Hybride warmtepomp Balloo Een CV-ketel in combinatie met een warmtepomp: bespaar €450 p/jaar


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


De welbekende CV-ketel op gas (van bijv. Remeha, Atag, Intergas, Vaillant) wordt verboden vanaf 2021. Jouw welbekende CV-ketel op gas mag je dan enkel inwisselen voor een alternatief dat minder of geen gas verbruikt. Populaire voorbeelden zijn infraroodpanelen, biomassaketel, zonneboiler, pelletkachel, elektrische cv-ketel of een warmtepomp. De laatstgenoemde wordt veel genoemd, hoewel het ook een aardige investering vergt. Maar er een goedkoper alternatief: een hybride warmtepomp systeem in Balloo met ketel. Hierbij gaat het om een combi van een warmtepomp en CV-ketel. Niet al te duur, het is goed te integreren in vrijwel elke woning, en het verbruikt amper gas. Op de site detecteer je aanvullende informatie over werking, terugverdientijd, geschatte besparing, kosten en CO2-uitstoot.


Wat is een hybride warmtepomp?

Een hybride warmtepomp is een warmtepomp op de oude & vertrouwde verwarmingsketel. We zien het veel in Balloo. Zo’n hybride oplossing rendeert in bestaande bouw en nieuwbouw. Een relatief eenvoudige en voordelige oplossing om de gasrekening te drukken. Daarnaast is het erg duurzaam. De hybride warmtepomp maakt gebruik van warmte uit ventilatielucht of omgevingslucht. Het gasverbruik verklein je tot wel 83%. De CV-ketel “helpt” als er extra veel vraag is.

Soorten Hybride warmtepompen

De hybride warmtepomp is er in allerlei uitvoeringen. Sommige uitvoeringen zorgen dat het aangenaam warm is in huis, en andere uitvoeringen dragen enkel zorg voor warm water (douchen, koken). Voor praktisch elk type woning is er een passende installatie. Goed om te weten: redelijke isolatie is een voorwaarde. Welk systeem past bij mijn woning? Onderstaand ontdek je aanvullende details over de buitenlucht- en ventilatiepomp (of bekijk Weishaupt-Monarch).

1. Buitenlucht warmtepomp

We merken dat het in trek is: Een (hybride) lucht-water warmtepomp plaatsen in Balloo. Een soort airco-installatie onttrekt warmte uit de buitenlucht (kan lawaaierig zijn). Deze energie gaat via leidingen naar het binnendeel. De warmtepomp transformeert de buitenluchtnaar warm water voor radiatoren of vloerverwarming. De installatie zorgt dus in eerste instantie voor verwarming, de opwarming van het gebruikswater komt via de ketel. Wil jij het warme water in huis opwekken met een warmtepomp? Dan is een waterboiler noodzakelijk.

2. Ventilatiewarmtepomp

Het merendeel van de huizen hebben een mechanisch geventileerd binnenklimaat. De ventilatie warmtepomp profiteert van de aangezogen lucht uit huizen. De gewonnen warmte wordt naar de gasketel gestuurd. De ketel gebruikt de warmte om de verwarming van de woning aan te sturen en voor warm water om te douchen. Het apparaat werkt doelmatig. Daardoor bespaar je flink op de energiekosten. Wordt de ventilatielucht warmtepomp enkel gebruikt voor heet tapwater t.b.v. dagelijks gebruik? Dan is dit eigenlijk een warmtepompboiler.

Voordelig

Een hybride apparaat is beschikbaar vanaf €2000.

Simpele installatie

De installateur is er 1 dag mee bezig

Duurzame oplossing

Vermindert gasverbruik met 80%. Of 0 op de meter?

Hoeveel bespaar ik met een hybride warmtepomp?

Een hybride warmtepomp kopen is voor veel woningeigenaren interessant. Het is relatief goedkoop, jij kan aanspraken maken op subsidies en je kunt flink besparen op de energielasten en de uitstoot van CO-2 in gemeente Aa en Hunze. Waar moet ik aan denken? Hieronder check je meer info (of vraag een warmtepomp offerte Balloo aan).

Geld besparen met de hybride warmtepomp gebeurt op twee gebieden: je bespaart op je energielasten, en je verbruikt veel minder m3 gas (goed voor de aarde). Hiernaast geeft onze expert een toelichting. Op basis van een hybride warmtepompsysteem bezuinig je – in een gemiddelde woning (1 persoon) – tot wel €380 op jaarbasis. Ook verminder jij CO2 uitstoot 1750 kilo. Flink wat goed besparen en je bestrijdt het broeikaseffect. Lees nu verder over hybride warmtepomp Kropswolde.

InstallatieVerbruik energie*Energienota*Besparingen*CO2-uitstoot
Normale HR-ketel1550 m3 gas€976,5€02950 kilo
Warmtepomp 5 kW met CV-ketel550 m3 gas + 1250 kWh per jaar€596,5€3801750 kilo

* Per 12 maanden (update juli 2020).

Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Heb ik recht op subsidie voor mijn warmtepomp in Balloo? (update juli 2020)

Een relevante vraag is: wat kost een hybride warmtepomp? Je moet daarvoor rekening houden met investering van de pomp zelf, installatiewerk, hoogte van de subsidie en besparing om energie. Check hoe hoog de subsidie is op het gekozen systeem (ISDE). Het (online) bestellen van een hybride warmtepomp is dus vaak een slimme zet in de provincie Drenthe.

Prijs van het systeem

Allereerst heb je de investering in de installatie. De vakman die komt plaatsen moet ook betaald worden, gemiddeld zo’n 30% van de verkoopprijs. Je stroomverbruik neemt toe, maar veel minder (duur) gas. Probeer een schatting te maken om een helder beeld te krijgen via een installatiebedrijf uit Balloo.

ISDE Subsidie in Balloo

De Rijksdienst voor Ondernemend Nederland hanteert een vorstelijke subsidieregeling op het moment dat je overgaat tot duurzame aankopen van het warmtenet, biomassaketel, pelletkachels, zonneboilers, elektrische cv-ketels en warmtepompen. Ook bekend als de ‘Investeringssubsidie duurzame energie (RVO)’ waarmee jij een tegemoetkoming krijgt rond de €2100 tot €2500. Het concrete bedrag waar jij recht op hebt wordt beïnvloed door het merk en type, capaciteit (kW) en het energielabel. Profiteer nu het nog kan.

Terugverdientijd

Om de terugverdientijd van zo’n hybride installatie te schatten behoor je alle variabelen in een overzicht plaatsen. De totale kosten, de stroom/gas besparing en de hoogte van de subsidie. Normaliter kom je uit op een interessant rendement + gemiddelde terugverdientijd van plus minus 8 jaar. Voor dure systemen waarbij geboord moet worden (aardwarmte) ligt dit uiteraard hoger.

CV-ketel met warmtepomp combineren

Een hybride systeem is anders dan een volledig elektrisch (all-electric) systeem. Het werkt namelijk met minimaal twee warmtebronnen. Voor het aansturen van de verwarming, heet water voor de douche en keuken, en voor voldoende elektriciteit moet je energiebronnen combineren. Dit kan met allerlei oplossingen. De gasgestookte ketel doet z’n werk op als je veel warm water gebruikt. Kies hiervoor wel een betrouwbare installateur in Balloo. Daarnaast kun je zonnepanelen en/of een zonneboiler laten installeren. De tips van onze experts kun je hieronder doornemen.

Combinatie met huidige CV-ketel

Kies je voor een hybride warmtepomp? Een compatibel HR-ketel (bijv. van Ferroli + Novum) is in deze situatie nodig. Deze gasketel ondersteunt de warmtepomp als er opeens veel vraag naar warmte is. O.a. bij strenge vorst. Update: niet elke hr-ketel is te combineren met een warmtepomp. Laat je daarom altijd goed voorlichten alvorens jij het systeem gaat bestellen. Wellicht spreekt dit je ook aan: hybride systeem in Standdaarbuiten installeren.

Zonnepanelen installeren (gemeente Aa en Hunze)

Een warmtepomp met cv-ketel gebruikt natuurlijk stroom. De benodigde energie kan je met je eigen zonnepanelen genereren. Deze stroom wordt meteen aan de warmtepomp geleverd. Zonnepanelen in combinatie met een hybride warmtepomp zijn op die manier erg aantrekkelijk. Het is een goede stap vooruit richting gasvrij wonen in Balloo.

Zonneboiler aansluiten

Door je eigen zonneboiler heb je altijd de beschikking over heet tapwater dat je kunt gebruiken voor een warme douche of in de keuken. Je kunt ze aanschaffen in verschillende groottes. Op basis van het aantal bewoners en energieconsumptie ga jij voor een kleine (175 liter) of grote variant (350 liter). Met een speciaal type zonnecollectoren bovenop je woning wordt het water op een duurzame manier opgewekt. In de ochtend en middag wekt de boiler warm water op die je ‘s avonds gebruikt.

Direct een hybride systeem in Balloo laten installeren voor vloerverwarming of radiatoren? Doorzoek warmtepomp prijzen voor zowel bestaande bouw als nieuwbouw!