Hybride warmtepomp Venhuizen Een combi van warmtepomp en CV-ketel: spaar €30 p/maand


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


De oude en vertrouwde gasgestookte ketel (zoals Intergas, Atag, Remeha, Nefit) verdwijnt vanaf 2021. Jouw klassieke hr-ketel mag je dan slechts inwisselen voor een alternatief dat minder of geen gas verbruikt. Onder ander het warmtenet, pelletkachel, infraroodpanelen, biomassaketel, elektrische cv-ketel of een warmtepomp. De laatstgenoemde wordt gezien als de opvolger van de CV, maar ook duur. Gelukkig is er een tussenoplossing: het hybride warmtepomp systeem in Venhuizen met ketel. Hierbij gaat het om een combi van een warmtepomp en CV-ketel. Voordelig, het is goed te integreren in vrijwel elke woning, en goed voor het milieu en jouw portemonnee. Op deze pagina bekijk je meer details over verschillende soorten, kosten, energiekosten, subsidies enzovoort.


Wat is een hybride warmtepomp?

Een hybride warmtepomp is een combinatie van een warmtepomp met jouw “oude” gasgestookte ketel. Zeer populair in Venhuizen. Zo’n hybride oplossing wordt veel toegepast in bestaande bouw en nieuwe huizen. Een simpele en relatief goedkope oplossing om te besparen op de energienota. Bovendien stoot je veel minder CO-2 uit. De hybride warmtepomp maakt gebruik van warmte uit omgevingslucht of ventilatielucht. Het gasverbruik breng je gemiddeld terug met 77%. De hr-ketel “helpt” als er extra veel vraag is.

Soorten Hybride warmtepompen

De hybride warmtepomp is er in allerlei soorten en maten. Sommige systemen verwarmen puur de woning, en andere modellen zijn puur voor het opwarmen van water. Voor bijna iedere situatie is er een passende installatie. Onthoud wel: isolatie + HR++ glas is essentieel. Welke uitvoering strookt met mijn huis? Hieronder detecteer je aanvullende details over de 2 meest gekozen opties (en bekijk Clausius).

1. Buitenlucht warmtepomp

Het loopt storm: De (hybride) lucht-water warmtepomp plaatsen in Venhuizen. Een speciale buitenventilator onttrekt warmte uit de buitenlucht (kan lawaai maken). Deze energie gaat per een leiding naar de warmtepomp die binnen staat. De warmtepomp converteert de buitenlucht naar warmte voor jouw verwarmingssysteem. De warmtepomp zorgt dus voor de verwarming, en de cv-ketel voor warm tapwater. Wil jij naast de verwarming ook het warme tapwater regelen met de warmtepomp? Het plaatsen van een waterboiler is dan onmisbaar.

2. Ventilatiewarmtepomp

Veel huizen in Nederland kunnen mechanisch geventileerd worden. De ventilatie warmtepomp profiteert van afgezogen ventilatielucht in de woning. Deze vrijgekomen warmte gaat naar de cv-ketel. Hieruit komt energie dat wordt gebruikt voor het aansturen van radiatoren/vloerverwarming en voor warm water om te douchen. Het apparaat is bijzonder effectief. Dit betekent een lagere energierekening! Wordt de ventilatielucht warmtepomp enkel gebruikt voor het opwekken van warm water (bijv. om te douchen). Dan hebben we het over een warmtepompboiler.

Relatief goedkoop

Een hybride installatie is al verkrijgbaar vanaf €2700.

Eenvoudig te plaatsen

De installateur is er 1 dag mee bezig

Milieubewust product

Verkleint jouw gasverbruik met 60%. Richting gasloos wonen.

Wat kan ik besparen met een hybride warmtepomp?

Een hybride warmtepomp kopen biedt vele voordelen. De kostprijs is laag, de verschillende subsidies zijn serieus en je gasverbruik wordt gereduceerd, hetzelfde geldt voor de CO2-uitstoot in gemeente Drechterland. Wat is realistisch? Onderstaand lees je alle details (of vraag een warmtepomp offerte Venhuizen aan).

Kosten besparen via hybride warmtepompen kan je op twee manieren uitleggen: je bent maandelijk minder geld kwijt aan energie, en je verbruikt veel minder m3 gas (goed voor de aarde). In het schema schetst onze specialist een voorbeeld. Op basis van een hybride warmtepompsysteem bespaar je – voor een eenpersoonshuishouden – gemakkelijk €420 per kalenderjaar. Verder neemt de Co-2 uitstoot af met zo’n 2300 kilo. Flink wat goed besparen en je neemt je energie-verantwoordelijkheid. Je treft hier ook uitgebreide info over hybride warmtepomp Fijnaart.

Type installatie Energieconsumptie* Energiekosten* Bezuinigen* CO2-uitstoot
Standaard CV-ketel 1600 m3 gas €1008 €0 3500 kilo
Warmtepomp 5 kW met Gewone CV-ketel 600 m3 gas + 1050 kWh per jaar €588 €420 2300 kilo

* Berekend op jaarbasis (update oktober 2020).

Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Welke subsidie geldt er voor warmtepompen in Venhuizen? (update oktober 2020)

Wat jij natuurlijk wil weten is: wat kost een hybride warmtepomp? Analyseer hiervoor alle onderdelen als aankoopkosten, installatiewerk, Investeringssubsidie duurzame energie en extra stroomverbruik. Bekijk altijd de Investeringssubsidie duurzame energie ISDE. Het bestellen van een hybride warmtepomp is dus vaak een slimme zet in de provincie Noord-Holland.

Kosten van de pomp

Het totaalplaatje bestaat voornamelijk uit het tarief voor de pomp. Een specialist voor het aanleggen kost gemiddeld gezien 45% van de productprijs. De warmtepomp gebruikt natuurlijk stroom, en het gasverbruik neemt af. Dit moet je natuurlijk wel verrekenen voor een compleet beeld van de kosten via een installatiebedrijf uit Venhuizen.

ISDE Subsidie in Venhuizen

De RVO faciliteert in een vorstelijke subsidieregeling voor de aankoop van duurzame energieoplossingen zoals biomassaketel, pelletkachels, het warmtenet, elektrische cv-ketels, infraroodpanelen en warmtepompen. Dit noemen we de ‘Investeringssubsidie duurzame energie (RVO)’ die recht geeft op een bedrag tussen de €900 tot +/- €4900. De uiteindelijke subsidie hangt af van het model, vermogen en energielabel. Profiteer nu het nog kan.

Terugverdientijd

Om de terugverdientijd van een hybride systeem te ramen moet je beslist alle variabelen in een berekening gooien. De prijs van het apparaat, installatie, de besparing op je energierekening, en de hoogte van de subsidie. Normaal volgt een noemenswaardig rendement + gemiddelde terugverdientijd van 7,5 jaar. Wanneer we spreken over all-electric waarbij geboord moet worden (aardwarmte) duurt dat aanzienlijk langer.

Warmtepomp & CV-ketel combineren

Een hybride systeem differentieert zich van een volledig elektrisch (all-electric) systeem. Het is afhankelijk van 2 of meer warmtebronnen. Voor het aansturen van de verwarming, heet water voor de douche en keuken, en stroom voor alle elektrische apparaten heb je veel vermogen nodig (combineren). Dit is mogelijk met velerlei oplossingen. De traditionele gas ketel werkt als je veel warm water gebruikt. Neem tenminste een gediplomeerde installateur in Venhuizen. Bovendien kan jij zonnepanelen en/of een zonneboiler nemen. De tips van onze experts bekijk je hierna.

Combineren met de huidige CV ketel

Ga jij voor een hybride warmtepomp? Een (vrij) nieuw gekochte HR-ketel (bijvoorbeeld van Dietrich en Intergas) is in deze situatie aan te raden. De gasketel springt bij op de piekmomenten. Wanneer? Bijvoorbeeld in de koudere maanden. Let op: niet elke traditionele ketel kan je laten samenwerken met een warmtepomp. Laat je daarom altijd goed voorlichten voor je overgaat tot de aankoop. Zoek ook naar hybride systeem in Noordbeemster installeren.

Zonnepanelen laten plaatsen (gemeente Drechterland)

Een warmtepomp met cv-ketel is best wel een stroomvreter. Deze energie kan je genereren met eigen zonnepanelen. Je ‘groene’ elektriciteit gaat direct naar de warmtepomp. Zonnepanelen in combinatie met een hybride warmtepomp kunnen een interessante investering zijn. Is voor nu een prima maatregel voor de “0” op de gasmeter in Venhuizen.

Zonneboiler

Wanneer je zo’n zonneboiler koopt, heb je altijd de beschikking over warm water om te benutten om te douchen of voor de afwas. Je kunt ze aanschaffen in formaten groot en klein. Gebaseerd op je gezinssituatie en energieconsumptie selecteer je een kleine (150 liter) of grotere boiler (375 liter). Met behulp van krachtige zonnecollectoren op het dak wordt het water verwarmd en opgeslagen. In de ochtend en middag wekt de boiler warm water op die je zelf in de avond weer verbruikt.

Snel zo'n hybride systeem in Venhuizen laten installeren voor vloerverwarming of radiatoren? Bekijk warmtepomp prijzen voor nieuwe en oude huizen!