Hybride warmtepomp Almelo Combineer jouw huidige ketel met een warmtepomp: bespaar €350 p/jaar


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


De traditionele CV-ketel op gas (van bijv. Atag, Remeha, Vaillant, Nefit) mag je per 2021 niet meer inruilen voor een nieuwe. Jouw oude & vertrouwde CV-ketel op gas mag je dan alleen nog maar omwisselen voor een duurzaam alternatief. Interessante opties zijn het warmtenet, biomassaketel, infraroodpanelen, zonneboiler, pelletkachel of een warmtepomp. Zo’n warmtepomp wordt gezien als de opvolger van de CV, hoewel het ook een aardige investering vergt. Daar is iets op gevonden: een hybride warmtepomp systeem in Almelo met ketel. In feite een combi van HR-ketel en een warmtepomp. Goedkoop, het is goed te integreren in vrijwel elke woning, en gunstig voor de energienota. Op deze website vind je bruikbare informatie over werking, terugverdientijd, voordelen en nadelen , kosten en meer.


Wat is een hybride warmtepomp?

Een hybride warmtepomp is een combi van een warmtepomp met de “gewone” cv-ketel. Het wordt veel toegepast in Almelo. Een hybride installatie is rendabel voor wat oudere woningen en meer recente woningen. Het is een gemakkelijke en niet al te dure wijze om de gasrekening te drukken. Daarbovenop is het erg duurzaam. De hybride warmtepomp vangt de warmte uit omgevingslucht of ventilatielucht. Je gasverbruik neemt af met zo’n 63%. De hr-ketel ondersteunt als je veel warm water gebruikt.

Soorten Hybride warmtepompen

De hybride warmtepomp heb je in verschillende uitvoeringen. Sommige systemen zorgen voor een verwarmd huis, en andere uitvoeringen dragen zorg voor water om te douchen. Voor bijna elke woning is er een oplossing. Bedenk wel: isolatie + HR++ glas is een vereiste. Welk systeem matcht bij mijn wensen en budget? Hierna ontdek je aanvullende details over de 2 meest gekozen opties (en bekijk DPA).

1. Buitenlucht warmtepomp

Het loopt storm: Een (hybride) lucht-water warmtepomp plaatsen in Almelo. Een soort ventilator buiten neemt warmte uit de buitenlucht (maakt wat lawaai). De gewonnen energie vindt z’n weg via leidingen naar de warmtepomp. Het systeem zet de buitenlucht om naar warmte om je huis te verwarmen. De algemene verwarming wordt geregeld door de warmtepomp, de CV ketel zorgt voor heet water. Wil jij het warme water in huis opwekken met een warmtepomp? Dan heb je ook een waterboiler nodig.

2. Ventilatiewarmtepomp

De meeste huizen hebben de beschikking over MV (mechanische ventilatie). De ventilatie warmtepomp benut afgezogen ventilatielucht in de woning. De gewonnen warmte gaat naar de cv-ketel. De ketel gebruikt de warmte om de verwarming van de woning aan te sturen en ook voor het aanmaken van heet water. De warmtepomp heeft een hoog rendement. Dit betekent een lagere energierekening! Wordt een ventilatielucht warmtepomp uitsluitend toegepast voor heet tapwater t.b.v. dagelijks gebruik? Dan spreken we van een warmtepompboiler.

Betaalbaar

Een hybride installatie er er al vanaf €3200.

Handige snelle montage

Binnen een dag geïnstalleerd

Verantwoorde keuze

Reduceert gasverbruik met 65%. Denk aan de wereld!

Wat kan ik besparen met een hybride warmtepomp?

Een hybride warmtepomp kopen is zeer interessant. Het is voordelig, jij kan aanspraken maken op subsidies en je kunt flink besparen op de energielasten en de uitstoot van CO-2 in gemeente Almelo. Hoeveel precies? Verderop check je meer details (of vraag een warmtepomp offerte Almelo op).

Besparen met een hybride warmtepomp gaat langs 2 kanten: je energielasten dalen, en je stoot minder CO-2 uit. In het schema vind je een rekenvoorbeeld. Op basis van een hybride warmtepompsysteem bezuinig je – in een doorsnee-woning (eenpersoons) – al gauw €450 per kalenderjaar. Tevens neemt de Co-2 uitstoot af met zo’n 1850 kilo. Maandelijks minder geld uitgeven en je neemt je energie-verantwoordelijkheid. Je treft hier ook uitgebreide info over hybride warmtepomp Kaard.

InstallatieEnergieconsumptie*Kosten stroom + gas*Bezuiniging*CO2-uitstoot
Reguliere CV-ketel1800 m3 gas€1134€03050 kilo
Warmtepomp 5 kW met Reguliere CV-ketel800 m3 gas + 900 kWh per jaar€684€4501850 kilo

* Per 12 maanden (update juli 2020).

Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Krijg ik subsidie voor mijn warmtepomp in Almelo? (update juli 2020)

Uiteindelijk wil je 1 ding weten: wat kost een hybride warmtepomp? Daarbij dien je rekening te houden met investering van de pomp zelf, kosten van het installeren, hoogte van de subsidie en het verwachtte energieverbruik. Check hoe hoog de subsidie is op het gekozen systeem (ISDE). Het snel bestellen van een hybride warmtepomp is dus vaak een slimme zet in de provincie Overijssel.

Prijs van het systeem

Allereerst heb je de kosten van de apparatuur. De vakman die komt plaatsen moet ook betaald worden, vaak ongeveer 30% van de productprijs. Je stroomverbruik neemt toe, en het gasverbruik neemt af. Verreken de stroom- en gaskosten zodat je weet wat de investering je oplevert via een installatiebedrijf uit Almelo.

Subsidie (ISDE) in Almelo

Het rijk faciliteert in een royale subsidieregeling als je kiest voor milieuvriendelijke energieproducten als elektrische cv-ketels, pelletkachels, zonneboilers, het warmtenet, biomassaketel en warmtepompen. Ook bekend als de ‘Investeringssubsidie duurzame energie (RVO)’ waarmee jij een tegemoetkoming krijgt rond de €1500 tot €3200. De exacte hoogte van de subsidie wordt beïnvloed door het type, vermogen (kW) en energielabel. Let op: wacht niet te lang.

Terugverdientijd

Om de terugverdientijd van deze hybride opstelling te begroten moet je beslist alle soorten opbrengsten en kosten in een overzicht plaatsen. Kosten systeem + installatiekosten, de besparing op energie en de subsidies. In de meeste gevallen kom je tot een aanzienlijk rendement. Dat geeft doorgaans een gemiddelde terugverdientijd van 8,5 jaar. Bij de geavanceerde producten waarbij geboord moet worden (aardwarmte) is dit vaak minimaal 13 jaar.

Warmtepomp & CV-ketel combineren

Een hybride systeem is anders dan een all-electric (volledig elektrisch) model. Het is afhankelijk van 2 of meer warmtebronnen. Bijv. voor de verwarming van je huis, heet tapwater voor direct gebruik, en voor voldoende elektriciteit ben je genoodzaakt diverse energiebronnen te combineren. Je kunt denken aan verschillende systemen. De (CV) gasketel springt aan op de piekmomenten. Kies hiervoor wel een ervaren installateur in Almelo. Ook kunnen jullie zonnepanelen / zonneboilers nemen. Een uitgebreide toelichting check je in onderstaande alinea.

Combinatie met jouw huidige CV-ketel

Kies je voor een hybride warmtepomp? Een (vrij) nieuw gekochte HR-ketel (van bijvoorbeeld Daalderop of Mark) is in dit geval benodigd. De gasketel springt bij als het echt nodig is. Onder andere als de temperatuur buiten laag is. Tip: niet elke traditionele ketel kun je combineren met een warmtepomp. Win eerst informatie in bij de installateur voor je een keuze maakt. Bekijk ook de mogelijkheden voor: hybride systeem in Sijbrandahuis installeren.

Zonnepanelen aansluiten (gemeente Almelo)

Een warmtepomp met cv-ketel consumeert nogal wat stroom. Deze “extra” stroom kan je genereren met eigen zonnepanelen. Je ‘groene’ elektriciteit wordt meteen aan de warmtepomp geleverd. Zonnepanelen in combinatie met een hybride warmtepomp hebben een uitstekend rendement. Een goede stap richting een gasvrije woning in Almelo.

Combineren met zonneboiler

Door je eigen zonneboiler kun je altijd gebruik maken van heet water voor dagelijks gebruik, voor een warme douche of voor de wasmachine. De boilers zijn er in diverse afmetingen. Op basis van het aantal bewoners en energiebehoefte maak je de keuze voor een kleine (150 liter) of grotere boiler (400 liter). Met innovatieve zonnecollectoren op je woning kan water worden verwarmd. Overdag wordt er warm water opgewekt die je ‘s avonds gebruikt.

Willen jullie zo'n hybride systeem in Almelo aanleggen voor vloerverwarming of radiatoren? Aanvraag warmtepomp prijzen voor nieuwbouw en bestaande bouw!