Hybride warmtepomp Zoetermeer Combineer jouw huidige ketel met een warmtepomp: bezuinig €300 p/jaar


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


De traditionele mono cv-ketel (zoals o.a. Vaillant, Intergas, Nefit, Remeha) wordt verboden vanaf 2021. Jouw huidige ketel hr-ketel mag je dan slechts inruilen voor een gasvrij alternatief. Populaire voorbeelden zijn elektrische cv-ketel, biomassaketel, pelletkachel, het warmtenet, zonneboiler of een warmtepomp. Vooral dat laatste is het meest interessant, maar is ook prijzig. Gelukkig is er een betaalbaar alternatief: het hybride warmtepomp systeem in Zoetermeer met ketel. Hierbij gaat het om een combi van een warmtepomp en CV-ketel. Betaalbaar, ook voor oudere woningen, en je gasverbruik zal drastisch afnemen. Met behulp van deze site check je praktische details over voordelen en nadelen , terugverdientijd, energieverbruik, verschillende soorten enz.


Wat is een hybride warmtepomp?

Een hybride warmtepomp is een combi van een warmtepomp met jouw huidige ketel gasgestookte ketel. Je komt het steeds vaker tegen in Zoetermeer. Een hybride installatie rendeert in bestaande bouw en nieuwbouw. Een simpele en relatief goedkope wijze om de gaskraan zo goed als dicht te draaien. Ook is het een milieuvriendelijk systeem. De hybride warmtepomp onttrekt warmte uit buitenlucht of ventilatielucht. Je gasverbruik daalt al gauw met 79%. De hr-ketel “helpt” als er extra capaciteit nodig is.

Soorten Hybride warmtepompen

De hybride warmtepomp is er in allerlei uitvoeringen. Sommige uitvoeringen zorgen voor een verwarmd huis, en andere installaties zorgen voor alleen warm tapwater. Voor vrijwel elk soort woning is er een rendabel type pomp. Goed om te weten: enige vorm van isolatie is een voorwaarde. Welk model past bij mijn huis? Hieronder lees je meer info over de buitenlucht- en ventilatiepomp (of bekijk ACM Kalte Klima verwarming).

1. Buitenlucht warmtepomp

Het loopt storm: Een (hybride) lucht-water warmtepomp plaatsen in Zoetermeer. Een buitenunit met ventilator onttrekt warmte uit de buitenlucht (soms lawaaierig). Deze warmte gaat door een leiding naar de warmtepomp die binnen staat. Deze verandert de buitenlucht naar warm water voor radiatoren of vloerverwarming. Het warmtepomp-gedeelte draagt zorg voor verwarming, een CV ketel maakt dan het tapwater heet. Wil je de warmtepomp ook gebruiken voor warm tapwater? Ga dan gebruik maken van een waterboiler.

2. Ventilatiewarmtepomp

De meeste woningen kunnen mechanisch geventileerd worden. De ventilatie warmtepomp werkt op basis van lucht uit het huis zelf. De opgevangen warmte vindt z’n weg naar de hr-ketel. Dit systeem wordt toegepast om de verwarming van de woning aan te sturen en voor water om te douchen/koken/wassen. Het systeem werkt doelmatig. Hierdoor kun je de energiekosten aanzienlijk reduceren. Wordt de ventilatielucht warmtepomp enkel gebruikt voor het opwekken van warm water (bijv. om te douchen). Dan hebben we het over een warmtepompboiler.

Lage investering

Een hybride systeem vind je al vanaf €2600.

Eenvoudig te plaatsen

De enige voorwaarde is matige isolatie.

Verantwoorde keuze

Vermindert gasverbruik met 65%. Of 0 op de meter?

Hoeveel bespaar ik met een hybride warmtepomp?

Een hybride warmtepomp kopen is zeer interessant. Het is niet duur, de verschillende subsidies zijn serieus en je energielasten dalen flink, net als de CO2-uitstoot in gemeente Zoetermeer. Hoeveel precies? Hierna lees je meer details (of vraag een warmtepomp offerte Zoetermeer aan).

Geld besparen met de hybride warmtepomp gebeurt op 2 manieren: je energielasten dalen, en je verbruikt veel minder m3 gas (goed voor de aarde). Rechts schetst onze specialist een voorbeeld. Met behulp van een hybride warmtepompsysteem bespaar je – in een gemiddelde woning (1 persoon) – gemakkelijk €420 op jaarbasis. Verder beperk je de Co-2 uitstoot tot 2100 kilo. Goed voor jouw portemonnee en je neemt je energie-verantwoordelijkheid. Andere regio? Bekijk nu direct alles over hybride warmtepomp Holtum.

Situatie Energieverbruik* Energiekosten* Besparen* CO2-uitstoot
Gewone CV-ketel 1550 m3 gas €976,5 €0 3300 kilo
Warmtepomp 5 kW met HR-ketel 550 m3 gas + 1050 kWh per jaar €556,5 €420 2100 kilo

* Calculatie op jaarbasis (update december 2022).

Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Heb ik recht op subsidie voor mijn warmtepomp in Zoetermeer? (update december 2022)

Een relevante vraag is: wat kost een hybride warmtepomp? Daarvoor dien je rekening te houden met aspecten als aankoopkosten, kosten van het installeren, Investeringssubsidie duurzame energie en het verwachtte energieverbruik. Er is een speciale warmtepomp subsidie (ISDE). Het bestellen van een hybride warmtepomp is vooral dit jaar erg verstandig in de provincie Zuid-Holland.

Kostprijs

Om te beginnen heb je de kosten van de apparatuur. De vakman die komt plaatsen moet ook betaald worden, gemiddeld gezien 30% van het artikel. Het stroomverbruik stijgt, maar veel minder (duur) gas. Dit dien je met elkaar te verrekenen voor een compleet beeld van de kosten via een installatiebedrijf uit Zoetermeer.

ISDE Subsidie in Zoetermeer

Het rijk hanteert een historische subsidieregeling wanneer je jouw woning verwarmt met duurzame systemen als het warmtenet, infraroodpanelen, biomassaketel, pelletkachels, elektrische cv-ketels en warmtepompen. Zo is er de ‘Investeringssubsidie duurzame energie (RVO)’ waarmee je een bedrag ontvangt tussen de €2200 – €4000. De exacte hoogte van de subsidie wordt afgeleid a.d.h.v. het merk en type, het aantal KW en energielabel. Dus pak je kans nu het nog kan!

Terugverdientijd

Om de terugverdientijd van een hybride pomp te calculeren moet je beslist alle bovenstaande zaken optellen en berekenen. De totale kosten, de stroom/gas besparing en natuurlijk subsidie. Over het algemeen volgt een noemenswaardig rendement. Dat geeft doorgaans een gemiddelde terugverdientijd van 8 jaar. Bij de geavanceerde producten met boringen en grondwater moet je rekening houden met 11 jaar.

Warmtepomp combineren met CV-ketel

Een hybride systeem is echt wat anders dan een full-electric (volledig elektrische) opstelling. Je kiest namelijk altijd 2 of meer warmtebronnen. Bijv. voor de verwarming van je huis, een voorraad warm water voor dagelijks gebruik, en stroom voor alle elektrische apparaten moet je energiebronnen combineren. Je kunt denken aan allerlei systemen. De traditionele gas ketel werkt als de warmtevraag erg hoog is. Kies hiervoor tenminste een vakbekwame installateur in Zoetermeer. Daarnaast kun je zonnepanelen en een zonneboiler nemen. Een uitgebreide toelichting kun je hieronder doornemen.

Combinatie met huidige CV-ketel

Kies je voor een hybride warmtepomp? Een (relatief) recent geplaatste HR-ketel (bijv. van Atag of natuurlijk Mark) is benodigd. De gasgestookte ketel treedt in werking als er extra veel vraag is. O.a. in de winter. Noemenswaardig: niet elke hr-ketel kan je laten samenwerken met een warmtepomp. Laat je daarom altijd goed voorlichten voordat je tot een aankoop overgaat. Wellicht spreekt dit je ook aan: hybride systeem in Rotstergaast installeren.

Zonnepanelen aanleggen (gemeente Zoetermeer)

Een warmtepomp met cv-ketel is best wel een stroomvreter. Deze energie kun jij logischerwijs zelf opwekken met zonnepanelen. De opgewekte stroom gaat direct naar de warmtepomp. Zonnepanelen in combinatie met een hybride warmtepomp kunnen een interessante investering zijn. Het is een mooi begin voor een gasvrije woning in Zoetermeer.

Zonneboiler plaatsen

Met een eigen zonneboiler kun jij 24/7 aanspraak maken op warm water om te benutten in de badkamer of voor de afwas. Je kunt ze aanschaffen in allerlei formaten. Met het aantal huisgenoten als basis en gebruik van energie kies je een kleine (100 liter) of een model met extra capaciteit (350 liter). Met baanbrekende zonnecollectoren op je woning wordt water opgewarmd. In de ochtend en middag wekt de boiler warm water op die je zelf in de avond weer verbruikt.

Wil je een hybride systeem in Zoetermeer aanleggen voor radiatoren of vloerverwarming? Vraag offertes aan m.b.t. warmtepomp prijzen voor zowel bestaande bouw als nieuwbouw!