Hybride warmtepomp Zundert Een combinatie van CV-ketel en warmtepomp: spaar €350 p/jaar


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


De gebruikelijke CV-ketel op gas (van bijv. Atag, Vaillant, Nefit, Intergas) wordt per 2021 langzaam uitgefaseerd. Jouw oude & vertrouwde CV-ketel op gas mag je dan uitsluitend inwisselen voor een milieuvriendelijk alternatief. Bijvoorbeeld het warmtenet, biomassaketel, infraroodpanelen, pelletkachel, zonneboiler of een warmtepomp. Zeker die laatste mogelijkheid wordt veel genoemd, hoewel het ook een aardige investering vergt. Een tussenweg is nu ook mogelijk: een hybride warmtepomp systeem in Zundert met ketel. Hierbij gaat het om een combi van een warmtepomp en CV-ketel. Goedkoop, is geschikt voor bestaande bouw en nieuwbouw, en goed voor het milieu en jouw portemonnee. Hieronder vergelijk je nuttige informatie over subsidies, energiekosten, energieverbruik, werking en CO2-uitstoot.


Wat is een hybride warmtepomp?

Een hybride warmtepomp is een warmtepomp op jouw “oude” CV-ketel op gas. Zeer populair in Zundert. Een hybride installatie wordt veel toegepast in bestaande bouw en meer recente woningen. Een ongecompliceerde en betaalbare aanpak om de gaskraan zo goed als dicht te draaien. Ook is het een “groene” manier van verwarmen. De hybride warmtepomp vangt de warmte uit omgevingslucht of ventilatielucht. Het gasverbruik kan je zo reduceren met 77%. De hr-ketel doet alleen z’n werk als het erg koud is.

Soorten Hybride warmtepompen

De hybride warmtepomp heb je in verschillende uitvoeringen. Sommige systemen zorgen dat het aangenaam warm is in huis, en andere uitvoeringen zorgen voor alleen warm tapwater. Voor bijna iedere situatie is er een passende installatie. Bedenk wel: enige vorm van isolatie is een vereiste. Welke installatie matcht bij mijn situatie en budget? Onderstaand signaleer je meer info over 2 veel gekozen hybride systemen (en vind alles over CTC verwarming).

1. Buitenlucht warmtepomp

Het loopt storm: Een (hybride) lucht-water warmtepomp plaatsen in Zundert. Een soort ventilator buiten “vangt” warmte uit de buitenlucht (let op, maakt lawaai). Deze energie vindt z’n weg via leidingen naar het binnendeel. De pomp converteert de buitenlucht naar warmte voor jouw verwarmingssysteem. De algemene verwarming wordt geregeld door de warmtepomp, en de cv-ketel voor warm tapwater. Wil je de warmtepomp ook gebruiken voor warm tapwater? Dan is een waterboiler noodzakelijk.

2. Ventilatiewarmtepomp

Miljoenen huizen beschikken over mechanische ventilatie. De ventilatie warmtepomp werkt op basis van lucht uit het huis zelf. De gewonnen warmte vindt z’n weg naar de hr-ketel. Hier vindt een proces plaats dat helpt om de verwarming van de woning aan te sturen en voor warm water om te douchen. De pomp is bijzonder effectief. Zo houd je geld over (verlaging van het energietarief). Wordt de ventilatielucht warmtepomp enkel gebruikt voor heet tapwater t.b.v. dagelijks gebruik? Dan hebben we het over een warmtepompboiler.

Voordelig

Een hybride opstelling is al verkrijgbaar vanaf €2700.

Gemakkelijk aan te sluiten

Past in vrijwel elke woning (nieuw en bestaand).

Verantwoord verwarmen

Beperkt jouw gasverbruik met 65%. Verantwoordelijkheid nemen!

Hoeveel bespaar ik met een hybride warmtepomp?

Een hybride warmtepomp kopen is zeer interessant. De kostprijs is laag, de subsidies zijn hoog en de maandelijkse energielasten zullen afnemen, net als de CO2-uitstoot in gemeente Zundert. Een berekening? Hieronder bekijk je alle details (of vraag een warmtepomp offerte Zundert aan).

Besparingen realiseren met hybride warmtepompen gebeurt op 2 manieren: de totale energielasten gaan naar beneden, en je stoot minder CO-2 uit. In de tabel worden twee situatie nader bekeken. Met een hybride warmtepompsysteem bespaar je – in het geval van een eengezinswoning – zo rond de €360 per jaarafrekening. Bovendien verminder jij CO2 uitstoot 1650 kilo. Goed voor jouw portemonnee en je neemt je energie-verantwoordelijkheid. Nu ook online: hybride warmtepomp Hoogwoud.

Type opstelling Energieverbruik* Energiekosten* Besparen* CO2-uitstoot
Gewone CV-ketel 1700 m3 gas €1071 €0 2850 kilo
Warmtepomp 5 kW met CV-ketel 700 m3 gas + 1350 kWh per jaar €711 €360 1650 kilo

* Per 12 maanden (update september 2021).

Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Hoeveel subsidie ontvang ik voor een warmtepomp in Zundert? (update september 2021)

Wat jij natuurlijk wil weten is: wat kost een hybride warmtepomp? Maak hiervoor een complete rekensom met aankoopkosten, kosten van de installateur, hoogte van de subsidie en extra stroomverbruik. Vaak heb je recht op een hoge subsidie (ISDE). Het (online) bestellen van een hybride warmtepomp is dus vaak een slimme zet in de provincie Noord-Brabant.

Kostprijs

Om te beginnen heb je de prijs van het fysieke product. Ook de installateur is niet gratis, vaak ongeveer 35% van de kostprijs. Je gaat meer elektriciteit gebruiken, maar aan de andere kant daalt het gasverbruik. Probeer een schatting te maken om een helder beeld te krijgen via een installatiebedrijf uit Zundert.

ISDE Subsidie in Zundert

De Rijksdienst voor Ondernemend Nederland verleent een gulle subsidieregeling voor de aankoop van duurzame energieoplossingen zoals zonneboilers, het warmtenet, biomassaketel, pelletkachels, infraroodpanelen en warmtepompen. Dit heet ook wel de ‘Investeringssubsidie duurzame energie (RVO)’ die recht geeft op een bedrag tussen de €1400 – plus minus €2700. Het totale bedrag hangt af van het merk, het aantal KW en het energielabel. Dus pak je kans nu het nog kan!

Terugverdientijd

Om de terugverdientijd van de hybride warmtepomp te calculeren behoor je alle baten en kosten in een overzicht plaatsen. Kosten systeem + installatiekosten, de energiebesparingen en de hoogte van de subsidie. In de regel kom je uit op een behoorlijk rendement. Resulteert in een gemiddelde terugverdientijd van 8 jaar. Bij complexe installaties met boringen en grondwater duurt dat aanzienlijk langer.

CV-ketel met warmtepomp combineren

Een hybride systeem werkt ander dan een standalone (volledig elektrische) pomp. Het systeem werkt samen met minimaal twee warmtebronnen. O.a. voor het verwarmen van de woning, een voorraad warm water voor dagelijks gebruik, en om al jouw elektrische spullen te kunnen gebruiken moet je energiebronnen combineren. Dit kan met velerlei systemen. De CV-ketel blijft in huis, die is nodig als het erg koud is. Selecteer altijd een vakbekwame installateur in Zundert. Daarbij kunnen jullie zonnepanelen / zonneboilers laten installeren. De mening van onze vakmannen kun je hieronder doornemen.

Combinatie met jouw huidige CV-ketel

Geef jij de voorkeur aan een hybride warmtepomp? Een (vrij) nieuw gekochte HR-ketel (bijv. van Brötje of natuurlijk Geveke) is dan cruciaal. De gasgestookte ketel treedt in werking wanneer extra capaciteit gewenst is. O.a. op koude dagen. Noemenswaardig: niet elke gasgestookte ketel kun je combineren met een warmtepomp. Laat je altijd goed informeren voor je overgaat tot de aankoop. Mensen zochten ook naar: hybride systeem in s-Heerenberg installeren.

Zonnepanelen laten plaatsen (gemeente Zundert)

Een warmtepomp met cv-ketel verbruikt veel energie. Deze “extra” stroom kun jij uiteraard opwekken met zonnepanelen. Deze stroom wordt toegepast op het verbruik van de warmtepomp. Zonnepanelen in combinatie met een hybride warmtepomp kunnen een interessante investering zijn. Het is een mooi begin voor gasvrij wonen in Zundert.

Combineren met zonneboiler

Door je eigen zonneboiler heb je altijd de beschikking over opgewarmd water voor normaal gebruik, om te douchen of in de keuken. Deze producten zijn te koop in diverse afmetingen. Afhankelijk van de gezinssituatie en gebruik van energie ga jij voor een kleine (200 liter) of grote variant (375 liter). Via krachtige zonnecollectoren bovenop je woning wordt het water op een duurzame manier opgewekt. Zo kun je overdag energie opwekken die je zelf in de avond weer verbruikt.

Ook een hybride systeem in Zundert laten installeren voor radiatoren of vloerverwarming? Doorzoek warmtepomp prijzen voor nieuwbouw en bestaande bouw!