Hybride warmtepomp Arcen Een combinatie van CV-ketel en warmtepomp: spaar €45 p/maand


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


De welbekende hr-ketel (Atag, Remeha, Nefit, Intergas) is niet meer toegestaan vanaf 2021. Jouw klassieke verwarmingsketel mag je dan slechts inruilen voor een groene verwarmingsbron. Hierbij kun je denken aan elektrische cv-ketel, het warmtenet, infraroodpanelen, zonneboiler, pelletkachel of een warmtepomp. Zo’n warmtepomp is zeer in trek, maar is ook prijzig. Gelukkig is er een tussenoplossing: het hybride warmtepomp systeem in Arcen met ketel. Dit is een combinatie van warmtepomp en CV-ketel. Voordelig, het is goed te integreren in vrijwel elke woning, en het verlaagt de CO-2 uitstoot. Op de site signaleer je bruikbare details over voordelen en nadelen , geschatte besparing, werking, verschillende soorten en nog veel meer.


Wat is een hybride warmtepomp?

Een hybride warmtepomp is een warmtepomp gecombineerd met jouw klassieke CV-ketel op gas. Zeer populair in Arcen. Zo’n hybride oplossing is goed toepasbaar in bestaande woningen en nieuwbouw. Een ongecompliceerde en betaalbare benadering om het gasverbruik terug te dringen. Verder is het ook een heel verantwoorde keuze. De hybride warmtepomp onttrekt warmte uit buiten- of ventilatielucht. Je gasverbruik neemt af met zo’n 71%. De hr-ketel doet alleen z’n werk als de warmtevraag erg hoog is.

Soorten Hybride warmtepompen

De hybride warmtepomp is er in allerlei uitvoeringen. Sommige types verwarmen puur de woning, en andere systemen regelen het warme water. Voor bijna iedere situatie is er een oplossing. Bedenk wel: matige tot goede isolatie is benodigd. Welke installatie rijmt met mijn woning? Hierna lees je een vergelijking van de buitenlucht- en ventilatiepomp (of bekijk Mitsubishi Electric).

1. Buitenlucht warmtepomp

We merken dat het in trek is: De (hybride) lucht-water warmtepomp plaatsen in Arcen. Een soort ventilator buiten neemt warmte uit de buitenlucht (soms lawaaierig). De gewonnen warmte gaat via een leiding naar de warmtepomp die binnen staat. De warmtepomp zet de buitenlucht om naar warm water voor radiatoren of vloerverwarming. De installatie zorgt dus in eerste instantie voor verwarming, de CV ketel zorgt voor heet water. Wil jij het warme water in huis opwekken met een warmtepomp? Dan is een waterboiler noodzakelijk.

2. Ventilatiewarmtepomp

Miljoenen huizen hebben de beschikking over MV (mechanische ventilatie). De ventilatie warmtepomp werkt op basis van de aangezogen lucht uit huizen. De warmte die hier wordt gewonnen wordt getransporteerd naar de CV. Hieruit komt energie dat wordt gebruikt om de verwarming van de woning aan te sturen en voor warm water om te douchen. De warmtepomp gaat enorm efficiënt te werk. Daardoor bespaar je flink op de energiekosten. Wordt een ventilatielucht warmtepomp uitsluitend toegepast voor het maken van warm tapwater? Dan is een warmtepompboiler de juiste benaming.

Relatief goedkoop

Een hybride apparaat bestel je al vanaf €2500.

Eenvoudig te plaatsen

Er zijn geen heftige bouwkundige aanpassingen nodig.

Erg milieuvriendelijk

Verkleint jouw gasverbruik met 60%. Voor de langetermijn!

Wat kan ik besparen met een hybride warmtepomp?

Een hybride warmtepomp kopen is voor veel woningeigenaren interessant. Het is relatief goedkoop, jij kan aanspraken maken op subsidies en je wekelijkse energieverbruik neemt flink af, plus uitstoot van CO-2 in gemeente Venlo. Hoeveel precies? Verderop analyseer je een voorbeeld (of vraag een warmtepomp offerte Arcen op).

Besparen met een hybride warmtepomp gebeurt op 2 manieren: je energienota valt lager uit, en je stoot minder CO-2 uit. Hiernaast schetst onze specialist een voorbeeld. Met een hybride warmtepompsysteem bezuinig je – in een gemiddelde woning (1 persoon) – tot wel €410 per jaarafrekening. Eveneens minimaliseer je de uitstoot van CO-2 tot 2250 kilo. Leuk voor de bankrekening dus en jij bent duurzaam bezig. Je treft hier ook uitgebreide info over hybride warmtepomp Kloosterburen.

SituatieStroom & Gas verbruik*Kosten stroom + gas*Bezuinigen*CO2-uitstoot
Standaard CV-ketel1700 m3 gas€1071€03450 kilo
Warmtepomp 5 kW met Reguliere CV-ketel700 m3 gas + 1100 kWh per jaar€661€4102250 kilo

* Per 12 maanden (update juli 2020).

Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Welke subsidie geldt er voor warmtepompen in Arcen? (update juli 2020)

Uiteindelijk wil je 1 ding weten: wat kost een hybride warmtepomp? Daarbij dien je rekening te houden met aankoopkosten, installatiekosten, Investeringssubsidie duurzame energie en het toekomstige energieverbruik. Bekijk altijd de Investeringssubsidie duurzame energie ISDE. Het bestellen van een hybride warmtepomp wordt zo nog aantrekkelijker in de provincie Limburg.

Prijs van het systeem

De totale kosten bestaan o.a. uit de investering in de installatie. Een specialist voor het aanleggen kost vaak ongeveer 30% van de pomp-kosten. Je gaat meer stroom verbruiken, echter het gasverbruik daalt enorm. Dit dien je met elkaar te verrekenen voor een compleet beeld van de kosten via een installatiebedrijf uit Arcen.

ISDE Subsidie in Arcen

De overheid hanteert een gulle subsidieregeling wanneer je investeert in duurzame energie als zonneboilers, biomassaketel, infraroodpanelen, pelletkachels, het warmtenet en warmtepompen. We hebben het over de ‘Investeringssubsidie duurzame energie (RVO)’ waarmee je een bedrag ontvangt tussen de €1400 – plus minus €3800. De exacte hoogte van de subsidie wordt beïnvloed door het merk, vermogen (uitgedrukt in kW) en het energielabel. Dit maakt het nog aantrekkelijker.

Terugverdientijd

Om de terugverdientijd van de hybride warmtepomp te achterhalen dien je alle soorten opbrengsten en kosten optellen en berekenen. De totale kosten, de energiebesparingen en natuurlijk subsidie. In de regel volgt een behoorlijk rendement + gemiddelde terugverdientijd van 7 jaar. Voor dure systemen met water-water en aardbronnen gaat dit naar de 12 jaar.

Warmtepomp combineren met CV-ketel

Een hybride systeem werkt ander dan een standalone (volledig elektrische) pomp. Je kiest namelijk altijd meerdere warmtebronnen. Voor bijvoorbeeld instant-verwarming, genoeg warm tapwater, en om al jouw elektrische spullen te kunnen gebruiken heb je veel vermogen nodig (combineren). Hiervoor zijn tal van combinaties. De (CV) gasketel springt aan als de warmtevraag erg hoog is. Neem wel een ervaren installateur in Arcen. Daarbij kan je een zonneboiler en/of zonnepanelen aanschaffen. Meer daarover kun je hieronder doornemen.

Combineren met bestaande CV ketel

Kies je voor een hybride warmtepomp? Een innovatieve HR-ketel (van bijvoorbeeld Agpo of natuurlijk Radson) is wel nodig. De gas-gestookte-ketel werkt uitsluitend wanneer dat echt nodig is. Dat kan zijn in de koudere maanden. Let op: niet elke CV-ketel werkt samen met een warmtepomp. Lees je goed in voor je een keuze maakt. Ook interessant: hybride systeem in Slootdorp installeren.

Zonnepanelen aanleggen (gemeente Venlo)

Een warmtepomp met cv-ketel is best wel een stroomvreter. Deze energie kun je optioneel opwekken met zonnepanelen. Je ‘groene’ elektriciteit wordt rechtstreeks verbruikt door de pomp. Zonnepanelen in combinatie met een hybride warmtepomp zijn op die manier erg aantrekkelijk. Een uitstekende eerste stap naar een gasvrije woning in Arcen.

Zonneboiler plaatsen

In het geval je een zonneboiler hebt, zit je er goed bij. Je hebt heet tapwater dat je kunt gebruiken voor een warme douche of in de keuken. Dergelijke boilers kan je bestellen in allerlei formaten. Door te kijken naar aantal inwoners en behoefte aan energie kies je een kleine (150 liter) of een XL-systeem (350 liter). Middels krachtige zonnecollectoren op je woning kan water worden verwarmd. Overdag wordt er warm water opgewekt die je zelf in de avond weer verbruikt.

Ook een hybride systeem in Arcen laten aanleggen voor radiatoren of vloerverwarming? Inspecteer warmtepomp prijzen voor oude en nieuwe woningen!