Hybride warmtepomp Broek Combineer jouw huidige ketel met een warmtepomp: spaar €450 p/jaar


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


De traditionele verwarmingsketel (als Remeha, Intergas, Nefit, Atag) verdwijnt vanaf 2021. Jouw huidige ketel hr-ketel mag je dan enkel vervangen voor een alternatief dat minder of geen gas verbruikt. Hierbij kun je denken aan elektrische cv-ketel, pelletkachel, het warmtenet, infraroodpanelen, zonneboiler of een warmtepomp. Vooral dat laatste is zeer in trek, hoewel het ook een aardige investering vergt. Daar is iets op gevonden: een hybride warmtepomp systeem in Broek met ketel. Het best te omschrijven als een combi van warmtepomp en hr-ketel. Voordelig, eenvoudig te installeren en gunstig voor de energienota. Op deze pagina signaleer je alle details over voordelen en nadelen , kosten, verschillende soorten, subsidies en nog veel meer.


Wat is een hybride warmtepomp?

Een hybride warmtepomp is een warmtepomp op de welbekende CV-ketel op gas. Het wordt veel toegepast in Broek. Een hybride installatie wordt veel toegepast in bestaande bouw en meer recente woningen. Een simpele en niet al te dure oplossing om te besparen op de energienota. Daarnaast is het een “groene” manier van verwarmen. De hybride warmtepomp vangt de warmte uit buitenlucht of ventilatielucht. Het gasverbruik reduceer je met gemiddeld 77%. De cv-ketel springt alleen bij als de warmtevraag erg hoog is.

Soorten Hybride warmtepompen

De hybride warmtepomp is er in allerlei soorten en maten. Sommige apparaten zorgen dat het aangenaam warm is in huis, en andere modellen zorgen voor alleen warm tapwater. Voor eigenlijk elk huis is er een passende installatie. Let op: matige tot goede isolatie is benodigd. Welke uitvoering spoort met mijn situatie en budget? Hierna vergelijk je een korte uitleg over de 2 meest gekozen opties (en bekijk Clausius warmtepomp).

1. Buitenlucht warmtepomp

Je ziet het steeds meer: De (hybride) lucht-water warmtepomp plaatsen in Broek. Een speciale buitenventilator “vangt” warmte uit de buitenlucht (soms lawaaierig). De gewonnen warmte gaat met een leiding naar de warmtepomp die binnen staat. Deze verandert de buitenlucht naar warm water voor het opwarmen van jouw woning. Een warmtepomp voorziet in de centrale verwarming, de opwarming van het gebruikswater komt via de ketel. Zoek jij een systeem dat ook het tapwater opwarmt? Laat dan ook een waterboiler installeren.

2. Ventilatiewarmtepomp

Miljoenen huizen beschikken over mechanische ventilatie. De ventilatie warmtepomp profiteert van de aangezogen lucht uit huizen. Deze vrijgekomen warmte geeft het af aan de hr-ketel. Dit systeem wordt toegepast voor het verwarmen van de woning en voor warm water om te douchen. De pomp gaat enorm efficiënt te werk. Daardoor bespaar je flink op de energiekosten. Wordt de ventilatielucht warmtepomp enkel gebruikt voor heet tapwater t.b.v. dagelijks gebruik? Dan spreken we van een warmtepompboiler.

Voordelig

Een hybride oplossing laat je al installeren vanaf €2800.

Gemakkelijk aan te sluiten

Werkt ook prima met radiatoren

Erg milieuvriendelijk

Beperkt jouw gasverbruik met 80%. Denk aan de wereld!

Hoeveel kan ik besparen met een hybride warmtepomp?

Zo’n hybride warmtepomp kopen is zeer interessant. De aanschafprijs is laag, de verschillende subsidies zijn serieus en je gasverbruik wordt gereduceerd, hetzelfde geldt voor de CO2-uitstoot in gemeente De Friese Meren. Wat is realistisch? Hieronder vind je meer details (of vraag een warmtepomp offerte Broek aan).

Besparingen realiseren met hybride warmtepompen kan je op twee manieren uitleggen: je energienota valt lager uit, en de Co-2 uitstoot wordt gereduceerd. Hiernaast vind je een rekenvoorbeeld. Dankzij een hybride warmtepompsysteem bezuinig je -in een gemiddelde eengezinswoning – gemiddeld €430 per jaar. Daarbij verklein je de Co-2 uitstoot met wel 2300 kilo. Leuk voor de bankrekening dus en jij bent duurzaam bezig. Op hybridewarmtepompvergelijken.nl bekijk je ook hybride warmtepomp Maassluis.

Installatie Stroom & Gas verbruik* Energienota* Besparingen* CO2-uitstoot
Gewone CV-ketel 1750 m3 gas €1102,5 €0 3500 kilo
Warmtepomp 5 kW met Normale HR-ketel 750 m3 gas + 1000 kWh per jaar €672,5 €430 2300 kilo

* Per 12 maanden (update december 2020).

Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Welke subsidie geldt er voor warmtepompen in Broek? (update december 2020)

Uiteindelijk wil je 1 ding weten: wat kost een hybride warmtepomp? Daarbij dien je rekening te houden met kostprijs, installatiewerk, hoogte van de subsidie en het toekomstige energieverbruik. Er is een speciale warmtepomp subsidie (ISDE). Het (online) bestellen van een hybride warmtepomp wordt zo nog aantrekkelijker in de provincie Friesland.

Prijs van de apparatuur

Het totaalplaatje bestaat voornamelijk uit de prijs van het fysieke product. De vakman die komt plaatsen moet ook betaald worden, ga uit van 30% van de verkoopprijs. Je stroomverbruik neemt toe, terwijl je minder gas stookt. Deze bepaling moet je natuurlijk verrekenen om te weten wat het echte kostenplaatje is via een installatiebedrijf uit Broek.

ISDE Subsidie in Broek

Het rijk biedt een gulle subsidieregeling wanneer je jouw woning verwarmt met duurzame systemen als zonneboilers, het warmtenet, biomassaketel, pelletkachels, infraroodpanelen en warmtepompen. Dit noemen we de ‘Investeringssubsidie duurzame energie (RVO)’ die recht geeft op een bedrag tussen de €1900 tot ongeveer € 3200. Het concrete bedrag waar jij recht op hebt heeft te maken met het model, vermogen en energielabel. Profiteer nu het nog kan.

Terugverdientijd

Om de terugverdientijd van zo’n hybride installatie te schatten dien je alle type kosten en baten in een overzicht plaatsen. De aanschafkosten, de energiebesparingen en vanzelfsprekend de subsidie. In de meeste gevallen is het resultaat een hoog rendement. Dit geeft een gemiddelde terugverdientijd van zo’n 7 jaar. Bij de geavanceerde producten met aardwarmte (boring) ligt dit uiteraard hoger.

Warmtepomp combineren met CV-ketel

Een hybride systeem differentieert zich van een all-electric (volledig elektrisch) model. Je bent genoodzaakt te kiezen voor diverse warmtebronnen. Bijv. voor de verwarming van je huis, heet water voor de douche en keuken, en om over genoeg elektriciteit te beschikken ben je genoodzaakt diverse energiebronnen te combineren. Hiervoor zijn allerlei combinaties. De gasketel (CV) blijft werken bij piekverbruik. Neem tenminste een gecertificeerde installateur in Broek. Tevens kunnen jullie zonneboilers en ook zonnepanelen nemen. Meer over al deze combinaties tref je hieronder.

Combinatie met huidige CV-ketel

Laat jij een hybride warmtepomp installeren? Een goede HR-ketel (bijv. van Brötje en ook Rodiac) is dan noodzakelijk. Je gasketel wordt alleen geactiveerd als je opeens veel warm water gebruikt. Onder andere als de temperatuur buiten laag is. Update: niet elke CV-ketel kun je combineren met een warmtepomp. Laat je altijd goed informeren voordat je tot een aankoop overgaat. Zoek ook naar hybride systeem in Utrecht installeren.

Zonnepanelen laten installeren (gemeente De Friese Meren)

Een warmtepomp met cv-ketel is best wel een stroomvreter. Deze “extra” stroom kan jij mogelijk via je eigen zonnepanelen opwekken. Je ‘groene’ elektriciteit wordt toegepast op het verbruik van de warmtepomp. Zonnepanelen in combinatie met een hybride warmtepomp kunnen een interessante investering zijn. Het is een goede stap vooruit richting gasvrij wonen in Broek.

Zonneboiler

In het geval je een zonneboiler hebt, zit je er goed bij. Je hebt heet water voor dagelijks gebruik, om te douchen of om te koken. Dergelijke boilers kan je bestellen in grote en kleine versies. Gebaseerd op je gezinssituatie en verbruik van energie selecteer je een kleine (175 liter) of grotere boiler (400 liter). Via een speciaal type zonnecollectoren op jouw dak wordt water opgewarmd. Overdag wordt er warm water opgewekt die in de avond meteen consumeerbaar is.

Direct een hybride systeem in Broek laten plaatsen voor radiatoren of vloerverwarming? Inspecteer warmtepomp prijzen voor nieuwe en oude huizen!