Hybride warmtepomp Kerkdriel Combineer jouw CV-ketel met een warmtepomp: spaar €30 p/maand


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


De traditionele hr-ketel (Intergas, Nefit, Remeha, Vaillant) verdwijnt vanaf 2021. Jouw oude & vertrouwde mono cv-ketel mag je dan slechts inruilen voor een toekomstbestendig alternatief. Populaire voorbeelden zijn elektrische cv-ketel, het warmtenet, infraroodpanelen, zonneboiler, biomassaketel of een warmtepomp. Zeker die laatste mogelijkheid wordt veel genoemd, maar is zeker niet goedkoop. Daar is iets op gevonden: het hybride warmtepomp systeem in Kerkdriel met ketel. Dit is een combinatie van warmtepomp en CV-ketel. Goedkoop, het is goed te integreren in vrijwel elke woning, en je gasverbruik zal drastisch afnemen. Met behulp van deze site signaleer je nuttige details over werking, terugverdientijd, kosten, energiekosten en meer.


Wat is een hybride warmtepomp?

Een hybride warmtepomp is een warmtepomp bovenop de de oude & vertrouwde CV-ketel op gas. Je komt het steeds vaker tegen in Kerkdriel. Zo’n hybride systeem is rendabel voor wat oudere woningen en nieuwbouwprojecten. Een relatief eenvoudige en niet al te dure wijze om het gasverbruik te verminderen. Verder is het een milieuvriendelijk systeem. De hybride warmtepomp haalt warmte uit ventilatie- of buitenlucht. Je gasverbruik beperk je met gemiddeld 78%. De hr-ketel ondersteunt als er extra veel vraag is.

Soorten Hybride warmtepompen

De hybride warmtepomp heb je in allerlei soorten en maten. Sommige systemen zijn puur voor de verwarming, en andere types dragen enkel zorg voor warm water (douchen, koken). Voor praktisch elk type woning is er een rendabel type pomp. Bedenk wel: redelijke isolatie is vereist. Welke uitvoering rijmt met mijn wensen en budget? Onderstaand bekijk je bruikbare info over de buitenlucht- en ventilatiepomp (of bekijk Climer).

1. Buitenlucht warmtepomp

Erg populair: De (hybride) lucht-water warmtepomp plaatsen in Kerkdriel. Een soort airco-installatie maakt gebruik van warmte uit de buitenlucht (kan lawaaierig zijn). Deze opgevangen warmte gaat via een leiding naar de warmtepomp die binnen staat. Het apparaat converteert de buitenlucht naar warmte om je huis te verwarmen. Het warmtepomp-gedeelte draagt zorg voor verwarming, een CV ketel maakt dan het tapwater heet. Wil jij het warme water in huis opwekken met een warmtepomp? Het plaatsen van een waterboiler is dan onmisbaar.

2. Ventilatiewarmtepomp

Het merendeel van de huizen hebben een mechanisch geventileerd binnenklimaat. De ventilatie warmtepomp werkt op basis van luchtstromen uit de woning. De gewonnen warmte wordt getransporteerd naar de CV. Dit systeem wordt toegepast voor het aansturen van radiatoren/vloerverwarming en voor het maken van warm tapwater. De pomp heeft een hoog rendement. Dit betekent een lagere energierekening! Wordt de ventilatielucht warmtepomp enkel gebruikt voor warm water om te douchen/koken/wassen? Dan noemen we dat een warmtepompboiler.

Lage investering

Een hybride oplossing laat je al installeren vanaf €3000.

Simpele installatie

Je hele huis hoeft niet over de kop

Een 'groen' systeem

Minimaliseert gasverbruik met 60%. Bijna gasvrij leven.

Hoeveel kan ik besparen met een hybride warmtepomp?

Een hybride warmtepomp kopen is zo gek nog niet. Het is voordelig, jij kan aanspraken maken op subsidies en de maandelijkse energielasten zullen afnemen, net als de CO2-uitstoot in gemeente Maasdriel. Concrete cijfers? Onderstaand analyseer je meer uitleg (of vraag een warmtepomp offerte Kerkdriel aan).

Besparingen realiseren met hybride warmtepompen gebeurt op 2 manieren: je energielasten dalen, en je verbruikt veel minder m3 gas (goed voor de aarde). Op onze website kan jij een uitgewerkte calculatie vinden. Met een hybride warmtepompsysteem bespaar je – in het geval van een eengezinswoning – gemakkelijk €320 per jaar. Verder reduceer je de CO2 uitstoot met 2300 kilo. Flink wat goed besparen en je draagt jouw steentje bij aan een schonere aarde. Op hybridewarmtepompvergelijken.nl bekijk je ook hybride warmtepomp t Harde.

Type systeem Energieverbruik* Kosten stroom + gas* Besparing* CO2-uitstoot
HR-ketel 1700 m3 gas €1071 €0 3500 kilo
Warmtepomp 5 kW met CV-ketel 700 m3 gas + 1550 kWh per jaar €751 €320 2300 kilo

* Calculatie op jaarbasis (update april 2024).

Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Welke subsidie geldt er voor warmtepompen in Kerkdriel? (update april 2024)

De hamvraag blijft: wat kost een hybride warmtepomp? Analyseer hiervoor alle onderdelen als kosten van de apparatuur, installatiewerk, hoogte van de subsidie en het verwachtte energieverbruik. Vaak heb je recht op een hoge subsidie (ISDE). Het bestellen van een hybride warmtepomp is zo gek nog niet in de provincie Gelderland.

Prijs van de apparatuur

Om te beginnen heb je de winkelprijs van de warmtepomp. Ook de installateur is niet gratis, doorgaans +/- 25% van de productprijs. Je gaat meer elektriciteit gebruiken, maar veel minder (duur) gas. Probeer een schatting te maken om te weten wat het echte kostenplaatje is via een installatiebedrijf uit Kerkdriel.

ISDE Subsidie in Kerkdriel

De landelijke autoriteit hanteert een gulle subsidieregeling voor de aankoop van duurzame energieoplossingen zoals het warmtenet, zonneboilers, infraroodpanelen, elektrische cv-ketels, biomassaketel en warmtepompen. Ook bekend als de ‘Investeringssubsidie duurzame energie (RVO)’ waarmee jij een tegemoetkoming krijgt rond de €1900 tot +/- €4400. Het bedrag wat jij terugkrijgt is een afgeleide van het type, vermogen en het energielabel. Let op: wacht niet te lang.

Terugverdientijd

Om de terugverdientijd van een hybride systeem te calculeren moet je beslist alle baten en kosten met elkaar verrekenen. De totale kosten, de vermindering van energieverbruik en de hoogte van de subsidie. In de meeste gevallen kom je uit op een noemenswaardig rendement. Dit geeft een gemiddelde terugverdientijd van plus minus 6,5 jaar. Bij de geavanceerde producten met grondboring (aardbron) ligt dit natuurlijk wat langer.

CV-ketel met warmtepomp combineren

Een hybride systeem differentieert zich van een full electric (standalone) warmtepomp. Het werkt namelijk met meerdere warmtebronnen. Voor bijvoorbeeld instant-verwarming, heet water voor de douche en keuken, en stroom voor alle elektrische apparaten zal je een combinatie van energiebronnen moeten zoeken. Dit kan met allerlei opstellingen. De CV-ketel blijft in huis, die is nodig als het erg koud is. Neem tenminste een vakbekwame installateur in Kerkdriel. Daarnaast kan je zonnepanelen en/of een zonneboiler installeren. Meer daarover bekijk je hierna.

Combinatie met huidige CV-ketel

Ga je de overstap maken naar een hybride warmtepomp? Een innovatieve HR-ketel (van bijvoorbeeld Buderus + Mark) is echter onmisbaar. Deze gasketel ondersteunt de warmtepomp als er extra capaciteit nodig is. Dat kan zijn bij strenge vorst. Tip: niet iedere ketel kun je combineren met een warmtepomp. Vergelijk altijd goed alle installaties alvorens je een systeem kiest. Lees nu verder over hybride systeem in De Cocksdorp installeren.

Zonnepanelen laten installeren (gemeente Maasdriel)

Een warmtepomp met cv-ketel draait op stroom. De stroom kan je met je eigen zonnepanelen genereren. Deze energie wordt toegepast op het verbruik van de warmtepomp. Zonnepanelen in combinatie met een hybride warmtepomp hebben een uitstekend rendement. Is voor nu een prima maatregel voor de “0” op de gasmeter in Kerkdriel.

Zonneboiler plaatsen

Met een eigen zonneboiler heb je altijd de beschikking over heet tapwater dat je kunt gebruiken om te douchen of om te wassen. Ze zijn verkrijgbaar allerlei formaten. Afhankelijk van de gezinssituatie en behoefte aan energie kies je een kleine (200 liter) of een model met extra capaciteit (275 liter). Met innovatieve zonnecollectoren op je woning wordt het water op een duurzame manier opgewekt. Zo kun je overdag energie opwekken die je ’s avonds gebruikt.

Snel zo'n hybride systeem in Kerkdriel laten plaatsen voor radiatoren of vloerverwarming? Check warmtepomp prijzen voor oude huizen en nieuwbouw!