Hybride warmtepomp Beers NB Combineer jouw CV-ketel met een warmtepomp: spaar €450 p/jaar


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


De “oude” verwarmingsketel (als Atag, Vaillant, Remeha, Intergas) wordt verboden vanaf 2021. Jouw “gewone” hr-ketel mag je dan slechts omwisselen voor een milieuvriendelijk alternatief. Denk daarbij aan pelletkachel, elektrische cv-ketel, biomassaketel, het warmtenet, zonneboiler of een warmtepomp. De laatstgenoemde is zeer populair, hoewel het ook een aardige investering vergt. Gelukkig is er een tussenoplossing: een hybride warmtepomp systeem in Beers NB met ketel. Het best te omschrijven als een combi van warmtepomp en hr-ketel. Niet al te duur, ook voor oudere woningen, en gunstig voor de energienota. Hieronder vergelijk je meer details over verschillende soorten, kosten, geschatte besparing, energieverbruik enzovoort.


Wat is een hybride warmtepomp?

Een hybride warmtepomp is een warmtepomp op de oude & vertrouwde cv-ketel. We zien het veel in Beers NB. Zo’n hybride oplossing wordt veel toegepast in bestaande bouw en nieuwbouwprojecten. Het is een gemakkelijke en niet al te dure oplossing om het gasverbruik terug te dringen. Daarbovenop is het een milieuvriendelijk systeem. De hybride warmtepomp vangt de warmte uit buitenlucht of ventilatielucht. Het gasverbruik verminder je zo met 68%. De cv-ketel is alleen nodig bij heel koude dagen.

Soorten Hybride warmtepompen

De hybride warmtepomp is er in allerlei uitvoeringen. Sommige systemen verwarmen puur de woning, en andere apparaten zorgen voor alleen warm tapwater. Voor haast elke ruimte is er een oplossing. Let op: redelijke isolatie is noodzakelijk. Welk model sluit aan bij mijn budget en eisen? Verderop vind je meer uitleg over de buitenlucht- en ventilatiepomp (of bekijk Ochsner).

1. Buitenlucht warmtepomp

Erg populair: Een (hybride) lucht-water warmtepomp plaatsen in Beers NB. Een buitenunit met ventilator maakt gebruik van warmte uit de buitenlucht (kan lawaaierig zijn). Deze opgevangen warmte gaat per leidingen naar de warmtepomp. Deze transformeert de buitenluchtnaar warm water dat naar jouw radiatoren of vloerverwarming wordt gestuurd. Een warmtepomp voorziet in de centrale verwarming, het warme water komt van de CV-ketel. Wil jij het warme water in huis opwekken met een warmtepomp? Het plaatsen van een waterboiler is dan onmisbaar.

2. Ventilatiewarmtepomp

Het merendeel van de huizen hebben een mechanisch geventileerd binnenklimaat. De ventilatie warmtepomp maakt slim gebruik van de aangezogen lucht uit huizen. De warmte die hier wordt gewonnen vindt z’n weg naar de hr-ketel. De ketel gebruikt de warmte voor het verwarmen van de woning en ook voor het aanmaken van heet water. De pomp heeft een hoog rendement. Hierdoor kun je de energiekosten aanzienlijk reduceren. Gebruik je de ventilatielucht warmtepomp alleen voor warm water om te douchen/koken/wassen? Dan is dit eigenlijk een warmtepompboiler.

Relatief goedkoop

Een hybride systeem laat je al installeren vanaf €2300.

Makkelijk te installeren

Geen breek- of graafwerkzaamheden noodzakelijk.

Milieubewust product

Schroeft gasverbruik terug tot 80%. Maximaal zorgdragen!

Hoeveel bespaar ik met een hybride warmtepomp?

Zo’n hybride warmtepomp kopen is een slimme keuze. De aanschafprijs is laag, de verschillende subsidies zijn serieus en de maandelijkse energielasten zullen afnemen, net als de uitstoot van CO-2 in gemeente Cuijk. Concrete cijfers? Hieronder lees je meer info (of vraag een warmtepomp offerte Beers NB op).

Besparen op de kosten met een hybride warmtepomp gaat langs 2 kanten: je energielasten dalen, en de Co-2 uitstoot wordt gereduceerd. Rechts schetst onze specialist een voorbeeld. Dankzij een hybride warmtepompsysteem bezuinig je – in een gemiddelde eengezinswoning – gemakkelijk €350 per kalenderjaar. Daarnaast neemt de Co-2 uitstoot af met zo’n 2000 kilo. Leuk voor de bankrekening dus en jij bent duurzaam bezig. Andere regio? Bekijk nu direct alles over hybride warmtepomp Langbroek.

Installatie Gas + Elektra verbruik* Energielasten* Besparingen* CO2-uitstoot
HR-ketel 1550 m3 gas €976,5 €0 3200 kilo
Warmtepomp 5 kW met Reguliere CV-ketel 550 m3 gas + 1400 kWh per jaar €626,5 €350 2000 kilo

* Berekend op jaarbasis (update december 2020).

Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Krijg ik subsidie voor mijn warmtepomp in Beers NB? (update december 2020)

De grote vraag is natuurlijk: wat kost een hybride warmtepomp? Analyseer hiervoor alle onderdelen als kostprijs, kosten van het installeren, eventuele subsidie en extra stroomverbruik. Er is een speciale warmtepomp subsidie (ISDE). Het bestellen van een hybride warmtepomp wordt zo nog aantrekkelijker in de provincie Noord-Brabant.

Prijs van het systeem

Om te beginnen heb je het tarief voor de pomp. De vakman die komt plaatsen moet ook betaald worden, ga uit van 45% van de kostprijs. Je gaat meer elektriciteit gebruiken, maar veel minder (duur) gas. Verreken de stroom- en gaskosten voor een compleet beeld van de kosten via een installatiebedrijf uit Beers NB.

ISDE Subsidie in Beers NB

De overheid biedt een vorstelijke subsidieregeling wanneer je investeert in duurzame energie als pelletkachels, het warmtenet, biomassaketel, infraroodpanelen, zonneboilers en warmtepompen. Dit heet ook wel de ‘Investeringssubsidie duurzame energie (RVO)’ wat een tegemoetkoming geeft tussen de €1900 tot ongeveer € 2500. Het concrete bedrag waar jij recht op hebt hangt af van het type, vermogen (uitgedrukt in kW) en energielabel. Dus pak je kans nu het nog kan!

Terugverdientijd

Om de terugverdientijd van een hybride systeem te achterhalen betaam je alle type kosten en baten in een overzicht plaatsen. De kosten van de installatie, de vermindering van energieverbruik en vanzelfsprekend de subsidie. Vaak vloeit hieruit voort een serieus rendement. Dit geeft een gemiddelde terugverdientijd van plus minus 8,5 jaar. Voor dure systemen met grondboring (aardbron) is dit vaak minimaal 13 jaar.

Warmtepomp & CV-ketel combineren

Een hybride systeem onderscheidt zich van een full electric (standalone) warmtepomp. Het systeem werkt samen met meerdere warmtebronnen. Voor het aansturen van de verwarming, heet water voor de douche en keuken, en om al jouw elektrische spullen te kunnen gebruiken ben je genoodzaakt diverse energiebronnen te combineren. Je kunt denken aan allerlei oplossingen. De (CV) gasketel springt aan bij heel koude dagen. Zoek daarvoor minstens een gecertificeerde installateur in Beers NB. Daarnaast kun je een zonneboiler en/of zonnepanelen installeren. Meer daarover bekijk je hierna.

Combinatie met jouw huidige CV-ketel

Laat jij een hybride warmtepomp installeren? Een goede HR-ketel (bijv. van Baxi + Rendamax) is wel benodigd. De gasgestookte ketel treedt in werking als het echt nodig is. Dat kan zijn op koude dagen. Update: niet elke hr-ketel kan je laten samenwerken met een warmtepomp. Laat je altijd goed informeren alvorens jij het systeem gaat bestellen. Ook interessant: hybride systeem in Stiens installeren.

Zonnepanelen aanleggen (gemeente Cuijk)

Een warmtepomp met cv-ketel consumeert nogal wat stroom. De stroom kun je eventueel zelf opwekken met zonnepanelen. Deze energie wordt meteen aan de warmtepomp geleverd. Zonnepanelen in combinatie met een hybride warmtepomp hebben zichzelf vlug terugverdiend. Het is een goede stap vooruit richting een energieneutrale woning in Beers NB.

Zonneboiler

Wanneer je zo’n zonneboiler koopt, zit je nooit verlegen om heet water voor dagelijks gebruik, in de badkamer of voor de wasmachine. Deze systemen kun je laten plaatsen in allerlei formaten. Afhankelijk van de gezinssituatie en energiebehoefte ga jij voor een kleine (175 liter) of een XL-systeem (325 liter). Met innovatieve zonnecollectoren op het huis wordt warm water gemaakt en in de boiler opgeslagen. Overdag wek je stroom op, dat je in de avond consumeert.

Snel zo'n hybride systeem in Beers NB installeren voor vloerverwarming of radiatoren? Doorzoek warmtepomp prijzen voor zowel bestaande bouw als nieuwbouw!