Hybride warmtepomp Stiens Een combinatie van CV-ketel en warmtepomp: spaar €45 p/maand


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


De klassieke mono cv-ketel (zoals o.a. Remeha, Atag, Vaillant, Intergas) mag je vanaf 2021 niet meer vervangen. Jouw oude & vertrouwde cv-ketel mag je dan enkel inruilen voor een toekomstbestendig alternatief. Onder ander pelletkachel, infraroodpanelen, biomassaketel, het warmtenet, elektrische cv-ketel of een warmtepomp. Vooral dat laatste is zeer populair, maar er hangt ook een prijskaartje aan. Een tussenweg is nu ook mogelijk: een hybride warmtepomp systeem in Stiens met ketel. In feite een combi van HR-ketel en een warmtepomp. Betaalbaar, ook voor oudere woningen, en je gasverbruik zal drastisch afnemen. Op deze pagina check je aanvullende uitleg over werking, energieverbruik, geschatte besparing, terugverdientijd en meer.


Wat is een hybride warmtepomp?

Een hybride warmtepomp is een combinatie van een warmtepomp met de oude & vertrouwde gasgestookte ketel. Het wordt veel toegepast in Stiens. Een hybride installatie is goed toepasbaar in bestaande woningen en nieuwe huizen. Een probleemloze en relatief goedkope aanpak om het gasverbruik terug te dringen. Verder is het erg duurzaam. De hybride warmtepomp neemt de warmte uit ventilatielucht of buitenlucht. Je gasverbruik daalt al gauw met 85%. De hr-ketel springt alleen bij als het erg koud is.

Soorten Hybride warmtepompen

De hybride warmtepomp is beschikbaar in verschillende soorten. Sommige installaties zorgen dat het aangenaam warm is in huis, en andere systemen zijn puur voor het opwarmen van water. Voor praktisch elk type woning is er een oplossing. Let op: matige tot goede isolatie is noodzakelijk. Welke installatie matcht bij mijn budget en eisen? Hieronder lees je praktische info over de ventilatie- en buitenluchtpomp (en check Tesy warmtepompen).

1. Buitenlucht warmtepomp

Erg populair: Een (hybride) lucht-water warmtepomp plaatsen in Stiens. Een buitenunit (airco-achtig systeem) onttrekt warmte uit de buitenlucht (let op, maakt lawaai). Deze opgevangen warmte gaat met leidingen naar het binnendeel. Het apparaat verandert de buitenlucht naar warmte om je huis te verwarmen. Een warmtepomp voorziet in de centrale verwarming, en de cv-ketel voor warm tapwater. Wil jij naast de verwarming ook het warme tapwater regelen met de warmtepomp? Ga dan gebruik maken van een waterboiler.

2. Ventilatiewarmtepomp

De meeste huizen hebben de beschikking over MV (mechanische ventilatie). De ventilatie warmtepomp werkt op basis van aanwezige lucht uit keuken, badkamer etc. Deze vrijgekomen warmte wordt naar de gasketel gestuurd. Hieruit komt energie dat wordt gebruikt voor het verwarmen van de woning en ook voor het aanmaken van heet water. Het apparaat is bijzonder effectief. Daardoor bespaar je flink op de energiekosten. Zet je de ventilatielucht warmtepomp in enkel voor heet tapwater t.b.v. dagelijks gebruik? Dan hebben we het over een warmtepompboiler.

Lage instapprijs

Een hybride oplossing laat je al installeren vanaf €3300.

Gemakkelijk aan te sluiten

Technisch hoeft er aan de woning niets veranderd te worden.

Verantwoorde keuze

Verkleint jouw gasverbruik met 50%. Denk aan de wereld!

Hoeveel kan ik besparen met een hybride warmtepomp?

Een hybride warmtepomp kopen is voor veel woningeigenaren interessant. Het is niet duur, de verschillende subsidies zijn serieus en je gasverbruik wordt gereduceerd, hetzelfde geldt voor de CO2-uitstoot in gemeente Leeuwarderadeel. Waar moet ik aan denken? Hieronder analyseer je alles wat je moet weten (of vraag een warmtepomp offerte Stiens op).

Kosten besparen via hybride warmtepompen kan je op twee manieren uitleggen: je bespaart op je energielasten, en je stoot minder CO-2 uit. Rechts schetst onze specialist een voorbeeld. Dankzij een hybride warmtepompsysteem bezuinig je – in een doorsnee-woning (eenpersoons) – zo rond de €290 op jaarbasis. Daarnaast daalt jouw Co2 uitstoot met 2050 kilo. Goed voor jouw portemonnee en wel zo duurzaam. Nu ook online: hybride warmtepomp Doesburg.

SituatieGas + Elektra verbruik*Energierekening*Bezuinigen*CO2-uitstoot
Gewone CV-ketel1950 m3 gas€1228,5€03250 kilo
Warmtepomp 5 kW met Reguliere CV-ketel950 m3 gas + 1700 kWh per jaar€938,5€2902050 kilo

* Calculatie op jaarbasis (update juli 2020).

Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Welke subsidie geldt er voor warmtepompen in Stiens? (update juli 2020)

Een relevante vraag is: wat kost een hybride warmtepomp? Daarvoor dien je rekening te houden met aspecten als kosten van de apparatuur, kosten van de installateur, eventuele subsidie en besparing om energie. Je kunt aanspraak maken op de ISDE subsidieregeling. Het snel bestellen van een hybride warmtepomp wordt zo nog aantrekkelijker in de provincie Friesland.

Productprijs

Je hebt natuurlijk als eerste te maken met de investering in de installatie. De vakman die komt plaatsen moet ook betaald worden, vaak ongeveer 35% van de kostprijs. Je gaat meer elektriciteit gebruiken, maar aan de andere kant daalt het gasverbruik. Deze bepaling moet je natuurlijk verrekenen om een helder beeld te krijgen via een installatiebedrijf uit Stiens.

Subsidie (ISDE) in Stiens

De landelijke autoriteit verleent een zeer aantrekkelijke subsidieregeling op het moment dat je overgaat tot duurzame aankopen van elektrische cv-ketels, zonneboilers, het warmtenet, infraroodpanelen, pelletkachels en warmtepompen. Dit noemen we de ‘Investeringssubsidie duurzame energie (RVO)’ die recht geeft op een bedrag tussen de €2000 – plus minus €3400. Het totale bedrag hangt af van het type, vermogen (kW) en energielabel. Profiteer nu het nog kan.

Terugverdientijd

Om de terugverdientijd van een hybride pomp te begroten betaam je alle kosten en baten verrekenen. Kosten systeem + installatiekosten, de besparing op energie en de hoogte van de subsidie. Over het algemeen resulteert dit in een noemenswaardig rendement en een gemiddelde terugverdientijd van ongeveer 6,5 jaar. Bij de geavanceerde producten met boringen en grondwater moet je rekening houden met 11 jaar.

Warmtepomp & CV-ketel combineren

Een hybride systeem is echt wat anders dan een full-electric (volledig elektrische) opstelling. Je kiest namelijk altijd 2 of meer warmtebronnen. O.a. voor het verwarmen van de woning, heet tapwater voor direct gebruik, en om over genoeg elektriciteit te beschikken ben je genoodzaakt diverse energiebronnen te combineren. Dit kan jij doen met velerlei systemen. De gasgestookte ketel doet z’n werk op bij heel koude dagen. Kies hiervoor zeker een vakbekwame installateur in Stiens. Daarnaast kan jij zonnepanelen en/of een zonneboiler kiezen. De tips van onze experts tref je hieronder.

Combineren met bestaande CV ketel

Ga je de overstap maken naar een hybride warmtepomp? Een (relatief) recent geplaatste HR-ketel (bijvoorbeeld van Baxi of natuurlijk RLM) is echter onmisbaar. De gasgestookte ketel treedt in werking wanneer dat echt nodig is. O.a. bij strenge vorst. Goed om te weten: niet elke CV-ketel kun je combineren met een warmtepomp. Laat je daarom altijd goed voorlichten voordat jij het product gaat kopen. Lees nu verder over hybride systeem in Menaam installeren.

Zonnepanelen laten installeren (gemeente Leeuwarderadeel)

Een warmtepomp met cv-ketel verbruikt veel energie. De benodigde energie kan je genereren met eigen zonnepanelen. De opgewekte stroom gaat direct naar de warmtepomp. Zonnepanelen in combinatie met een hybride warmtepomp kunnen een interessante investering zijn. Het is een mooi begin voor een gasvrije woning in Stiens.

Zonneboiler

In het geval je een zonneboiler hebt, kun jij 24/7 aanspraak maken op voldoende warm tapwater, voor een warme douche of voor de wasmachine. Ze zijn verkrijgbaar diverse afmetingen. Door te kijken naar aantal inwoners en behoefte aan energie maak je de keuze voor een kleine (100 liter ) of grote variant (250 liter). Middels een speciaal type zonnecollectoren op het dak kan water worden verwarmd. In de ochtend en middag wekt de boiler warm water op dat je in de avond consumeert.

Wil je een hybride systeem in Stiens installeren voor radiatoren of vloerverwarming? Aanvraag warmtepomp prijzen voor nieuwe en oude huizen!