Hybride warmtepomp t Harde Combineer jouw CV-ketel met een warmtepomp: bezuinig €40 p/maand


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


De “gewone” verwarmingsketel (als Atag, Remeha, Intergas, Vaillant) wordt verboden vanaf 2021. Jouw huidige ketel hr-ketel kun je dan enkel vervangen voor een groene verwarmingsbron. Voorbeelden zijn het warmtenet, zonneboiler, pelletkachel, elektrische cv-ketel, biomassaketel of een warmtepomp. Zeker die laatste mogelijkheid is zeer in trek, hoewel het ook een aardige investering vergt. Daar is iets op gevonden: een hybride warmtepomp systeem in t Harde met ketel. Het best te omschrijven als een combi van warmtepomp en hr-ketel. Voordelig, eenvoudig te installeren en gunstig voor de energienota. Op deze website analyseer je aanvullende informatie over terugverdientijd, subsidies, geschatte besparing, voordelen en nadelen enz.


Wat is een hybride warmtepomp?

Een hybride warmtepomp is een combinatie van een warmtepomp met jouw klassieke hr-ketel. Je komt het steeds vaker tegen in t Harde. Zo’n hybride oplossing is zowel interessant voor jaren 80 woningen en nieuwe huizen. Een probleemloze en voordelige wijze om het gasverbruik te verminderen. Verder stoot je veel minder CO-2 uit. De hybride warmtepomp neemt de warmte uit ventilatielucht of buitenlucht. Je gasverbruik beperk je met gemiddeld 82%. De CV-ketel doet alleen z’n werk wanneer dat echt nodig is.

Soorten Hybride warmtepompen

De hybride warmtepomp is beschikbaar in verschillende soorten. Sommige modellen verwarmen puur de woning, en andere types zijn puur voor het opwarmen van water. Voor haast elke ruimte is er een rendabel type pomp. Belangrijk: enige vorm van isolatie is een vereiste. Welk systeem sluit aan bij mijn woning? Hieronder vind je meer details over de ventilatie- en buitenluchtpomp (en check Inovatech GmbH warmtepompen).

1. Buitenlucht warmtepomp

Sterk in opkomst: Een (hybride) lucht-water warmtepomp plaatsen in t Harde. Een soort airco-installatie “vangt” warmte uit de buitenlucht (kan lawaaierig zijn). De gewonnen energie gaat via leidingen naar de warmtepomp. De warmtepomp verandert de buitenlucht naar warm water voor radiatoren of vloerverwarming. De warmtepomp zorgt dus voor de verwarming, het warme water komt van de CV-ketel. Wil jij het warme water in huis opwekken met een warmtepomp? Laat dan ook een waterboiler installeren.

2. Ventilatiewarmtepomp

De meerderheid van de woningen worden mechanisch geventileerd. De ventilatie warmtepomp maakt slim gebruik van afgezogen ventilatielucht in de woning. Deze vrijgekomen warmte geeft het af aan de hr-ketel. De ketel gebruikt de warmte om de verwarming van de woning aan te sturen en voor warm water om te douchen. De installatie is bijzonder effectief. Dit betekent een lagere energierekening! Wordt een ventilatielucht warmtepomp uitsluitend toegepast voor de aanmaak van heet water? Dan hebben we het over een warmtepompboiler.

Betaalbaar

Een hybride oplossing is al verkrijgbaar vanaf €2000.

Gemakkelijk aan te sluiten

Je hele huis hoeft niet over de kop

Toekomstbestendig

Verminder het gasverbruik met 80%. Maximaal zorgdragen!

Hoeveel bespaar ik met een hybride warmtepomp?

Een hybride warmtepomp kopen is zo gek nog niet. Het is relatief goedkoop, er zijn aantrekkelijke subsidies en je gasverbruik neemt af, net als de CO2-uitstoot in gemeente Elburg. Wat is realistisch? Hieronder analyseer je een voorbeeld (of vraag een warmtepomp offerte t Harde aan).

Kosten besparen via hybride warmtepompen kent 2 soorten aspecten: je bespaart op je energielasten, en de Co-2 uitstoot wordt gereduceerd. Op onze website schetst onze specialist een voorbeeld. Op basis van een hybride warmtepompsysteem bespaar je – voor een eenpersoonshuishouden – gemiddeld €410 per 12 maanden. Tevens minimaliseer je de uitstoot van CO-2 tot 1650 kilo. Goed voor jouw portemonnee en je wekt op een ‘groene’ manier stroom op. Je treft hier ook uitgebreide info over hybride warmtepomp Driel.

Type installatie Stroom & Gas verbruik* Kosten stroom + gas* Besparingen* CO2-uitstoot
Normale HR-ketel 1600 m3 gas €1008 €0 2850 kilo
Warmtepomp 5 kW met Reguliere CV-ketel 600 m3 gas + 1100 kWh per jaar €598 €410 1650 kilo

* Berekend op jaarbasis (update september 2021).

Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Welke subsidie geldt er voor warmtepompen in t Harde? (update september 2021)

De hamvraag blijft: wat kost een hybride warmtepomp? Daarbij dien je rekening te houden met prijs van het systeem, installatiekosten, hoogte van de subsidie en stroomverbruik. Check hoe hoog de subsidie is op het gekozen systeem (ISDE). Het (online) bestellen van een hybride warmtepomp wordt zo nog aantrekkelijker in de provincie Gelderland.

Prijs van het systeem

De meeste kosten zitten ‘m in de investering in de installatie. Een specialist voor het aanleggen kost ga uit van 45% van de verkoopprijs. De warmtepomp gebruikt natuurlijk stroom, echter het gasverbruik daalt enorm. Deze bepaling moet je natuurlijk verrekenen voor een accuraat kostenplaatje via een installatiebedrijf uit t Harde.

Subsidie (ISDE) in t Harde

De RVO heeft een royale subsidieregeling wanneer je jouw woning verwarmt met duurzame systemen als pelletkachels, het warmtenet, biomassaketel, elektrische cv-ketels, infraroodpanelen en warmtepompen. Dit noemen we de ‘Investeringssubsidie duurzame energie (RVO)’ waarmee jij een tegemoetkoming krijgt rond de €1000 tot ongeveer € 4700. Het bedrag wat jij terugkrijgt wordt afgeleid a.d.h.v. het model, vermogen (kW) en energielabel. Zeer interessant dus!

Terugverdientijd

Om de terugverdientijd van zo’n hybride installatie te ramen dien je alle baten en kosten in een overzicht plaatsen. De prijs van het apparaat, installatie, de energiebesparingen en uiteraard je subsidie. Vaak vloeit hieruit voort een hoog rendement. Dat geeft doorgaans een gemiddelde terugverdientijd van zo’n 6 jaar. Wanneer we spreken over all-electric met water-water en aardbronnen ligt dit uiteraard hoger.

CV-ketel met warmtepomp combineren

Een hybride systeem is anders dan een full-electric (volledig elektrische) opstelling. Het is afhankelijk van diverse warmtebronnen. O.a. voor het verwarmen van de woning, heet water voor de douche en keuken, en om over genoeg elektriciteit te beschikken heb je veel vermogen nodig (combineren). Dit is mogelijk met tal van systemen. De gasketel (CV) blijft werken als het erg koud is. Zoek daarvoor tenminste een gediplomeerde installateur in t Harde. Daarbij kan je zonneboilers en ook zonnepanelen installeren. Meer daarover kun je hieronder doornemen.

Combineren met bestaande CV ketel

Geef jij de voorkeur aan een hybride warmtepomp? Een (relatief) recent geplaatste HR-ketel (van bijvoorbeeld Dietrich en Viessmann) is wel cruciaal. Deze gasketel ondersteunt de warmtepomp als het echt nodig is. Denk aan situaties als de temperatuur buiten laag is. Noemenswaardig: niet elke cv kan je laten samenwerken met een warmtepomp. Win eerst informatie in bij de installateur alvorens jij het systeem gaat bestellen. Misschien vind je dit ook relevant: hybride systeem in Mijnsheerenland installeren.

Zonnepanelen aanleggen (gemeente Elburg)

Een warmtepomp met cv-ketel verbruikt veel energie. De benodigde energie kun je optioneel met je eigen zonnepanelen genereren. De stroom afkomstig van de panelen gaat direct naar de warmtepomp. Zonnepanelen in combinatie met een hybride warmtepomp zijn op die manier erg aantrekkelijk. Een goede stap richting een gasvrije woning in t Harde.

Zonneboiler aansluiten

Met een eigen zonneboiler kun jij 24/7 aanspraak maken op opgewarmd water voor normaal gebruik, voor de bad/douche of om te wassen. Deze producten zijn te koop in diverse afmetingen. Afhankelijk van de gezinssituatie en energiegebruik maak je de keuze voor een kleine (100 liter) of grotere boiler (325 liter). Via innovatieve zonnecollectoren op je woning wordt water opgewarmd. Zo kun je overdag energie opwekken dat je in de avond consumeert.

Ook een hybride systeem in t Harde laten plaatsen voor radiatoren of vloerverwarming? Check warmtepomp prijzen voor zowel bestaande bouw als nieuwbouw!