Hybride warmtepomp Bloemendaal Een CV-ketel in combinatie met een warmtepomp: spaar €45 p/maand


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


De klassieke hr-ketel (Vaillant, Nefit, Remeha, Intergas) mag je per 2021 niet meer inruilen voor een nieuwe. Jouw klassieke hr-ketel kun je dan enkel vervangen voor een groene verwarmingsbron. Populaire voorbeelden zijn zonneboiler, infraroodpanelen, elektrische cv-ketel, pelletkachel, biomassaketel of een warmtepomp. De laatstgenoemde is het meest interessant, hoewel het ook een aardige investering vergt. Een tussenweg is nu ook mogelijk: het hybride warmtepomp systeem in Bloemendaal met ketel. Dit is een combinatie van warmtepomp en CV-ketel. De investering is niet enorm, eenvoudig te installeren en het verlaagt de CO-2 uitstoot. Met behulp van deze site ontdek je alle uitleg over terugverdientijd, kosten, geschatte besparing, subsidies en nog veel meer.


Wat is een hybride warmtepomp?

Een hybride warmtepomp is een warmtepomp op de oude & vertrouwde CV-ketel op gas. Zeer populair in Bloemendaal. Een hybride installatie is goed toepasbaar in bestaande woningen en nieuwbouw. Een ongecompliceerde en betaalbare wijze om het gasverbruik terug te dringen. Verder is het erg duurzaam. De hybride warmtepomp neemt de warmte uit ventilatie- of buitenlucht. Je gasverbruik beperk je met gemiddeld 79%. De CV-ketel doet alleen z’n werk als het erg koud is.

Soorten Hybride warmtepompen

De hybride warmtepomp heb je in allerlei soorten en maten. Sommige types zorgen dat het aangenaam warm is in huis, en andere types regelen het warme water. Voor bijna elke woning is er een oplossing. Bedenk wel: matige tot goede isolatie is noodzakelijk. Welk systeem past bij mijn wensen en budget? Verderop signaleer je aanvullende details over 2 veel gekozen hybride systemen (en vind alles over Micoe warmtepomp).

1. Buitenlucht warmtepomp

Sterk in opkomst: Een (hybride) lucht-water warmtepomp plaatsen in Bloemendaal. Een buitenunit met ventilator haalt warmte uit de buitenlucht (maakt wat lawaai). Deze opgevangen warmte vindt z’n weg via leidingen naar het binnendeel. De pomp transformeert de buitenluchtnaar warm water dat naar jouw radiatoren of vloerverwarming wordt gestuurd. De algemene verwarming wordt geregeld door de warmtepomp, de CV ketel zorgt voor heet water. Wil je de warmtepomp ook gebruiken voor warm tapwater? Het plaatsen van een waterboiler is dan onmisbaar.

2. Ventilatiewarmtepomp

Veel van de huizen hebben een mechanisch geventileerd binnenklimaat. De ventilatie warmtepomp haalt z’n voordeel uit warmte in de ventilatielucht. Deze vrijgekomen warmte geeft het af aan de hr-ketel. Hieruit komt energie dat wordt gebruikt bij het verwarmen van de woning en heet water voor dagelijks gebruik te faciliteren. De installatie werkt doelmatig. Daardoor bespaar je flink op de energiekosten. Benut jij een ventilatielucht warmtepomp exclusief voor de aanmaak van heet water? Dan is een warmtepompboiler de juiste benaming.

Lage investering

Een hybride oplossing bestel je al vanaf €3300.

Handige snelle montage

Geen aanpassingen in huis nodig.

Milieubewust product

Verkleint jouw gasverbruik met 70%. Maximaal zorgdragen!

Hoeveel kan ik besparen met een hybride warmtepomp?

Een hybride warmtepomp kopen is voor veel woningeigenaren interessant. De kostprijs is laag, jij kan aanspraken maken op subsidies en je kunt flink besparen op de energielasten en de CO2-uitstoot in gemeente Bloemendaal. Hoeveel precies? Onderstaand signaleer je praktische informatie (of vraag een warmtepomp offerte Bloemendaal op).

Besparen op de kosten met een hybride warmtepomp kan je op twee manieren uitleggen: de totale energielasten gaan naar beneden, en je stoot minder CO-2 uit. Rechts kan jij een uitgewerkte calculatie vinden. Op basis van een hybride warmtepompsysteem bespaar je – voor een eenpersoonshuishouden – om en nabij de €390 per jaar. Bovendien beperk je de uitstoot van CO-2 met 2200 kilo. Flink wat goed besparen en je bestrijdt het broeikaseffect. Andere regio? Bekijk nu direct alles over hybride warmtepomp Lioessens.

Type systeem Stroom & Gas verbruik* Energienota* Besparingen* CO2-uitstoot
HR-ketel 1850 m3 gas €1165,5 €0 3400 kilo
Warmtepomp 5 kW met CV-ketel 850 m3 gas + 1200 kWh per jaar €775,5 €390 2200 kilo

* Per 12 maanden (update september 2021).

Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Hoeveel subsidie ontvang ik voor een warmtepomp in Bloemendaal? (update september 2021)

Wat jij natuurlijk wil weten is: wat kost een hybride warmtepomp? Daarbij dien je rekening te houden met kosten van de apparatuur, kosten van het installeren, ISDE subsidie en het verwachtte energieverbruik. Je kunt aanspraak maken op de ISDE subsidieregeling. Het bestellen van een hybride warmtepomp wordt zo nog aantrekkelijker in de provincie Noord-Holland.

Kostprijs

De meeste kosten zitten ‘m in het tarief voor de pomp. Ook de installateur is niet gratis, doorgaans +/- 25% van de productprijs. Je gaat meer stroom verbruiken, en het gasverbruik neemt af. Probeer een schatting te maken om te weten wat het echte kostenplaatje is via een installatiebedrijf uit Bloemendaal.

ISDE Subsidie in Bloemendaal

De overheid heeft een zeer aantrekkelijke subsidieregeling op het moment dat je overgaat tot duurzame aankopen van het warmtenet, pelletkachels, biomassaketel, elektrische cv-ketels, zonneboilers en warmtepompen. Ook bekend als de ‘Investeringssubsidie duurzame energie (RVO)’ waarmee jij een tegemoetkoming krijgt rond de €2200 tot €4900. De uiteindelijke subsidie wordt beïnvloed door het type systeem, het aantal KW en het energielabel. Dus pak je kans nu het nog kan!

Terugverdientijd

Om de terugverdientijd van een hybride pomp te ontdekken moet je alle soorten opbrengsten en kosten in een overzicht plaatsen. De prijs van het apparaat, installatie, de besparing op je energienota, en natuurlijk subsidie. In de meeste gevallen volgt een serieus rendement. Resulteert in een gemiddelde terugverdientijd van +/- 8,5 jaar. Voor dure systemen met grondboring (aardbron) is dit vaak minimaal 13 jaar.

CV-ketel met warmtepomp combineren

Een hybride systeem is anders dan een standalone (volledig elektrische) pomp. Het werkt namelijk met minimaal twee warmtebronnen. O.a. voor het verwarmen van de woning, een voorraad warm water voor dagelijks gebruik, en om over genoeg elektriciteit te beschikken ben je genoodzaakt diverse energiebronnen te combineren. Dit kan jij doen met allerlei systemen. De traditionele gas ketel werkt als het nodig is (bijv. bij koude dagen). Zoek daarvoor zeker een gediplomeerde installateur in Bloemendaal. Daarbij kun jij zonneboilers en ook zonnepanelen nemen. Alles over dit onderwerp check je in onderstaande alinea.

Combineren met de huidige CV ketel

Ga je de overstap maken naar een hybride warmtepomp? Een innovatieve HR-ketel (van merken als Chappée of Sentry) is in dit geval cruciaal. De gasgestookte ketel treedt in werking als de warmtevraag erg hoog is. Dat kan zijn op koude dagen. Actualiteit: niet elke cv kun je combineren met een warmtepomp. Win eerst informatie in bij de installateur voordat je tot een aankoop overgaat. Ook interessant: hybride systeem in Tirns installeren.

Zonnepanelen laten plaatsen (gemeente Bloemendaal)

Een warmtepomp met cv-ketel verbruikt veel energie. De benodigde energie kun je eventueel zelf opwekken met zonnepanelen. De stroom afkomstig van de panelen wordt meteen aan de warmtepomp geleverd. Zonnepanelen in combinatie met een hybride warmtepomp kunnen een interessante investering zijn. Een uitstekende eerste stap naar gasvrij wonen in Bloemendaal.

Zonneboiler plaatsen

Door je eigen zonneboiler zit je er goed bij. Je hebt voldoende warm tapwater, in de badkamer of voor de afwas. De boilers zijn er in allerlei formaten. Met het aantal huisgenoten als basis en behoefte aan energie ga jij voor een kleine (200 liter) of grote zonneboiler (275 liter). Met grensverleggende zonnecollectoren op het dak wordt warm water gemaakt en in de boiler opgeslagen. Zo kun je overdag energie opwekken dat je in de avond consumeert.

Ook een hybride systeem in Bloemendaal aanleggen voor radiatoren of vloerverwarming? Doorzoek warmtepomp prijzen voor nieuwbouw en bestaande bouw!