Hybride warmtepomp Benthuizen Een combi van warmtepomp en CV-ketel: bezuinig €50 p/maand


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


De ouderwetse hr-ketel (Nefit, Vaillant, Remeha, Atag) gaat vanaf 2021 helemaal in de ban. Jouw “oude” cv-ketel kun je dan enkel inruilen voor een toekomstbestendig alternatief. Voorbeelden zijn infraroodpanelen, elektrische cv-ketel, biomassaketel, het warmtenet, pelletkachel of een warmtepomp. Vooral dat laatste wordt veel genoemd, maar ook duur. Maar er een goedkoper alternatief: een hybride warmtepomp systeem in Benthuizen met ketel. In feite een combi van HR-ketel en een warmtepomp. De investering is niet enorm, het past in vrijwel elke woning, en het verlaagt de CO-2 uitstoot. Op hybridewarmtepompvergelijken.nl detecteer je alle informatie over subsidies, werking, geschatte besparing, voordelen en nadelen enz.


Wat is een hybride warmtepomp?

Een hybride warmtepomp is een warmtepomp op jouw klassieke verwarmingsketel. Je komt het steeds vaker tegen in Benthuizen. Een hybride installatie wordt veel toegepast in bestaande bouw en nieuwe huizen. Het is een gemakkelijke en betaalbare benadering om het gasverbruik terug te dringen. Ook stoot je veel minder CO-2 uit. De hybride warmtepomp vangt de warmte uit ventilatie- of buitenlucht. Je gasverbruik reduceer je met gemiddeld 71%. De cv-ketel is alleen nodig als er extra veel vraag is.

Soorten Hybride warmtepompen

De hybride warmtepomp heb je in allerlei soorten en maten. Sommige systemen zijn puur voor de verwarming, en andere installaties dragen enkel zorg voor warm water (douchen, koken). Voor bijna elke woning is er een geschikt systeem. Onthoud wel: isolatie van dak, vloer en gevel is essentieel. Welke installatie sluit aan bij mijn huis? Verderop bekijk je een korte uitleg over de 2 meest gekozen opties (en bekijk Climer warmtepomp).

1. Buitenlucht warmtepomp

Sterk in opkomst: De (hybride) lucht-water warmtepomp plaatsen in Benthuizen. Een ‘airco achtig’ toestel “vangt” warmte uit de buitenlucht (let op, maakt lawaai). De gewonnen energie gaat via leidingen naar het binnendeel van de installatie. Het apparaat vormt de buitenlucht om naar warmte om je huis te verwarmen. Een warmtepomp voorziet in de centrale verwarming, en de cv-ketel voor warm tapwater. Ga jij de warmtepomp inzetten voor het aanmaken van warm water? Ga dan gebruik maken van een waterboiler.

2. Ventilatiewarmtepomp

De meerderheid van de woningen kunnen mechanisch geventileerd worden. De ventilatie warmtepomp benut lucht uit het huis zelf. De opgevangen warmte gaat naar de cv-ketel. Hier vindt een proces plaats dat helpt bij het verwarmen van de woning en voor het maken van warm tapwater. Het apparaat gaat enorm efficiënt te werk. Zo houd je geld over (verlaging van het energietarief). Gebruik je de ventilatielucht warmtepomp alleen voor het maken van warm tapwater? Dan noemen we dat een warmtepompboiler.

Lage investering

Een hybride systeem vind je al vanaf €2300.

Handige snelle montage

Binnen een dag geïnstalleerd

Toekomstbestendig

Minimaliseert gasverbruik met 60%. Richting gasloos wonen.

Hoeveel kan ik besparen met een hybride warmtepomp?

Een hybride warmtepomp kopen is zo gek nog niet. Het is niet duur, jij kan aanspraken maken op subsidies en je gasverbruik wordt gereduceerd, hetzelfde geldt voor de uitstoot van CO-2 in gemeente Alphen aan den Rijn. Concrete cijfers? Hierna detecteer je meer info (of vraag een warmtepomp offerte Benthuizen op).

Kosten besparen via hybride warmtepompen gebeurt op twee gebieden: de totale energielasten gaan naar beneden, en de CO2-uitstoot daalt. Op onze website worden twee situatie nader bekeken. Via een hybride warmtepompsysteem bezuinig je – in een gemiddelde eengezinswoning – om en nabij de €310 per kalenderjaar. Daarnaast daalt jouw Co2 uitstoot met 2300 kilo. Lekker geld overhouden en daarnaast erg milieubewust. Op hybridewarmtepompvergelijken.nl bekijk je ook hybride warmtepomp Leeuwarden.

Type systeemStroom & Gas verbruik*Kosten stroom + gas*Besparing*CO2-uitstoot
Normale HR-ketel1600 m3 gas€1008€03500 kilo
Warmtepomp 5 kW met Normale HR-ketel600 m3 gas + 1600 kWh per jaar€698€3102300 kilo

* Calculatie op jaarbasis (update juli 2020).

Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Hoeveel subsidie ontvang ik voor mijn warmtepomp in Benthuizen? (update juli 2020)

Wat jij natuurlijk wil weten is: wat kost een hybride warmtepomp? Je moet daarvoor rekening houden met aankoopkosten, installatiewerk, ISDE subsidie en stroomverbruik. Vaak heb je recht op een hoge subsidie (ISDE). Het bestellen van een hybride warmtepomp is dus vaak een slimme zet in de provincie Zuid-Holland.

Kostprijs

De totale kosten bestaan o.a. uit de kostprijs van het systeem. Daarnaast bedragen de installatiekostengemiddeld gezien 45% van de productprijs. Het stroomverbruik stijgt, maar veel minder (duur) gas. Dit dien je met elkaar te verrekenen zodat je weet wat de investering je oplevert via een installatiebedrijf uit Benthuizen.

Subsidie (ISDE) in Benthuizen

De landelijke autoriteit biedt een gulle subsidieregeling op het moment dat je overgaat tot duurzame aankopen van het warmtenet, elektrische cv-ketels, zonneboilers, biomassaketel, infraroodpanelen en warmtepompen. Ook bekend als de ‘Investeringssubsidie duurzame energie (RVO)’ wat je een bedrag oplevert van zo’n €1000 tot €2500. Het totale bedrag wordt beïnvloed door het merk en type, capaciteit (kW) en het energielabel. Let op: wacht niet te lang.

Terugverdientijd

Om de terugverdientijd van een hybride pomp te calculeren moet je alle soorten opbrengsten en kosten in een berekening gooien. De totale kosten, de energie die je minder gaat verbruiken, en uiteraard je subsidie. In het algemeen kom je uit op een aantrekkelijk rendement + gemiddelde terugverdientijd van ongeveer 8 jaar. Indien het gaat om kostbare plaatsingen met grondboring (aardbron) ligt dit natuurlijk wat langer.

CV-ketel + warmtepomp combinatie

Een hybride systeem differentieert zich van een full-electric (volledig elektrische) opstelling. Het is afhankelijk van diverse warmtebronnen. O.a. voor het verwarmen van de woning, een voorraad warm water voor dagelijks gebruik, en voor voldoende elektriciteit heb je veel vermogen nodig (combineren). Dit kan met tal van opstellingen. De traditionele gas ketel werkt bij heel koude dagen. Selecteer wel een gediplomeerde installateur in Benthuizen. Bovendien kun jij zonnepanelen / zonneboilers installeren. Alles over dit onderwerp bekijk je hierna.

Combineren met de huidige CV ketel

Geef jij de voorkeur aan een hybride warmtepomp? Een innovatieve HR-ketel (van bijvoorbeeld Chappée en Geveke) is echter aan te raden. De gasketel springt bij bij piekverbruik. Bijvoorbeeld in de winter. Actualiteit: niet elke gasgestookte ketel werkt i.c.m. een warmtepomp. Vergelijk altijd goed alle installaties voordat je tot een aankoop overgaat. Lees nu verder over hybride systeem in Swifterbant installeren.

Zonnepanelen aansluiten (gemeente Alphen aan den Rijn)

Een warmtepomp met cv-ketel verbruikt veel energie. Deze energie kan je met je eigen zonnepanelen genereren. De opgewekte stroom wordt rechtstreeks verbruikt door de pomp. Zonnepanelen in combinatie met een hybride warmtepomp zijn snel terugverdiend. Is voor nu een prima maatregel voor een gasvrije woning in Benthuizen.

Zonneboiler aansluiten

Door je eigen zonneboiler kun jij 24/7 aanspraak maken op heet tapwater dat je kunt gebruiken voor sanitair gebruik of voor de afwas. De boilers zijn er in verschillende groottes. Op basis van het aantal bewoners en gebruik van energie ga jij voor een kleine (175 liter) of grote zonneboiler (325 liter). Via slimme zonnecollectoren op het dak wordt het water verwarmd en opgeslagen. Overdag wek je stroom op, die je ‘s avonds gebruikt.

Direct een hybride systeem in Benthuizen laten installeren voor vloerverwarming of radiatoren? Bekijk warmtepomp prijzen voor nieuwe en oude huizen!