Hybride warmtepomp Krimpen aan den IJssel Een combinatie van CV-ketel en warmtepomp: spaar €300 p/jaar


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


De welbekende CV-ketel op gas (van bijv. Intergas, Atag, Remeha, Vaillant) verdwijnt vanaf 2021. Jouw welbekende cv-ketel mag je dan alleen nog maar omwisselen voor een alternatief dat minder of geen gas verbruikt. Voorbeelden zijn elektrische cv-ketel, het warmtenet, infraroodpanelen, biomassaketel, pelletkachel of een warmtepomp. Zeker die laatste mogelijkheid is zeer in trek, hoewel het ook een aardige investering vergt. Maar er een goedkoper alternatief: het hybride warmtepomp systeem in Krimpen aan den IJssel met ketel. Dit is een combinatie van CV-ketel en warmtepomp. Niet al te duur, is geschikt voor bestaande bouw en nieuwbouw, en erg duurzaam. Op de site vergelijk je aanvullende informatie over voordelen en nadelen , energiekosten, terugverdientijd, subsidies en nog veel meer.


Wat is een hybride warmtepomp?

Een hybride warmtepomp is een warmtepomp gecombineerd met jouw klassieke gasgestookte ketel. Je komt het steeds vaker tegen in Krimpen aan den IJssel. Een dergelijk hybride opstelling is goed toepasbaar in bestaande woningen en nieuwbouwprojecten. Een ongecompliceerde en niet al te dure manier om de gaskraan zo goed als dicht te draaien. Daarbovenop is het een milieuvriendelijk systeem. De hybride warmtepomp vangt de warmte uit buitenlucht of ventilatielucht. Je gasverbruik verklein je tot wel 60%. De hr-ketel springt alleen bij als de warmtevraag erg hoog is.

Soorten Hybride warmtepompen

De hybride warmtepomp heb je in allerlei types. Sommige modellen zorgen dat het aangenaam warm is in huis, en andere modellen dragen zorg voor water om te douchen. Voor bijna elke woning is er een hybride systeem. Onthoud wel: isolatie van dak, vloer en gevel is een voorwaarde. Welke uitvoering sluit aan bij mijn huis? Verderop analyseer je meer info over de 2 meest populaire installaties (of check Panasonic).

1. Buitenlucht warmtepomp

We merken dat het in trek is: De (hybride) lucht-water warmtepomp plaatsen in Krimpen aan den IJssel. Het buitendeel (een soort airco) haalt warmte uit de buitenlucht (soms lawaaierig). De gewonnen energie vindt z’n weg via leidingen naar het binnendeel. Het apparaat transformeert de buitenluchtnaar warmte om je huis te verwarmen. De algemene verwarming wordt geregeld door de warmtepomp, het warme water komt van de CV-ketel. Wil je de warmtepomp ook gebruiken voor warm tapwater? Dan is een waterboiler noodzakelijk.

2. Ventilatiewarmtepomp

Het gros van de huizen worden mechanisch geventileerd. De ventilatie warmtepomp benut lucht uit het huis zelf. Deze warmte wordt getransporteerd naar de CV. Dit systeem wordt toegepast bij het verwarmen van de woning en voor water om te douchen/koken/wassen. Het systeem heeft een hoog rendement. Hierdoor kun je de energiekosten aanzienlijk reduceren. Zet je de ventilatielucht warmtepomp in enkel voor het maken van warm tapwater? Dan spreken we van een warmtepompboiler.

Voordelig

Een hybride systeem vind je al vanaf €2600.

Makkelijk te installeren

Binnen een dag geïnstalleerd

Verantwoorde keuze

Vermindert gasverbruik met 55%. Bewuste energie!

Hoeveel kan ik besparen met een hybride warmtepomp?

Een hybride warmtepomp kopen is voor veel woningeigenaren interessant. De aanschafprijs is laag, jij kan aanspraken maken op subsidies en je wekelijkse energieverbruik neemt flink af, plus uitstoot van CO-2 in gemeente Krimpen aan den IJssel. Concrete cijfers? Onderstaand bekijk je handige uitleg (of vraag een warmtepomp offerte Krimpen aan den IJssel op).

Besparen op de kosten met een hybride warmtepomp kan je op twee manieren uitleggen: je energielasten dalen, en de uitstoot van Co-2 gaat naar beneden. In de tabel worden twee situatie nader bekeken. Op basis van een hybride warmtepompsysteem bezuinig je – in een gemiddelde woning (1 persoon) – om en nabij de €320 per 12 maanden. Eveneens reduceer je de CO2 uitstoot met 1750 kilo. Lekker geld overhouden en wel zo duurzaam. Lees nu verder over hybride warmtepomp Toornwerd.

Installatie Energieconsumptie* Energielasten* Besparingen* CO2-uitstoot
Standaard CV-ketel 1800 m3 gas €1134 €0 2950 kilo
Warmtepomp 5 kW met CV-ketel 800 m3 gas + 1550 kWh per jaar €814 €320 1750 kilo

* Berekend op jaarbasis (update juli 2024).

Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Hoeveel subsidie ontvang ik voor mijn warmtepomp in Krimpen aan den IJssel? (update juli 2024)

De hamvraag blijft: wat kost een hybride warmtepomp? Daarvoor dien je rekening te houden met aspecten als kosten van de apparatuur, kosten van de installateur, subsidies en extra stroomverbruik. Er is een speciale warmtepomp subsidie (ISDE). Het snel bestellen van een hybride warmtepomp is dus vaak een slimme zet in de provincie Zuid-Holland.

Prijs van de apparatuur

Het totaalplaatje bestaat voornamelijk uit de winkelprijs van de warmtepomp. De vakman die komt plaatsen moet ook betaald worden, gemiddeld gezien 30% van de pomp-kosten. Het stroomverbruik stijgt, maar veel minder (duur) gas. Dit dien je met elkaar te verrekenen voor een accuraat kostenplaatje via een installatiebedrijf uit Krimpen aan den IJssel.

Subsidie (ISDE) in Krimpen aan den IJssel

De RVO verleent een royale subsidieregeling voor de aankoop van duurzame energieoplossingen zoals elektrische cv-ketels, het warmtenet, zonneboilers, infraroodpanelen, biomassaketel en warmtepompen. Dit heet ook wel de ‘Investeringssubsidie duurzame energie (RVO)’ wat een tegemoetkoming geeft tussen de €1300 – €4100. De uiteindelijke subsidie wordt beïnvloed door het merk en type, capaciteit (kW) en energielabel. Let op: wacht niet te lang.

Terugverdientijd

Om de terugverdientijd van een hybride systeem te ramen moet je beslist alle soorten opbrengsten en kosten in een berekening gooien. De kosten van de installatie, de besparing op je energierekening, en de subsidies. Vaak vloeit hieruit voort een serieus rendement. Dit geeft een gemiddelde terugverdientijd van 6,5 jaar. Bij de geavanceerde producten met aardwarmte (boring) gaat dit naar de 12 jaar.

Warmtepomp combineren met CV-ketel

Een hybride systeem differentieert zich van een full electric (standalone) warmtepomp. Je kiest namelijk altijd 2 of meer warmtebronnen. Bijv. voor de verwarming van je huis, warm water om te douchen en te wassen, en om al jouw elektrische spullen te kunnen gebruiken moet jij een combinatie maken tussen energiebronnen. Dit kan jij doen met verscheidene combinaties. De (CV) gasketel springt aan bij heel koude dagen. Selecteer tenminste een vakbekwame installateur in Krimpen aan den IJssel. Tevens kun je zonnepanelen / zonneboilers kiezen. Een uitgebreide toelichting kun je hieronder doornemen.

Combinatie met huidige CV-ketel

Geef jij de voorkeur aan een hybride warmtepomp? Een geschikte HR-ketel (van bijvoorbeeld Bosch of Rendamax) is wel benodigd. Je gasketel wordt alleen geactiveerd op de piekmomenten. Onder andere in de koudere maanden. Update: niet elke hr-ketel kun je combineren met een warmtepomp. Win eerst informatie in bij de installateur voordat jij het product gaat kopen. Ook interessant: hybride systeem in Den Horn installeren.

Zonnepanelen installeren (gemeente Krimpen aan den IJssel)

Een warmtepomp met cv-ketel is best wel een stroomvreter. De benodigde elektriciteit kun je eventueel laten opwekken door je eigen zonnepanelen. De stroom afkomstig van de panelen wordt toegepast op het verbruik van de warmtepomp. Zonnepanelen in combinatie met een hybride warmtepomp zijn snel terugverdiend. Is voor nu een prima maatregel voor een woning zonder gasverbruik in Krimpen aan den IJssel.

Zonneboiler aansluiten

Door je eigen zonneboiler kun jij 24/7 aanspraak maken op warm water om te benutten voor de bad/douche of in de keuken. De boilers zijn er in allerlei formaten. Gebaseerd op je gezinssituatie en energieverbruik kies je een kleine (100 liter) of grote zonneboiler (250 liter). Met behulp van innovatieve zonnecollectoren op het huis wordt warm water gemaakt en in de boiler opgeslagen. Zo kun je overdag energie opwekken dat je in de avond consumeert.

Direct een hybride systeem in Krimpen aan den IJssel aanleggen voor vloerverwarming of radiatoren? Aanvraag warmtepomp prijzen voor oude huizen en nieuwbouw!