Hybride warmtepomp Veenklooster Een combi van warmtepomp en CV-ketel: bezuinig €300 p/jaar


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


De “gewone” hr-ketel (Nefit, Vaillant, Atag, Intergas) is niet meer toegestaan vanaf 2021. Jouw “gewone” hr-ketel mag je dan slechts vervangen voor een gasvrij alternatief. Onder ander het warmtenet, elektrische cv-ketel, pelletkachel, infraroodpanelen, zonneboiler of een warmtepomp. De laatstgenoemde wordt gezien als de opvolger van de CV, hoewel het ook een aardige investering vergt. Gelukkig is er een tussenoplossing: het hybride warmtepomp systeem in Veenklooster met ketel. Het best te omschrijven als een combi van warmtepomp en hr-ketel. Niet al te duur, ook voor oudere woningen, en je gasverbruik zal drastisch afnemen. Op de site vind je nuttige details over voordelen en nadelen , energieverbruik, terugverdientijd, werking en nog veel meer.


Wat is een hybride warmtepomp?

Een hybride warmtepomp is een warmtepomp bovenop de de “gewone” CV-ketel op gas. Zeer populair in Veenklooster. Een hybride installatie wordt veel toegepast in bestaande bouw en meer recente woningen. Een probleemloze en betaalbare wijze om de gaskraan zo goed als dicht te draaien. Bovendien is het een “groene” manier van verwarmen. De hybride warmtepomp haalt warmte uit omgevingslucht of ventilatielucht. Je gasverbruik verklein je tot wel 63%. De cv-ketel springt alleen bij bij heel koude dagen.

Soorten Hybride warmtepompen

De hybride warmtepomp is er in allerlei uitvoeringen. Sommige types dragen bij aan ruimteverwarming, en andere systemen zorgen voor alleen warm tapwater. Voor vrijwel elk soort woning is er een hybride systeem. Let op: isolatie + HR++ glas is een voorwaarde. Welk systeem strookt met mijn budget en eisen? Hieronder signaleer je praktische info over 2 veel gekozen hybride systemen (en vind alles over Vaillant).

1. Buitenlucht warmtepomp

We merken dat het in trek is: Een (hybride) lucht-water warmtepomp plaatsen in Veenklooster. Een soort airco-installatie onttrekt warmte uit de buitenlucht (soms lawaaierig). Deze opgevangen warmte gaat door een leiding naar de warmtepomp die binnen staat. Het apparaat vormt de buitenlucht om naar warm water dat naar jouw radiatoren of vloerverwarming wordt gestuurd. De installatie zorgt dus in eerste instantie voor verwarming, de CV ketel zorgt voor heet water. Wil jij naast de verwarming ook het warme tapwater regelen met de warmtepomp? Ga dan gebruik maken van een waterboiler.

2. Ventilatiewarmtepomp

Veel nieuwere woningen kunnen mechanisch geventileerd worden. De ventilatie warmtepomp benut warmte in de ventilatielucht. De opgevangen warmte wordt getransporteerd naar de CV. Hier vindt een proces plaats dat helpt bij het verwarmen van de woning en voor water om te douchen/koken/wassen. De warmtepomp werkt doelmatig. Je zult de energiekosten dus naar beneden zien gaan. Wordt een ventilatielucht warmtepomp uitsluitend toegepast voor heet tapwater t.b.v. dagelijks gebruik? Dan noemen we dat een warmtepompboiler.

Betaalbaar

Een hybride systeem is beschikbaar vanaf €3000.

Handige snelle montage

Technisch hoeft er aan de woning niets veranderd te worden.

Verantwoorde keuze

Vermindert gasverbruik met 65%. Voor de langetermijn!

Wat kan ik besparen met een hybride warmtepomp?

Zo’n hybride warmtepomp kopen is voor veel woningeigenaren interessant. De aanschafprijs is laag, je kunt profiteren van subsidies en de maandelijkse energielasten zullen afnemen, net als de uitstoot van CO-2 in gemeente Kollumerland en Nieuwkruisland. Wat is realistisch? Hierna ontdek je meer info (of vraag een warmtepomp offerte Veenklooster aan).

Besparen met een hybride warmtepomp kan je op twee manieren uitleggen: je energielasten dalen, en de uitstoot van Co-2 gaat naar beneden. Hiernaast worden twee situatie nader bekeken. Op basis van een hybride warmtepompsysteem bespaar je – in het geval van een eengezinswoning – eenvoudig €390 per jaar. Tevens verminder jij CO2 uitstoot 2350 kilo. Goed voor jouw portemonnee en jij bent duurzaam bezig. Op hybridewarmtepompvergelijken.nl bekijk je ook hybride warmtepomp Eursinge.

Type installatieGas + Elektra verbruik*Energierekening*Besparing*CO2-uitstoot
HR-ketel1900 m3 gas€1197€03550 kilo
Warmtepomp 5 kW met Normale HR-ketel900 m3 gas + 1200 kWh per jaar€807€3902350 kilo

* Calculatie op jaarbasis (update maart 2020).

Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Hoeveel subsidie ontvang ik voor mijn warmtepomp in Veenklooster? (update maart 2020)

De hamvraag blijft: wat kost een hybride warmtepomp? Maak hiervoor een complete rekensom met investering van de pomp zelf, kosten van het installeren, hoogte van de subsidie en extra stroomverbruik. Vaak heb je recht op een hoge subsidie (ISDE). Het bestellen van een hybride warmtepomp is zo gek nog niet in de provincie Friesland.

Kosten

Allereerst heb je het tarief voor de pomp. Een specialist voor het aanleggen kost doorgaans +/- 40% van de kostprijs. Het stroomverbruik stijgt, echter het gasverbruik daalt enorm. Dit dien je met elkaar te verrekenen voor een compleet beeld via een installatiebedrijf uit Veenklooster.

ISDE Subsidie in Veenklooster

De Rijksdienst voor Ondernemend Nederland verleent een historische subsidieregeling op het moment dat je overgaat tot duurzame aankopen van infraroodpanelen, pelletkachels, het warmtenet, biomassaketel, zonneboilers en warmtepompen. We hebben het over de ‘Investeringssubsidie duurzame energie (RVO)’ wat een tegemoetkoming geeft tussen de €1400 – plus minus €3600. Het concrete bedrag waar jij recht op hebt hangt af van het merk, vermogen (kW) en energielabel. Dit maakt het nog aantrekkelijker.

Terugverdientijd

Om de terugverdientijd van deze hybride opstelling te ramen behoor je alle variabelen optellen en berekenen. De kosten van de installatie, de besparing op energie en de hoogte van de subsidie. Normaal kom je tot een aanzienlijk rendement. Dit geeft een gemiddelde terugverdientijd van +/- 7 jaar. Voor dure systemen met grondboring (aardbron) is dit vaak minimaal 13 jaar.

Warmtepomp combineren met CV-ketel

Een hybride systeem werkt ander dan een all-electric (volledig elektrisch) model. Het systeem werkt samen met verschillende warmtebronnen. O.a. voor het verwarmen van de woning, een voorraad warm water voor dagelijks gebruik, en om al jouw elektrische spullen te kunnen gebruiken heb je veel vermogen nodig (combineren). Hiervoor zijn tal van opstellingen. De traditionele gas ketel werkt als het erg koud is. Selecteer wel een vakbekwame installateur in Veenklooster. Daarbij kan je zonnepanelen en een zonneboiler laten installeren. Een uitgebreide toelichting kun je hieronder doornemen.

Combineren met CR-ketel

Geef jij de voorkeur aan een hybride warmtepomp? Een compatibel HR-ketel (van merken als Elco of natuurlijk Vaillant) is echter nodig. Deze gasketel ondersteunt de warmtepomp als je veel warm water gebruikt. Wanneer? Bijvoorbeeld in de koudere maanden. Let op: niet elke gasgestookte ketel kun je combineren met een warmtepomp. Zoek altijd uitgebreid naar info voor je een keuze maakt. Zoek ook naar hybride systeem in Nijeveen installeren.

Zonnepanelen aanleggen (gemeente Kollumerland en Nieuwkruisland)

Een warmtepomp met cv-ketel consumeert nogal wat stroom. De benodigde elektriciteit kun je eventueel via je eigen zonnepanelen opwekken. Deze stroom wordt meteen aan de warmtepomp geleverd. Zonnepanelen in combinatie met een hybride warmtepomp hebben zichzelf vlug terugverdiend. Het is een goede stap vooruit richting gasvrij wonen in Veenklooster.

Combineren met zonneboiler

Wanneer je zo’n zonneboiler koopt, zit je er goed bij. Je hebt opgewarmd water voor normaal gebruik, voor een warme douche of om te wassen. Je kunt ze aanschaffen in verschillende groottes. Op basis van het aantal bewoners en energieverbruik maak je de keuze voor een kleine (100 liter ) of grote zonneboiler (250 liter). Met behulp van baanbrekende zonnecollectoren op het dak kan water worden verwarmd. ‘S ochtends en ‘s middags wordt stroom opgewekt die je ‘s avonds gebruikt.

Direct een hybride systeem in Veenklooster laten plaatsen voor vloerverwarming of radiatoren? Bekijk warmtepomp prijzen voor nieuwbouw en bestaande bouw!