Hybride warmtepomp Balinge Combineer jouw CV-ketel met een warmtepomp: bespaar €500 p/jaar


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


De traditionele hr-ketel (Remeha, Intergas, Vaillant, Nefit) mag je per 2021 niet meer inruilen voor een nieuwe. Jouw welbekende verwarmingsketel mag je dan alleen nog maar inruilen voor een gasvrij alternatief. Interessante opties zijn zonneboiler, infraroodpanelen, het warmtenet, elektrische cv-ketel, biomassaketel of een warmtepomp. Zo’n warmtepomp wordt gezien als de opvolger van de CV, maar er hangt ook een prijskaartje aan. Goed nieuws, er is een middenweg: het hybride warmtepomp systeem in Balinge met ketel. Het best te omschrijven als een combi van warmtepomp en hr-ketel. De investering is niet enorm, eenvoudig te installeren en je gasverbruik zal drastisch afnemen. Op de site check je bruikbare uitleg over voordelen en nadelen , geschatte besparing, verschillende soorten, terugverdientijd enzovoort.


Wat is een hybride warmtepomp?

Een hybride warmtepomp is een combi van een warmtepomp met jouw huidige ketel hr-ketel. Een vrij gangbare installatie in Balinge. Een dergelijk hybride opstelling rendeert in bestaande bouw en meer recente woningen. Een ongecompliceerde en vrij betaalbare aanpak om te besparen op de energienota. Verder is het ook een heel verantwoorde keuze. De hybride warmtepomp onttrekt warmte uit ventilatielucht of buitenlucht. Je gasverbruik verminder je zo met 63%. De cv-ketel ondersteunt bij piekverbruik.

Soorten Hybride warmtepompen

De hybride warmtepomp heb je in allerlei types. Sommige types zijn puur voor de verwarming, en andere modellen dragen zorg voor water om te douchen. Voor eigenlijk elk huis is er een hybride systeem. Belangrijk: redelijke isolatie is een vereiste. Welke installatie rijmt met mijn situatie en budget? Hieronder detecteer je bruikbare info over de 2 meest populaire installaties (of check Venco).

1. Buitenlucht warmtepomp

Het loopt storm: De (hybride) lucht-water warmtepomp plaatsen in Balinge. Het buitendeel (een soort airco) “vangt” warmte uit de buitenlucht (kan lawaai maken). Deze energie gaat met leidingen naar het binnendeel. Het systeem converteert de buitenlucht naar warm water dat naar jouw radiatoren of vloerverwarming wordt gestuurd. De warmtepomp zorgt dus voor de verwarming, de opwarming van het gebruikswater komt via de ketel. Zoek jij een systeem dat ook het tapwater opwarmt? Laat dan ook een waterboiler installeren.

2. Ventilatiewarmtepomp

Veel van de huizen worden mechanisch geventileerd. De ventilatie warmtepomp benut afgezogen ventilatielucht in de woning. De opgevangen warmte wordt getransporteerd naar de CV. Dit systeem wordt toegepast bij het verwarmen van de woning en voor het maken van warm tapwater. De pomp gaat enorm efficiënt te werk. Dit betekent een lagere energierekening! Wordt de ventilatielucht warmtepomp enkel gebruikt voor het opwekken van warm water (bijv. om te douchen). Dan noemen we dat een warmtepompboiler.

Lage instapprijs

Een hybride opstelling er er al vanaf €3200.

Gemakkelijk aan te sluiten

Je hoeft de woning niet eerst grondig te renoveren.

Toekomstbestendig

Verkleint jouw gasverbruik met 65%. Verantwoordelijkheid nemen!

Hoeveel bespaar ik met een hybride warmtepomp?

Zo’n hybride warmtepomp kopen is voor veel woningeigenaren interessant. Het is niet duur, er zijn aantrekkelijke subsidies en je kunt flink besparen op de energielasten en de uitstoot van CO-2 in gemeente Midden-Drenthe. Hoeveel precies? Hieronder analyseer je een voorbeeld (of vraag een warmtepomp offerte Balinge aan).

Kosten besparen via hybride warmtepompen gebeurt op twee gebieden: je energienota valt lager uit, en de CO2-uitstoot daalt. Rechts worden twee situatie nader bekeken. Via een hybride warmtepompsysteem bezuinig je -in het geval van een eengezinswoning – ongeveer zo’n €420 per jaarafrekening. Tevens minimaliseer je de uitstoot van CO-2 tot 2400 kilo. Lekker geld overhouden en jij bent duurzaam bezig. Wellicht ook beschikbaar: hybride warmtepomp Krimpen aan den IJssel.

Type installatie Energieverbruik* Energierekening* Besparing* CO2-uitstoot
Normale HR-ketel 1900 m3 gas €1197 €0 3600 kilo
Warmtepomp 5 kW met Normale HR-ketel 900 m3 gas + 1050 kWh per jaar €777 €420 2400 kilo

* Per 12 maanden (update december 2020).

Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Krijg ik subsidie voor mijn warmtepomp in Balinge? (update december 2020)

Uiteindelijk wil je 1 ding weten: wat kost een hybride warmtepomp? Analyseer hiervoor alle onderdelen als investering van de pomp zelf, kosten van het installeren, eventuele subsidie en het toekomstige energieverbruik. Er is een speciale warmtepomp subsidie (ISDE). Het bestellen van een hybride warmtepomp is dus vaak een slimme zet in de provincie Drenthe.

Prijs van het systeem

Je hebt natuurlijk als eerste te maken met de investering in de installatie. Een specialist voor het aanleggen kost gemiddeld zo’n 30% van de verkoopprijs. De warmtepomp gebruikt natuurlijk stroom, maar veel minder (duur) gas. Dit moet je natuurlijk wel verrekenen om te weten wat het echte kostenplaatje is via een installatiebedrijf uit Balinge.

Subsidie (ISDE) in Balinge

Het rijk hanteert een historische subsidieregeling op het moment dat je overgaat tot duurzame aankopen van pelletkachels, elektrische cv-ketels, infraroodpanelen, zonneboilers, biomassaketel en warmtepompen. Zo is er de ‘Investeringssubsidie duurzame energie (RVO)’ waarmee je een bedrag ontvangt tussen de €2300 – plus minus €4800. Het totale bedrag wordt afgeleid a.d.h.v. het merk, vermogen en het energielabel. Let op: wacht niet te lang.

Terugverdientijd

Om de terugverdientijd van een hybride pomp te ontdekken moet je alle soorten opbrengsten en kosten in een berekening gooien. De totale kosten, de vermindering van energieverbruik en de hoogte van de subsidie. In het algemeen resulteert dit in een hoog rendement en een gemiddelde terugverdientijd van plus minus 7,5 jaar. In gevallen van volledig elektrisch waarbij geboord moet worden (aardwarmte) ligt dit uiteraard hoger.

CV-ketel met warmtepomp combineren

Een hybride systeem onderscheidt zich van een volledig elektrisch (all-electric) systeem. Het systeem werkt samen met meerdere warmtebronnen. Voor het aansturen van de verwarming, warm water om te douchen en te wassen, en om al jouw elektrische spullen te kunnen gebruiken moet jij een combinatie maken tussen energiebronnen. Dit kan jij doen met verscheidene oplossingen. De CV-ketel blijft in huis, die is nodig bij heel koude dagen. Zoek daarvoor tenminste een gediplomeerde installateur in Balinge. Daarnaast kan je zonneboilers en ook zonnepanelen nemen. Meer over al deze combinaties check je in onderstaande alinea.

Combineren met CR-ketel

Laat jij een hybride warmtepomp installeren? Een geschikte HR-ketel (van bijvoorbeeld Elco en ook Mark) is dan cruciaal. Deze gasketel ondersteunt de warmtepomp op de piekmomenten. Onder andere op koude dagen. Goed om te weten: niet elke traditionele ketel kun je combineren met een warmtepomp. Lees je goed in voordat je tot een aankoop overgaat. Bekijk ook de mogelijkheden voor: hybride systeem in St. Jacobiparochie installeren.

Zonnepanelen aanleggen (gemeente Midden-Drenthe)

Een warmtepomp met cv-ketel gebruikt natuurlijk stroom. Deze energie kun je optioneel met je eigen zonnepanelen genereren. Je ‘groene’ elektriciteit gaat direct naar de warmtepomp. Zonnepanelen in combinatie met een hybride warmtepomp kunnen een interessante investering zijn. Een goede stap richting gasvrij wonen in Balinge.

Zonneboiler toevoegen

Via jouw zonneboiler zit je er goed bij. Je hebt opgewarmd water voor normaal gebruik, om te douchen of voor de wasmachine. Ze zijn verkrijgbaar verschillende groottes. Op basis van het aantal bewoners en behoefte aan energie selecteer je een kleine (200 liter) of grote variant (325 liter). Via slimme zonnecollectoren bovenop je woning wordt water opgewarmd. ‘S ochtends en ‘s middags wordt stroom opgewekt dat je in de avond consumeert.

Wil je een hybride systeem in Balinge installeren voor vloerverwarming of radiatoren? Doorzoek warmtepomp prijzen voor zowel bestaande bouw als nieuwbouw!