Mastertherm hybride warmtepomp Kies een milieuvriendelijke optie en bespaar ieder jaar tot €440


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen



Hybride warmtepomp van Mastertherm installeren

Een Mastertherm hybride warmtepomp kopen? CV-ketels zijn straks bij wet verboden. Om die reden zijn er tal van alternatieven voor de hr-ketel. De warmtepomp loopt hierin voorop. Dankzij hybridewarmtepompvergelijken.nl vind je alle info over type systemen, de prijzen en ervaringen met de buitenlucht- en ventilatiewarmtepompen van Mastertherm.

Stappenplan warmtepomp installeren

  1. Achterhaal welke warmtepomp versie wel/niet geschikt zijn voor jouw huis.
  2. Selecteer de installatie die matcht bij de ruimtes en de totaalprijs die je in je hoofd hebt.
  3. Vraag meerdere offertes op en ga in zee met een kwalitatief Mastertherm warmtepomp installatiebedrijf. Check altijd referenties, keurmerken en certificaten.
  4. Laat het warmtepompsysteem ontwerpen. Het dient 100% aan te sluiten bij jouw huis.
  5. Laat de warmtepomp installeren. Dit wordt gedaan door gespecialiseerde vakmannen.
  6. Controleer of alle werkt. Vraag altijd naar de garantie en onderhoudsvoorschriften.
  7. Vraag de subsidie op via RVO.nl. Bekijk ook de iDM warmtepomp.

Is mijn huis geschikt?

Gevel vloer en dak zijn uitstekend geïsoleerd.

Heb je HR++ glas of zelf triple glas in de woning?

LT radiatoren of vloerverwarming zijn essentieel.

Faciliteiten voor het aansluiten van een boiler en warmtepomp.

Eventueel: ruimte voor buitenunit of bodemboring.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Welk hybride systeem van Mastertherm moet ik kiezen? Mastertherm hanteert verschillende warmtepompen, relevant voor vrijwel iedere woning (zoals de BA22I). De vraag is, welk type past nu bij mijn huis? Om die reden beoordelen we beknopt de top-5 mogelijkheden.

1. Lucht/lucht warmtepomp

De lucht-water warmtepomp gebruikt de buitenlucht als warmtebron. Dit gaat op basis van een buitenunit. De gewonnen warmte wordt via leidingen getransporteerd naar het binnendeel. Het systeem transformeert de buitenlucht (5⁰C) met een krachtige compressor naar warme lucht. Lucht-lucht is beschikbaar als hybride en standalone (all-electric). Ga nu de warmtepomp installateur Hoogeveen.

2. Lucht-water warmtepomp

Een lucht-water warmtepomp nuttigt ook energie uit de lucht. Vaak gaat het om ventilatielucht, omgevingslucht of buitenlucht. De opgewekte energie gebruiken we voor het opwarmen van water.En dat is weer bedoeld voor de verwarming in huis + warm tapwater. Dit zien we ook terug als een ventilatiewarmtepomp. Direct profiteren? Waarom niet meteen een lucht-water warmtepomp van Mastertherm ketel bestellen met subsidie?

3. Bodem-water warmtepomp

Een bodem-water warmtepomp haalt bodemwarmte. De unieke bodemwarmtewisselaar nuttigt de warmte die diep in de grond zit (circa 8 – 12 graden). De vrijgekomen warmte gaat nu naar het systeem. De functie hiervan is het aanvoeren van heet water t.b.v. het verwarmingssysteem. Een grond-water warmtepomp warmt jouw woning op in de winter/herfst, en koelt in de zomerperiode.

4. Water-water warmtepomp

De water-water warmtepomp neemt warmte van waterbronnen uit de grond. We onderscheiden een open- of juist gesloten systeem. Op basis van een warmtewisselaar wordt de warmte veranderd in direct inzetbare energie. Dit wordt toegepast voor o.a. de (CV) verwarming in woningen en water om te douchen. Prima in te zetten voor vloersystemen en radiator verwarming. Het apparaat heeft ook een koelende functie.

5. Hybride warmtepomp

Een meer betaalbare hybride warmtepomp ondersteunt de CV-ketel op gas. Zo’n hybride oplossing neemt niet alles voor z’n rekening. De HR-ketel staat klaar voor de momenten dat het te koud is buiten, plus schakelt in als je ineens veel warm water nodig hebt. Een hybride warmtepomp bestellen is aanzienlijk aantrekkelijker vergeleken met een all-electric oplossing. Minder fraai is het feit dat je nog steeds niet van het gas af bent. Een uitstekende product is zo’n ventilatiewarmtepomp. Dit type systeem haalt warmte uit de ventilatielucht. Neem nu een warmtepomp aanleggen in Heerde.

Mastertherm warmtepomp met bestaande CV ketel

Staat er in je woning al een warmtepomp? Of toevallig recentelijk een gloednieuw gasgestookte ketel laten aanleggen? Woningbezitters realiseren zich te weinig dat beide componenten goed te combineren zijn. Zo’n cv ketel in combinatie met warmtepomp (genaamd hybride systeem) is milieubewust en niet onverdienstelijk. De prijs van een hybride installatie is echt voordeliger in verhouding tot een volledig elektrische oplossing (bekijk ook Mastertherm warmtepomp prijzen april 2024). Drie argumenten waarom de hybride pomp zo in trek is: voordelig, gemakkelijk te plaatsen, en je huis hoeft niet direct helemaal over de kop (En er is Mastertherm subsidie). Belangrijk minpunt is dat jouw gasaansluiting behouden blijft: het heeft altijd nog de CV nodig. Een gasketel met warmtepomp is eigenlijk niet genoeg. Met ingang van 2050 zal geen enkel huis nog gas gebruiken.

Test & Offerte

Gebruik jij reeds een duurzaam systeem? Een hybride of juist een standalone / full electric installatie? Graag horen wij over jouw ervaringen met een hybride Mastertherm systeem. Een uitkomst voor consumenten die op zoek zijn naar een gasloze manier van verwarmen. Mastertherm warmtepomp

Hoe hoog liggen de prijzen? Vraag offertes op en ontdek de goedkoopste installateur.