Hybride warmtepomp Bilthoven Combineer jouw CV-ketel met een warmtepomp: bezuinig €35 p/maand


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


De traditionele gasgestookte ketel (zoals Vaillant, Intergas, Atag, Nefit) verdwijnt vanaf 2021. Jouw “oude” cv-ketel mag je dan enkel vervangen voor een toekomstbestendig alternatief. Populaire voorbeelden zijn het warmtenet, infraroodpanelen, pelletkachel, zonneboiler, biomassaketel of een warmtepomp. Deze laatste optie wordt gezien als de opvolger van de CV, hoewel het ook een aardige investering vergt. Daar is iets op gevonden: het hybride warmtepomp systeem in Bilthoven met ketel. Het best te omschrijven als een combi van warmtepomp en hr-ketel. De investering is niet enorm, het is goed te integreren in vrijwel elke woning, en het verlaagt de CO-2 uitstoot. Op de site bekijk je handige details over kosten, verschillende soorten, voordelen en nadelen , energieverbruik enzovoort.


Wat is een hybride warmtepomp?

Een hybride warmtepomp is een combi van een warmtepomp met jouw klassieke hr-ketel. Zeer populair in Bilthoven. Zo’n hybride oplossing is zowel interessant voor jaren 80 woningen en nieuwe woningen. Het is een gemakkelijke en relatief goedkope aanpak om het gasverbruik terug te dringen. Verder stoot je veel minder CO-2 uit. De hybride warmtepomp haalt warmte uit ventilatie- of buitenlucht. Je gasverbruik verminder je zo met 77%. De hr-ketel is alleen nodig als het erg koud is.

Soorten Hybride warmtepompen

De hybride warmtepomp kun je bestellen in verschillende varianten. Sommige uitvoeringen verwarmen puur de woning, en andere systemen zijn puur voor het opwarmen van water. Voor vrijwel elk soort woning is er een passende installatie. Onthoud wel: enige vorm van isolatie is noodzakelijk. Welke uitvoering sluit aan bij mijn wensen en budget? Hieronder vind je praktische info over de buitenlucht- en ventilatiepomp (of bekijk Hitachi warmtepomp).

1. Buitenlucht warmtepomp

Je ziet het steeds meer: Een (hybride) lucht-water warmtepomp plaatsen in Bilthoven. Een soort ventilator buiten neemt warmte uit de buitenlucht (kan lawaai maken). Deze energie gaat met leidingen naar de warmtepomp. De warmtepomp vormt de buitenlucht om naar warm water dat naar jouw radiatoren of vloerverwarming wordt gestuurd. De algemene verwarming wordt geregeld door de warmtepomp, een CV ketel maakt dan het tapwater heet. Ga jij de warmtepomp inzetten voor het aanmaken van warm water? Het plaatsen van een waterboiler is dan onmisbaar.

2. Ventilatiewarmtepomp

Miljoenen huizen worden mechanisch geventileerd. De ventilatie warmtepomp werkt op basis van afgezogen ventilatielucht in de woning. Deze warmte geeft het af aan de hr-ketel. Hier vindt een proces plaats dat helpt bij het verwarmen van de woning en voor water om te douchen/koken/wassen. De installatie is bijzonder effectief. Zo houd je geld over (verlaging van het energietarief). Wordt de ventilatielucht warmtepomp enkel gebruikt voor de aanmaak van heet water? Dan hebben we het over een warmtepompboiler.

Betaalbaar

Een hybride apparaat vind je al vanaf €2000.

Eenvoudig te plaatsen

Er zijn geen heftige bouwkundige aanpassingen nodig.

Toekomstbestendig

Vermindert gasverbruik met 50%. Verantwoorde keuze!

Wat kan ik besparen met een hybride warmtepomp?

Een hybride warmtepomp kopen is voor veel woningeigenaren interessant. De kostprijs is laag, jij kan aanspraken maken op subsidies en je gasverbruik wordt gereduceerd, hetzelfde geldt voor de CO2-uitstoot in gemeente De Bilt. Concrete cijfers? Verderop detecteer je praktische informatie (of vraag een warmtepomp offerte Bilthoven op).

Geld besparen met de hybride warmtepomp doe je aan twee kanten: je energienota valt lager uit, en de CO2-uitstoot daalt. In de tabel kan jij een uitgewerkte calculatie vinden. Dankzij een hybride warmtepompsysteem bezuinig je -in een gemiddelde eengezinswoning – zo rond de €360 per 12 maanden. Verder reduceer je de CO2 uitstoot met 2250 kilo. Flink wat goed besparen en wel zo duurzaam. Lees nu verder over hybride warmtepomp Lienden.

InstallatieStroom & Gas verbruik*Energiekosten*Besparen*CO2-uitstoot
Standaard CV-ketel1600 m3 gas€1008€03450 kilo
Warmtepomp 5 kW met HR-ketel600 m3 gas + 1350 kWh per jaar€648€3602250 kilo

* Per kalenderjaar (update juli 2020).

Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Krijg ik subsidie voor mijn warmtepomp in Bilthoven? (update juli 2020)

Wat jij natuurlijk wil weten is: wat kost een hybride warmtepomp? Daarvoor dien je rekening te houden met aspecten als investering van de pomp zelf, installatiekosten, Investeringssubsidie duurzame energie en het verwachtte energieverbruik. Je kunt aanspraak maken op de ISDE subsidieregeling. Het (online) bestellen van een hybride warmtepomp is dus vaak een slimme zet in de provincie Utrecht.

Kosten

De gezamenlijke kosten betreffen o.a. het tarief voor de pomp. De vakman die komt plaatsen moet ook betaald worden, ga uit van 30% van de verkoopprijs. De warmtepomp gebruikt natuurlijk stroom, terwijl je minder gas stookt. Dit dien je met elkaar te verrekenen om een helder beeld te krijgen via een installatiebedrijf uit Bilthoven.

Subsidie (ISDE) in Bilthoven

De overheid faciliteert in een historische subsidieregeling voor de aankoop van duurzame energieoplossingen zoals elektrische cv-ketels, biomassaketel, pelletkachels, infraroodpanelen, het warmtenet en warmtepompen. Dit heet ook wel de ‘Investeringssubsidie duurzame energie (RVO)’ die recht geeft op een bedrag tussen de €1100 tot ongeveer € 3500. De uiteindelijke subsidie wordt afgeleid a.d.h.v. het merk en type, capaciteit (kW) en het energielabel. Let op: wacht niet te lang.

Terugverdientijd

Om de terugverdientijd van zo’n hybride installatie te berekenen moet je alle type kosten en baten met elkaar verrekenen. Kosten systeem + installatiekosten, de besparing op je energierekening, en de subsidies. Meestal volgt een aantrekkelijk rendement. Resulteert in een gemiddelde terugverdientijd van plus minus 6 jaar. Voor dure systemen waarbij geboord moet worden (aardwarmte) ligt dit uiteraard hoger.

Warmtepomp combineren met CV-ketel

Een hybride systeem differentieert zich van een volledig elektrisch (all-electric) systeem. Het systeem werkt samen met diverse warmtebronnen. Voor het aansturen van de verwarming, een voorraad warm water voor dagelijks gebruik, en om al jouw elektrische spullen te kunnen gebruiken ben je genoodzaakt diverse energiebronnen te combineren. Je kunt denken aan verschillende combinaties. De CV-ketel blijft in huis, die is nodig op de piekmomenten. Selecteer tenminste een gediplomeerde installateur in Bilthoven. Bovendien kan jij zonnepanelen en/of een zonneboiler installeren. De mening van onze vakmannen lees je hierna.

Combineren met CR-ketel

Ga je de overstap maken naar een hybride warmtepomp? Een (relatief) recent geplaatste HR-ketel (van merken als Daalderop of natuurlijk Junkers) is in deze situatie onmisbaar. De gasgestookte ketel treedt in werking wanneer dat echt nodig is. O.a. in de winter. Let op: niet iedere ketel werkt in combinatie met een warmtepomp. Lees je goed in alvorens jij het systeem gaat bestellen. Ook interessant: hybride systeem in Terwispel installeren.

Zonnepanelen laten installeren (gemeente De Bilt)

Een warmtepomp met cv-ketel is best wel een stroomvreter. De benodigde elektriciteit kun je optioneel opwekken met zonnepanelen. De stroom afkomstig van de panelen wordt meteen aan de warmtepomp geleverd. Zonnepanelen in combinatie met een hybride warmtepomp zijn snel terugverdiend. Een goede stap richting een woning zonder gasverbruik in Bilthoven.

Zonneboiler aansluiten

Via jouw zonneboiler kun jij 24/7 aanspraak maken op heet tapwater dat je kunt gebruiken in de badkamer of om te wassen. Ze zijn verkrijgbaar allerlei formaten. Door te kijken naar aantal inwoners en energieconsumptie maak je de keuze voor een kleine (150 liter) of grotere boiler (325 liter). Met behulp van grensverleggende zonnecollectoren op het dak wordt water opgewarmd. Zo kun je overdag energie opwekken die je ‘s avonds gebruikt.

Direct een hybride systeem in Bilthoven laten plaatsen voor vloerverwarming of radiatoren? Bekijk warmtepomp prijzen voor nieuwe en oude huizen!