Hybride warmtepomp Tubbergen Combineer jouw CV-ketel met een warmtepomp: bespaar €500 p/jaar


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


De “oude” cv-ketel (van Intergas, Remeha, Vaillant, Atag) mag je vanaf 2021 niet meer vervangen. Jouw welbekende hr-ketel kun je dan enkel inruilen voor een groene verwarmingsbron. Denk daarbij aan het warmtenet, zonneboiler, elektrische cv-ketel, pelletkachel, infraroodpanelen of een warmtepomp. Vooral dat laatste wordt veel genoemd, maar is ook prijzig. Maar er een goedkoper alternatief: een hybride warmtepomp systeem in Tubbergen met ketel. Dit is een combinatie van warmtepomp en CV-ketel. Voordelig, eenvoudig te installeren en het verbruikt amper gas. Met behulp van deze site ontdek je aanvullende informatie over subsidies, terugverdientijd, werking, kosten enzovoort.


Wat is een hybride warmtepomp?

Een hybride warmtepomp is een combi van een warmtepomp met jouw klassieke mono cv-ketel. Het wordt veel toegepast in Tubbergen. Een hybride installatie rendeert in bestaande bouw en nieuwbouwprojecten. Een relatief eenvoudige en niet al te dure benadering om te besparen op de energienota. Daarnaast stoot je veel minder CO-2 uit. De hybride warmtepomp maakt gebruik van warmte uit buitenlucht of ventilatielucht. Je gasverbruik verklein je tot wel 84%. De hr-ketel “helpt” als het erg koud is.

Soorten Hybride warmtepompen

De hybride warmtepomp heb je in verschillende uitvoeringen. Sommige modellen verwarmen puur de woning, en andere modellen dragen zorg voor water om te douchen. Voor vrijwel elk soort woning is er een hybride systeem. Belangrijk: isolatie + HR++ glas is een voorwaarde. Welke uitvoering matcht bij mijn wensen en budget? Verderop ontdek je praktische info over 2 veel gekozen hybride systemen (en vind alles over Hidros).

1. Buitenlucht warmtepomp

We merken dat het in trek is: Een (hybride) lucht-water warmtepomp plaatsen in Tubbergen. Het buitendeel (een soort airco) haalt warmte uit de buitenlucht (soms lawaaierig). De gewonnen energie gaat met leidingen naar het binnendeel. De warmtepomp converteert de buitenlucht naar warm water dat naar jouw radiatoren of vloerverwarming wordt gestuurd. De installatie zorgt dus in eerste instantie voor verwarming, de CV ketel zorgt voor heet water. Wil jij het warme water in huis opwekken met een warmtepomp? Laat dan ook een waterboiler installeren.

2. Ventilatiewarmtepomp

Veel van de huizen beschikken over mechanische ventilatie. De ventilatie warmtepomp maakt slim gebruik van aanwezige lucht uit keuken, badkamer etc. De gewonnen warmte vindt z’n weg naar de hr-ketel. Hier vindt een proces plaats dat helpt om de verwarming van de woning aan te sturen en voor het maken van warm tapwater. Het apparaat werkt zeer efficiënt. Zo houd je geld over (verlaging van het energietarief). Wordt de ventilatielucht warmtepomp enkel gebruikt voor heet tapwater t.b.v. dagelijks gebruik? Dan hebben we het over een warmtepompboiler.

Lage investering

Een hybride installatie is beschikbaar vanaf €2500.

Simpele installatie

Vloerverwarming is niet perse nodig

Verantwoord verwarmen

Vermindert gasverbruik met 55%. Slimme keuze!

Wat kan ik besparen met een hybride warmtepomp?

Zo’n hybride warmtepomp kopen is voor veel woningeigenaren interessant. Het is voordelig, de subsidies zijn hoog en je gasverbruik wordt gereduceerd, hetzelfde geldt voor de uitstoot van CO-2 in gemeente Tubbergen. Dat klinkt goed, maar concreet? Hierna ontdek je alles wat je moet weten (of vraag een warmtepomp offerte Tubbergen aan).

Kosten besparen via hybride warmtepompen kan je op twee manieren uitleggen: je bespaart op je energielasten, en je verbruikt veel minder m3 gas (goed voor de aarde). In de tabel schetst onze specialist een voorbeeld. Dankzij een hybride warmtepompsysteem bezuinig je – in het geval van een eengezinswoning – ongeveer zo’n €370 per jaar. Daarbij minimaliseer je de uitstoot van CO-2 tot 2150 kilo. Maandelijks minder geld uitgeven en je draagt jouw steentje bij aan een schonere aarde. Wellicht ook beschikbaar: hybride warmtepomp Egmond aan Zee.

Installatie Gas + Elektra verbruik* Energierekening* Besparing* CO2-uitstoot
HR-ketel 1900 m3 gas €1197 €0 3350 kilo
Warmtepomp 5 kW met CV-ketel 900 m3 gas + 1300 kWh per jaar €827 €370 2150 kilo

* Calculatie op jaarbasis (update maart 2024).

Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Krijg ik subsidie voor mijn warmtepomp in Tubbergen? (update maart 2024)

Wat jij natuurlijk wil weten is: wat kost een hybride warmtepomp? Daarvoor dien je rekening te houden met aspecten als prijs van het systeem, aansluitkosten, hoogte van de subsidie en stroomverbruik. Er is een speciale warmtepomp subsidie (ISDE). Het bestellen van een hybride warmtepomp is dus vaak een slimme zet in de provincie Overijssel.

Kostprijs

Om te beginnen heb je het tarief voor de pomp. Daarnaast bedragen de installatiekostenvaak ongeveer 45% van de kostprijs. Je gaat meer stroom verbruiken, echter het gasverbruik daalt enorm. Deze bepaling moet je natuurlijk verrekenen voor een compleet beeld via een installatiebedrijf uit Tubbergen.

Subsidie (ISDE) in Tubbergen

De landelijke autoriteit verleent een vorstelijke subsidieregeling wanneer je investeert in duurzame energie als pelletkachels, zonneboilers, elektrische cv-ketels, biomassaketel, infraroodpanelen en warmtepompen. Ook bekend als de ‘Investeringssubsidie duurzame energie (RVO)’ wat een tegemoetkoming geeft tussen de €900 tot ongeveer € 4900. Het bedrag wat jij terugkrijgt wordt afgeleid a.d.h.v. het merk, vermogen en het energielabel. Dus pak je kans nu het nog kan!

Terugverdientijd

Om de terugverdientijd van een hybride pomp te analyseren behoor je alle type kosten en baten in een overzicht plaatsen. De prijs van het apparaat, installatie, de besparing op je energienota, en uiteraard je subsidie. Over het algemeen resulteert dit in een aantrekkelijk rendement. Dit geeft een gemiddelde terugverdientijd van +/- 7,5 jaar. Voor dure systemen met boringen en grondwater moet je rekening houden met 11 jaar.

Combinatie warmtepomp + CV-ketel

Een hybride systeem werkt ander dan een volledig elektrisch (all-electric) systeem. Het systeem werkt samen met meerdere warmtebronnen. Voor het aansturen van de verwarming, genoeg warm tapwater, en om over genoeg elektriciteit te beschikken ben je genoodzaakt diverse energiebronnen te combineren. Dit kan met verschillende manieren. De traditionele gas ketel werkt als er extra veel vraag is. Zoek daarvoor minstens een betrouwbare installateur in Tubbergen. Verder kun jij een zonneboiler en/of zonnepanelen kiezen. De mening van onze vakmannen lees je hieronder.

Combinatie met jouw huidige CV-ketel

Ga je de overstap maken naar een hybride warmtepomp? Een (relatief) recent geplaatste HR-ketel (van een merk als Brötje of natuurlijk Geveke) is echter onontbeerlijk. De gas-gestookte-ketel werkt uitsluitend als je veel warm water gebruikt. O.a. in de winter. Noemenswaardig: niet elke gasgestookte ketel werkt i.c.m. een warmtepomp. Laat je daarom altijd goed voorlichten alvorens je een systeem kiest. Bekijk ook de mogelijkheden voor: hybride systeem in Nieuw Scheemda installeren.

Zonnepanelen laten installeren (gemeente Tubbergen)

Een warmtepomp met cv-ketel consumeert nogal wat stroom. De stroom kun jij uiteraard opwekken met zonnepanelen. De stroom afkomstig van de panelen gaat direct naar de warmtepomp. Zonnepanelen in combinatie met een hybride warmtepomp kunnen een interessante investering zijn. Een uitstekende eerste stap naar een energieneutrale woning in Tubbergen.

Zonneboiler toevoegen

Wanneer je zo’n zonneboiler koopt, heb je altijd de beschikking over heet tapwater dat je kunt gebruiken om te douchen of voor de wasmachine. Dergelijke boilers kan je bestellen in formaten groot en klein. Met het aantal huisgenoten als basis en gebruik van energie ga jij voor een kleine (150 liter) of grote zonneboiler (300 liter). Dankzij innovatieve zonnecollectoren op jouw dak wordt het water op een duurzame manier opgewekt. Zo kun je overdag energie opwekken die in de avond meteen consumeerbaar is.

Willen jullie zo'n hybride systeem in Tubbergen laten aanleggen voor vloerverwarming of radiatoren? Aanvraag warmtepomp prijzen voor zowel bestaande bouw als nieuwbouw!