Hybride warmtepomp Voerendaal Combineer jouw CV-ketel met een warmtepomp: bespaar €35 p/maand


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


De “gewone” verwarmingsketel (als Atag, Nefit, Vaillant, Intergas) is niet meer toegestaan vanaf 2021. Jouw klassieke verwarmingsketel mag je dan slechts omwisselen voor een alternatief dat minder of geen gas verbruikt. Onder ander het warmtenet, pelletkachel, zonneboiler, elektrische cv-ketel, biomassaketel of een warmtepomp. Zeker die laatste mogelijkheid is zeer populair, maar ook duur. Gelukkig is er een betaalbaar alternatief: een hybride warmtepomp systeem in Voerendaal met ketel. In feite een combi van HR-ketel en een warmtepomp. Betaalbaar, ook voor oudere woningen, en het verlaagt de CO-2 uitstoot. Hieronder bekijk je praktische details over werking, voordelen en nadelen , kosten, verschillende soorten en nog veel meer.


Wat is een hybride warmtepomp?

Een hybride warmtepomp is een warmtepomp op jouw “oude” CV-ketel op gas. Zeer populair in Voerendaal. Een hybride installatie is rendabel voor wat oudere woningen en nieuwe huizen. Een probleemloze en voordelige wijze om het gasverbruik terug te dringen. Daarnaast is het erg duurzaam. De hybride warmtepomp haalt warmte uit ventilatielucht of buitenlucht. Het gasverbruik beperk je met gemiddeld 71%. De CV-ketel doet alleen z’n werk als het erg koud is.

Soorten Hybride warmtepompen

De hybride warmtepomp kun je bestellen in verschillende varianten. Sommige uitvoeringen zorgen dat het aangenaam warm is in huis, en andere installaties dragen zorg voor water om te douchen. Voor bijna iedere situatie is er een geschikt systeem. Bedenk wel: isolatie + HR++ glas is essentieel. Welk systeem sluit aan bij mijn woning? Hieronder bekijk je aanvullende details over de buitenlucht- en ventilatiepomp (of bekijk Carrier warmtepomp).

1. Buitenlucht warmtepomp

We merken dat het in trek is: De (hybride) lucht-water warmtepomp plaatsen in Voerendaal. Een soort airco buiten maakt gebruik van warmte uit de buitenlucht (soms lawaaierig). Deze energie gaat met een leiding naar het binnendeel. De warmtepomp transformeert de buitenluchtnaar warm water voor het opwarmen van jouw woning. De algemene verwarming wordt geregeld door de warmtepomp, en de cv-ketel voor warm tapwater. Wil jij het warme water in huis opwekken met een warmtepomp? Laat dan ook een waterboiler installeren.

2. Ventilatiewarmtepomp

Het gros van de huizen worden mechanisch geventileerd. De ventilatie warmtepomp profiteert van luchtstromen uit de woning. Deze warmte vindt z’n weg naar de hr-ketel. Hieruit komt energie dat wordt gebruikt voor het verwarmen van de woning en voor water om te douchen/koken/wassen. De pomp heeft een hoog rendement. Je zult de energiekosten dus naar beneden zien gaan. Benut jij een ventilatielucht warmtepomp exclusief voor warm water om te douchen/koken/wassen? Dan spreken we van een warmtepompboiler.

Relatief goedkoop

Een hybride oplossing is al verkrijgbaar vanaf €2900.

Gemakkelijk aan te sluiten

Geen breek- of graafwerkzaamheden noodzakelijk.

Toekomstbestendig

Reduceert gasverbruik met 65%. Bewuste energie!

Wat kan ik besparen met een hybride warmtepomp?

Een hybride warmtepomp kopen is een slimme keuze. De investering ligt laag, de verschillende subsidies zijn serieus en de maandelijkse energielasten zullen afnemen, net als de uitstoot van CO-2 in gemeente Voerendaal. Waar moet ik aan denken? Hieronder vind je alle details (of vraag een warmtepomp offerte Voerendaal op).

Geld besparen met de hybride warmtepomp doe je aan twee kanten: de totale energielasten gaan naar beneden, en de CO2-uitstoot daalt. Rechts kan jij een uitgewerkte calculatie vinden. Met behulp van een hybride warmtepompsysteem bezuinig je – in een gemiddelde eengezinswoning – al gauw €300 per kalenderjaar. Ook daalt jouw Co2 uitstoot met 2150 kilo. Maandelijks minder geld uitgeven en wel zo duurzaam. Wellicht ook beschikbaar: hybride warmtepomp Gasselte.

Type installatieStroom & Gas verbruik*Energienota*Bezuinigen*CO2-uitstoot
Gewone CV-ketel1500 m3 gas€945€03350 kilo
Warmtepomp 5 kW met Reguliere CV-ketel500 m3 gas + 1650 kWh per jaar€645€3002150 kilo

* Per kalenderjaar (update juli 2020).

Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Hoeveel subsidie ontvang ik voor een warmtepomp in Voerendaal? (update juli 2020)

De grote vraag is natuurlijk: wat kost een hybride warmtepomp? Analyseer hiervoor alle onderdelen als aankoopkosten, kosten van het installeren, subsidies en besparing om energie. Check hoe hoog de subsidie is op het gekozen systeem (ISDE). Het bestellen van een hybride warmtepomp is dan nog interessanter in de provincie Limburg.

Kosten van de pomp

Als eerste hebben we het tarief voor de pomp. Uiteraard kost ook het installeren geld, vaak ongeveer 25% van het artikel. De warmtepomp gebruikt natuurlijk stroom, en het gasverbruik neemt af. Probeer een schatting te maken voor een compleet beeld van de kosten via een installatiebedrijf uit Voerendaal.

Subsidie (ISDE) in Voerendaal

De overheid hanteert een zeer aantrekkelijke subsidieregeling voor de aankoop van duurzame energieoplossingen zoals het warmtenet, biomassaketel, pelletkachels, zonneboilers, infraroodpanelen en warmtepompen. We hebben het over de ‘Investeringssubsidie duurzame energie (RVO)’ wat een tegemoetkoming geeft tussen de €1000 – plus minus €4400. Het totale bedrag hangt af van het type systeem, vermogen (uitgedrukt in kW) en het energielabel. Dit maakt het nog aantrekkelijker.

Terugverdientijd

Om de terugverdientijd van deze hybride opstelling te analyseren behoor je alle type kosten en baten in een berekening gooien. De aanschafkosten, de vermindering van energieverbruik en de hoogte van de subsidie. Meestal vloeit hieruit voort een aantrekkelijk rendement. Dit geeft een gemiddelde terugverdientijd van zo’n 6 jaar. Indien het gaat om kostbare plaatsingen waar een grondboring bij komt kijken ligt dit uiteraard hoger.

Warmtepomp combineren met CV-ketel

Een hybride systeem differentieert zich van een volledig elektrisch (all-electric) systeem. Het werkt namelijk met minimaal twee warmtebronnen. Bijv. voor de verwarming van je huis, heet tapwater voor direct gebruik, en stroom voor alle elektrische apparaten heb je veel vermogen nodig (combineren). Hiervoor zijn allerlei opstellingen. De gasgestookte ketel doet z’n werk op wanneer dat echt nodig is. Zoek daarvoor zeker een betrouwbare installateur in Voerendaal. Daarbij kan jij zonneboilers en ook zonnepanelen aanschaffen. De tips van onze experts lees je hierna.

Combineren met CR-ketel

Kies je voor een hybride warmtepomp? Een goede HR-ketel (van merken als Dru en ook Sentry) is wel onontbeerlijk. Je gasketel wordt alleen geactiveerd bij piekverbruik. Denk aan situaties in de winter. Goed om te weten: niet elke traditionele ketel kan je laten samenwerken met een warmtepomp. Lees je goed in voordat jij het product gaat kopen. Vind alles uit over hybride systeem in Odoornerveen installeren.

Zonnepanelen installeren (gemeente Voerendaal)

Een warmtepomp met cv-ketel verbruikt veel energie. De stroom kan jij mogelijk zelf opwekken met zonnepanelen. Deze energie wordt meteen aan de warmtepomp geleverd. Zonnepanelen in combinatie met een hybride warmtepomp zijn snel terugverdiend. Het is een mooi begin voor een energieneutrale woning in Voerendaal.

Zonneboiler aansluiten

Wanneer je zo’n zonneboiler koopt, zit je nooit verlegen om opgewarmd water voor normaal gebruik, voor de bad/douche of in de keuken. Deze producten zijn te koop in allerlei formaten. Door te kijken naar aantal inwoners en gebruik van energie kies je een kleine (175 liter) of een model met extra capaciteit (375 liter). Via baanbrekende zonnecollectoren op jouw dak wordt warm water gemaakt en in de boiler opgeslagen. In de ochtend en middag wekt de boiler warm water op die in de avond meteen consumeerbaar is.

Direct een hybride systeem in Voerendaal laten aanleggen voor vloerverwarming of radiatoren? Aanvraag warmtepomp prijzen voor zowel bestaande bouw als nieuwbouw!