DPA hybride warmtepomp Verlaag jouw gasverbruik en bespaar tot wel €400


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen



Hybride warmtepomp van DPA installeren

Een DPA hybride warmtepomp kopen? We nemen afscheid van de gasketel. Om die reden zien we de wereld aan alternatieven voor de hr-ketel. De warmtepomp is daar een goed voorbeeld van. Op deze website lees je praktische info over soorten systemen, prijzen van de apparatuur, en ervaringen met de buitenlucht- en ventilatiewarmtepompen van DPA.

Stappenplan warmtepomp installeren

  1. Check eerst welke soorten warmtepompen geplaatst kunnen worden in jouw huis.
  2. Selecteer de installatie die matcht bij jouw huis en natuurlijk het budget.
  3. Vraag offertes op en selecteer een kwalitatief DPA warmtepomp installatiebedrijf. Lees referenties en bekijk certificaten.
  4. Vraag om een uniek warmtepompsysteem. Het moet volledig bij jouw woning en situatie passen.
  5. De installatie kan beginnen. Het liefst door de installateur van de adviseur.
  6. Toets of de installatie zuinig en juist draait. Vraag altijd naar de garantie en onderhoudsvoorschriften.
  7. Claim jouw subsidie. Bekijk ook de Climaveneta warmtepomp.

Welke woning is geschikt?

Dak, vloer en gevel zijn 100% kierdicht en goed geïsoleerd.

Ramen hebben minimaal HR++ glas (of triple).

Lagetemperatuurverwarming (LTV): radiatoren of vloerverwarming.

Faciliteiten voor het aansluiten van de warmtepomp met optionele boiler.

Bij volledig elektrisch: ruimte voor buitenunit of bodemboring.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Welk hybride systeem van DPA moet ik kiezen? DPA verkoopt flink wat verschillende warmtepompen, relevant voor bijna iedere woning (zoals de Polaris 09 KNK). Maar, welke pomp sluit aan bij mijn budget? Onderstaand bespreken we kort & bondig de meest gekozen installaties.

1. Lucht/lucht warmtepomp

Een lucht-water warmtepomp gebruikt buitenlucht, en zet dat om naar energie. Dit kan het apparaat dankzij een soort airco buiten. De gewonnen warmte gaat via leidingen naar de warmtepomp in huis. Het systeem transformeert de koude lucht van buiten met een compressor naar warme lucht. Lucht-lucht is er als hybride en all-electric (standalone). Ga direct een warmtepomp installateur Culemborg.

2. Lucht-water warmtepomp

De lucht-water warmtepomp gebruikt ook energie uit de lucht. Dit kan zijn buitenlucht, ventilatielucht of omgevingslucht. Deze warmte komt ten goede van het opwarmen van water.En dat komt ten goede van centrale verwarming en water voor in de badkamer. Dit zien we ook terug als een ventilatiewarmtepomp. Overtuigd? Waarom niet direct een lucht-water warmtepomp van DPA ketel bestellen met subsidie?

3. Bodem-water warmtepomp

Zo’n bodem-water warmtepomp gebruikt warmte in de aarde. De onmisbare bodemwarmtewisselaar onttrekt warmte uit de bodem (circa 10 – 14 graden). Hierop wordt de warmte afgegeven aan het systeem. Dit proces heeft tot doel het verwarmen van water en het verwarmingssysteem. Deze grond-water warmtepomp verwarmt je huis in de winter, en heeft een koelende functie op warme dagen.

4. Water-water warmtepomp

De water-water warmtepomp neemt warmte van waterbronnen uit de grond. Er zijn 2 opties: een open- of juist gesloten systeem. De warmte uit de bodem wordt veranderd in bruikbare energie. Denk dan aan energie voor het verwarmingssysteem en warm water uit de kraan. Prima in te zetten voor radiatoren en vloersystemen. Het systeem kan ook koelen in de zomer.

5. Hybride warmtepomp

Een meer betaalbare hybride warmtepomp kan samenwerken met je gas CV-ketel. Zo’n hybride apparaat is niet in staat alles te verwarmen. De HR-ketel springt bij wanneer het erg koud is, of als er veel warm water wordt verbruikt. Een hybride warmtepomp bestellen is aanzienlijk aantrekkelijker dan een volledig-elektrisch installatie. Let op: houd er rekening mee dat je in 2030 weer moet overstappen. Een uitstekende product is de ventilatiewarmtepomp. Deze gebruikt als bron de warmte in de ventilatielucht. Vind meer info over warmtepomp aanleggen in Barendrecht.

DPA warmtepomp combineren met bestaande CV ketel

Beschik je al over een warmtepomp. Of toevallig recentelijk een actuele HR-ketel laten plaatsen? Nederlanders hebben niet de kennis dat beide componenten goed te combineren zijn. De cv ketel in combinatie met warmtepomp (genaamd hybride systeem) is duurzaam heeft een leuke opbrengst. De prijs van een hybride installatie ligt vele malen lager als je het vergelijkt met een volledig elektrische systeem (bekijk DPA warmtepomp prijzen mei 2024). De pluspunten van een hybride systeem zijn o.a.: betaalbaar, geen ingewikkelde installatie, en je huis hoeft niet direct helemaal over de kop (En er is DPA subsidie). Groot nadeel is dat je gas blijft gebruiken: het ondersteunt slechts de CV-ketel. Een gasketel met warmtepomp is over een flink aantal jaar niet genoeg. Vanaf 2050 zijn er alleen nog woningen zonder gas.

Test & Offerte

Gebruik jij reeds een duurzaam systeem? Een hybride of misschien wel een standalone systeem? Wij horen graag over jouw ervaringen met een hybride DPA systeem. Praktisch voor Nederlanders die interesse hebben in een energiezuinige bron van energie. DPA warmtepomp

Hoe hoog liggen de prijzen? Vergelijk alle aanbieders en ga voor de goedkoopste installateur