Hybride warmtepomp Andel Een combi van warmtepomp en CV-ketel: bespaar €350 p/jaar


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


De gebruikelijke hr-ketel (Nefit, Vaillant, Remeha, Intergas) is niet meer toegestaan vanaf 2021. Jouw klassieke hr-ketel mag je dan uitsluitend omruilen voor een toekomstbestendig alternatief. Onder ander biomassaketel, elektrische cv-ketel, het warmtenet, zonneboiler, infraroodpanelen of een warmtepomp. Zeker die laatste mogelijkheid is zeer populair, maar er hangt ook een prijskaartje aan. Gelukkig is er een tussenoplossing: een hybride warmtepomp systeem in Andel met ketel. Dit is een combinatie van warmtepomp en CV-ketel. Niet al te duur, het is goed te integreren in vrijwel elke woning, en je gasverbruik zal drastisch afnemen. Op deze website signaleer je alle informatie over voordelen en nadelen , subsidies, geschatte besparing, kosten enz.


Wat is een hybride warmtepomp?

Een hybride warmtepomp is een combi van een warmtepomp met jouw huidige ketel cv-ketel. Je komt het steeds vaker tegen in Andel. Een hybride installatie is goed toepasbaar in bestaande woningen en nieuwe huizen. Een ongecompliceerde en betaalbare wijze om het gasverbruik terug te dringen. Daarnaast is het ook een heel verantwoorde keuze. De hybride warmtepomp onttrekt warmte uit ventilatielucht of buitenlucht. Het gasverbruik kan je zo reduceren met 83%. De hr-ketel springt alleen bij als het erg koud is.

Soorten Hybride warmtepompen

De hybride warmtepomp heb je in allerlei soorten en maten. Sommige apparaten verwarmen puur de woning, en andere types zorgen voor alleen warm tapwater. Voor bijna elke woning is er een hybride systeem. Goed om te weten: isolatie + HR++ glas is noodzakelijk. Welk model sluit aan bij mijn woning? Hieronder detecteer je een vergelijking van de 2 meest populaire installaties (of check Hewalex).

1. Buitenlucht warmtepomp

Sterk in opkomst: De (hybride) lucht-water warmtepomp plaatsen in Andel. Een speciale buitenventilator neemt warmte uit de buitenlucht (maakt wat lawaai). Deze opgevangen warmte vindt z’n weg via leidingen naar het binnendeel. Deze transformeert de buitenluchtnaar warmte om je huis te verwarmen. Een warmtepomp voorziet in de centrale verwarming, het warme water komt van de CV-ketel. Wil je de warmtepomp ook gebruiken voor warm tapwater? Het plaatsen van een waterboiler is dan onmisbaar.

2. Ventilatiewarmtepomp

Het gros van de huizen hebben de beschikking over MV (mechanische ventilatie). De ventilatie warmtepomp werkt op basis van de aangezogen lucht uit huizen. Deze warmte vindt z’n weg naar de hr-ketel. De ketel gebruikt de warmte bij het verwarmen van de woning en ook voor het aanmaken van heet water. De pomp werkt zeer efficiënt. Hierdoor kun je de energiekosten aanzienlijk reduceren. Wordt de ventilatielucht warmtepomp enkel gebruikt voor de aanmaak van heet water? Dan is dit eigenlijk een warmtepompboiler.

Lage investering

Een hybride installatie is beschikbaar vanaf €2000.

Handige snelle montage

Je hoeft de woning niet eerst grondig te renoveren.

Verantwoorde keuze

Reduceert gasverbruik met 80%. Richting gasloos wonen.

Wat kan ik besparen met een hybride warmtepomp?

Zo’n hybride warmtepomp kopen is zo gek nog niet. Het is niet duur, je kunt profiteren van subsidies en je wekelijkse energieverbruik neemt flink af, plus CO2-uitstoot in gemeente Woudrichem. Dat klinkt goed, maar concreet? Hieronder detecteer je praktische informatie (of vraag een warmtepomp offerte Andel aan).

Kosten besparen via hybride warmtepompen doe je aan twee kanten: de totale energielasten gaan naar beneden, en de uitstoot van Co-2 gaat naar beneden. Hiernaast schetst onze specialist een voorbeeld. Via een hybride warmtepompsysteem bespaar je – in een doorsnee-woning (eenpersoons) – gemiddeld €420 per jaar. Daarbij beperk je de Co-2 uitstoot tot 2100 kilo. Goed voor jouw portemonnee en je wekt op een ‘groene’ manier stroom op. Nu ook online: hybride warmtepomp Kerkdriel.

Type systeemGas + Elektra verbruik*Kosten stroom + gas*Besparingen*CO2-uitstoot
HR-ketel1800 m3 gas€1134€03300 kilo
Warmtepomp 5 kW met HR-ketel800 m3 gas + 1050 kWh per jaar€714€4202100 kilo

* Berekend op jaarbasis (update juni 2020).

Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Hoeveel subsidie ontvang ik voor mijn warmtepomp in Andel? (update juni 2020)

Wat jij natuurlijk wil weten is: wat kost een hybride warmtepomp? Analyseer hiervoor alle onderdelen als kostprijs, kosten van het installeren, eventuele subsidie en stroomverbruik. Check hoe hoog de subsidie is op het gekozen systeem (ISDE). Het (online) bestellen van een hybride warmtepomp is dan nog interessanter in de provincie Noord-Brabant.

Kostprijs

Allereerst heb je de kostprijs van het systeem. Uiteraard kost ook het installeren geld, vaak ongeveer 25% van de pomp-kosten. Het stroomverbruik stijgt, terwijl je minder gas stookt. Deze bepaling moet je natuurlijk verrekenen zodat je weet wat de investering je oplevert via een installatiebedrijf uit Andel.

ISDE Subsidie in Andel

De Rijksdienst voor Ondernemend Nederland faciliteert in een historische subsidieregeling als je kiest voor milieuvriendelijke energieproducten als biomassaketel, het warmtenet, elektrische cv-ketels, pelletkachels, infraroodpanelen en warmtepompen. Dit noemen we de ‘Investeringssubsidie duurzame energie (RVO)’ waarmee je een bedrag ontvangt tussen de €1700 tot €3300. Het concrete bedrag waar jij recht op hebt is een afgeleide van het type systeem, capaciteit (kW) en energielabel. Profiteer nu het nog kan.

Terugverdientijd

Om de terugverdientijd van een hybride systeem te ontdekken betaam je alle variabelen in een overzicht plaatsen. De kosten van de installatie, de stroom/gas besparing en vanzelfsprekend de subsidie. In het algemeen volgt een interessant rendement. Dit geeft een gemiddelde terugverdientijd van +/- 8 jaar. In gevallen van volledig elektrisch met water-water en aardbronnen ligt dit uiteraard hoger.

Warmtepomp & CV-ketel combineren

Een hybride systeem onderscheidt zich van een full-electric (volledig elektrische) opstelling. Je bent genoodzaakt te kiezen voor meerdere warmtebronnen. Bijv. voor de verwarming van je huis, een voorraad warm water voor dagelijks gebruik, en voor voldoende elektriciteit heb je veel vermogen nodig (combineren). Je kunt denken aan verschillende oplossingen. De CV-ketel blijft in huis, die is nodig als het nodig is (bijv. bij koude dagen). Zoek daarvoor tenminste een gecertificeerde installateur in Andel. Daarnaast kun je zonneboilers en ook zonnepanelen installeren. De tips van onze experts lees je hierna.

Combineren met CR-ketel

Laat jij een hybride warmtepomp installeren? Een geschikte HR-ketel (bijvoorbeeld van AWB of Intergas) is in deze situatie nodig. Deze gasketel ondersteunt de warmtepomp bij piekverbruik. Onder andere op koude dagen. Tip: niet elke CV-ketel kun je combineren met een warmtepomp. Lees je goed in voordat je tot een aankoop overgaat. Vind alles uit over hybride systeem in Sint Odiliënberg installeren.

Zonnepanelen aansluiten (gemeente Woudrichem)

Een warmtepomp met cv-ketel draait op stroom. Deze energie kan je met je eigen zonnepanelen genereren. Deze stroom kan direct worden gebruikt door de warmtepomp. Zonnepanelen in combinatie met een hybride warmtepomp zijn snel terugverdiend. Een goede stap richting een energieneutrale woning in Andel.

Zonneboiler

In het geval je een zonneboiler hebt, heb je altijd de beschikking over heet tapwater dat je kunt gebruiken voor een warme douche of voor de wasmachine. Deze producten zijn te koop in verschillende groottes. Afhankelijk van de gezinssituatie en behoefte aan energie ga jij voor een kleine (100 liter) of grote zonneboiler (375 liter). Dankzij grensverleggende zonnecollectoren op jouw dak wordt het water op een duurzame manier opgewekt. ‘S ochtends en ‘s middags wordt stroom opgewekt die je ‘s avonds gebruikt.

Snel zo'n hybride systeem in Andel installeren voor radiatoren of vloerverwarming? Bekijk warmtepomp prijzen voor zowel bestaande bouw als nieuwbouw!