Hybride warmtepomp Zaltbommel Een combinatie van CV-ketel en warmtepomp: bespaar €500 p/jaar


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


De traditionele verwarmingsketel (als Intergas, Remeha, Nefit, Vaillant) gaat vanaf 2021 helemaal in de ban. Jouw huidige ketel cv-ketel mag je dan alleen nog maar omruilen voor een toekomstbestendig alternatief. Hierbij kun je denken aan elektrische cv-ketel, infraroodpanelen, het warmtenet, biomassaketel, pelletkachel of een warmtepomp. Zo’n warmtepomp wordt veel genoemd, maar is zeker niet goedkoop. Gelukkig is er een betaalbaar alternatief: het hybride warmtepomp systeem in Zaltbommel met ketel. Hierbij gaat het om een combi van een warmtepomp en CV-ketel. Betaalbaar, eenvoudig te installeren en je bespaart op je energierekening. Op deze pagina signaleer je nuttige informatie over verschillende soorten, kosten, geschatte besparing, energiekosten en CO2-uitstoot.


Wat is een hybride warmtepomp?

Een hybride warmtepomp is een combinatie van een warmtepomp met de oude & vertrouwde hr-ketel. Een vrij gangbare installatie in Zaltbommel. Een hybride installatie wordt veel toegepast in bestaande bouw en nieuwbouwprojecten. Het is een gemakkelijke en voordelige manier om de gaskraan zo goed als dicht te draaien. Bovendien is het een “groene” manier van verwarmen. De hybride warmtepomp onttrekt warmte uit omgevingslucht of ventilatielucht. Je gasverbruik beperk je met gemiddeld 77%. De cv-ketel is alleen nodig als het erg koud is.

Soorten Hybride warmtepompen

De hybride warmtepomp is beschikbaar in verschillende soorten. Sommige uitvoeringen verwarmen puur de woning, en andere apparaten zijn puur voor het opwarmen van water. Voor praktisch elk type woning is er een rendabel type pomp. Bedenk wel: matige tot goede isolatie is een vereiste. Welke installatie matcht bij mijn wensen en budget? Verderop bekijk je praktische info over de 2 meest populaire installaties (of check Thermia systeem).

1. Buitenlucht warmtepomp

We merken dat het in trek is: Een (hybride) lucht-water warmtepomp plaatsen in Zaltbommel. Een speciale buitenventilator maakt gebruik van warmte uit de buitenlucht (let op, maakt lawaai). De gewonnen energie vindt z’n weg via leidingen naar de warmtepomp. De pomp verandert de buitenlucht naar warm water dat naar jouw radiatoren of vloerverwarming wordt gestuurd. De algemene verwarming wordt geregeld door de warmtepomp, en de cv-ketel voor warm tapwater. Wil jij het warme water in huis opwekken met een warmtepomp? Laat dan ook een waterboiler installeren.

2. Ventilatiewarmtepomp

Veel van de huizen worden mechanisch geventileerd. De ventilatie warmtepomp haalt z’n voordeel uit aanwezige lucht uit keuken, badkamer etc. De warmte die hier wordt gewonnen vindt z’n weg naar de hr-ketel. Deze ketel maakt gebruik van deze warmte om de verwarming van de woning aan te sturen en ook voor het aanmaken van heet water. Het apparaat heeft een hoog rendement. Dit betekent een lagere energierekening! Wordt de ventilatielucht warmtepomp enkel gebruikt voor het opwekken van warm water (bijv. om te douchen). Dan is een warmtepompboiler de juiste benaming.

Betaalbaar

Een hybride opstelling is beschikbaar vanaf €3100.

Gemakkelijk aan te sluiten

Binnen een dag geïnstalleerd

Verantwoorde keuze

Schroeft gasverbruik terug tot 60%. Voor de langetermijn!

Hoeveel bespaar ik met een hybride warmtepomp?

Een hybride warmtepomp kopen is een slimme keuze. De aanschafprijs is laag, de verschillende subsidies zijn serieus en je energielasten dalen flink, net als de uitstoot van CO-2 in gemeente Zaltbommel. Hoeveel precies? Verderop detecteer je handige uitleg (of vraag een warmtepomp offerte Zaltbommel aan).

Kosten besparen via hybride warmtepompen gebeurt op twee gebieden: je bent maandelijk minder geld kwijt aan energie, en de Co-2 uitstoot wordt gereduceerd. In het schema geeft onze expert een toelichting. Met een hybride warmtepompsysteem bezuinig je – in een doorsnee-woning (eenpersoons) – zo rond de €370 per 12 maanden. Daarnaast daalt jouw Co2 uitstoot met 2150 kilo. Leuk voor de bankrekening dus en wel zo duurzaam. Je treft hier ook uitgebreide info over hybride warmtepomp Hezingen.

Type systeem Verbruik energie* Energienota* Besparingen* CO2-uitstoot
Standaard CV-ketel 1550 m3 gas €976,5 €0 3350 kilo
Warmtepomp 5 kW met Gewone CV-ketel 550 m3 gas + 1300 kWh per jaar €606,5 €370 2150 kilo

* Berekend op jaarbasis (update december 2022).

Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Welke subsidie geldt er voor warmtepompen in Zaltbommel? (update december 2022)

De grote vraag is natuurlijk: wat kost een hybride warmtepomp? Daarbij dien je rekening te houden met prijs van het systeem, aansluitkosten, ISDE subsidie en het toekomstige energieverbruik. Er is een speciale warmtepomp subsidie (ISDE). Het bestellen van een hybride warmtepomp is vooral dit jaar erg verstandig in de provincie Gelderland.

Prijs van de apparatuur

De totale kosten bestaan o.a. uit de kostprijs van het systeem. Daarnaast bedragen de installatiekostendoorgaans +/- 35% van het artikel. Het stroomverbruik stijgt, terwijl je minder gas stookt. Dit moet je natuurlijk wel verrekenen om te weten wat het echte kostenplaatje is via een installatiebedrijf uit Zaltbommel.

ISDE Subsidie in Zaltbommel

De overheid faciliteert in een zeer aantrekkelijke subsidieregeling wanneer je jouw woning verwarmt met duurzame systemen als biomassaketel, zonneboilers, infraroodpanelen, pelletkachels, het warmtenet en warmtepompen. We hebben het over de ‘Investeringssubsidie duurzame energie (RVO)’ waarmee jij een tegemoetkoming krijgt rond de €1900 – plus minus €4100. Het totale bedrag hangt af van het merk en type, capaciteit (kW) en het energielabel. Dus pak je kans nu het nog kan!

Terugverdientijd

Om de terugverdientijd van deze hybride opstelling te ontdekken moet je beslist alle kosten en baten in een berekening gooien. De kosten van de installatie, de besparing op je energienota, en natuurlijk subsidie. Gewoonlijk kom je uit op een hoog rendement. Resulteert in een gemiddelde terugverdientijd van zo’n 8 jaar. Wanneer we spreken over all-electric met aardwarmte (boring) is dit vaak minimaal 13 jaar.

CV-ketel + warmtepomp combinatie

Een hybride systeem werkt ander dan een standalone (volledig elektrische) pomp. Het werkt namelijk met verschillende warmtebronnen. O.a. voor het verwarmen van de woning, warm water om te douchen en te wassen, en voor voldoende elektriciteit zal je een combinatie van energiebronnen moeten zoeken. Dit kan met allerhande combinaties. De traditionele gas ketel werkt als de warmtevraag erg hoog is. Vraag minstens een betrouwbare installateur in Zaltbommel. Daarbij kun jij zonnepanelen en een zonneboiler aanschaffen. De mening van onze vakmannen lees je hierna.

Combineren met de huidige CV ketel

Kies je voor een hybride warmtepomp? Een (vrij) nieuw gekochte HR-ketel (van merken als Atag en Mark) is wel cruciaal. De gas-gestookte-ketel werkt uitsluitend als je veel warm water gebruikt. Dat kan zijn als de temperatuur buiten laag is. Goed om te weten: niet elke hr-ketel werkt samen met een warmtepomp. Win eerst informatie in bij de installateur alvorens je een systeem kiest. Misschien vind je dit ook relevant: hybride systeem in Riel installeren.

Zonnepanelen laten installeren (gemeente Zaltbommel)

Een warmtepomp met cv-ketel draait op stroom. De stroom kun je optioneel met je eigen zonnepanelen genereren. Deze energie wordt toegepast op het verbruik van de warmtepomp. Zonnepanelen in combinatie met een hybride warmtepomp zijn snel terugverdiend. Is voor nu een prima maatregel voor een gasvrije woning in Zaltbommel.

Zonneboiler

In het geval je een zonneboiler hebt, kun jij 24/7 aanspraak maken op opgewarmd water voor normaal gebruik, om te douchen of om te koken. Deze systemen kun je laten plaatsen in diverse afmetingen. Gebaseerd op je gezinssituatie en behoefte aan energie maak je de keuze voor een kleine (100 liter ) of een model met extra capaciteit (400 liter). Dankzij slimme zonnecollectoren op je woning wordt water opgewarmd. Overdag wordt er warm water opgewekt die je zelf in de avond weer verbruikt.

Direct een hybride systeem in Zaltbommel installeren voor vloerverwarming of radiatoren? Bekijk warmtepomp prijzen voor oude huizen en nieuwbouw!