Hybride warmtepomp Wassenaar Combineer jouw huidige ketel met een warmtepomp: bezuinig €40 p/maand


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


De “gewone” hr-ketel (Intergas, Atag, Remeha, Nefit) verdwijnt vanaf 2021. Jouw klassieke cv-ketel mag je dan alleen nog maar omwisselen voor een toekomstbestendig alternatief. Denk daarbij aan elektrische cv-ketel, het warmtenet, zonneboiler, pelletkachel, infraroodpanelen of een warmtepomp. Deze laatste optie wordt veel genoemd, maar is ook prijzig. Een tussenweg is nu ook mogelijk: het hybride warmtepomp systeem in Wassenaar met ketel. Dit is een combinatie van CV-ketel en warmtepomp. Goedkoop, het past in vrijwel elke woning, en gunstig voor de energienota. Op deze website check je praktische details over werking, voordelen en nadelen , terugverdientijd, energieverbruik enzovoort.


Wat is een hybride warmtepomp?

Een hybride warmtepomp is een warmtepomp bovenop de jouw klassieke verwarmingsketel. We zien het veel in Wassenaar. Een hybride installatie wordt veel toegepast in bestaande bouw en nieuwe huizen. Een relatief eenvoudige en vrij betaalbare aanpak om de gasrekening te drukken. Daarbovenop is het erg duurzaam. De hybride warmtepomp maakt gebruik van warmte uit ventilatielucht of buitenlucht. Je gasverbruik verklein je tot wel 81%. De CV-ketel “helpt” als je veel warm water gebruikt.

Soorten Hybride warmtepompen

De hybride warmtepomp is er in allerlei uitvoeringen. Sommige uitvoeringen dragen bij aan ruimteverwarming, en andere modellen zorgen voor alleen warm tapwater. Voor vrijwel elk soort woning is er een hybride systeem. Goed om te weten: enige vorm van isolatie is essentieel. Welk type pomp matcht bij mijn budget en eisen? Onderstaand analyseer je meer info over de buitenlucht- en ventilatiepomp (of bekijk Rotex warmtepomp).

1. Buitenlucht warmtepomp

We merken dat het in trek is: Een (hybride) lucht-water warmtepomp plaatsen in Wassenaar. Een soort airco buiten neemt warmte uit de buitenlucht (soms lawaaierig). Deze opgevangen warmte gaat door een leiding naar het binnendeel. De warmtepomp transformeert de buitenluchtnaar warm water dat naar jouw radiatoren of vloerverwarming wordt gestuurd. Het warmtepomp-gedeelte draagt zorg voor verwarming, de CV ketel zorgt voor heet water. Ga jij de warmtepomp inzetten voor het aanmaken van warm water? Laat dan ook een waterboiler installeren.

2. Ventilatiewarmtepomp

De meeste huizen beschikken over mechanische ventilatie. De ventilatie warmtepomp maakt slim gebruik van de aangezogen lucht uit huizen. De warmte die hier wordt gewonnen wordt naar de gasketel gestuurd. Hier vindt een proces plaats dat helpt om de verwarming van de woning aan te sturen en ook voor het aanmaken van heet water. De warmtepomp werkt doelmatig. Je zult de energiekosten dus naar beneden zien gaan. Zet je de ventilatielucht warmtepomp in enkel voor de aanmaak van heet water? Dan is dit eigenlijk een warmtepompboiler.

Relatief goedkoop

Een hybride oplossing is beschikbaar vanaf €2100.

Simpele installatie

Prima te integreren in bestaande woningen.

Een 'groen' systeem

Vermindert gasverbruik met 50%. Dat is onze plicht!

Hoeveel bespaar ik met een hybride warmtepomp?

Zo’n hybride warmtepomp kopen is een slimme keuze. Het is niet duur, de verschillende subsidies zijn serieus en je kunt flink besparen op de energielasten en de CO2-uitstoot in gemeente Wassenaar. Een berekening? Verderop detecteer je bruikbare informatie (of vraag een warmtepomp offerte Wassenaar op).

Besparingen realiseren met hybride warmtepompen kan je op twee manieren uitleggen: je bent maandelijk minder geld kwijt aan energie, en de uitstoot van Co-2 gaat naar beneden. Op onze website worden twee situatie nader bekeken. Dankzij een hybride warmtepompsysteem bespaar je – in een doorsnee-woning (eenpersoons) – tot wel €380 per kalenderjaar. Tevens reduceer je de CO2 uitstoot met 2150 kilo. Leuk voor de bankrekening dus en daarnaast erg milieubewust. Andere regio? Bekijk nu direct alles over hybride warmtepomp Grevenbicht.

InstallatieVerbruik energie*Energienota*Besparing*CO2-uitstoot
Normale HR-ketel1600 m3 gas€1008€03350 kilo
Warmtepomp 5 kW met Normale HR-ketel600 m3 gas + 1250 kWh per jaar€628€3802150 kilo

* Per 12 maanden (update januari 2020).

Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Hoeveel subsidie ontvang ik voor mijn warmtepomp in Wassenaar? (update januari 2020)

De grote vraag is natuurlijk: wat kost een hybride warmtepomp? Maak hiervoor een complete rekensom met investering van de pomp zelf, aansluitkosten, subsidies en stroomverbruik. Bekijk altijd de Investeringssubsidie duurzame energie ISDE. Het bestellen van een hybride warmtepomp is vooral dit jaar erg verstandig in de provincie Zuid-Holland.

Kosten van de pomp

Als eerste hebben we de prijs van het fysieke product. Ook de installateur is niet gratis, ga uit van 25% van het artikel. De warmtepomp gebruikt natuurlijk stroom, maar veel minder (duur) gas. Dit dien je met elkaar te verrekenen om te weten wat het echte kostenplaatje is via een installatiebedrijf uit Wassenaar.

ISDE Subsidie in Wassenaar

De landelijke autoriteit biedt een gulle subsidieregeling wanneer je jouw woning verwarmt met duurzame systemen als elektrische cv-ketels, het warmtenet, infraroodpanelen, zonneboilers, pelletkachels en warmtepompen. Dit noemen we de ‘Investeringssubsidie duurzame energie (RVO)’ waarmee jij een tegemoetkoming krijgt rond de €1600 – €2600. Het totale bedrag wordt beïnvloed door het type, het aantal KW en energielabel. Dit maakt het nog aantrekkelijker.

Terugverdientijd

Om de terugverdientijd van een hybride pomp te ramen behoor je alle variabelen in een berekening gooien. De kosten van de installatie, de besparing op gas, en uiteraard je subsidie. Vaak kom je tot een aanzienlijk rendement en een gemiddelde terugverdientijd van 8 jaar. Bij complexe installaties met water-water en aardbronnen is dit vaak minimaal 13 jaar.

Warmtepomp combineren met CV-ketel

Een hybride systeem differentieert zich van een full electric (standalone) warmtepomp. Het systeem werkt samen met diverse warmtebronnen. Bijv. voor de verwarming van je huis, heet tapwater voor direct gebruik, en voor voldoende elektriciteit heb je veel vermogen nodig (combineren). Dit is mogelijk met verscheidene oplossingen. De gasgestookte ketel doet z’n werk op als het erg koud is. Neem wel een vakbekwame installateur in Wassenaar. Ook kan jij zonnepanelen / zonneboilers aanschaffen. Een uitgebreide toelichting kun je hieronder doornemen.

Combineren met bestaande CV ketel

Ga je de overstap maken naar een hybride warmtepomp? Een (vrij) nieuw gekochte HR-ketel (van bijvoorbeeld Chappée en Rendamax) is echter onmisbaar. De gas-gestookte-ketel werkt uitsluitend als er opeens veel vraag naar warmte is. Bijvoorbeeld in de koudere maanden. Tip: niet elke CV-ketel kan je laten samenwerken met een warmtepomp. Lees je goed in alvorens jij het systeem gaat bestellen. Ook interessant: hybride systeem in Opeinde installeren.

Zonnepanelen laten installeren (gemeente Wassenaar)

Een warmtepomp met cv-ketel verbruikt veel energie. Deze energie kun jij logischerwijs genereren met eigen zonnepanelen. De stroom afkomstig van de panelen gaat direct naar de warmtepomp. Zonnepanelen in combinatie met een hybride warmtepomp hebben een uitstekend rendement. Het is een mooi begin voor de “0” op de gasmeter in Wassenaar.

Zonneboiler plaatsen

In het geval je een zonneboiler hebt, kun je altijd gebruik maken van voldoende warm tapwater, om te douchen of voor de afwas. Je kunt ze aanschaffen in grote en kleine versies. Door te kijken naar aantal inwoners en verbruik van energie kies je een kleine (175 liter) of grote zonneboiler (400 liter). Middels een speciaal type zonnecollectoren op je woning wordt het water verwarmd en opgeslagen. Zo kun je overdag energie opwekken dat je in de avond consumeert.

Willen jullie zo'n hybride systeem in Wassenaar aanleggen voor radiatoren of vloerverwarming? Inspecteer warmtepomp prijzen voor nieuwbouw en bestaande bouw!