Hybride warmtepomp Heerde Een combi van warmtepomp en CV-ketel: bezuinig €300 p/jaar


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


De klassieke mono cv-ketel (zoals o.a. Intergas, Remeha, Atag, Vaillant) verdwijnt vanaf 2021. Jouw oude & vertrouwde cv-ketel mag je dan enkel inruilen voor een alternatief dat minder of geen gas verbruikt. Denk daarbij aan pelletkachel, het warmtenet, biomassaketel, infraroodpanelen, zonneboiler of een warmtepomp. Vooral dat laatste is het meest interessant, maar is ook prijzig. Een tussenweg is nu ook mogelijk: een hybride warmtepomp systeem in Heerde met ketel. Dit is een combinatie van warmtepomp en CV-ketel. Goedkoop, het is goed te integreren in vrijwel elke woning, en het verbruikt amper gas. Op de site bekijk je praktische details over kosten, verschillende soorten, subsidies, terugverdientijd enz.


Wat is een hybride warmtepomp?

Een hybride warmtepomp is een warmtepomp op de oude & vertrouwde gasgestookte ketel. Een vrij gangbare installatie in Heerde. Een hybride installatie is zowel interessant voor jaren 80 woningen en nieuwbouw. Een simpele en relatief goedkope oplossing om de gaskraan zo goed als dicht te draaien. Bovendien is het erg duurzaam. De hybride warmtepomp neemt de warmte uit buiten- of ventilatielucht. Het gasverbruik reduceer je met gemiddeld 70%. De hr-ketel ondersteunt als er extra veel vraag is.

Soorten Hybride warmtepompen

De hybride warmtepomp heb je in allerlei soorten en maten. Sommige apparaten dragen bij aan ruimteverwarming, en andere systemen zijn puur voor het opwarmen van water. Voor vrijwel elk soort woning is er een hybride systeem. Onthoud wel: redelijke isolatie is een voorwaarde. Welke installatie strookt met mijn wensen en budget? Hieronder ontdek je aanvullende details over de 2 meest populaire installaties (of check Radson installatie).

1. Buitenlucht warmtepomp

Erg populair: Een (hybride) lucht-water warmtepomp plaatsen in Heerde. Een speciale buitenventilator “vangt” warmte uit de buitenlucht (kan lawaai maken). Deze warmte gaat met een leiding naar het binnendeel. De pomp verandert de buitenlucht naar warmte voor jouw verwarmingssysteem. Een warmtepomp voorziet in de centrale verwarming, de opwarming van het gebruikswater komt via de ketel. Wil jij het warme water in huis opwekken met een warmtepomp? Dan is een waterboiler noodzakelijk.

2. Ventilatiewarmtepomp

Veel nieuwere woningen hebben een mechanisch geventileerd binnenklimaat. De ventilatie warmtepomp haalt z’n voordeel uit aanwezige lucht uit keuken, badkamer etc. De gewonnen warmte gaat naar de cv-ketel. Dit systeem wordt toegepast voor het verwarmen van de woning en ook voor het aanmaken van heet water. Het systeem werkt doelmatig. Dit betekent een lagere energierekening! Benut jij een ventilatielucht warmtepomp exclusief voor het maken van warm tapwater? Dan spreken we van een warmtepompboiler.

Lage investering

Een hybride installatie vind je al vanaf €2300.

Handige snelle montage

Er zijn geen heftige bouwkundige aanpassingen nodig.

Een 'groen' systeem

Verkleint jouw gasverbruik met 70%. Bijna gasvrij leven.

Hoeveel bespaar ik met een hybride warmtepomp?

Zo’n hybride warmtepomp kopen is zo gek nog niet. De aanschafprijs is laag, jij kan aanspraken maken op subsidies en je gasverbruik neemt af, net als de CO2-uitstoot in gemeente Heerde. Waar moet ik aan denken? Hieronder ontdek je meer info (of vraag een warmtepomp offerte Heerde aan).

Besparingen realiseren met hybride warmtepompen gebeurt op twee gebieden: je bespaart op je energielasten, en je stoot minder CO-2 uit. Rechts kan jij een uitgewerkte calculatie vinden. Met een hybride warmtepompsysteem bezuinig je – in een gemiddelde woning (1 persoon) – zo rond de €350 per kalenderjaar. Ook verminder jij CO2 uitstoot 1900 kilo. Lekker geld overhouden en je wekt op een ‘groene’ manier stroom op. Je treft hier ook uitgebreide info over hybride warmtepomp Ruinerwold.

Situatie Energieverbruik* Energienota* Besparen* CO2-uitstoot
Standaard CV-ketel 1550 m3 gas €976,5 €0 3100 kilo
Warmtepomp 5 kW met HR-ketel 550 m3 gas + 1400 kWh per jaar €626,5 €350 1900 kilo

* Berekend op jaarbasis (update juli 2024).

Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Hoeveel subsidie ontvang ik voor een warmtepomp in Heerde? (update juli 2024)

Uiteindelijk wil je 1 ding weten: wat kost een hybride warmtepomp? Daarvoor dien je rekening te houden met aspecten als investering van de pomp zelf, installatiekosten, subsidies en stroomverbruik. Je kunt aanspraak maken op de ISDE subsidieregeling. Het bestellen van een hybride warmtepomp is vooral dit jaar erg verstandig in de provincie Gelderland.

Kosten

De meeste kosten zitten ‘m in de kosten van de apparatuur. Een specialist voor het aanleggen kost ga uit van 25% van de kostprijs. Je gaat meer stroom verbruiken, maar aan de andere kant daalt het gasverbruik. Verreken de stroom- en gaskosten voor een compleet beeld van de kosten via een installatiebedrijf uit Heerde.

Subsidie (ISDE) in Heerde

De RVO verleent een zeer aantrekkelijke subsidieregeling voor de aankoop van duurzame energieoplossingen zoals het warmtenet, biomassaketel, infraroodpanelen, elektrische cv-ketels, pelletkachels en warmtepompen. We hebben het over de ‘Investeringssubsidie duurzame energie (RVO)’ wat een tegemoetkoming geeft tussen de €2300 – €4800. Het totale bedrag wordt beïnvloed door het type, vermogen (uitgedrukt in kW) en energielabel. Dus pak je kans nu het nog kan!

Terugverdientijd

Om de terugverdientijd van zo’n hybride installatie te berekenen betaam je alle aspecten met elkaar verrekenen. De totale kosten, de besparing op gas, en de subsidies. Over het algemeen resulteert dit in een hoog rendement. Dat geeft doorgaans een gemiddelde terugverdientijd van zo’n 6 jaar. In gevallen van volledig elektrisch met aardwarmte (boring) is dit vaak minimaal 13 jaar.

CV-ketel + warmtepomp combinatie

Een hybride systeem differentieert zich van een full-electric (volledig elektrische) opstelling. Het werkt namelijk met 2 of meer warmtebronnen. Voor het aansturen van de verwarming, heet tapwater voor direct gebruik, en stroom voor alle elektrische apparaten moet je energiebronnen combineren. Hiervoor zijn tal van manieren. De traditionele gas ketel werkt als het erg koud is. Selecteer wel een gediplomeerde installateur in Heerde. Bovendien kun je zonneboilers en ook zonnepanelen installeren. De mening van onze vakmannen kun je hieronder doornemen.

Combineren met bestaande CV ketel

Geef jij de voorkeur aan een hybride warmtepomp? Een goede HR-ketel (van bijvoorbeeld Baxi + Sentry) is aan te raden. Je gasketel wordt alleen geactiveerd als je opeens veel warm water gebruikt. Denk aan situaties in de winter. Tip: niet elke traditionele ketel is te combineren met een warmtepomp. Vergelijk altijd goed alle installaties alvorens je een systeem kiest. Mensen zochten ook naar: hybride systeem in Barneveld installeren.

Zonnepanelen laten installeren (gemeente Heerde)

Een warmtepomp met cv-ketel verbruikt veel energie. De benodigde energie kun je optioneel laten opwekken door je eigen zonnepanelen. De stroom afkomstig van de panelen gaat direct naar de warmtepomp. Zonnepanelen in combinatie met een hybride warmtepomp kunnen een interessante investering zijn. Een goede stap richting gasvrij wonen in Heerde.

Zonneboiler aansluiten

Met een eigen zonneboiler kun jij 24/7 aanspraak maken op warm water om te benutten om te douchen of in de keuken. De boilers zijn er in diverse afmetingen. Door te kijken naar aantal inwoners en verbruik van energie maak je de keuze voor een kleine (200 liter) of grotere boiler (300 liter). Met behulp van speciale zonnecollectoren op het huis wordt water opgewarmd. Overdag wordt er warm water opgewekt dat je in de avond consumeert.

Wil je een hybride systeem in Heerde laten aanleggen voor vloerverwarming of radiatoren? Start aanvraag t.b.v. warmtepomp prijzen voor oude huizen en nieuwbouw!