Hybride warmtepomp Vogelwaarde Combineer jouw huidige ketel met een warmtepomp: bezuinig €30 p/maand


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


De “gewone” hr-ketel (Vaillant, Nefit, Remeha, Intergas) mag je per 2021 niet meer inruilen voor een nieuwe. Jouw huidige ketel hr-ketel kun je dan enkel omruilen voor een gasvrij alternatief. Onder ander infraroodpanelen, biomassaketel, het warmtenet, pelletkachel, elektrische cv-ketel of een warmtepomp. Zeker die laatste mogelijkheid is het meest interessant, maar is zeker niet goedkoop. Gelukkig is er een tussenoplossing: een hybride warmtepomp systeem in Vogelwaarde met ketel. In feite een combi van HR-ketel en een warmtepomp. De investering is niet enorm, het is goed te integreren in vrijwel elke woning, en goed voor het milieu en jouw portemonnee. Op deze website analyseer je handige details over verschillende soorten, voordelen en nadelen , energiekosten, terugverdientijd en CO2-uitstoot.


Wat is een hybride warmtepomp?

Een hybride warmtepomp is een warmtepomp op jouw huidige ketel mono cv-ketel. Je komt het steeds vaker tegen in Vogelwaarde. Zo’n hybride oplossing is goed toepasbaar in bestaande woningen en nieuwbouwprojecten. Een ongecompliceerde en voordelige oplossing om het gasverbruik te verminderen. Bovendien is het ook een heel verantwoorde keuze. De hybride warmtepomp onttrekt warmte uit ventilatie- of buitenlucht. Het gasverbruik reduceer je met gemiddeld 79%. De cv-ketel springt alleen bij bij piekverbruik.

Soorten Hybride warmtepompen

De hybride warmtepomp is er in allerlei soorten en maten. Sommige uitvoeringen zorgen voor een verwarmd huis, en andere systemen zorgen voor alleen warm tapwater. Voor bijna iedere situatie is er een oplossing. Let op: enige vorm van isolatie is cruciaal. Welk systeem spoort met mijn huis? Hieronder detecteer je praktische info over de buitenlucht- en ventilatiepomp (of bekijk Climaveneta warmtepomp).

1. Buitenlucht warmtepomp

Het loopt storm: Een (hybride) lucht-water warmtepomp plaatsen in Vogelwaarde. Een buitenunit (airco-achtig systeem) haalt warmte uit de buitenlucht (kan lawaai maken). De gewonnen energie gaat met een leiding naar het binnendeel. De pomp transformeert de buitenluchtnaar warmte om je huis te verwarmen. Het warmtepomp-gedeelte draagt zorg voor verwarming, de opwarming van het gebruikswater komt via de ketel. Wil je de warmtepomp ook gebruiken voor warm tapwater? Ga dan gebruik maken van een waterboiler.

2. Ventilatiewarmtepomp

Veel nieuwere woningen hebben de beschikking over MV (mechanische ventilatie). De ventilatie warmtepomp benut warmte in de ventilatielucht. De gewonnen warmte wordt getransporteerd naar de CV. Deze ketel maakt gebruik van deze warmte bij het verwarmen van de woning en voor water om te douchen/koken/wassen. Het apparaat is bijzonder effectief. Hierdoor kun je de energiekosten aanzienlijk reduceren. Gebruik je de ventilatielucht warmtepomp alleen voor het opwekken van warm water (bijv. om te douchen). Dan is dit eigenlijk een warmtepompboiler.

Relatief goedkoop

Een hybride installatie is beschikbaar vanaf €3500.

Makkelijk te installeren

Prima te integreren in bestaande woningen.

Verantwoorde keuze

Beperkt jouw gasverbruik met 55%. Of 0 op de meter?

Wat kan ik besparen met een hybride warmtepomp?

Een hybride warmtepomp kopen is zeer interessant. Het is voordelig, de subsidies zijn hoog en je gasverbruik wordt gereduceerd, hetzelfde geldt voor de CO2-uitstoot in gemeente Hulst. Wat is realistisch? Hierna analyseer je meer uitleg (of vraag een warmtepomp offerte Vogelwaarde aan).

Kosten besparen via hybride warmtepompen gebeurt op 2 manieren: de totale energielasten gaan naar beneden, en je stoot minder CO-2 uit. In het schema vind je een rekenvoorbeeld. Via een hybride warmtepompsysteem bezuinig je – voor een eenpersoonshuishouden – ongeveer zo’n €280 per jaar. Bovendien minimaliseer je de uitstoot van CO-2 tot 2250 kilo. Lekker geld overhouden en jij bent duurzaam bezig. Andere regio? Bekijk nu direct alles over hybride warmtepomp Gasselternijveenschemond.

SituatieVerbruik energie*Kosten stroom + gas*Bezuinigen*CO2-uitstoot
Normale HR-ketel1600 m3 gas€1008€03450 kilo
Warmtepomp 5 kW met Normale HR-ketel600 m3 gas + 1750 kWh per jaar€728€2802250 kilo

* Calculatie op jaarbasis (update februari 2020).

Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Hoeveel subsidie ontvang ik voor mijn warmtepomp in Vogelwaarde? (update februari 2020)

Wat jij natuurlijk wil weten is: wat kost een hybride warmtepomp? Analyseer hiervoor alle onderdelen als investering van de pomp zelf, aansluitkosten, eventuele subsidie en extra stroomverbruik. Je kunt aanspraak maken op de ISDE subsidieregeling. Het (online) bestellen van een hybride warmtepomp is dus vaak een slimme zet in de provincie Zeeland.

Productprijs

Allereerst heb je de kosten van de apparatuur. Uiteraard kost ook het installeren geld, doorgaans +/- 30% van het artikel. De warmtepomp gebruikt natuurlijk stroom, maar veel minder (duur) gas. Dit moet je natuurlijk wel verrekenen om een helder beeld te krijgen via een installatiebedrijf uit Vogelwaarde.

Subsidie (ISDE) in Vogelwaarde

Het rijk hanteert een gulle subsidieregeling als je kiest voor milieuvriendelijke energieproducten als infraroodpanelen, het warmtenet, elektrische cv-ketels, biomassaketel, zonneboilers en warmtepompen. Dit heet ook wel de ‘Investeringssubsidie duurzame energie (RVO)’ wat een tegemoetkoming geeft tussen de €900 – €3000. Het concrete bedrag waar jij recht op hebt wordt beïnvloed door het type systeem, het aantal KW en energielabel. Zeer interessant dus!

Terugverdientijd

Om de terugverdientijd van zo’n hybride installatie te begroten betaam je alle variabelen met elkaar verrekenen. De totale kosten, de besparing op je energierekening, en uiteraard je subsidie. In de regel resulteert dit in een behoorlijk rendement + gemiddelde terugverdientijd van +/- 8 jaar. Voor dure systemen met water-water en aardbronnen is dit vaak minimaal 13 jaar.

Combinatie warmtepomp + CV-ketel

Een hybride systeem is echt wat anders dan een full-electric (volledig elektrische) opstelling. Het systeem werkt samen met meerdere warmtebronnen. Voor het aansturen van de verwarming, heet tapwater voor direct gebruik, en om alle elektrische producten te laten werken ben je genoodzaakt diverse energiebronnen te combineren. Je kunt denken aan allerlei opstellingen. De gasketel (CV) blijft werken als er extra capaciteit nodig is. Selecteer zeker een betrouwbare installateur in Vogelwaarde. Ook kunnen jullie zonnepanelen / zonneboilers aanschaffen. Meer over al deze combinaties check je in onderstaande alinea.

Combineren met bestaande CV ketel

Kies je voor een hybride warmtepomp? Een geschikte HR-ketel (van een merk als Baxi of natuurlijk RLM) is in deze situatie aan te raden. De gasketel springt bij op de piekmomenten. Wanneer? Bijvoorbeeld bij strenge vorst. Let op: niet elke hr-ketel kun je combineren met een warmtepomp. Laat je altijd goed informeren voordat je tot een aankoop overgaat. Bekijk ook de mogelijkheden voor: hybride systeem in Oegstgeest installeren.

Zonnepanelen installeren (gemeente Hulst)

Een warmtepomp met cv-ketel draait op stroom. Deze “extra” stroom kun jij logischerwijs genereren met eigen zonnepanelen. Je ‘groene’ elektriciteit wordt meteen aan de warmtepomp geleverd. Zonnepanelen in combinatie met een hybride warmtepomp hebben zichzelf vlug terugverdiend. Is voor nu een prima maatregel voor een gasvrije woning in Vogelwaarde.

Zonneboiler plaatsen

Via jouw zonneboiler zit je er goed bij. Je hebt heet water voor dagelijks gebruik, in de badkamer of om te wassen. Ze zijn verkrijgbaar diverse afmetingen. Door te kijken naar aantal inwoners en energieconsumptie kies je een kleine (175 liter) of een XL-systeem (300 liter). Via baanbrekende zonnecollectoren op jouw dak wordt het water op een duurzame manier opgewekt. ‘S ochtends en ‘s middags wordt stroom opgewekt die je ‘s avonds gebruikt.

Direct een hybride systeem in Vogelwaarde installeren voor radiatoren of vloerverwarming? Doorzoek warmtepomp prijzen voor nieuwbouw en bestaande bouw!