Zonnepanelen aanleggen (gemeente Lingewaard)

Een warmtepomp met cv-ketel verbruikt veel energie. Deze “extra” stroom kun je eventueel opwekken met zonnepanelen. Deze energie wordt toegepast op het verbruik van de warmtepomp. Zonnepanelen in combinatie met een hybride warmtepomp hebben zichzelf vlug terugverdiend. Het is een goede stap vooruit richting de “0” op de gasmeter in Ressen.

Zonneboiler aansluiten

Wanneer je zo’n zonneboiler koopt, zit je nooit verlegen om warm water om te benutten voor de bad/douche of om te wassen. Dergelijke boilers kan je bestellen in verschillende groottes. Afhankelijk van de gezinssituatie en energieverbruik ga jij voor een kleine (100 liter) of een XL-systeem (375 liter). Middels een speciaal type zonnecollectoren bovenop je woning wordt warm water gemaakt en in de boiler opgeslagen. Overdag wek je stroom op, die in de avond meteen consumeerbaar is.

Willen jullie zo'n hybride systeem in Ressen installeren voor vloerverwarming of radiatoren? Doorzoek warmtepomp prijzen voor oude en nieuwe woningen!