Hybride warmtepomp Waarder Een combinatie van CV-ketel en warmtepomp: bezuinig €300 p/jaar


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


De gebruikelijke gasgestookte ketel (zoals Remeha, Intergas, Atag, Nefit) zal vanaf 2021 langzaam verdwijnen. Jouw oude & vertrouwde hr-ketel mag je dan alleen nog maar inruilen voor een groene verwarmingsbron. Populaire voorbeelden zijn pelletkachel, biomassaketel, elektrische cv-ketel, zonneboiler, het warmtenet of een warmtepomp. De laatstgenoemde wordt gezien als de opvolger van de CV, maar ook duur. Goed nieuws, er is een middenweg: het hybride warmtepomp systeem in Waarder met ketel. Hierbij gaat het om een combi van een warmtepomp en CV-ketel. Voordelig, het is goed te integreren in vrijwel elke woning, en je bespaart op je energierekening. Op deze website bekijk je bruikbare informatie over subsidies, energiekosten, voordelen en nadelen , verschillende soorten enz.


Wat is een hybride warmtepomp?

Een hybride warmtepomp is een combinatie van een warmtepomp met de oude & vertrouwde CV-ketel op gas. Je komt het steeds vaker tegen in Waarder. Zo’n hybride systeem rendeert in bestaande bouw en nieuwe huizen. Het is een gemakkelijke en betaalbare oplossing om te besparen op de energienota. Ook is het een “groene” manier van verwarmen. De hybride warmtepomp vangt de warmte uit buiten- of ventilatielucht. Je gasverbruik verklein je tot wel 66%. De CV-ketel doet alleen z’n werk als er extra veel vraag is.

Soorten Hybride warmtepompen

De hybride warmtepomp is er in allerlei soorten en maten. Sommige modellen verwarmen puur de woning, en andere installaties dragen zorg voor water om te douchen. Voor vrijwel elk soort woning is er een oplossing. Bedenk wel: isolatie van dak, vloer en gevel is benodigd. Welk model strookt met mijn situatie en budget? Verderop vind je een vergelijking van de 2 meest populaire installaties (of check Hitecsa warmtepomp).

1. Buitenlucht warmtepomp

Erg populair: De (hybride) lucht-water warmtepomp plaatsen in Waarder. Een soort airco die buiten staat maakt gebruik van warmte uit de buitenlucht (soms lawaaierig). Deze energie gaat via leidingen naar het binnendeel. De warmtepomp converteert de buitenlucht naar warmte voor jouw verwarmingssysteem. Het warmtepomp-gedeelte draagt zorg voor verwarming, het warme water komt van de CV-ketel. Zoek jij een systeem dat ook het tapwater opwarmt? Laat dan ook een waterboiler installeren.

2. Ventilatiewarmtepomp

De meeste woonhuizen beschikken over mechanische ventilatie. De ventilatie warmtepomp profiteert van de aangezogen lucht uit huizen. Deze vrijgekomen warmte wordt getransporteerd naar de CV. Hieruit komt energie dat wordt gebruikt voor het aansturen van radiatoren/vloerverwarming en ook voor het aanmaken van heet water. De installatie werkt zeer efficiënt. Hierdoor kun je de energiekosten aanzienlijk reduceren. Wordt de ventilatielucht warmtepomp enkel gebruikt voor de aanmaak van heet water? Dan is een warmtepompboiler de juiste benaming.

Voordelig

Een hybride oplossing vind je al vanaf €2900.

Gemakkelijk aan te sluiten

Prima te integreren in bestaande woningen.

Een 'groen' systeem

Schroeft gasverbruik terug tot 75%. Slimme keuze!

Wat kan ik besparen met een hybride warmtepomp?

Zo’n hybride warmtepomp kopen is zeer interessant. Het is relatief goedkoop, je kunt profiteren van subsidies en je wekelijkse energieverbruik neemt flink af, plus uitstoot van CO-2 in gemeente Bodegraven-Reeuwijk. Een berekening? Verderop ontdek je meer details (of vraag een warmtepomp offerte Waarder op).

Besparen op de kosten met een hybride warmtepomp gebeurt op 2 manieren: je energienota valt lager uit, en de CO2-uitstoot daalt. Rechts geeft onze expert een toelichting. Dankzij een hybride warmtepompsysteem bezuinig je -voor een eenpersoonshuishouden – al gauw €310 per jaarafrekening. Eveneens beperk je de Co-2 uitstoot tot 2300 kilo. Flink wat goed besparen en je bestrijdt het broeikaseffect. Op hybridewarmtepompvergelijken.nl bekijk je ook hybride warmtepomp Gieterveen.

SituatieEnergieverbruik*Kosten stroom + gas*Besparingen*CO2-uitstoot
HR-ketel1700 m3 gas€1071€03500 kilo
Warmtepomp 5 kW met CV-ketel700 m3 gas + 1600 kWh per jaar€761€3102300 kilo

* Berekend op jaarbasis (update juli 2020).

Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Hoeveel subsidie ontvang ik voor een warmtepomp in Waarder? (update juli 2020)

Uiteindelijk wil je 1 ding weten: wat kost een hybride warmtepomp? Analyseer hiervoor alle onderdelen als kostprijs, aansluitkosten, subsidies en besparing om energie. Check hoe hoog de subsidie is op het gekozen systeem (ISDE). Het bestellen van een hybride warmtepomp is dan nog interessanter in de provincie Zuid-Holland.

Kosten van de pomp

De gezamenlijke kosten betreffen o.a. de winkelprijs van de warmtepomp. Daarnaast bedragen de installatiekostenga uit van 40% van de productprijs. De warmtepomp gebruikt natuurlijk stroom, en het gasverbruik neemt af. Verreken de stroom- en gaskosten voor een compleet beeld van de kosten via een installatiebedrijf uit Waarder.

ISDE Subsidie in Waarder

Het rijk hanteert een zeer aantrekkelijke subsidieregeling op het moment dat je overgaat tot duurzame aankopen van pelletkachels, het warmtenet, infraroodpanelen, zonneboilers, elektrische cv-ketels en warmtepompen. Dit noemen we de ‘Investeringssubsidie duurzame energie (RVO)’ wat een tegemoetkoming geeft tussen de €2400 tot +/- €3200. Het totale bedrag heeft te maken met het model, vermogen (uitgedrukt in kW) en het energielabel. Dus pak je kans nu het nog kan!

Terugverdientijd

Om de terugverdientijd van de hybride warmtepomp te ontdekken betaam je alle baten en kosten optellen en berekenen. De totale kosten, de besparing op je energienota, en de hoogte van de subsidie. Vaak kom je tot een behoorlijk rendement en een gemiddelde terugverdientijd van 8 jaar. Indien het gaat om kostbare plaatsingen met grondboring (aardbron) ligt dit natuurlijk wat langer.

Combinatie warmtepomp + CV-ketel

Een hybride systeem is anders dan een standalone (volledig elektrische) pomp. Je bent genoodzaakt te kiezen voor verschillende warmtebronnen. Bijv. voor de verwarming van je huis, heet water voor de douche en keuken, en voor voldoende elektriciteit zal je een combinatie van energiebronnen moeten zoeken. Dit kan jij doen met verschillende oplossingen. De (CV) gasketel springt aan op de piekmomenten. Kies hiervoor tenminste een betrouwbare installateur in Waarder. Daarnaast kunnen jullie zonnepanelen en/of een zonneboiler laten installeren. De mening van onze vakmannen kun je hieronder doornemen.

Combineren met CR-ketel

Ga jij voor een hybride warmtepomp? Een compatibel HR-ketel (bijvoorbeeld van Berreta en Junkers) is wel onmisbaar. Je gasketel wordt alleen geactiveerd als het echt nodig is. Bijvoorbeeld in de winter. Tip: niet elke gasgestookte ketel werkt in combinatie met een warmtepomp. Laat je altijd goed informeren voordat je tot een aankoop overgaat. Misschien vind je dit ook relevant: hybride systeem in Oost West en Middelbeers installeren.

Zonnepanelen aansluiten (gemeente Bodegraven-Reeuwijk)

Een warmtepomp met cv-ketel consumeert nogal wat stroom. Deze energie kan je laten opwekken door je eigen zonnepanelen. Deze energie wordt rechtstreeks verbruikt door de pomp. Zonnepanelen in combinatie met een hybride warmtepomp kunnen een interessante investering zijn. Een uitstekende eerste stap naar de “0” op de gasmeter in Waarder.

Zonneboiler plaatsen

Met een eigen zonneboiler zit je er goed bij. Je hebt warm water om te benutten in de badkamer of voor de wasmachine. Deze systemen kun je laten plaatsen in formaten groot en klein. Door te kijken naar aantal inwoners en energieverbruik zoek jij een kleine (100 liter ) of grotere boiler (300 liter). Dankzij een speciaal type zonnecollectoren op jouw dak wordt het water op een duurzame manier opgewekt. Overdag wordt er warm water opgewekt die je zelf in de avond weer verbruikt.

Snel zo'n hybride systeem in Waarder laten aanleggen voor radiatoren of vloerverwarming? Inspecteer warmtepomp prijzen voor nieuwe en oude huizen!