Hybride warmtepomp Lelystad Een combinatie van CV-ketel en warmtepomp: bespaar €450 p/jaar


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


De “oude” gasgestookte ketel (zoals Intergas, Nefit, Atag, Vaillant) mag je per 2021 niet meer inruilen voor een nieuwe. Jouw “oude” verwarmingsketel mag je dan alleen inwisselen voor een milieuvriendelijk alternatief. Hierbij kun je denken aan zonneboiler, infraroodpanelen, elektrische cv-ketel, biomassaketel, het warmtenet of een warmtepomp. Zeker die laatste mogelijkheid is het meest interessant, maar er hangt ook een prijskaartje aan. Goed nieuws, er is een middenweg: het hybride warmtepomp systeem in Lelystad met ketel. Hierbij gaat het om een combi van een warmtepomp en CV-ketel. Niet al te duur, ook voor oudere woningen, en je gasverbruik zal drastisch afnemen. Op deze pagina detecteer je praktische uitleg over verschillende soorten, energiekosten, terugverdientijd, geschatte besparing enz.


Wat is een hybride warmtepomp?

Een hybride warmtepomp is een warmtepomp op de oude & vertrouwde gasgestookte ketel. Zeer populair in Lelystad. Zo’n hybride systeem is goed toepasbaar in bestaande woningen en nieuwe huizen. Een relatief eenvoudige en voordelige wijze om het gasverbruik te verminderen. Ook stoot je veel minder CO-2 uit. De hybride warmtepomp maakt gebruik van warmte uit ventilatie- of buitenlucht. Je gasverbruik beperk je met gemiddeld 75%. De cv-ketel ondersteunt als er extra capaciteit nodig is.

Soorten Hybride warmtepompen

De hybride warmtepomp is beschikbaar in verschillende soorten. Sommige modellen zorgen dat het aangenaam warm is in huis, en andere systemen zorgen voor alleen warm tapwater. Voor eigenlijk elk huis is er een geschikt systeem. Goed om te weten: redelijke isolatie is vereist. Welk model strookt met mijn huis? Hierna bekijk je aanvullende details over de buitenlucht- en ventilatiepomp (of bekijk ADG Dynamics warmtepomp).

1. Buitenlucht warmtepomp

Sterk in opkomst: De (hybride) lucht-water warmtepomp plaatsen in Lelystad. Het buitendeel (een soort airco) “vangt” warmte uit de buitenlucht (let op, maakt lawaai). Deze warmte gaat via een leiding naar de warmtepomp die binnen staat. Het apparaat transformeert de buitenluchtnaar warmte voor jouw verwarmingssysteem. De installatie zorgt dus in eerste instantie voor verwarming, het warme water komt van de CV-ketel. Zoek jij een systeem dat ook het tapwater opwarmt? Dan is een waterboiler noodzakelijk.

2. Ventilatiewarmtepomp

De meeste woningen kunnen mechanisch geventileerd worden. De ventilatie warmtepomp profiteert van afgezogen ventilatielucht in de woning. De warmte die hier wordt gewonnen gaat naar de cv-ketel. Hier vindt een proces plaats dat helpt voor het verwarmen van de woning en voor warm water om te douchen. De warmtepomp werkt doelmatig. Je zult de energiekosten dus naar beneden zien gaan. Zet je de ventilatielucht warmtepomp in enkel voor heet tapwater t.b.v. dagelijks gebruik? Dan spreken we van een warmtepompboiler.

Relatief goedkoop

Een hybride systeem is al verkrijgbaar vanaf €2700.

Eenvoudig te plaatsen

Binnen een dag geïnstalleerd

Verantwoord verwarmen

Schroeft gasverbruik terug tot 50%. Richting gasloos wonen.

Hoeveel kan ik besparen met een hybride warmtepomp?

Zo’n hybride warmtepomp kopen is zo gek nog niet. Het is voordelig, je kunt profiteren van subsidies en je gasverbruik neemt af, net als de uitstoot van CO-2 in gemeente Lelystad. Dat klinkt goed, maar concreet? Hierna lees je alles wat je moet weten (of vraag een warmtepomp offerte Lelystad aan).

Besparen met een hybride warmtepomp gaat langs 2 kanten: je bent maandelijk minder geld kwijt aan energie, en de CO2-uitstoot daalt. Hiernaast worden twee situatie nader bekeken. Met behulp van een hybride warmtepompsysteem bezuinig je – voor een eenpersoonshuishouden – ongeveer zo’n €300 per jaar. Bovendien minimaliseer je de uitstoot van CO-2 tot 2150 kilo. Leuk voor de bankrekening dus en daarnaast erg milieubewust. Nu ook online: hybride warmtepomp Veenklooster.

Type installatie Energieverbruik* Kosten stroom + gas* Besparing* CO2-uitstoot
Gewone CV-ketel 2000 m3 gas €1260 €0 3350 kilo
Warmtepomp 5 kW met Reguliere CV-ketel 1000 m3 gas + 1650 kWh per jaar €960 €300 2150 kilo

* Calculatie op jaarbasis (update juni 2024).

Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Welke subsidie geldt er voor warmtepompen in Lelystad? (update juni 2024)

De hamvraag blijft: wat kost een hybride warmtepomp? Je moet daarvoor rekening houden met aankoopkosten, installatiewerk, eventuele subsidie en het verwachtte energieverbruik. Bekijk altijd de Investeringssubsidie duurzame energie ISDE. Het bestellen van een hybride warmtepomp is dan nog interessanter in de provincie Flevoland.

Prijs van de apparatuur

De totale kosten bestaan o.a. uit de investering in de installatie. De vakman die komt plaatsen moet ook betaald worden, gemiddeld zo’n 25% van de kostprijs. Je stroomverbruik neemt toe, maar aan de andere kant daalt het gasverbruik. Deze bepaling moet je natuurlijk verrekenen voor een accuraat kostenplaatje via een installatiebedrijf uit Lelystad.

ISDE Subsidie in Lelystad

Het rijk faciliteert in een gulle subsidieregeling als je kiest voor milieuvriendelijke energieproducten als biomassaketel, elektrische cv-ketels, infraroodpanelen, pelletkachels, zonneboilers en warmtepompen. We hebben het over de ‘Investeringssubsidie duurzame energie (RVO)’ waarmee je een bedrag ontvangt tussen de €1200 tot ongeveer € 3300. De uiteindelijke subsidie wordt afgeleid a.d.h.v. het type, vermogen (uitgedrukt in kW) en het energielabel. Zeer interessant dus!

Terugverdientijd

Om de terugverdientijd van deze hybride opstelling te ramen betaam je alle kosten en baten in een overzicht plaatsen. De prijs van het apparaat, installatie, de besparing op je energierekening, en natuurlijk subsidie. Doorgaans is het resultaat een aanzienlijk rendement. Resulteert in een gemiddelde terugverdientijd van ongeveer 7,5 jaar. Bij de geavanceerde producten met aardwarmte (boring) is dit vaak minimaal 13 jaar.

Warmtepomp combineren met CV-ketel

Een hybride systeem differentieert zich van een volledig elektrisch (all-electric) systeem. Je bent genoodzaakt te kiezen voor diverse warmtebronnen. Voor bijvoorbeeld instant-verwarming, een voorraad warm water voor dagelijks gebruik, en voor voldoende elektriciteit moet jij een combinatie maken tussen energiebronnen. Hiervoor zijn verschillende systemen. De traditionele gas ketel werkt als er extra capaciteit nodig is. Kies hiervoor tenminste een ervaren installateur in Lelystad. Bovendien kan jij zonnepanelen en een zonneboiler kiezen. Meer daarover bekijk je hierna.

Combineren met de huidige CV ketel

Ga je de overstap maken naar een hybride warmtepomp? Een geschikte HR-ketel (bijv. van Bosch of Radson) is in deze situatie onontbeerlijk. De gasketel springt bij op de piekmomenten. Bijvoorbeeld in de koudere maanden. Noemenswaardig: niet elke hr-ketel werkt in combinatie met een warmtepomp. Laat je daarom altijd goed voorlichten alvorens jij het systeem gaat bestellen. Mensen zochten ook naar: hybride systeem in Drongelen installeren.

Zonnepanelen aansluiten (gemeente Lelystad)

Een warmtepomp met cv-ketel draait op stroom. Deze energie kun jij logischerwijs opwekken met zonnepanelen. Deze energie kan direct worden gebruikt door de warmtepomp. Zonnepanelen in combinatie met een hybride warmtepomp hebben zichzelf vlug terugverdiend. Is voor nu een prima maatregel voor de “0” op de gasmeter in Lelystad.

Zonneboiler toevoegen

In het geval je een zonneboiler hebt, kun jij 24/7 aanspraak maken op warm water om te benutten voor een warme douche of in de keuken. Ze zijn verkrijgbaar diverse afmetingen. Met het aantal huisgenoten als basis en gebruik van energie kies je een kleine (175 liter) of grote zonneboiler (350 liter). Middels innovatieve zonnecollectoren op het dak wordt het water verwarmd en opgeslagen. ‘S ochtends en ’s middags wordt stroom opgewekt die je ’s avonds gebruikt.

Direct een hybride systeem in Lelystad aanleggen voor vloerverwarming of radiatoren? Check warmtepomp prijzen voor nieuwbouw en bestaande bouw!