Hybride warmtepomp Zutphen Een combinatie van CV-ketel en warmtepomp: bespaar €40 p/maand


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


De traditionele hr-ketel (Intergas, Vaillant, Remeha, Nefit) is niet meer toegestaan vanaf 2021. Jouw welbekende verwarmingsketel mag je dan uitsluitend inwisselen voor een groene verwarmingsbron. O.a. een biomassaketel, zonneboiler, infraroodpanelen, pelletkachel, elektrische cv-ketel of een warmtepomp. Deze laatste optie wordt veel genoemd, maar ook duur. Gelukkig is er een tussenoplossing: het hybride warmtepomp systeem in Zutphen met ketel. In feite een combi van HR-ketel en een warmtepomp. Goedkoop, ook voor oudere woningen, en goed voor het milieu en jouw portemonnee. Op de site signaleer je aanvullende uitleg over verschillende soorten, terugverdientijd, voordelen en nadelen , energiekosten en CO2-uitstoot.


Wat is een hybride warmtepomp?

Een hybride warmtepomp is een combi van een warmtepomp met de welbekende mono cv-ketel. Je komt het steeds vaker tegen in Zutphen. Een hybride installatie is rendabel voor wat oudere woningen en nieuwbouw. Een ongecompliceerde en niet al te dure wijze om het gasverbruik terug te dringen. Daarbovenop is het ook een heel verantwoorde keuze. De hybride warmtepomp maakt gebruik van warmte uit buiten- of ventilatielucht. Je gasverbruik reduceer je met gemiddeld 79%. De hr-ketel springt alleen bij als het erg koud is.

Soorten Hybride warmtepompen

De hybride warmtepomp heb je in allerlei soorten en maten. Sommige installaties zorgen dat het aangenaam warm is in huis, en andere installaties regelen het warme water. Voor haast elke ruimte is er een rendabel type pomp. Goed om te weten: redelijke isolatie is een voorwaarde. Welke uitvoering past bij mijn huis? Hierna signaleer je meer uitleg over de 2 meest gekozen opties (en bekijk Danfoss verwarming).

1. Buitenlucht warmtepomp

Sterk in opkomst: De (hybride) lucht-water warmtepomp plaatsen in Zutphen. Een buitenunit (soort airco) haalt warmte uit de buitenlucht (soms lawaaierig). Deze opgevangen warmte gaat door leidingen naar het binnendeel. De pomp transformeert de buitenluchtnaar warm water voor radiatoren of vloerverwarming. Het warmtepomp-gedeelte draagt zorg voor verwarming, een CV ketel maakt dan het tapwater heet. Wil jij het warme water in huis opwekken met een warmtepomp? Dan heb je ook een waterboiler nodig.

2. Ventilatiewarmtepomp

De meeste huizen kunnen mechanisch geventileerd worden. De ventilatie warmtepomp maakt slim gebruik van de aangezogen lucht uit huizen. Deze warmte vindt z’n weg naar de hr-ketel. Dit systeem wordt toegepast voor de centrale verwarming en voor het maken van warm tapwater. De installatie heeft een hoog rendement. Daardoor bespaar je flink op de energiekosten. Wordt een ventilatielucht warmtepomp uitsluitend toegepast voor warm water om te douchen/koken/wassen? Dan spreken we van een warmtepompboiler.

Relatief goedkoop

Een hybride apparaat laat je al installeren vanaf €2700.

Gemakkelijk aan te sluiten

De enige voorwaarde is matige isolatie.

Duurzame oplossing

Beperkt jouw gasverbruik met 65%. Of 0 op de meter?

Wat kan ik besparen met een hybride warmtepomp?

Zo’n hybride warmtepomp kopen is een slimme keuze. Het is niet duur, jij kan aanspraken maken op subsidies en je gasverbruik neemt af, net als de CO2-uitstoot in gemeente Zutphen. Hoeveel precies? Hieronder check je meer details (of vraag een warmtepomp offerte Zutphen aan).

Besparen met een hybride warmtepomp doe je aan twee kanten: je bent maandelijk minder geld kwijt aan energie, en je verbruikt veel minder m3 gas (goed voor de aarde). In het schema geeft onze expert een toelichting. Op basis van een hybride warmtepompsysteem bespaar je – in een doorsnee-woning (eenpersoons) – al gauw €340 per jaarafrekening. Bovendien beperk je de uitstoot van CO-2 met 1750 kilo. Lekker geld overhouden en je neemt je energie-verantwoordelijkheid. Je treft hier ook uitgebreide info over hybride warmtepomp Hoornaar.

Situatie Gas + Elektra verbruik* Energiekosten* Besparingen* CO2-uitstoot
Gewone CV-ketel 1800 m3 gas €1134 €0 2950 kilo
Warmtepomp 5 kW met Gewone CV-ketel 800 m3 gas + 1450 kWh per jaar €794 €340 1750 kilo

* Per 12 maanden (update september 2021).

Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Welke subsidie geldt er voor warmtepompen in Zutphen? (update september 2021)

De grote vraag is natuurlijk: wat kost een hybride warmtepomp? Maak hiervoor een complete rekensom met prijs van het systeem, kosten van de installateur, eventuele subsidie en het verwachtte energieverbruik. Je kunt aanspraak maken op de ISDE subsidieregeling. Het bestellen van een hybride warmtepomp is vooral dit jaar erg verstandig in de provincie Gelderland.

Productprijs

De gezamenlijke kosten betreffen o.a. de kosten van de apparatuur. Daarnaast bedragen de installatiekostenga uit van 45% van het artikel. De warmtepomp gebruikt natuurlijk stroom, echter het gasverbruik daalt enorm. Deze bepaling moet je natuurlijk verrekenen om te weten wat het echte kostenplaatje is via een installatiebedrijf uit Zutphen.

Subsidie (ISDE) in Zutphen

De RVO faciliteert in een zeer aantrekkelijke subsidieregeling wanneer je investeert in duurzame energie als elektrische cv-ketels, het warmtenet, biomassaketel, pelletkachels, infraroodpanelen en warmtepompen. Dit heet ook wel de ‘Investeringssubsidie duurzame energie (RVO)’ waarmee je een bedrag ontvangt tussen de €2400 tot €2700. De uiteindelijke subsidie wordt afgeleid a.d.h.v. het type systeem, het aantal KW en energielabel. Dit maakt het nog aantrekkelijker.

Terugverdientijd

Om de terugverdientijd van zo’n hybride installatie te ramen dien je alle type kosten en baten met elkaar verrekenen. De kosten van de installatie, de vermindering van energieverbruik en vanzelfsprekend de subsidie. Gewoonlijk kom je tot een aanzienlijk rendement. Dit geeft een gemiddelde terugverdientijd van +/- 7 jaar. Indien het gaat om kostbare plaatsingen waar een grondboring bij komt kijken ligt dit natuurlijk wat langer.

Combinatie warmtepomp + CV-ketel

Een hybride systeem is anders dan een volledig elektrisch (all-electric) systeem. Het systeem werkt samen met 2 of meer warmtebronnen. Voor het aansturen van de verwarming, een voorraad warm water voor dagelijks gebruik, en om alle elektrische producten te laten werken moet je energiebronnen combineren. Dit kan jij doen met verschillende systemen. De CV-ketel blijft in huis, die is nodig als het erg koud is. Selecteer zeker een gediplomeerde installateur in Zutphen. Tevens kunnen jullie zonnepanelen / zonneboilers kiezen. De mening van onze vakmannen kun je hieronder doornemen.

Combineren met bestaande CV ketel

Kies je voor een hybride warmtepomp? Een goede HR-ketel (van merken als Dietrich of RLM) is dan aan te raden. De gasketel springt bij als de warmtevraag erg hoog is. Denk aan situaties op koude dagen. Actualiteit: niet elke cv werkt in combinatie met een warmtepomp. Vergelijk altijd goed alle installaties voordat je tot een aankoop overgaat. Zoek ook naar hybride systeem in s-Heerenhoek installeren.

Zonnepanelen aanleggen (gemeente Zutphen)

Een warmtepomp met cv-ketel draait op stroom. De benodigde energie kan jij mogelijk via je eigen zonnepanelen opwekken. De opgewekte stroom gaat direct naar de warmtepomp. Zonnepanelen in combinatie met een hybride warmtepomp zijn snel terugverdiend. Het is een mooi begin voor een energieneutrale woning in Zutphen.

Zonneboiler aansluiten

In het geval je een zonneboiler hebt, zit je er goed bij. Je hebt voldoende warm tapwater, voor sanitair gebruik of voor de wasmachine. Dergelijke boilers kan je bestellen in formaten groot en klein. Afhankelijk van de gezinssituatie en energiegebruik kies je een kleine (175 liter) of grote variant (300 liter). Via baanbrekende zonnecollectoren op het dak wordt warm water gemaakt en in de boiler opgeslagen. ‘S ochtends en ‘s middags wordt stroom opgewekt en dat kan in de avonduren meteen ingezet worden.

Willen jullie zo'n hybride systeem in Zutphen laten plaatsen voor radiatoren of vloerverwarming? Start aanvraag t.b.v. warmtepomp prijzen voor nieuwbouw en bestaande bouw!