Hybride warmtepomp Biest-Houtakker Combineer jouw huidige ketel met een warmtepomp: bespaar €40 p/maand


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


De “gewone” hr-ketel (Nefit, Atag, Remeha, Vaillant) verdwijnt vanaf 2021. Jouw “gewone” mono cv-ketel mag je dan enkel omwisselen voor een toekomstbestendig alternatief. Hierbij kun je denken aan het warmtenet, pelletkachel, elektrische cv-ketel, biomassaketel, infraroodpanelen of een warmtepomp. Deze laatste optie wordt gezien als de opvolger van de CV, maar is zeker niet goedkoop. Goed nieuws, er is een middenweg: een hybride warmtepomp systeem in Biest-Houtakker met ketel. Het best te omschrijven als een combi van warmtepomp en hr-ketel. Betaalbaar, het past in vrijwel elke woning, en erg duurzaam. Met behulp van deze site ontdek je nuttige details over verschillende soorten, voordelen en nadelen , werking, subsidies en nog veel meer.


Wat is een hybride warmtepomp?

Een hybride warmtepomp is een warmtepomp op de welbekende CV-ketel op gas. We zien het veel in Biest-Houtakker. Een dergelijk hybride opstelling rendeert in bestaande bouw en nieuwbouw. Een relatief eenvoudige en relatief goedkope oplossing om de gasrekening te drukken. Verder stoot je veel minder CO-2 uit. De hybride warmtepomp haalt warmte uit buiten- of ventilatielucht. Het gasverbruik kan je zo reduceren met 78%. De CV-ketel doet alleen z’n werk als het erg koud is.

Soorten Hybride warmtepompen

De hybride warmtepomp is er in allerlei soorten en maten. Sommige installaties dragen bij aan ruimteverwarming, en andere apparaten dragen enkel zorg voor warm water (douchen, koken). Voor vrijwel elk soort woning is er een hybride systeem. Onthoud wel: isolatie + HR++ glas is essentieel. Welk type pomp past bij mijn situatie en budget? Hieronder vergelijk je aanvullende details over 2 veel gekozen hybride systemen (en vind alles over Hewalex warmtepomp).

1. Buitenlucht warmtepomp

Sterk in opkomst: De (hybride) lucht-water warmtepomp plaatsen in Biest-Houtakker. Een buitenunit (airco-achtig systeem) neemt warmte uit de buitenlucht (maakt wat lawaai). Deze energie gaat met leidingen naar het binnendeel. De pomp verandert de buitenlucht naar warm water dat naar jouw radiatoren of vloerverwarming wordt gestuurd. Het warmtepomp-gedeelte draagt zorg voor verwarming, het warme water komt van de CV-ketel. Zoek jij een systeem dat ook het tapwater opwarmt? Dan is een waterboiler noodzakelijk.

2. Ventilatiewarmtepomp

Veel van de huizen hebben een mechanisch geventileerd binnenklimaat. De ventilatie warmtepomp profiteert van warmte in de ventilatielucht. Deze warmte geeft het af aan de hr-ketel. Dit systeem wordt toegepast voor het verwarmen van de woning en voor het maken van warm tapwater. Het apparaat gaat enorm efficiënt te werk. Je zult de energiekosten dus naar beneden zien gaan. Benut jij een ventilatielucht warmtepomp exclusief voor het opwekken van warm water (bijv. om te douchen). Dan noemen we dat een warmtepompboiler.

Relatief goedkoop

Een hybride systeem vind je al vanaf €3400.

Eenvoudig te plaatsen

De enige voorwaarde is matige isolatie.

Verantwoorde keuze

Verkleint jouw gasverbruik met 55%. Richting gasloos wonen.

Hoeveel bespaar ik met een hybride warmtepomp?

Een hybride warmtepomp kopen is zeer interessant. Het is niet duur, jij kan aanspraken maken op subsidies en je energielasten dalen flink, net als de uitstoot van CO-2 in gemeente Hilvarenbeek. Dat klinkt goed, maar concreet? Hieronder ontdek je handige uitleg (of vraag een warmtepomp offerte Biest-Houtakker aan).

Besparen op de kosten met een hybride warmtepomp gebeurt op twee gebieden: je energienota valt lager uit, en de Co-2 uitstoot wordt gereduceerd. In de tabel kan jij een uitgewerkte calculatie vinden. Met een hybride warmtepompsysteem bezuinig je – in een doorsnee-woning (eenpersoons) – zo rond de €390 op jaarbasis. Daarbij neemt de Co-2 uitstoot af met zo’n 2100 kilo. Maandelijks minder geld uitgeven en daarnaast erg milieubewust. Op hybridewarmtepompvergelijken.nl bekijk je ook hybride warmtepomp Lichtaard.

SituatieGas + Elektra verbruik*Energielasten*Bezuiniging*CO2-uitstoot
Gewone CV-ketel2000 m3 gas€1260€03300 kilo
Warmtepomp 5 kW met Gewone CV-ketel1000 m3 gas + 1200 kWh per jaar€870€3902100 kilo

* Per kalenderjaar (update juli 2020).

Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Hoeveel subsidie ontvang ik voor een warmtepomp in Biest-Houtakker? (update juli 2020)

Een relevante vraag is: wat kost een hybride warmtepomp? Je moet daarvoor rekening houden met aankoopkosten, installatiekosten, Investeringssubsidie duurzame energie en het toekomstige energieverbruik. Je kunt aanspraak maken op de ISDE subsidieregeling. Het snel bestellen van een hybride warmtepomp is zo gek nog niet in de provincie Noord-Brabant.

Productprijs

De meeste kosten zitten ‘m in de kostprijs van het systeem. Uiteraard kost ook het installeren geld, doorgaans +/- 45% van de productprijs. Je stroomverbruik neemt toe, en het gasverbruik neemt af. Dit moet je natuurlijk wel verrekenen om te weten wat het echte kostenplaatje is via een installatiebedrijf uit Biest-Houtakker.

Subsidie (ISDE) in Biest-Houtakker

De landelijke autoriteit biedt een vorstelijke subsidieregeling als je kiest voor milieuvriendelijke energieproducten als het warmtenet, biomassaketel, pelletkachels, zonneboilers, elektrische cv-ketels en warmtepompen. Dit heet ook wel de ‘Investeringssubsidie duurzame energie (RVO)’ waarmee je een bedrag ontvangt tussen de €2400 tot ongeveer € 5000. Het totale bedrag komt tot stand op basis van het type, capaciteit (kW) en het energielabel. Dit maakt het nog aantrekkelijker.

Terugverdientijd

Om de terugverdientijd van deze hybride opstelling te begroten betaam je alle aspecten optellen en berekenen. Kosten systeem + installatiekosten, de stroom/gas besparing en de subsidies. Meestal kom je tot een noemenswaardig rendement en een gemiddelde terugverdientijd van +/- 8,5 jaar. Bij de geavanceerde producten met boringen en grondwater ligt dit natuurlijk wat langer.

Combinatie warmtepomp + CV-ketel

Een hybride systeem is echt wat anders dan een full electric (standalone) warmtepomp. Het werkt namelijk met 2 of meer warmtebronnen. Voor een aangenaam binnenklimaat, een voorraad warm water voor dagelijks gebruik, en om over genoeg elektriciteit te beschikken zal je een combinatie van energiebronnen moeten zoeken. Dit kan met velerlei manieren. De gasketel (CV) blijft werken bij piekverbruik. Zoek daarvoor minstens een gediplomeerde installateur in Biest-Houtakker. Bovendien kunnen jullie zonnepanelen en een zonneboiler kiezen. De tips van onze experts bekijk je hierna.

Combinatie met huidige CV-ketel

Kies je voor een hybride warmtepomp? Een goede HR-ketel (bijvoorbeeld van Elco en Mark) is in deze situatie cruciaal. Je gasketel wordt alleen geactiveerd als er extra capaciteit nodig is. Onder andere als de temperatuur buiten laag is. Update: niet elke gasgestookte ketel werkt i.c.m. een warmtepomp. Zoek altijd uitgebreid naar info alvorens je een systeem kiest. Zoek ook naar hybride systeem in Teroele installeren.

Zonnepanelen aansluiten (gemeente Hilvarenbeek)

Een warmtepomp met cv-ketel is best wel een stroomvreter. Deze energie kun je optioneel via je eigen zonnepanelen opwekken. Je ‘groene’ elektriciteit wordt meteen aan de warmtepomp geleverd. Zonnepanelen in combinatie met een hybride warmtepomp hebben zichzelf vlug terugverdiend. Is voor nu een prima maatregel voor een gasvrije woning in Biest-Houtakker.

Zonneboiler toevoegen

Via jouw zonneboiler zit je er goed bij. Je hebt warm water om te benutten voor sanitair gebruik of voor de wasmachine. Dergelijke boilers kan je bestellen in allerlei formaten. Op basis van het aantal bewoners en energiebehoefte maak je de keuze voor een kleine (100 liter) of een XL-systeem (300 liter). Met speciale zonnecollectoren op het huis wordt het water op een duurzame manier opgewekt. ‘S ochtends en ‘s middags wordt stroom opgewekt die in de avond meteen consumeerbaar is.

Willen jullie zo'n hybride systeem in Biest-Houtakker aanleggen voor vloerverwarming of radiatoren? Inspecteer warmtepomp prijzen voor nieuwbouw en bestaande bouw!