Hybride warmtepomp Hoogeveen Combineer jouw CV-ketel met een warmtepomp: spaar €400 p/jaar


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


De “gewone” verwarmingsketel (als Intergas, Nefit, Remeha, Atag) verdwijnt vanaf 2021. Jouw klassieke gasgestookte ketel kun je dan enkel vervangen voor een groene verwarmingsbron. Hierbij kun je denken aan zonneboiler, pelletkachel, infraroodpanelen, het warmtenet, elektrische cv-ketel of een warmtepomp. De laatstgenoemde is zeer populair, maar is zeker niet goedkoop. Maar er een goedkoper alternatief: een hybride warmtepomp systeem in Hoogeveen met ketel. Het best te omschrijven als een combi van warmtepomp en hr-ketel. Niet al te duur, het is goed te integreren in vrijwel elke woning, en het verbruikt amper gas. Op deze pagina check je praktische details over subsidies, energieverbruik, werking, terugverdientijd en meer.


Wat is een hybride warmtepomp?

Een hybride warmtepomp is een combinatie van een warmtepomp met de oude & vertrouwde CV-ketel op gas. Het wordt veel toegepast in Hoogeveen. Een hybride installatie wordt veel toegepast in bestaande bouw en nieuwbouw. Een relatief eenvoudige en voordelige wijze om het gasverbruik terug te dringen. Bovendien is het een “groene” manier van verwarmen. De hybride warmtepomp vangt de warmte uit buiten- of ventilatielucht. Je gasverbruik minimaliseer je zo met 83%. De hr-ketel springt alleen bij als het nodig is (bijv. bij koude dagen).

Soorten Hybride warmtepompen

De hybride warmtepomp is beschikbaar in verschillende soorten. Sommige modellen zorgen voor een verwarmd huis, en andere uitvoeringen zorgen voor alleen warm tapwater. Voor bijna elke woning is er een oplossing. Goed om te weten: isolatie van dak, vloer en gevel is cruciaal. Welk systeem past bij mijn wensen en budget? Hieronder detecteer je meer details over de 2 meest populaire installaties (of check Itho Daalderop warmtepompen).

1. Buitenlucht warmtepomp

Het loopt storm: Een (hybride) lucht-water warmtepomp plaatsen in Hoogeveen. Het buitendeel (een soort airco) maakt gebruik van warmte uit de buitenlucht (maakt wat lawaai). De gewonnen energie gaat met een leiding naar het binnendeel. De pomp verandert de buitenlucht naar warm water voor radiatoren of vloerverwarming. Het warmtepomp-gedeelte draagt zorg voor verwarming, een CV ketel maakt dan het tapwater heet. Zoek jij een systeem dat ook het tapwater opwarmt? Dan heb je ook een waterboiler nodig.

2. Ventilatiewarmtepomp

De meerderheid van de woningen beschikken over mechanische ventilatie. De ventilatie warmtepomp maakt slim gebruik van warmte in de ventilatielucht. De opgevangen warmte wordt naar de gasketel gestuurd. De ketel gebruikt de warmte voor het verwarmen van de woning en ook voor het aanmaken van heet water. Het apparaat heeft een hoog rendement. Daardoor bespaar je flink op de energiekosten. Wordt een ventilatielucht warmtepomp uitsluitend toegepast voor het opwekken van warm water (bijv. om te douchen). Dan is dit eigenlijk een warmtepompboiler.

Voordelig

Een hybride opstelling is beschikbaar vanaf €2100.

Gemakkelijk aan te sluiten

De enige voorwaarde is matige isolatie.

Erg milieuvriendelijk

Schroeft gasverbruik terug tot 55%. Of 0 op de meter?

Wat kan ik besparen met een hybride warmtepomp?

Een hybride warmtepomp kopen is zo gek nog niet. Het is niet duur, de verschillende subsidies zijn serieus en je wekelijkse energieverbruik neemt flink af, plus CO2-uitstoot in gemeente Hoogeveen. Een berekening? Hieronder check je meer info (of vraag een warmtepomp offerte Hoogeveen aan).

Besparen met een hybride warmtepomp doe je aan twee kanten: je energienota valt lager uit, en de Co-2 uitstoot wordt gereduceerd. Rechts worden twee situatie nader bekeken. Via een hybride warmtepompsysteem bezuinig je – in het geval van een eengezinswoning – eenvoudig €340 per jaarafrekening. Daarbij reduceer je de CO2 uitstoot met 1700 kilo. Goed voor jouw portemonnee en wel zo duurzaam. Wellicht ook beschikbaar: hybride warmtepomp Slappeterp.

Installatie Stroom & Gas verbruik* Energierekening* Besparen* CO2-uitstoot
Normale HR-ketel 1800 m3 gas €1134 €0 2900 kilo
Warmtepomp 5 kW met CV-ketel 800 m3 gas + 1450 kWh per jaar €794 €340 1700 kilo

* Calculatie op jaarbasis (update juli 2024).

Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Heb ik recht op subsidie voor mijn warmtepomp in Hoogeveen? (update juli 2024)

De hamvraag blijft: wat kost een hybride warmtepomp? Analyseer hiervoor alle onderdelen als aankoopkosten, kosten van het installeren, eventuele subsidie en besparing om energie. Vaak heb je recht op een hoge subsidie (ISDE). Het snel bestellen van een hybride warmtepomp is vooral dit jaar erg verstandig in de provincie Drenthe.

Productprijs

Als eerste hebben we de prijs van het fysieke product. Een specialist voor het aanleggen kost gemiddeld zo’n 45% van de verkoopprijs. De warmtepomp gebruikt natuurlijk stroom, terwijl je minder gas stookt. Dit dien je met elkaar te verrekenen zodat je weet wat de investering je oplevert via een installatiebedrijf uit Hoogeveen.

ISDE Subsidie in Hoogeveen

De overheid biedt een zeer aantrekkelijke subsidieregeling als je kiest voor milieuvriendelijke energieproducten als het warmtenet, biomassaketel, pelletkachels, infraroodpanelen, zonneboilers en warmtepompen. Ook bekend als de ‘Investeringssubsidie duurzame energie (RVO)’ wat je een bedrag oplevert van zo’n €1300 tot +/- €4900. De exacte hoogte van de subsidie hangt af van het type systeem, capaciteit (kW) en het energielabel. Profiteer nu het nog kan.

Terugverdientijd

Om de terugverdientijd van zo’n hybride installatie te begroten dien je alle kosten en baten met elkaar verrekenen. De prijs van het apparaat, installatie, de besparing op je energienota, en vanzelfsprekend de subsidie. In de regel resulteert dit in een interessant rendement en een gemiddelde terugverdientijd van plus minus 6,5 jaar. Bij complexe installaties waarbij geboord moet worden (aardwarmte) is dit vaak minimaal 13 jaar.

Combinatie warmtepomp + CV-ketel

Een hybride systeem onderscheidt zich van een full electric (standalone) warmtepomp. Het werkt namelijk met meerdere warmtebronnen. Bijv. voor de verwarming van je huis, genoeg warm tapwater, en voor voldoende elektriciteit heb je veel vermogen nodig (combineren). Dit kan met tal van oplossingen. De (CV) gasketel springt aan op de piekmomenten. Neem altijd een gediplomeerde installateur in Hoogeveen. Tevens kunnen jullie zonnepanelen en/of een zonneboiler kiezen. Alles over dit onderwerp bekijk je hierna.

Combineren met CR-ketel

Ga jij voor een hybride warmtepomp? Een (relatief) recent geplaatste HR-ketel (van een merk als AWB en ook Novum) is nodig. De gasgestookte ketel treedt in werking als de warmtevraag erg hoog is. O.a. bij strenge vorst. Tip: niet iedere ketel werkt samen met een warmtepomp. Win eerst informatie in bij de installateur voor je een keuze maakt. Bekijk ook de mogelijkheden voor: hybride systeem in Botlek installeren.

Zonnepanelen aanleggen (gemeente Hoogeveen)

Een warmtepomp met cv-ketel verbruikt veel energie. Deze energie kun jij logischerwijs met je eigen zonnepanelen genereren. De opgewekte stroom wordt meteen aan de warmtepomp geleverd. Zonnepanelen in combinatie met een hybride warmtepomp hebben een uitstekend rendement. Is voor nu een prima maatregel voor gasvrij wonen in Hoogeveen.

Zonneboiler

Met een eigen zonneboiler kun jij 24/7 aanspraak maken op heet water voor dagelijks gebruik, om te douchen of voor de wasmachine. Je kunt ze aanschaffen in formaten groot en klein. Gebaseerd op je gezinssituatie en energieconsumptie kies je een kleine (100 liter) of een model met extra capaciteit (325 liter). Via speciale zonnecollectoren bovenop je woning wordt het water op een duurzame manier opgewekt. In de ochtend en middag wekt de boiler warm water op dat je in de avond consumeert.

Ook een hybride systeem in Hoogeveen installeren voor vloerverwarming of radiatoren? Start aanvraag t.b.v. warmtepomp prijzen voor oude en nieuwe woningen!