Hybride warmtepomp Kropswolde Een combinatie van CV-ketel en warmtepomp: bezuinig €300 p/jaar


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


De oude en vertrouwde gasgestookte ketel (zoals Nefit, Remeha, Atag, Intergas) wordt per 2021 langzaam uitgefaseerd. Jouw klassieke verwarmingsketel mag je dan uitsluitend inwisselen voor een groene verwarmingsbron. Hierbij kun je denken aan pelletkachel, zonneboiler, biomassaketel, het warmtenet, elektrische cv-ketel of een warmtepomp. Vooral dat laatste is zeer populair, maar is zeker niet goedkoop. Daar is iets op gevonden: een hybride warmtepomp systeem in Kropswolde met ketel. Het best te omschrijven als een combi van warmtepomp en hr-ketel. Goedkoop, eenvoudig te installeren en het verlaagt de CO-2 uitstoot. Hier detecteer je handige informatie over voordelen en nadelen , werking, verschillende soorten, terugverdientijd en nog veel meer.


Wat is een hybride warmtepomp?

Een hybride warmtepomp is een warmtepomp bovenop de jouw klassieke gasgestookte ketel. Je komt het steeds vaker tegen in Kropswolde. Een dergelijk hybride opstelling is rendabel voor wat oudere woningen en meer recente woningen. Een simpele en relatief goedkope manier om de gaskraan zo goed als dicht te draaien. Daarbovenop stoot je veel minder CO-2 uit. De hybride warmtepomp maakt gebruik van warmte uit ventilatielucht of omgevingslucht. Het gasverbruik daalt al gauw met 61%. De hr-ketel doet alleen z’n werk als de warmtevraag erg hoog is.

Soorten Hybride warmtepompen

De hybride warmtepomp heb je in verschillende uitvoeringen. Sommige types zorgen voor een verwarmd huis, en andere types zijn puur voor het opwarmen van water. Voor bijna iedere situatie is er een rendabel type pomp. Belangrijk: enige vorm van isolatie is essentieel. Welke installatie rijmt met mijn huis? Onderstaand lees je meer info over de 2 meest gekozen opties (en bekijk Remeha).

1. Buitenlucht warmtepomp

Het loopt storm: De (hybride) lucht-water warmtepomp plaatsen in Kropswolde. Een soort ventilator buiten onttrekt warmte uit de buitenlucht (maakt wat lawaai). Deze warmte gaat per leidingen naar de warmtepomp. De pomp verandert de buitenlucht naar warm water dat naar jouw radiatoren of vloerverwarming wordt gestuurd. Het warmtepomp-gedeelte draagt zorg voor verwarming, het warme water komt van de CV-ketel. Zoek jij een systeem dat ook het tapwater opwarmt? Het plaatsen van een waterboiler is dan onmisbaar.

2. Ventilatiewarmtepomp

Veel huizen in Nederland hebben de beschikking over MV (mechanische ventilatie). De ventilatie warmtepomp haalt z’n voordeel uit warmte in de ventilatielucht. De gewonnen warmte wordt getransporteerd naar de CV. Hier vindt een proces plaats dat helpt voor het aansturen van radiatoren/vloerverwarming en voor warm water om te douchen. De pomp werkt doelmatig. Je zult de energiekosten dus naar beneden zien gaan. Benut jij een ventilatielucht warmtepomp exclusief voor warm water om te douchen/koken/wassen? Dan spreken we van een warmtepompboiler.

Lage instapprijs

Een hybride systeem is beschikbaar vanaf €2600.

Simpele installatie

Werkt met jouw huidige ketel en verwarming

Milieubewust product

Beperkt jouw gasverbruik met 60%. Maximaal zorgdragen!

Wat kan ik besparen met een hybride warmtepomp?

Zo’n hybride warmtepomp kopen is voor veel woningeigenaren interessant. Het is voordelig, jij kan aanspraken maken op subsidies en je gasverbruik wordt gereduceerd, hetzelfde geldt voor de uitstoot van CO-2 in gemeente Hoogezand-Sappemeer. Waar moet ik aan denken? Onderstaand signaleer je alles wat je moet weten (of vraag een warmtepomp offerte Kropswolde aan).

Besparingen realiseren met hybride warmtepompen gebeurt op twee gebieden: je bent maandelijk minder geld kwijt aan energie, en de uitstoot van Co-2 gaat naar beneden. In het schema kan jij een uitgewerkte calculatie vinden. Via een hybride warmtepompsysteem bespaar je – in het geval van een eengezinswoning – al gauw €280 per kalenderjaar. Bovendien daalt jouw Co2 uitstoot met 1950 kilo. Maandelijks minder geld uitgeven en daarnaast erg milieubewust. Andere regio? Bekijk nu direct alles over hybride warmtepomp Tubbergen.

Situatie Energieverbruik* Kosten stroom + gas* Besparing* CO2-uitstoot
Gewone CV-ketel 2000 m3 gas €1260 €0 3150 kilo
Warmtepomp 5 kW met CV-ketel 1000 m3 gas + 1750 kWh per jaar €980 €280 1950 kilo

* Per 12 maanden (update juli 2024).

Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Hoeveel subsidie ontvang ik voor een warmtepomp in Kropswolde? (update juli 2024)

Wat jij natuurlijk wil weten is: wat kost een hybride warmtepomp? Analyseer hiervoor alle onderdelen als kosten van de apparatuur, installatiekosten, eventuele subsidie en extra stroomverbruik. Vaak heb je recht op een hoge subsidie (ISDE). Het snel bestellen van een hybride warmtepomp wordt zo nog aantrekkelijker in de provincie Groningen.

Kosten

Als eerste hebben we de investering in de installatie. De vakman die komt plaatsen moet ook betaald worden, ga uit van 45% van de verkoopprijs. Je gaat meer stroom verbruiken, maar aan de andere kant daalt het gasverbruik. Probeer een schatting te maken zodat je weet wat de investering je oplevert via een installatiebedrijf uit Kropswolde.

Subsidie (ISDE) in Kropswolde

De landelijke autoriteit biedt een royale subsidieregeling wanneer je jouw woning verwarmt met duurzame systemen als biomassaketel, elektrische cv-ketels, zonneboilers, het warmtenet, infraroodpanelen en warmtepompen. Ook bekend als de ‘Investeringssubsidie duurzame energie (RVO)’ wat een tegemoetkoming geeft tussen de €2200 tot €3400. Het totale bedrag is een afgeleide van het type systeem, het aantal KW en energielabel. Let op: wacht niet te lang.

Terugverdientijd

Om de terugverdientijd van een hybride systeem te ramen betaam je alle bovenstaande zaken in een overzicht plaatsen. De prijs van het apparaat, installatie, de energie die je minder gaat verbruiken, en natuurlijk subsidie. Normaliter vloeit hieruit voort een aantrekkelijk rendement. Dat geeft doorgaans een gemiddelde terugverdientijd van +/- 6,5 jaar. Bij complexe installaties met grondboring (aardbron) duurt dat aanzienlijk langer.

Warmtepomp combineren met CV-ketel

Een hybride systeem is anders dan een full electric (standalone) warmtepomp. Je kiest namelijk altijd diverse warmtebronnen. Voor bijvoorbeeld instant-verwarming, heet water voor de douche en keuken, en om al jouw elektrische spullen te kunnen gebruiken heb je veel vermogen nodig (combineren). Hiervoor zijn allerlei oplossingen. De CV-ketel blijft in huis, die is nodig als er extra capaciteit nodig is. Vraag wel een gediplomeerde installateur in Kropswolde. Daarbij kun je zonnepanelen / zonneboilers aanschaffen. Alles over dit onderwerp bekijk je hierna.

Combineren met CR-ketel

Geef jij de voorkeur aan een hybride warmtepomp? Een geschikte HR-ketel (van bijvoorbeeld Daalderop en Remeha) is dan cruciaal. Deze gasketel ondersteunt de warmtepomp als het echt nodig is. Bijvoorbeeld bij strenge vorst. Tip: niet elke CV-ketel werkt i.c.m. een warmtepomp. Zoek altijd uitgebreid naar info voor je overgaat tot de aankoop. Vind alles uit over hybride systeem in Denekamp installeren.

Zonnepanelen installeren (gemeente Hoogezand-Sappemeer)

Een warmtepomp met cv-ketel is best wel een stroomvreter. De stroom kan je opwekken met zonnepanelen. Deze energie wordt rechtstreeks verbruikt door de pomp. Zonnepanelen in combinatie met een hybride warmtepomp zijn op die manier erg aantrekkelijk. Het is een mooi begin voor een gasvrije woning in Kropswolde.

Combineren met zonneboiler

Met een eigen zonneboiler heb je altijd de beschikking over warm water om te benutten voor een warme douche of voor de wasmachine. De boilers zijn er in formaten groot en klein. Door te kijken naar aantal inwoners en energieverbruik maak je de keuze voor een kleine (200 liter) of grotere boiler (300 liter). Middels slimme zonnecollectoren op jouw dak wordt het water verwarmd en opgeslagen. ‘S ochtends en ’s middags wordt stroom opgewekt dat je in de avond consumeert.

Willen jullie zo'n hybride systeem in Kropswolde aanleggen voor radiatoren of vloerverwarming? Check warmtepomp prijzen voor nieuwe en oude huizen!