Hybride warmtepomp Bergharen Combineer jouw CV-ketel met een warmtepomp: bespaar €40 p/maand


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


De welbekende verwarmingsketel (als Remeha, Nefit, Atag, Intergas) mag je vanaf 2021 niet meer vervangen. Jouw oude & vertrouwde hr-ketel mag je dan alleen vervangen voor een duurzaam alternatief. Bijvoorbeeld pelletkachel, het warmtenet, zonneboiler, elektrische cv-ketel, infraroodpanelen of een warmtepomp. Deze laatste optie is zeer populair, maar er hangt ook een prijskaartje aan. Gelukkig is er een betaalbaar alternatief: een hybride warmtepomp systeem in Bergharen met ketel. Dit is een combinatie van warmtepomp en CV-ketel. De investering is niet enorm, eenvoudig te installeren en je gasverbruik zal drastisch afnemen. Op deze pagina ontdek je nuttige details over verschillende soorten, geschatte besparing, kosten, energieverbruik en meer.


Wat is een hybride warmtepomp?

Een hybride warmtepomp is een warmtepomp gecombineerd met de oude & vertrouwde hr-ketel. Een vrij gangbare installatie in Bergharen. Zo’n hybride systeem is rendabel voor wat oudere woningen en nieuwbouw. Een ongecompliceerde en betaalbare manier om de gasrekening te drukken. Daarbovenop stoot je veel minder CO-2 uit. De hybride warmtepomp vangt de warmte uit ventilatielucht of omgevingslucht. Je gasverbruik neemt af met zo’n 62%. De CV-ketel doet alleen z’n werk als het nodig is (bijv. bij koude dagen).

Soorten Hybride warmtepompen

De hybride warmtepomp is er in allerlei uitvoeringen. Sommige types zijn puur voor de verwarming, en andere modellen zorgen voor alleen warm tapwater. Voor bijna elke woning is er een oplossing. Onthoud wel: isolatie + HR++ glas is cruciaal. Welk type pomp strookt met mijn huis? Onderstaand signaleer je bruikbare info over 2 veel gekozen hybride systemen (en vind alles over Ecopomp warmtepomp).

1. Buitenlucht warmtepomp

Erg populair: De (hybride) lucht-water warmtepomp plaatsen in Bergharen. Een buitenunit (soort airco) “vangt” warmte uit de buitenlucht (maakt wat lawaai). De gewonnen energie gaat per leidingen naar de warmtepomp. Het systeem transformeert de buitenluchtnaar warm water dat naar jouw radiatoren of vloerverwarming wordt gestuurd. Een warmtepomp voorziet in de centrale verwarming, de CV ketel zorgt voor heet water. Ga jij de warmtepomp inzetten voor het aanmaken van warm water? Dan heb je ook een waterboiler nodig.

2. Ventilatiewarmtepomp

Veel huizen in Nederland beschikken over mechanische ventilatie. De ventilatie warmtepomp maakt slim gebruik van warmte in de ventilatielucht. De gewonnen warmte geeft het af aan de hr-ketel. Dit systeem wordt toegepast bij het verwarmen van de woning en heet water voor dagelijks gebruik te faciliteren. De installatie werkt doelmatig. Hierdoor kun je de energiekosten aanzienlijk reduceren. Benut jij een ventilatielucht warmtepomp exclusief voor heet tapwater t.b.v. dagelijks gebruik? Dan spreken we van een warmtepompboiler.

Lage investering

Een hybride oplossing er er al vanaf €2800.

Simpele installatie

Geen aanpassingen in huis nodig.

Toekomstbestendig

Reduceert gasverbruik met 80%. Voor de langetermijn!

Hoeveel kan ik besparen met een hybride warmtepomp?

Zo’n hybride warmtepomp kopen biedt vele voordelen. Het is niet duur, jij kan aanspraken maken op subsidies en je energielasten dalen flink, net als de uitstoot van CO-2 in gemeente Wijchen. Een berekening? Hierna signaleer je meer info (of vraag een warmtepomp offerte Bergharen op).

Besparen met een hybride warmtepomp kent 2 soorten aspecten: je bespaart op je energielasten, en de Co-2 uitstoot wordt gereduceerd. Hiernaast kan jij een uitgewerkte calculatie vinden. Met een hybride warmtepompsysteem bespaar je – in een doorsnee-woning (eenpersoons) – eenvoudig €400 per 12 maanden. Bovendien daalt jouw Co2 uitstoot met 1950 kilo. Flink wat goed besparen en je neemt je energie-verantwoordelijkheid. Je treft hier ook uitgebreide info over hybride warmtepomp Lelystad.

Type installatieStroom & Gas verbruik*Energiekosten*Bezuiniging*CO2-uitstoot
Gewone CV-ketel1550 m3 gas€976,5€03150 kilo
Warmtepomp 5 kW met Gewone CV-ketel550 m3 gas + 1150 kWh per jaar€576,5€4001950 kilo

* Per kalenderjaar (update juli 2020).

Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Krijg ik subsidie voor mijn warmtepomp in Bergharen? (update juli 2020)

Een relevante vraag is: wat kost een hybride warmtepomp? Daarvoor dien je rekening te houden met aspecten als investering van de pomp zelf, kosten van het installeren, ISDE subsidie en besparing om energie. Er is een speciale warmtepomp subsidie (ISDE). Het bestellen van een hybride warmtepomp is dan nog interessanter in de provincie Gelderland.

Prijs van de apparatuur

De meeste kosten zitten ‘m in de kosten van de apparatuur. Daarnaast bedragen de installatiekostenvaak ongeveer 35% van de pomp-kosten. Het stroomverbruik stijgt, maar veel minder (duur) gas. Verreken de stroom- en gaskosten voor een compleet beeld via een installatiebedrijf uit Bergharen.

ISDE Subsidie in Bergharen

De overheid biedt een zeer aantrekkelijke subsidieregeling voor de aankoop van duurzame energieoplossingen zoals infraroodpanelen, zonneboilers, pelletkachels, het warmtenet, elektrische cv-ketels en warmtepompen. Dit heet ook wel de ‘Investeringssubsidie duurzame energie (RVO)’ die recht geeft op een bedrag tussen de €2300 tot +/- €4600. De uiteindelijke subsidie is een afgeleide van het model, vermogen (kW) en het energielabel. Dit maakt het nog aantrekkelijker.

Terugverdientijd

Om de terugverdientijd van zo’n hybride installatie te schatten betaam je alle soorten opbrengsten en kosten optellen en berekenen. De aanschafkosten, de stroom/gas besparing en vanzelfsprekend de subsidie. Vaak vloeit hieruit voort een behoorlijk rendement. Dit geeft een gemiddelde terugverdientijd van zo’n 8 jaar. Voor dure systemen waar een grondboring bij komt kijken ligt dit natuurlijk wat langer.

CV-ketel + warmtepomp combinatie

Een hybride systeem is echt wat anders dan een full-electric (volledig elektrische) opstelling. Je kiest namelijk altijd verschillende warmtebronnen. Voor een aangenaam binnenklimaat, heet water voor de douche en keuken, en voor voldoende elektriciteit zal je een combinatie van energiebronnen moeten zoeken. Dit is mogelijk met tal van systemen. De (CV) gasketel springt aan als het erg koud is. Neem wel een vakbekwame installateur in Bergharen. Verder kunnen jullie een zonneboiler en/of zonnepanelen nemen. De mening van onze vakmannen lees je hierna.

Combineren met CR-ketel

Geef jij de voorkeur aan een hybride warmtepomp? Een innovatieve HR-ketel (van bijvoorbeeld Brötje + Intergas) is in dit geval onmisbaar. De gasgestookte ketel treedt in werking als het echt nodig is. Bijvoorbeeld als de temperatuur buiten laag is. Noemenswaardig: niet elke CV-ketel werkt i.c.m. een warmtepomp. Vergelijk altijd goed alle installaties voordat je tot een aankoop overgaat. Misschien vind je dit ook relevant: hybride systeem in Teerns installeren.

Zonnepanelen aansluiten (gemeente Wijchen)

Een warmtepomp met cv-ketel draait op stroom. Deze energie kun je optioneel met je eigen zonnepanelen genereren. De stroom afkomstig van de panelen wordt toegepast op het verbruik van de warmtepomp. Zonnepanelen in combinatie met een hybride warmtepomp hebben een uitstekend rendement. Is voor nu een prima maatregel voor een energieneutrale woning in Bergharen.

Zonneboiler aansluiten

Met een eigen zonneboiler heb je altijd de beschikking over voldoende warm tapwater, voor de bad/douche of voor de afwas. De boilers zijn er in allerlei formaten. Door te kijken naar aantal inwoners en verbruik van energie maak je de keuze voor een kleine (150 liter) of grotere boiler (375 liter). Met behulp van slimme zonnecollectoren bovenop je woning wordt het water op een duurzame manier opgewekt. In de ochtend en middag wekt de boiler warm water op en dat kan in de avonduren meteen ingezet worden.

Direct een hybride systeem in Bergharen laten installeren voor vloerverwarming of radiatoren? Doorzoek warmtepomp prijzen voor zowel bestaande bouw als nieuwbouw!