Hybride warmtepomp Swifterbant Een combinatie van CV-ketel en warmtepomp: spaar €350 p/jaar


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


De “oude” gasgestookte ketel (zoals Vaillant, Intergas, Atag, Nefit) gaat vanaf 2021 helemaal in de ban. Jouw welbekende mono cv-ketel kun je dan enkel omruilen voor een duurzaam alternatief. Bijvoorbeeld pelletkachel, elektrische cv-ketel, het warmtenet, infraroodpanelen, zonneboiler of een warmtepomp. Zeker die laatste mogelijkheid is het meest interessant, maar is ook prijzig. Gelukkig is er een tussenoplossing: een hybride warmtepomp systeem in Swifterbant met ketel. Hierbij gaat het om een combi van een warmtepomp en CV-ketel. Goedkoop, het is goed te integreren in vrijwel elke woning, en je gasverbruik zal drastisch afnemen. Op de site vergelijk je handige details over verschillende soorten, werking, terugverdientijd, subsidies en nog veel meer.


Wat is een hybride warmtepomp?

Een hybride warmtepomp is een warmtepomp op jouw “oude” CV-ketel op gas. Een vrij gangbare installatie in Swifterbant. Zo’n hybride oplossing is rendabel voor wat oudere woningen en meer recente woningen. Een simpele en voordelige oplossing om de gaskraan zo goed als dicht te draaien. Bovendien is het erg duurzaam. De hybride warmtepomp neemt de warmte uit ventilatielucht of omgevingslucht. Het gasverbruik beperk je in met gemiddeld 77%. De hr-ketel ondersteunt als het nodig is (bijv. bij koude dagen).

Soorten Hybride warmtepompen

De hybride warmtepomp is beschikbaar in verschillende soorten. Sommige types zorgen dat het aangenaam warm is in huis, en andere modellen zijn puur voor het opwarmen van water. Voor eigenlijk elk huis is er een geschikt systeem. Belangrijk: isolatie + HR++ glas is benodigd. Welk type pomp past bij mijn huis? Hieronder check je bruikbare info over de buitenlucht- en ventilatiepomp (of bekijk Ecensy warmtepompen).

1. Buitenlucht warmtepomp

We merken dat het in trek is: Een (hybride) lucht-water warmtepomp plaatsen in Swifterbant. Een soort ventilator buiten haalt warmte uit de buitenlucht (maakt wat lawaai). Deze energie gaat door leidingen naar de warmtepomp. De warmtepomp transformeert de buitenluchtnaar warmte om je huis te verwarmen. De algemene verwarming wordt geregeld door de warmtepomp, een CV ketel maakt dan het tapwater heet. Wil jij naast de verwarming ook het warme tapwater regelen met de warmtepomp? Dan is een waterboiler noodzakelijk.

2. Ventilatiewarmtepomp

Miljoenen huizen worden mechanisch geventileerd. De ventilatie warmtepomp benut lucht uit het huis zelf. Deze warmte wordt getransporteerd naar de CV. Deze ketel maakt gebruik van deze warmte om de verwarming van de woning aan te sturen en voor warm water om te douchen. De pomp werkt doelmatig. Zo houd je geld over (verlaging van het energietarief). Wordt de ventilatielucht warmtepomp enkel gebruikt voor warm water om te douchen/koken/wassen? Dan is dit eigenlijk een warmtepompboiler.

Voordelig

Een hybride installatie is beschikbaar vanaf €3100.

Gemakkelijk aan te sluiten

Je hele huis hoeft niet over de kop

Verantwoord verwarmen

Vermindert gasverbruik met 80%. Voor de langetermijn!

Wat kan ik besparen met een hybride warmtepomp?

Een hybride warmtepomp kopen is zeer interessant. Het is niet duur, de subsidies zijn hoog en je wekelijkse energieverbruik neemt flink af, plus CO2-uitstoot in gemeente Dronten. Exacte aantallen? Onderstaand ontdek je meer details (of vraag een warmtepomp offerte Swifterbant aan).

Besparen met een hybride warmtepomp gebeurt op twee gebieden: de totale energielasten gaan naar beneden, en de uitstoot van Co-2 gaat naar beneden. In het schema vind je een rekenvoorbeeld. Met een hybride warmtepompsysteem bespaar je – in een doorsnee-woning (eenpersoons) – gemiddeld €440 per 12 maanden. Verder neemt de Co-2 uitstoot af met zo’n 2350 kilo. Flink wat goed besparen en wel zo duurzaam. Andere regio? Bekijk nu direct alles over hybride warmtepomp Drieborg.

Type opstelling Gas + Elektra verbruik* Energielasten* Besparingen* CO2-uitstoot
Normale HR-ketel 2000 m3 gas €1260 €0 3550 kilo
Warmtepomp 5 kW met CV-ketel 1000 m3 gas + 950 kWh per jaar €820 €440 2350 kilo

* Berekend op jaarbasis (update oktober 2020).

Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Hoeveel subsidie ontvang ik voor mijn warmtepomp in Swifterbant? (update oktober 2020)

Wat jij natuurlijk wil weten is: wat kost een hybride warmtepomp? Je moet daarvoor rekening houden met kosten van de apparatuur, installatiewerk, Investeringssubsidie duurzame energie en het toekomstige energieverbruik. Je kunt aanspraak maken op de ISDE subsidieregeling. Het bestellen van een hybride warmtepomp wordt zo nog aantrekkelijker in de provincie Flevoland.

Productprijs

De gezamenlijke kosten betreffen o.a. de investering in de installatie. De vakman die komt plaatsen moet ook betaald worden, gemiddeld gezien 25% van de kostprijs. Je gaat meer elektriciteit gebruiken, maar veel minder (duur) gas. Dit dien je met elkaar te verrekenen om te weten wat het echte kostenplaatje is via een installatiebedrijf uit Swifterbant.

Subsidie (ISDE) in Swifterbant

De landelijke autoriteit hanteert een zeer aantrekkelijke subsidieregeling op het moment dat je overgaat tot duurzame aankopen van biomassaketel, pelletkachels, het warmtenet, elektrische cv-ketels, infraroodpanelen en warmtepompen. Zo is er de ‘Investeringssubsidie duurzame energie (RVO)’ wat je een bedrag oplevert van zo’n €1800 tot ongeveer € 3500. Het concrete bedrag waar jij recht op hebt hangt af van het type systeem, het aantal KW en het energielabel. Profiteer nu het nog kan.

Terugverdientijd

Om de terugverdientijd van zo’n hybride installatie te ontdekken betaam je alle aspecten in een berekening gooien. Kosten systeem + installatiekosten, de energiebesparingen en vanzelfsprekend de subsidie. Normaal kom je tot een behoorlijk rendement. Dit geeft een gemiddelde terugverdientijd van zo’n 7 jaar. Bij complexe installaties waarbij geboord moet worden (aardwarmte) gaat dit naar de 12 jaar.

Combinatie warmtepomp + CV-ketel

Een hybride systeem differentieert zich van een all-electric (volledig elektrisch) model. Het werkt namelijk met 2 of meer warmtebronnen. Voor het aansturen van de verwarming, genoeg warm tapwater, en stroom voor alle elektrische apparaten heb je veel vermogen nodig (combineren). Dit kan met tal van manieren. De (CV) gasketel springt aan als er extra veel vraag is. Zoek daarvoor tenminste een gediplomeerde installateur in Swifterbant. Verder kun je een zonneboiler en/of zonnepanelen installeren. De mening van onze vakmannen kun je hieronder doornemen.

Combinatie met huidige CV-ketel

Laat jij een hybride warmtepomp installeren? Een innovatieve HR-ketel (bijvoorbeeld van Atag + Rendamax) is echter onontbeerlijk. De gas-gestookte-ketel werkt uitsluitend als er extra capaciteit nodig is. Bijvoorbeeld in de koudere maanden. Goed om te weten: niet elke cv is te combineren met een warmtepomp. Vergelijk altijd goed alle installaties voordat je tot een aankoop overgaat. Bekijk ook de mogelijkheden voor: hybride systeem in Miedum installeren.

Zonnepanelen aanleggen (gemeente Dronten)

Een warmtepomp met cv-ketel verbruikt veel energie. Deze “extra” stroom kun je eventueel laten opwekken door je eigen zonnepanelen. Deze energie gaat direct naar de warmtepomp. Zonnepanelen in combinatie met een hybride warmtepomp kunnen een interessante investering zijn. Het is een mooi begin voor de “0” op de gasmeter in Swifterbant.

Zonneboiler

Met een eigen zonneboiler kun jij 24/7 aanspraak maken op opgewarmd water voor normaal gebruik, om te douchen of voor de afwas. Ze zijn verkrijgbaar allerlei formaten. Afhankelijk van de gezinssituatie en gebruik van energie kies je een kleine (100 liter ) of een model met extra capaciteit (325 liter). Met behulp van grensverleggende zonnecollectoren op het huis wordt warm water gemaakt en in de boiler opgeslagen. Overdag wordt er warm water opgewekt die je ‘s avonds gebruikt.

Wil je een hybride systeem in Swifterbant installeren voor radiatoren of vloerverwarming? Check warmtepomp prijzen voor nieuwbouw en bestaande bouw!