Hybride warmtepomp Bergen op Zoom Een combinatie van CV-ketel en warmtepomp: spaar €40 p/maand


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


De ouderwetse hr-ketel (Vaillant, Nefit, Intergas, Remeha) wordt per 2021 langzaam uitgefaseerd. Jouw “gewone” verwarmingsketel mag je dan slechts inruilen voor een gasvrij alternatief. Onder ander het warmtenet, zonneboiler, pelletkachel, elektrische cv-ketel, infraroodpanelen of een warmtepomp. De laatstgenoemde is zeer populair, hoewel het ook een aardige investering vergt. Daar is iets op gevonden: een hybride warmtepomp systeem in Bergen op Zoom met ketel. In feite een combi van HR-ketel en een warmtepomp. Goedkoop, eenvoudig te installeren en gunstig voor de energienota. Met behulp van deze site analyseer je praktische informatie over verschillende soorten, subsidies, energiekosten, werking en CO2-uitstoot.


Wat is een hybride warmtepomp?

Een hybride warmtepomp is een combinatie van een warmtepomp met de “gewone” verwarmingsketel. We zien het veel in Bergen op Zoom. Een dergelijk hybride opstelling is zowel interessant voor jaren 80 woningen en meer recente woningen. Een ongecompliceerde en relatief goedkope oplossing om het gasverbruik te verminderen. Ook is het een “groene” manier van verwarmen. De hybride warmtepomp neemt de warmte uit buiten- of ventilatielucht. Je gasverbruik minimaliseer je zo met 80%. De hr-ketel ondersteunt als er extra veel vraag is.

Soorten Hybride warmtepompen

De hybride warmtepomp kun je bestellen in verschillende varianten. Sommige systemen verwarmen puur de woning, en andere uitvoeringen dragen enkel zorg voor warm water (douchen, koken). Voor praktisch elk type woning is er een geschikt systeem. Goed om te weten: redelijke isolatie is een voorwaarde. Welke uitvoering strookt met mijn situatie en budget? Hieronder vergelijk je een korte uitleg over de ventilatie- en buitenluchtpomp (en check DPA warmtepomp).

1. Buitenlucht warmtepomp

Je ziet het steeds meer: Een (hybride) lucht-water warmtepomp plaatsen in Bergen op Zoom. Een buitenunit neemt warmte uit de buitenlucht (maakt wat lawaai). Deze warmte vindt z’n weg via een leiding naar het binnendeel. Het apparaat verandert de buitenlucht naar warmte voor jouw verwarmingssysteem. De algemene verwarming wordt geregeld door de warmtepomp, de opwarming van het gebruikswater komt via de ketel. Wil je de warmtepomp ook gebruiken voor warm tapwater? Laat dan ook een waterboiler installeren.

2. Ventilatiewarmtepomp

Het merendeel van de huizen worden mechanisch geventileerd. De ventilatie warmtepomp werkt op basis van aanwezige lucht uit keuken, badkamer etc. Deze warmte wordt getransporteerd naar de CV. Deze ketel maakt gebruik van deze warmte bij het verwarmen van de woning en voor water om te douchen/koken/wassen. De warmtepomp is bijzonder effectief. Zo houd je geld over (verlaging van het energietarief). Benut jij een ventilatielucht warmtepomp exclusief voor het opwekken van warm water (bijv. om te douchen). Dan spreken we van een warmtepompboiler.

Lage investering

Een hybride installatie is beschikbaar vanaf €3200.

Handige snelle montage

Werkt ook prima met radiatoren

Duurzame oplossing

Schroeft gasverbruik terug tot 80%. Verantwoordelijkheid nemen!

Hoeveel bespaar ik met een hybride warmtepomp?

Een hybride warmtepomp kopen is voor veel woningeigenaren interessant. Het is voordelig, de subsidies zijn hoog en je gasverbruik wordt gereduceerd, hetzelfde geldt voor de CO2-uitstoot in gemeente Bergen op Zoom. Wat is realistisch? Onderstaand vind je meer details (of vraag een warmtepomp offerte Bergen op Zoom op).

Besparen op de kosten met een hybride warmtepomp gaat langs 2 kanten: je energienota valt lager uit, en de CO2-uitstoot daalt. Op onze website geeft onze expert een toelichting. Met behulp van een hybride warmtepompsysteem bespaar je – in een doorsnee-woning (eenpersoons) – zo rond de €420 op jaarbasis. Verder daalt jouw Co2 uitstoot met 1850 kilo. Flink wat goed besparen en wel zo duurzaam. Nu ook online: hybride warmtepomp Lekkum.

Type installatieVerbruik energie*Energielasten*Bezuiniging*CO2-uitstoot
Reguliere CV-ketel2000 m3 gas€1260€03050 kilo
Warmtepomp 5 kW met Reguliere CV-ketel1000 m3 gas + 1050 kWh per jaar€840€4201850 kilo

* Calculatie op jaarbasis (update juli 2020).

Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Hoeveel subsidie ontvang ik voor mijn warmtepomp in Bergen op Zoom? (update juli 2020)

Een relevante vraag is: wat kost een hybride warmtepomp? Maak hiervoor een complete rekensom met kosten van de apparatuur, aansluitkosten, ISDE subsidie en stroomverbruik. Bekijk altijd de Investeringssubsidie duurzame energie ISDE. Het snel bestellen van een hybride warmtepomp is vooral dit jaar erg verstandig in de provincie Noord-Brabant.

Productprijs

De totale kosten bestaan o.a. uit de investering in de installatie. Een specialist voor het aanleggen kost gemiddeld gezien 30% van de kostprijs. Je gaat meer elektriciteit gebruiken, maar aan de andere kant daalt het gasverbruik. Deze bepaling moet je natuurlijk verrekenen voor een accuraat kostenplaatje via een installatiebedrijf uit Bergen op Zoom.

ISDE Subsidie in Bergen op Zoom

De Rijksdienst voor Ondernemend Nederland biedt een vorstelijke subsidieregeling wanneer je investeert in duurzame energie als pelletkachels, zonneboilers, elektrische cv-ketels, het warmtenet, biomassaketel en warmtepompen. Dit heet ook wel de ‘Investeringssubsidie duurzame energie (RVO)’ wat een tegemoetkoming geeft tussen de €1700 – plus minus €4700. Het concrete bedrag waar jij recht op hebt wordt afgeleid a.d.h.v. het merk, vermogen en het energielabel. Let op: wacht niet te lang.

Terugverdientijd

Om de terugverdientijd van de hybride warmtepomp te begroten moet je alle soorten opbrengsten en kosten in een berekening gooien. De aanschafkosten, de besparing op je energierekening, en natuurlijk subsidie. Normaliter kom je uit op een noemenswaardig rendement en een gemiddelde terugverdientijd van ongeveer 8 jaar. In gevallen van volledig elektrisch met boringen en grondwater ligt dit uiteraard hoger.

Combinatie warmtepomp + CV-ketel

Een hybride systeem is anders dan een volledig elektrisch (all-electric) systeem. Het systeem werkt samen met 2 of meer warmtebronnen. Voor bijvoorbeeld instant-verwarming, heet water voor de douche en keuken, en om alle elektrische producten te laten werken zal je een combinatie van energiebronnen moeten zoeken. Je kunt denken aan allerhande opstellingen. De gasketel (CV) blijft werken wanneer dat echt nodig is. Vraag tenminste een betrouwbare installateur in Bergen op Zoom. Daarnaast kunnen jullie zonneboilers en ook zonnepanelen laten installeren. Meer daarover tref je hieronder.

Combineren met de huidige CV ketel

Ga je de overstap maken naar een hybride warmtepomp? Een innovatieve HR-ketel (bijv. van Coopra of Intergas) is dan onontbeerlijk. Deze gasketel ondersteunt de warmtepomp op de piekmomenten. Denk aan situaties bij strenge vorst. Belangrijk: niet elke traditionele ketel is te combineren met een warmtepomp. Lees je goed in voor je overgaat tot de aankoop. Lees nu verder over hybride systeem in Taarlo installeren.

Zonnepanelen aanleggen (gemeente Bergen op Zoom)

Een warmtepomp met cv-ketel draait op stroom. Deze energie kan jij mogelijk met je eigen zonnepanelen genereren. Je ‘groene’ elektriciteit gaat direct naar de warmtepomp. Zonnepanelen in combinatie met een hybride warmtepomp zijn op die manier erg aantrekkelijk. Is voor nu een prima maatregel voor gasvrij wonen in Bergen op Zoom.

Zonneboiler

Door je eigen zonneboiler kun je altijd gebruik maken van warm water om te benutten voor een warme douche of voor de afwas. Dergelijke boilers kan je bestellen in grote en kleine versies. Met het aantal huisgenoten als basis en energieconsumptie ga jij voor een kleine (175 liter) of een XL-systeem (325 liter). Dankzij een speciaal type zonnecollectoren op het huis wordt het water verwarmd en opgeslagen. Overdag wek je stroom op, en dat kan in de avonduren meteen ingezet worden.

Direct een hybride systeem in Bergen op Zoom laten plaatsen voor vloerverwarming of radiatoren? Aanvraag warmtepomp prijzen voor oude huizen en nieuwbouw!