Hybride warmtepomp Serooskerke Combineer jouw huidige ketel met een warmtepomp: bezuinig €40 p/maand


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


De traditionele verwarmingsketel (als Remeha, Atag, Nefit, Vaillant) zal vanaf 2021 langzaam verdwijnen. Jouw “oude” CV-ketel op gas mag je dan slechts omruilen voor een alternatief dat minder of geen gas verbruikt. Hierbij kun je denken aan zonneboiler, het warmtenet, pelletkachel, elektrische cv-ketel, infraroodpanelen of een warmtepomp. De laatstgenoemde wordt gezien als de opvolger van de CV, maar ook duur. Een tussenweg is nu ook mogelijk: het hybride warmtepomp systeem in Serooskerke met ketel. Dit is een combinatie van warmtepomp en CV-ketel. Betaalbaar, ook voor oudere woningen, en het verlaagt de CO-2 uitstoot. Met behulp van deze site vergelijk je nuttige uitleg over subsidies, energiekosten, werking, verschillende soorten en meer.


Wat is een hybride warmtepomp?

Een hybride warmtepomp is een warmtepomp gecombineerd met jouw “oude” CV-ketel op gas. Een vrij gangbare installatie in Serooskerke. Zo’n hybride oplossing is zowel interessant voor jaren 80 woningen en nieuwe woningen. Een relatief eenvoudige en relatief goedkope wijze om te besparen op de energienota. Daarbovenop stoot je veel minder CO-2 uit. De hybride warmtepomp haalt warmte uit omgevingslucht of ventilatielucht. Je gasverbruik kan je zo reduceren met 72%. De hr-ketel springt alleen bij als het nodig is (bijv. bij koude dagen).

Soorten Hybride warmtepompen

De hybride warmtepomp is er in allerlei uitvoeringen. Sommige uitvoeringen dragen bij aan ruimteverwarming, en andere systemen dragen zorg voor water om te douchen. Voor praktisch elk type woning is er een oplossing. Let op: matige tot goede isolatie is noodzakelijk. Welk systeem sluit aan bij mijn wensen en budget? Hieronder analyseer je een korte uitleg over de 2 meest gekozen opties (en bekijk Inovatech GmbH installatie).

1. Buitenlucht warmtepomp

Je ziet het steeds meer: De (hybride) lucht-water warmtepomp plaatsen in Serooskerke. Een buitenunit met ventilator onttrekt warmte uit de buitenlucht (soms lawaaierig). Deze energie gaat via leidingen naar de warmtepomp. Het apparaat zet de buitenlucht om naar warmte voor jouw verwarmingssysteem. Een warmtepomp voorziet in de centrale verwarming, het warme water komt van de CV-ketel. Zoek jij een systeem dat ook het tapwater opwarmt? Ga dan gebruik maken van een waterboiler.

2. Ventilatiewarmtepomp

Veel huizen in Nederland beschikken over mechanische ventilatie. De ventilatie warmtepomp haalt z’n voordeel uit luchtstromen uit de woning. Deze vrijgekomen warmte wordt getransporteerd naar de CV. Dit systeem wordt toegepast voor het verwarmen van de woning en voor warm water om te douchen. Het systeem heeft een hoog rendement. Dit betekent een lagere energierekening! Wordt een ventilatielucht warmtepomp uitsluitend toegepast voor het maken van warm tapwater? Dan is dit eigenlijk een warmtepompboiler.

Lage instapprijs

Een hybride systeem laat je al installeren vanaf €2600.

Simpele installatie

Technisch hoeft er aan de woning niets veranderd te worden.

Toekomstbestendig

Schroeft gasverbruik terug tot 50%. Bijna gasvrij leven.

Hoeveel bespaar ik met een hybride warmtepomp?

Zo’n hybride warmtepomp kopen is zeer interessant. De kostprijs is laag, de verschillende subsidies zijn serieus en je wekelijkse energieverbruik neemt flink af, plus CO2-uitstoot in gemeente Schouwen-Duiveland. Hoeveel precies? Onderstaand detecteer je handige uitleg (of vraag een warmtepomp offerte Serooskerke op).

Besparingen realiseren met hybride warmtepompen gebeurt op 2 manieren: je bent maandelijk minder geld kwijt aan energie, en je stoot minder CO-2 uit. Op onze website geeft onze expert een toelichting. Via een hybride warmtepompsysteem bezuinig je -in een doorsnee-woning (eenpersoons) – om en nabij de €440 per jaarafrekening. Verder daalt jouw Co2 uitstoot met 1650 kilo. Goed voor jouw portemonnee en je bestrijdt het broeikaseffect. Op hybridewarmtepompvergelijken.nl bekijk je ook hybride warmtepomp Castricum.

InstallatieEnergieverbruik*Kosten stroom + gas*Bezuiniging*CO2-uitstoot
Reguliere CV-ketel1950 m3 gas€1228,5€02850 kilo
Warmtepomp 5 kW met Gewone CV-ketel950 m3 gas + 950 kWh per jaar€788,5€4401650 kilo

* Per 12 maanden (update januari 2020).

Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Hoeveel subsidie ontvang ik voor mijn warmtepomp in Serooskerke? (update januari 2020)

De grote vraag is natuurlijk: wat kost een hybride warmtepomp? Daarvoor dien je rekening te houden met aspecten als investering van de pomp zelf, aansluitkosten, hoogte van de subsidie en stroomverbruik. Vaak heb je recht op een hoge subsidie (ISDE). Het bestellen van een hybride warmtepomp wordt zo nog aantrekkelijker in de provincie Zeeland.

Productprijs

Allereerst heb je het tarief voor de pomp. Daarnaast bedragen de installatiekostengemiddeld gezien 45% van de verkoopprijs. Het stroomverbruik stijgt, en het gasverbruik neemt af. Probeer een schatting te maken voor een accuraat kostenplaatje via een installatiebedrijf uit Serooskerke.

ISDE Subsidie in Serooskerke

De overheid heeft een zeer aantrekkelijke subsidieregeling wanneer je investeert in duurzame energie als infraroodpanelen, elektrische cv-ketels, pelletkachels, het warmtenet, zonneboilers en warmtepompen. Dit heet ook wel de ‘Investeringssubsidie duurzame energie (RVO)’ waarmee je een bedrag ontvangt tussen de €800 tot €2500. Het concrete bedrag waar jij recht op hebt wordt afgeleid a.d.h.v. het merk en type, vermogen (uitgedrukt in kW) en energielabel. Dit maakt het nog aantrekkelijker.

Terugverdientijd

Om de terugverdientijd van zo’n hybride installatie te ramen betaam je alle kosten en baten in een overzicht plaatsen. De aanschafkosten, de stroom/gas besparing en de subsidies. Over het algemeen vloeit hieruit voort een aantrekkelijk rendement + gemiddelde terugverdientijd van zo’n 7 jaar. Voor dure systemen met aardwarmte (boring) gaat dit naar de 12 jaar.

Combinatie warmtepomp + CV-ketel

Een hybride systeem onderscheidt zich van een standalone (volledig elektrische) pomp. Je kiest namelijk altijd minimaal twee warmtebronnen. Voor een aangenaam binnenklimaat, heet tapwater voor direct gebruik, en stroom voor alle elektrische apparaten moet je energiebronnen combineren. Dit is mogelijk met tal van systemen. De gasgestookte ketel doet z’n werk op als er extra capaciteit nodig is. Neem minstens een gecertificeerde installateur in Serooskerke. Verder kunnen jullie een zonneboiler en/of zonnepanelen aanschaffen. Meer over al deze combinaties check je in onderstaande alinea.

Combineren met de huidige CV ketel

Kies je voor een hybride warmtepomp? Een (relatief) recent geplaatste HR-ketel (van bijvoorbeeld Agpo en ook Rodiac) is wel cruciaal. Je gasketel wordt alleen geactiveerd als je veel warm water gebruikt. O.a. in de winter. Belangrijk: niet elke traditionele ketel werkt samen met een warmtepomp. Win eerst informatie in bij de installateur alvorens jij het systeem gaat bestellen. Misschien vind je dit ook relevant: hybride systeem in Lievelde installeren.

Zonnepanelen aanleggen (gemeente Schouwen-Duiveland)

Een warmtepomp met cv-ketel verbruikt veel energie. De stroom kun jij uiteraard zelf opwekken met zonnepanelen. Deze energie gaat direct naar de warmtepomp. Zonnepanelen in combinatie met een hybride warmtepomp hebben zichzelf vlug terugverdiend. Het is een mooi begin voor gasvrij wonen in Serooskerke.

Zonneboiler aansluiten

Met een eigen zonneboiler kun jij 24/7 aanspraak maken op heet water voor dagelijks gebruik, om te douchen of om te koken. Ze zijn verkrijgbaar verschillende groottes. Met het aantal huisgenoten als basis en verbruik van energie ga jij voor een kleine (200 liter) of grote zonneboiler (400 liter). Dankzij innovatieve zonnecollectoren op het huis wordt het water verwarmd en opgeslagen. Overdag wordt er warm water opgewekt die je ‘s avonds gebruikt.

Snel zo'n hybride systeem in Serooskerke laten installeren voor vloerverwarming of radiatoren? Vraag offertes aan m.b.t. warmtepomp prijzen voor nieuwbouw en bestaande bouw!