Hybride warmtepomp Zeewolde Combineer jouw CV-ketel met een warmtepomp: bespaar €35 p/maand


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


De “oude” hr-ketel (Nefit, Atag, Remeha, Vaillant) mag je per 2021 niet meer inruilen voor een nieuwe. Jouw oude & vertrouwde cv-ketel mag je dan alleen nog maar inruilen voor een duurzaam alternatief. Interessante opties zijn biomassaketel, infraroodpanelen, elektrische cv-ketel, het warmtenet, zonneboiler of een warmtepomp. Deze laatste optie is het meest interessant, hoewel het ook een aardige investering vergt. Maar er een goedkoper alternatief: een hybride warmtepomp systeem in Zeewolde met ketel. Hierbij gaat het om een combi van een warmtepomp en CV-ketel. Goedkoop, is geschikt voor bestaande bouw en nieuwbouw, en het verbruikt amper gas. Op hybridewarmtepompvergelijken.nl vergelijk je handige details over werking, kosten, energiekosten, geschatte besparing en CO2-uitstoot.


Wat is een hybride warmtepomp?

Een hybride warmtepomp is een warmtepomp op jouw “oude” CV-ketel op gas. Je komt het steeds vaker tegen in Zeewolde. Zo’n hybride oplossing is zowel interessant voor jaren 80 woningen en meer recente woningen. Een relatief eenvoudige en betaalbare aanpak om de gasrekening te drukken. Daarnaast is het erg duurzaam. De hybride warmtepomp neemt de warmte uit ventilatielucht of buitenlucht. Het gasverbruik beperk je met gemiddeld 83%. De hr-ketel doet alleen z’n werk bij piekverbruik.

Soorten Hybride warmtepompen

De hybride warmtepomp is er in allerlei uitvoeringen. Sommige apparaten dragen bij aan ruimteverwarming, en andere installaties dragen enkel zorg voor warm water (douchen, koken). Voor haast elke ruimte is er een oplossing. Belangrijk: isolatie + HR++ glas is noodzakelijk. Welk systeem rijmt met mijn budget en eisen? Hieronder lees je aanvullende details over de 2 meest gekozen opties (en bekijk Western Airconditioning systeem).

1. Buitenlucht warmtepomp

Erg populair: De (hybride) lucht-water warmtepomp plaatsen in Zeewolde. Een speciale buitenventilator haalt warmte uit de buitenlucht (kan lawaaierig zijn). Deze opgevangen warmte gaat per leidingen naar het binnendeel. Deze zet de buitenlucht om naar warm water dat naar jouw radiatoren of vloerverwarming wordt gestuurd. De algemene verwarming wordt geregeld door de warmtepomp, en de cv-ketel voor warm tapwater. Wil je de warmtepomp ook gebruiken voor warm tapwater? Het plaatsen van een waterboiler is dan onmisbaar.

2. Ventilatiewarmtepomp

Het gros van de huizen hebben een mechanisch geventileerd binnenklimaat. De ventilatie warmtepomp profiteert van luchtstromen uit de woning. Deze vrijgekomen warmte wordt getransporteerd naar de CV. Hier vindt een proces plaats dat helpt om de verwarming van de woning aan te sturen en voor water om te douchen/koken/wassen. De installatie is bijzonder effectief. Dit betekent een lagere energierekening! Wordt een ventilatielucht warmtepomp uitsluitend toegepast voor de aanmaak van heet water? Dan hebben we het over een warmtepompboiler.

Voordelig

Een hybride installatie bestel je al vanaf €3000.

Makkelijk te installeren

Werkt ook prima met radiatoren

Verantwoord verwarmen

Beperkt jouw gasverbruik met 60%. Verantwoordelijkheid nemen!

Wat kan ik besparen met een hybride warmtepomp?

Zo’n hybride warmtepomp kopen is zo gek nog niet. Het is relatief goedkoop, de verschillende subsidies zijn serieus en de maandelijkse energielasten zullen afnemen, net als de uitstoot van CO-2 in gemeente Zeewolde. Dat klinkt goed, maar concreet? Verderop detecteer je alle details (of vraag een warmtepomp offerte Zeewolde op).

Geld besparen met de hybride warmtepomp gaat langs 2 kanten: je bent maandelijk minder geld kwijt aan energie, en de CO2-uitstoot daalt. Op onze website schetst onze specialist een voorbeeld. Met een hybride warmtepompsysteem bespaar je – in een gemiddelde eengezinswoning – al gauw €460 op jaarbasis. Ook minimaliseer je de uitstoot van CO-2 tot 1800 kilo. Goed voor jouw portemonnee en je draagt jouw steentje bij aan een schonere aarde. Nu ook online: hybride warmtepomp Hilvarenbeek.

Type opstelling Verbruik energie* Energielasten* Bezuinigen* CO2-uitstoot
Gewone CV-ketel 1500 m3 gas €945 €0 3000 kilo
Warmtepomp 5 kW met Normale HR-ketel 500 m3 gas + 850 kWh per jaar €485 €460 1800 kilo

* Calculatie op jaarbasis (update augustus 2020).

Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Welke subsidie geldt er voor warmtepompen in Zeewolde? (update augustus 2020)

Wat jij natuurlijk wil weten is: wat kost een hybride warmtepomp? Daarvoor dien je rekening te houden met aspecten als prijs van het systeem, installatiekosten, hoogte van de subsidie en het toekomstige energieverbruik. Check hoe hoog de subsidie is op het gekozen systeem (ISDE). Het bestellen van een hybride warmtepomp wordt zo nog aantrekkelijker in de provincie Flevoland.

Prijs van het systeem

Je hebt natuurlijk als eerste te maken met het tarief voor de pomp. Daarnaast bedragen de installatiekostengemiddeld zo’n 35% van de productprijs. Het stroomverbruik stijgt, maar veel minder (duur) gas. Deze bepaling moet je natuurlijk verrekenen voor een compleet beeld via een installatiebedrijf uit Zeewolde.

ISDE Subsidie in Zeewolde

De RVO biedt een historische subsidieregeling op het moment dat je overgaat tot duurzame aankopen van elektrische cv-ketels, pelletkachels, infraroodpanelen, biomassaketel, zonneboilers en warmtepompen. We hebben het over de ‘Investeringssubsidie duurzame energie (RVO)’ wat een tegemoetkoming geeft tussen de €1600 tot +/- €5000. Het totale bedrag komt tot stand op basis van het merk, vermogen en energielabel. Profiteer nu het nog kan.

Terugverdientijd

Om de terugverdientijd van een hybride systeem te achterhalen behoor je alle kosten en baten verrekenen. De kosten van de installatie, de energiebesparingen en uiteraard je subsidie. In het algemeen kom je uit op een noemenswaardig rendement + gemiddelde terugverdientijd van plus minus 7,5 jaar. Bij de geavanceerde producten met grondboring (aardbron) ligt dit natuurlijk wat langer.

CV-ketel met warmtepomp combineren

Een hybride systeem onderscheidt zich van een all-electric (volledig elektrisch) model. Het systeem werkt samen met meerdere warmtebronnen. Voor een aangenaam binnenklimaat, warm water om te douchen en te wassen, en voor voldoende elektriciteit heb je veel vermogen nodig (combineren). Hiervoor zijn verschillende manieren. De gasgestookte ketel doet z’n werk op op de piekmomenten. Zoek daarvoor wel een gediplomeerde installateur in Zeewolde. Bovendien kun jij zonnepanelen en een zonneboiler kiezen. De mening van onze vakmannen lees je hieronder.

Combinatie met jouw huidige CV-ketel

Geef jij de voorkeur aan een hybride warmtepomp? Een (vrij) nieuw gekochte HR-ketel (van een merk als Brink en Nefit) is dan noodzakelijk. Je gasketel wordt alleen geactiveerd op de piekmomenten. Dat kan zijn in de koudere maanden. Noemenswaardig: niet elke traditionele ketel werkt samen met een warmtepomp. Lees je goed in alvorens jij het systeem gaat bestellen. Mensen zochten ook naar: hybride systeem in Rijsbergen installeren.

Zonnepanelen aanleggen (gemeente Zeewolde)

Een warmtepomp met cv-ketel verbruikt veel energie. Deze energie kun jij uiteraard met je eigen zonnepanelen genereren. De opgewekte stroom wordt rechtstreeks verbruikt door de pomp. Zonnepanelen in combinatie met een hybride warmtepomp hebben zichzelf vlug terugverdiend. Een goede stap richting een energieneutrale woning in Zeewolde.

Zonneboiler

Wanneer je zo’n zonneboiler koopt, kun je altijd gebruik maken van heet tapwater dat je kunt gebruiken om te douchen of voor de afwas. Deze producten zijn te koop in verschillende groottes. Gebaseerd op je gezinssituatie en behoefte aan energie maak je de keuze voor een kleine (175 liter) of grotere boiler (300 liter). Dankzij grensverleggende zonnecollectoren bovenop je woning wordt warm water gemaakt en in de boiler opgeslagen. Overdag wordt er warm water opgewekt die je ‘s avonds gebruikt.

Snel zo'n hybride systeem in Zeewolde installeren voor vloerverwarming of radiatoren? Aanvraag warmtepomp prijzen voor oude huizen en nieuwbouw!