Hybride warmtepomp Zaandam Combineer jouw huidige ketel met een warmtepomp: bezuinig €350 p/jaar


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


De welbekende mono cv-ketel (zoals o.a. Vaillant, Nefit, Atag, Remeha) wordt verboden vanaf 2021. Jouw “gewone” cv-ketel mag je dan alleen nog maar omwisselen voor een duurzaam alternatief. Bijvoorbeeld elektrische cv-ketel, biomassaketel, het warmtenet, infraroodpanelen, pelletkachel of een warmtepomp. Zeker die laatste mogelijkheid is zeer populair, maar is zeker niet goedkoop. Maar er een goedkoper alternatief: een hybride warmtepomp systeem in Zaandam met ketel. Dit is een combinatie van warmtepomp en CV-ketel. Betaalbaar, eenvoudig te installeren en goed voor het milieu en jouw portemonnee. Op hybridewarmtepompvergelijken.nl detecteer je meer details over kosten, terugverdientijd, energieverbruik, voordelen en nadelen enz.


Wat is een hybride warmtepomp?

Een hybride warmtepomp is een combinatie van een warmtepomp met jouw “oude” cv-ketel. Zeer populair in Zaandam. Een hybride installatie wordt veel toegepast in bestaande bouw en meer recente woningen. Een probleemloze en niet al te dure benadering om het gasverbruik terug te dringen. Verder is het een milieuvriendelijk systeem. De hybride warmtepomp neemt de warmte uit ventilatielucht of buitenlucht. Je gasverbruik neemt af met zo’n 77%. De hr-ketel springt alleen bij wanneer dat echt nodig is.

Soorten Hybride warmtepompen

De hybride warmtepomp heb je in allerlei soorten en maten. Sommige types zorgen dat het aangenaam warm is in huis, en andere systemen dragen enkel zorg voor warm water (douchen, koken). Voor eigenlijk elk huis is er een passende installatie. Goed om te weten: isolatie van dak, vloer en gevel is een voorwaarde. Welke installatie past bij mijn woning? Hieronder analyseer je een vergelijking van de ventilatie- en buitenluchtpomp (en check Templari systeem).

1. Buitenlucht warmtepomp

Sterk in opkomst: De (hybride) lucht-water warmtepomp plaatsen in Zaandam. Een buitenunit haalt warmte uit de buitenlucht (let op, maakt lawaai). De gewonnen energie gaat met leidingen naar het binnendeel van de installatie. Het apparaat zet de buitenlucht om naar warmte voor jouw verwarmingssysteem. De installatie zorgt dus in eerste instantie voor verwarming, de opwarming van het gebruikswater komt via de ketel. Zoek jij een systeem dat ook het tapwater opwarmt? Het plaatsen van een waterboiler is dan onmisbaar.

2. Ventilatiewarmtepomp

Veel nieuwere woningen beschikken over mechanische ventilatie. De ventilatie warmtepomp werkt op basis van afgezogen ventilatielucht in de woning. Deze warmte wordt getransporteerd naar de CV. Deze ketel maakt gebruik van deze warmte voor de centrale verwarming en heet water voor dagelijks gebruik te faciliteren. De installatie heeft een hoog rendement. Je zult de energiekosten dus naar beneden zien gaan. Zet je de ventilatielucht warmtepomp in enkel voor het maken van warm tapwater? Dan noemen we dat een warmtepompboiler.

Lage instapprijs

Een hybride opstelling laat je al installeren vanaf €2900.

Makkelijk te installeren

Werkt met jouw huidige ketel en verwarming

Een 'groen' systeem

Verminder het gasverbruik met 60%. Slimme keuze!

Hoeveel bespaar ik met een hybride warmtepomp?

Een hybride warmtepomp kopen is zeer interessant. Het is relatief goedkoop, je kunt profiteren van subsidies en je gasverbruik wordt gereduceerd, hetzelfde geldt voor de CO2-uitstoot in gemeente Zaanstad. Exacte aantallen? Verderop bekijk je een voorbeeld (of vraag een warmtepomp offerte Zaandam op).

Besparingen realiseren met hybride warmtepompen kent 2 soorten aspecten: je energielasten dalen, en je stoot minder CO-2 uit. Op onze website worden twee situatie nader bekeken. Met een hybride warmtepompsysteem bespaar je – voor een eenpersoonshuishouden – al gauw €400 per jaarafrekening. Daarbij verklein je de Co-2 uitstoot met wel 2000 kilo. Flink wat goed besparen en je wekt op een ‘groene’ manier stroom op. Andere regio? Bekijk nu direct alles over hybride warmtepomp Heusden.

Installatie Energieconsumptie* Energierekening* Besparing* CO2-uitstoot
Reguliere CV-ketel 1950 m3 gas €1228,5 €0 3200 kilo
Warmtepomp 5 kW met Reguliere CV-ketel 950 m3 gas + 1150 kWh per jaar €828,5 €400 2000 kilo

* Per kalenderjaar (update september 2021).

Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Welke subsidie geldt er voor warmtepompen in Zaandam? (update september 2021)

De hamvraag blijft: wat kost een hybride warmtepomp? Je moet daarvoor rekening houden met kosten van de apparatuur, installatiewerk, Investeringssubsidie duurzame energie en het verwachtte energieverbruik. Vaak heb je recht op een hoge subsidie (ISDE). Het (online) bestellen van een hybride warmtepomp is vooral dit jaar erg verstandig in de provincie Noord-Holland.

Productprijs

Allereerst heb je de kostprijs van het systeem. Een specialist voor het aanleggen kost gemiddeld zo’n 35% van de kostprijs. Je gaat meer elektriciteit gebruiken, en het gasverbruik neemt af. Verreken de stroom- en gaskosten voor een compleet beeld van de kosten via een installatiebedrijf uit Zaandam.

Subsidie (ISDE) in Zaandam

De Rijksdienst voor Ondernemend Nederland biedt een historische subsidieregeling als je kiest voor milieuvriendelijke energieproducten als het warmtenet, elektrische cv-ketels, infraroodpanelen, biomassaketel, zonneboilers en warmtepompen. Zo is er de ‘Investeringssubsidie duurzame energie (RVO)’ waarmee jij een tegemoetkoming krijgt rond de €2400 – €2600. De exacte hoogte van de subsidie heeft te maken met het type systeem, capaciteit (kW) en energielabel. Let op: wacht niet te lang.

Terugverdientijd

Om de terugverdientijd van zo’n hybride installatie te berekenen moet je alle variabelen in een berekening gooien. Kosten systeem + installatiekosten, de stroom/gas besparing en de subsidies. In het algemeen ontstaat een behoorlijk rendement. Dit geeft een gemiddelde terugverdientijd van +/- 7 jaar. Bij complexe installaties met aardwarmte (boring) ligt dit uiteraard hoger.

Combinatie warmtepomp + CV-ketel

Een hybride systeem is anders dan een standalone (volledig elektrische) pomp. Het systeem werkt samen met diverse warmtebronnen. Voor een aangenaam binnenklimaat, heet tapwater voor direct gebruik, en voor voldoende elektriciteit moet jij een combinatie maken tussen energiebronnen. Hiervoor zijn allerhande oplossingen. De gasgestookte ketel doet z’n werk op bij piekverbruik. Selecteer zeker een gecertificeerde installateur in Zaandam. Daarbij kun jij zonnepanelen / zonneboilers aanschaffen. Alles over dit onderwerp bekijk je hierna.

Combinatie met huidige CV-ketel

Ga je de overstap maken naar een hybride warmtepomp? Een (vrij) nieuw gekochte HR-ketel (bijv. van Brötje en Remeha) is wel onmisbaar. Deze gasketel ondersteunt de warmtepomp als er extra veel vraag is. Bijvoorbeeld in de koudere maanden. Let op: niet elke gasgestookte ketel kun je combineren met een warmtepomp. Laat je daarom altijd goed voorlichten voordat je tot een aankoop overgaat. Bekijk ook de mogelijkheden voor: hybride systeem in Rhoon installeren.

Zonnepanelen laten plaatsen (gemeente Zaanstad)

Een warmtepomp met cv-ketel draait op stroom. De benodigde energie kan je laten opwekken door je eigen zonnepanelen. De opgewekte stroom wordt toegepast op het verbruik van de warmtepomp. Zonnepanelen in combinatie met een hybride warmtepomp hebben een uitstekend rendement. Is voor nu een prima maatregel voor een energieneutrale woning in Zaandam.

Combineren met zonneboiler

Met een eigen zonneboiler kun jij 24/7 aanspraak maken op heet water voor dagelijks gebruik, in de badkamer of om te wassen. Dergelijke boilers kan je bestellen in diverse afmetingen. Afhankelijk van de gezinssituatie en gebruik van energie zoek jij een kleine (100 liter) of grotere boiler (250 liter). Middels speciale zonnecollectoren op jouw dak wordt warm water gemaakt en in de boiler opgeslagen. Zo kun je overdag energie opwekken en dat kan in de avonduren meteen ingezet worden.

Willen jullie zo'n hybride systeem in Zaandam laten plaatsen voor vloerverwarming of radiatoren? Inspecteer warmtepomp prijzen voor oude en nieuwe woningen!