Hybride warmtepomp De Cocksdorp Een CV-ketel in combinatie met een warmtepomp: spaar €50 p/maand


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


De welbekende verwarmingsketel (als Remeha, Atag, Nefit, Vaillant) mag je per 2021 niet meer inruilen voor een nieuwe. Jouw oude & vertrouwde verwarmingsketel mag je dan slechts inruilen voor een milieuvriendelijk alternatief. Bijvoorbeeld het warmtenet, pelletkachel, infraroodpanelen, zonneboiler, elektrische cv-ketel of een warmtepomp. Zo’n warmtepomp is zeer in trek, maar is zeker niet goedkoop. Goed nieuws, er is een middenweg: het hybride warmtepomp systeem in De Cocksdorp met ketel. Dit is een combinatie van warmtepomp en CV-ketel. Betaalbaar, het past in vrijwel elke woning, en gunstig voor de energienota. Hier detecteer je praktische details over voordelen en nadelen , subsidies, energiekosten, energieverbruik enz.


Wat is een hybride warmtepomp?

Een hybride warmtepomp is een warmtepomp op jouw huidige ketel verwarmingsketel. Je komt het steeds vaker tegen in De Cocksdorp. Een dergelijk hybride opstelling is rendabel voor wat oudere woningen en nieuwbouwprojecten. Een probleemloze en relatief goedkope oplossing om te besparen op de energienota. Ook is het een “groene” manier van verwarmen. De hybride warmtepomp vangt de warmte uit buiten- of ventilatielucht. Het gasverbruik verminder je zo met 69%. De hr-ketel springt alleen bij als het erg koud is.

Soorten Hybride warmtepompen

De hybride warmtepomp is beschikbaar in verschillende soorten. Sommige apparaten zijn puur voor de verwarming, en andere modellen zijn puur voor het opwarmen van water. Voor eigenlijk elk huis is er een passende installatie. Let op: isolatie + HR++ glas is een vereiste. Welk model rijmt met mijn woning? Onderstaand bekijk je een korte uitleg over de 2 meest gekozen opties (en bekijk Keyter systeem).

1. Buitenlucht warmtepomp

Erg populair: De (hybride) lucht-water warmtepomp plaatsen in De Cocksdorp. Een buitenunit met ventilator haalt warmte uit de buitenlucht (let op, maakt lawaai). De gewonnen warmte gaat met een leiding naar de warmtepomp die binnen staat. De warmtepomp vormt de buitenlucht om naar warmte voor jouw verwarmingssysteem. De algemene verwarming wordt geregeld door de warmtepomp, een CV ketel maakt dan het tapwater heet. Wil jij het warme water in huis opwekken met een warmtepomp? Dan heb je ook een waterboiler nodig.

2. Ventilatiewarmtepomp

Veel van de huizen kunnen mechanisch geventileerd worden. De ventilatie warmtepomp profiteert van de aangezogen lucht uit huizen. Deze vrijgekomen warmte vindt z’n weg naar de hr-ketel. Hier vindt een proces plaats dat helpt voor het verwarmen van de woning en heet water voor dagelijks gebruik te faciliteren. De pomp werkt doelmatig. Dit betekent een lagere energierekening! Wordt een ventilatielucht warmtepomp uitsluitend toegepast voor warm water om te douchen/koken/wassen? Dan is een warmtepompboiler de juiste benaming.

Lage instapprijs

Een hybride apparaat laat je al installeren vanaf €2600.

Handige snelle montage

De enige voorwaarde is matige isolatie.

Erg milieuvriendelijk

Schroeft gasverbruik terug tot 50%. Voor de langetermijn!

Wat kan ik besparen met een hybride warmtepomp?

Een hybride warmtepomp kopen is zo gek nog niet. Het is relatief goedkoop, de subsidies zijn hoog en je kunt flink besparen op de energielasten en de CO2-uitstoot in gemeente Texel. Wat is realistisch? Hieronder lees je een voorbeeld (of vraag een warmtepomp offerte De Cocksdorp aan).

Geld besparen met de hybride warmtepomp kent 2 soorten aspecten: de totale energielasten gaan naar beneden, en je stoot minder CO-2 uit. In de tabel schetst onze specialist een voorbeeld. Op basis van een hybride warmtepompsysteem bezuinig je – in een doorsnee-woning (eenpersoons) – tot wel €450 per 12 maanden. Daarbij beperk je de Co-2 uitstoot tot 1750 kilo. Flink wat goed besparen en je wekt op een ‘groene’ manier stroom op. Nu ook online: hybride warmtepomp Mijnsheerenland.

InstallatieStroom & Gas verbruik*Energielasten*Besparing*CO2-uitstoot
Normale HR-ketel1600 m3 gas€1008€02950 kilo
Warmtepomp 5 kW met CV-ketel600 m3 gas + 900 kWh per jaar€558€4501750 kilo

* Per 12 maanden (update juli 2020).

Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Hoeveel subsidie ontvang ik voor mijn warmtepomp in De Cocksdorp? (update juli 2020)

Uiteindelijk wil je 1 ding weten: wat kost een hybride warmtepomp? Je moet daarvoor rekening houden met kostprijs, kosten van het installeren, ISDE subsidie en besparing om energie. Bekijk altijd de Investeringssubsidie duurzame energie ISDE. Het snel bestellen van een hybride warmtepomp is zo gek nog niet in de provincie Noord-Holland.

Productprijs

De gezamenlijke kosten betreffen o.a. het tarief voor de pomp. Daarnaast bedragen de installatiekostengemiddeld zo’n 25% van het artikel. De warmtepomp gebruikt natuurlijk stroom, echter het gasverbruik daalt enorm. Probeer een schatting te maken voor een compleet beeld van de kosten via een installatiebedrijf uit De Cocksdorp.

ISDE Subsidie in De Cocksdorp

De Rijksdienst voor Ondernemend Nederland faciliteert in een vorstelijke subsidieregeling wanneer je investeert in duurzame energie als pelletkachels, zonneboilers, elektrische cv-ketels, biomassaketel, het warmtenet en warmtepompen. Dit noemen we de ‘Investeringssubsidie duurzame energie (RVO)’ waarmee je een bedrag ontvangt tussen de €1100 tot +/- €4300. Het concrete bedrag waar jij recht op hebt is een afgeleide van het type systeem, capaciteit (kW) en het energielabel. Profiteer nu het nog kan.

Terugverdientijd

Om de terugverdientijd van een hybride systeem te achterhalen behoor je alle type kosten en baten verrekenen. De kosten van de installatie, de besparing op gas, en uiteraard je subsidie. Normaliter is het resultaat een interessant rendement. Dit geeft een gemiddelde terugverdientijd van plus minus 7 jaar. Bij complexe installaties met aardwarmte (boring) duurt dat aanzienlijk langer.

CV-ketel + warmtepomp combinatie

Een hybride systeem is echt wat anders dan een all-electric (volledig elektrisch) model. Het werkt namelijk met meerdere warmtebronnen. Voor het aansturen van de verwarming, warm water om te douchen en te wassen, en om over genoeg elektriciteit te beschikken moet jij een combinatie maken tussen energiebronnen. Dit kan jij doen met allerhande oplossingen. De traditionele gas ketel werkt als het nodig is (bijv. bij koude dagen). Kies hiervoor wel een ervaren installateur in De Cocksdorp. Bovendien kan je zonnepanelen en een zonneboiler nemen. Een uitgebreide toelichting lees je hierna.

Combinatie met huidige CV-ketel

Geef jij de voorkeur aan een hybride warmtepomp? Een innovatieve HR-ketel (van een merk als Elco + Thermagas) is dan benodigd. De gasgestookte ketel treedt in werking als het echt nodig is. Dat kan zijn in de winter. Update: niet elke gasgestookte ketel werkt i.c.m. een warmtepomp. Win eerst informatie in bij de installateur voordat jij het product gaat kopen. Lees nu verder over hybride systeem in Voorst installeren.

Zonnepanelen laten plaatsen (gemeente Texel)

Een warmtepomp met cv-ketel consumeert nogal wat stroom. De benodigde elektriciteit kun jij uiteraard zelf opwekken met zonnepanelen. Je ‘groene’ elektriciteit gaat direct naar de warmtepomp. Zonnepanelen in combinatie met een hybride warmtepomp hebben zichzelf vlug terugverdiend. Het is een mooi begin voor een woning zonder gasverbruik in De Cocksdorp.

Zonneboiler aansluiten

Met een eigen zonneboiler zit je er goed bij. Je hebt heet water voor dagelijks gebruik, om te douchen of voor de wasmachine. Dergelijke boilers kan je bestellen in formaten groot en klein. Op basis van het aantal bewoners en energieconsumptie ga jij voor een kleine (150 liter) of een XL-systeem (325 liter). Met behulp van een speciaal type zonnecollectoren op het dak wordt water opgewarmd. Zo kun je overdag energie opwekken dat je in de avond consumeert.

Ook een hybride systeem in De Cocksdorp installeren voor vloerverwarming of radiatoren? Aanvraag warmtepomp prijzen voor nieuwbouw en bestaande bouw!