Hybride warmtepomp Uden Een combinatie van CV-ketel en warmtepomp: bezuinig €35 p/maand


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


De gebruikelijke mono cv-ketel (zoals o.a. Remeha, Nefit, Vaillant, Atag) mag je vanaf 2021 niet meer vervangen. Jouw “oude” gasgestookte ketel kun je dan enkel inruilen voor een alternatief dat minder of geen gas verbruikt. Denk daarbij aan het warmtenet, pelletkachel, infraroodpanelen, zonneboiler, biomassaketel of een warmtepomp. Deze laatste optie is het meest interessant, hoewel het ook een aardige investering vergt. Een tussenweg is nu ook mogelijk: het hybride warmtepomp systeem in Uden met ketel. Hierbij gaat het om een combi van een warmtepomp en CV-ketel. Betaalbaar, is geschikt voor bestaande bouw en nieuwbouw, en het verbruikt amper gas. Op deze website vergelijk je alle details over kosten, terugverdientijd, verschillende soorten, energiekosten enzovoort.


Wat is een hybride warmtepomp?

Een hybride warmtepomp is een warmtepomp bovenop de de welbekende mono cv-ketel. Je komt het steeds vaker tegen in Uden. Een hybride installatie rendeert in bestaande bouw en nieuwe huizen. Het is een gemakkelijke en niet al te dure wijze om te besparen op de energienota. Daarbovenop is het erg duurzaam. De hybride warmtepomp maakt gebruik van warmte uit buitenlucht of ventilatielucht. Je gasverbruik daalt al gauw met 77%. De cv-ketel ondersteunt als er extra capaciteit nodig is.

Soorten Hybride warmtepompen

De hybride warmtepomp is er in allerlei soorten en maten. Sommige uitvoeringen zijn puur voor de verwarming, en andere modellen zorgen voor alleen warm tapwater. Voor bijna elke woning is er een rendabel type pomp. Goed om te weten: isolatie van dak, vloer en gevel is benodigd. Welk model matcht bij mijn budget en eisen? Hieronder check je meer uitleg over 2 veel gekozen hybride systemen (en vind alles over Metro Therm).

1. Buitenlucht warmtepomp

Het loopt storm: Een (hybride) lucht-water warmtepomp plaatsen in Uden. Een ‘airco achtig’ toestel maakt gebruik van warmte uit de buitenlucht (maakt wat lawaai). Deze warmte gaat door leidingen naar het binnendeel van de installatie. Het apparaat zet de buitenlucht om naar warmte om je huis te verwarmen. De algemene verwarming wordt geregeld door de warmtepomp, een CV ketel maakt dan het tapwater heet. Ga jij de warmtepomp inzetten voor het aanmaken van warm water? Dan is een waterboiler noodzakelijk.

2. Ventilatiewarmtepomp

Miljoenen huizen hebben de beschikking over MV (mechanische ventilatie). De ventilatie warmtepomp haalt z’n voordeel uit afgezogen ventilatielucht in de woning. De warmte die hier wordt gewonnen vindt z’n weg naar de hr-ketel. Hier vindt een proces plaats dat helpt voor het verwarmen van de woning en heet water voor dagelijks gebruik te faciliteren. Het apparaat gaat enorm efficiënt te werk. Daardoor bespaar je flink op de energiekosten. Gebruik je de ventilatielucht warmtepomp alleen voor de aanmaak van heet water? Dan is een warmtepompboiler de juiste benaming.

Lage investering

Een hybride oplossing is al verkrijgbaar vanaf €3000.

Simpele installatie

Je hele huis hoeft niet over de kop

Duurzame oplossing

Verkleint jouw gasverbruik met 65%. Richting gasloos wonen.

Hoeveel bespaar ik met een hybride warmtepomp?

Zo’n hybride warmtepomp kopen biedt vele voordelen. Het is niet duur, jij kan aanspraken maken op subsidies en je energielasten dalen flink, net als de CO2-uitstoot in gemeente Uden. Wat is realistisch? Verderop check je een rekenvoorbeeld (of vraag een warmtepomp offerte Uden aan).

Geld besparen met de hybride warmtepomp gebeurt op twee gebieden: je bespaart op je energielasten, en je verbruikt veel minder m3 gas (goed voor de aarde). In de tabel schetst onze specialist een voorbeeld. Met een hybride warmtepompsysteem bezuinig je – in het geval van een eengezinswoning – ongeveer zo’n €390 per 12 maanden. Verder neemt de Co-2 uitstoot af met zo’n 2150 kilo. Lekker geld overhouden en je wekt op een ‘groene’ manier stroom op. Je treft hier ook uitgebreide info over hybride warmtepomp Ellewoutsdijk.

InstallatieEnergieverbruik*Kosten stroom + gas*Besparingen*CO2-uitstoot
HR-ketel1650 m3 gas€1039,5€03350 kilo
Warmtepomp 5 kW met HR-ketel650 m3 gas + 1200 kWh per jaar€649,5€3902150 kilo

* Per 12 maanden (update maart 2020).

Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Krijg ik subsidie voor mijn warmtepomp in Uden? (update maart 2020)

Een relevante vraag is: wat kost een hybride warmtepomp? Daarvoor dien je rekening te houden met aspecten als prijs van het systeem, kosten van het installeren, eventuele subsidie en het verwachtte energieverbruik. Check hoe hoog de subsidie is op het gekozen systeem (ISDE). Het bestellen van een hybride warmtepomp is dan nog interessanter in de provincie Noord-Brabant.

Prijs van het systeem

Het totaalplaatje bestaat voornamelijk uit de investering in de installatie. Ook de installateur is niet gratis, gemiddeld zo’n 25% van het artikel. Je gaat meer stroom verbruiken, terwijl je minder gas stookt. Verreken de stroom- en gaskosten om te weten wat het echte kostenplaatje is via een installatiebedrijf uit Uden.

Subsidie (ISDE) in Uden

De landelijke autoriteit verleent een royale subsidieregeling wanneer je jouw woning verwarmt met duurzame systemen als biomassaketel, infraroodpanelen, het warmtenet, elektrische cv-ketels, pelletkachels en warmtepompen. Dit noemen we de ‘Investeringssubsidie duurzame energie (RVO)’ waarmee jij een tegemoetkoming krijgt rond de €2000 tot €3000. De uiteindelijke subsidie hangt af van het type systeem, vermogen (uitgedrukt in kW) en energielabel. Dus pak je kans nu het nog kan!

Terugverdientijd

Om de terugverdientijd van een hybride pomp te begroten betaam je alle kosten en baten verrekenen. De totale kosten, de stroom/gas besparing en de hoogte van de subsidie. Doorgaans is het resultaat een interessant rendement. Dit geeft een gemiddelde terugverdientijd van ongeveer 7,5 jaar. Bij complexe installaties waarbij geboord moet worden (aardwarmte) is dit vaak minimaal 13 jaar.

Warmtepomp combineren met CV-ketel

Een hybride systeem is anders dan een standalone (volledig elektrische) pomp. Het werkt namelijk met diverse warmtebronnen. Voor bijvoorbeeld instant-verwarming, een voorraad warm water voor dagelijks gebruik, en voor voldoende elektriciteit moet jij een combinatie maken tussen energiebronnen. Dit kan met tal van manieren. De gasketel (CV) blijft werken als het erg koud is. Zoek daarvoor altijd een vakbekwame installateur in Uden. Tevens kunnen jullie zonnepanelen en/of een zonneboiler aanschaffen. De tips van onze experts lees je hieronder.

Combinatie met huidige CV-ketel

Geef jij de voorkeur aan een hybride warmtepomp? Een (relatief) recent geplaatste HR-ketel (van een merk als Buderus of Viessmann) is in dit geval noodzakelijk. De gasgestookte ketel treedt in werking op de piekmomenten. O.a. als de temperatuur buiten laag is. Belangrijk: niet iedere ketel kan je laten samenwerken met een warmtepomp. Win eerst informatie in bij de installateur voordat je tot een aankoop overgaat. Lees nu verder over hybride systeem in Nieuwe Wetering installeren.

Zonnepanelen laten installeren (gemeente Uden)

Een warmtepomp met cv-ketel gebruikt natuurlijk stroom. Deze energie kan jij mogelijk zelf opwekken met zonnepanelen. Je ‘groene’ elektriciteit wordt toegepast op het verbruik van de warmtepomp. Zonnepanelen in combinatie met een hybride warmtepomp hebben zichzelf vlug terugverdiend. Het is een mooi begin voor een energieneutrale woning in Uden.

Combineren met zonneboiler

Door je eigen zonneboiler kun jij 24/7 aanspraak maken op warm water om te benutten voor een warme douche of om te wassen. Deze producten zijn te koop in grote en kleine versies. Afhankelijk van de gezinssituatie en behoefte aan energie zoek jij een kleine (200 liter) of grote variant (400 liter). Met grensverleggende zonnecollectoren bovenop je woning wordt het water verwarmd en opgeslagen. ‘S ochtends en ‘s middags wordt stroom opgewekt en dat kan in de avonduren meteen ingezet worden.

Ook een hybride systeem in Uden aanleggen voor radiatoren of vloerverwarming? Check warmtepomp prijzen voor nieuwe en oude huizen!