Hybride warmtepomp Brunssum Een CV-ketel in combinatie met een warmtepomp: bespaar €350 p/jaar


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


De welbekende mono cv-ketel (zoals o.a. Vaillant, Intergas, Atag, Nefit) is niet meer toegestaan vanaf 2021. Jouw oude & vertrouwde gasgestookte ketel kun je dan enkel omruilen voor een groene verwarmingsbron. Hierbij kun je denken aan het warmtenet, elektrische cv-ketel, zonneboiler, infraroodpanelen, biomassaketel of een warmtepomp. Deze laatste optie is het meest interessant, maar er hangt ook een prijskaartje aan. Daar is iets op gevonden: het hybride warmtepomp systeem in Brunssum met ketel. Het best te omschrijven als een combi van warmtepomp en hr-ketel. Niet al te duur, het past in vrijwel elke woning, en het verlaagt de CO-2 uitstoot. Met behulp van deze site analyseer je bruikbare informatie over terugverdientijd, verschillende soorten, voordelen en nadelen , subsidies enz.


Wat is een hybride warmtepomp?

Een hybride warmtepomp is een combi van een warmtepomp met jouw “oude” cv-ketel. We zien het veel in Brunssum. Zo’n hybride oplossing wordt veel toegepast in bestaande bouw en nieuwbouwprojecten. Een simpele en niet al te dure manier om de gasrekening te drukken. Daarnaast is het ook een heel verantwoorde keuze. De hybride warmtepomp onttrekt warmte uit ventilatielucht of buitenlucht. Het gasverbruik breng je gemiddeld terug met 62%. De cv-ketel ondersteunt als het erg koud is.

Soorten Hybride warmtepompen

De hybride warmtepomp is er in allerlei uitvoeringen. Sommige uitvoeringen zorgen dat het aangenaam warm is in huis, en andere modellen zijn puur voor het opwarmen van water. Voor vrijwel elk soort woning is er een geschikt systeem. Let op: matige tot goede isolatie is cruciaal. Welk model spoort met mijn wensen en budget? Hierna ontdek je meer uitleg over de 2 meest populaire installaties (of check Air Trade Centre systeem).

1. Buitenlucht warmtepomp

We merken dat het in trek is: De (hybride) lucht-water warmtepomp plaatsen in Brunssum. Een buitenunit “vangt” warmte uit de buitenlucht (kan lawaaierig zijn). Deze warmte gaat met leidingen naar de warmtepomp. De warmtepomp transformeert de buitenluchtnaar warm water dat naar jouw radiatoren of vloerverwarming wordt gestuurd. De algemene verwarming wordt geregeld door de warmtepomp, en de cv-ketel voor warm tapwater. Wil jij naast de verwarming ook het warme tapwater regelen met de warmtepomp? Het plaatsen van een waterboiler is dan onmisbaar.

2. Ventilatiewarmtepomp

De meeste woningen hebben de beschikking over MV (mechanische ventilatie). De ventilatie warmtepomp benut lucht uit het huis zelf. De gewonnen warmte wordt getransporteerd naar de CV. Hier vindt een proces plaats dat helpt voor het aansturen van radiatoren/vloerverwarming en voor warm water om te douchen. De warmtepomp werkt doelmatig. Zo houd je geld over (verlaging van het energietarief). Wordt een ventilatielucht warmtepomp uitsluitend toegepast voor warm water om te douchen/koken/wassen? Dan noemen we dat een warmtepompboiler.

Voordelig

Een hybride installatie is al verkrijgbaar vanaf €2800.

Handige snelle montage

Prima te integreren in bestaande woningen.

Een 'groen' systeem

Minimaliseert gasverbruik met 75%. Voor de langetermijn!

Hoeveel bespaar ik met een hybride warmtepomp?

Een hybride warmtepomp kopen is zo gek nog niet. Het is relatief goedkoop, de verschillende subsidies zijn serieus en je gasverbruik neemt af, net als de CO2-uitstoot in gemeente Brunssum. Waar moet ik aan denken? Verderop vind je een rekenvoorbeeld (of vraag een warmtepomp offerte Brunssum aan).

Besparen op de kosten met een hybride warmtepomp gebeurt op twee gebieden: de totale energielasten gaan naar beneden, en de uitstoot van Co-2 gaat naar beneden. In het schema kan jij een uitgewerkte calculatie vinden. Op basis van een hybride warmtepompsysteem bezuinig je – in het geval van een eengezinswoning – eenvoudig €450 per 12 maanden. Daarbij minimaliseer je de uitstoot van CO-2 tot 2300 kilo. Flink wat goed besparen en jij bent duurzaam bezig. Wellicht ook beschikbaar: hybride warmtepomp Mariënheem.

Type opstellingGas + Elektra verbruik*Kosten stroom + gas*Bezuinigen*CO2-uitstoot
Gewone CV-ketel1500 m3 gas€945€03500 kilo
Warmtepomp 5 kW met CV-ketel500 m3 gas + 900 kWh per jaar€495€4502300 kilo

* Berekend op jaarbasis (update juli 2020).

Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Welke subsidie geldt er voor warmtepompen in Brunssum? (update juli 2020)

De hamvraag blijft: wat kost een hybride warmtepomp? Daarvoor dien je rekening te houden met aspecten als investering van de pomp zelf, installatiewerk, ISDE subsidie en het toekomstige energieverbruik. Bekijk altijd de Investeringssubsidie duurzame energie ISDE. Het snel bestellen van een hybride warmtepomp is dan nog interessanter in de provincie Limburg.

Prijs van de apparatuur

Om te beginnen heb je de prijs van het fysieke product. Uiteraard kost ook het installeren geld, gemiddeld gezien 35% van de productprijs. Je gaat meer stroom verbruiken, echter het gasverbruik daalt enorm. Dit moet je natuurlijk wel verrekenen voor een compleet beeld van de kosten via een installatiebedrijf uit Brunssum.

ISDE Subsidie in Brunssum

De Rijksdienst voor Ondernemend Nederland faciliteert in een gulle subsidieregeling wanneer je investeert in duurzame energie als zonneboilers, biomassaketel, het warmtenet, infraroodpanelen, pelletkachels en warmtepompen. Dit heet ook wel de ‘Investeringssubsidie duurzame energie (RVO)’ waarmee je een bedrag ontvangt tussen de €2300 – plus minus €2900. De uiteindelijke subsidie is een afgeleide van het model, vermogen (uitgedrukt in kW) en energielabel. Profiteer nu het nog kan.

Terugverdientijd

Om de terugverdientijd van de hybride warmtepomp te ontdekken behoor je alle baten en kosten met elkaar verrekenen. De kosten van de installatie, de besparing op gas, en vanzelfsprekend de subsidie. In de regel is het resultaat een noemenswaardig rendement. Dit geeft een gemiddelde terugverdientijd van ongeveer 6,5 jaar. Voor dure systemen met aardwarmte (boring) moet je rekening houden met 11 jaar.

Warmtepomp combineren met CV-ketel

Een hybride systeem werkt ander dan een volledig elektrisch (all-electric) systeem. Het werkt namelijk met minimaal twee warmtebronnen. Bijv. voor de verwarming van je huis, genoeg warm tapwater, en om over genoeg elektriciteit te beschikken heb je veel vermogen nodig (combineren). Hiervoor zijn velerlei oplossingen. De CV-ketel blijft in huis, die is nodig als het nodig is (bijv. bij koude dagen). Kies hiervoor wel een gediplomeerde installateur in Brunssum. Ook kun jij zonneboilers en ook zonnepanelen laten installeren. De mening van onze vakmannen lees je hieronder.

Combinatie met jouw huidige CV-ketel

Ga je de overstap maken naar een hybride warmtepomp? Een geschikte HR-ketel (van een merk als Atag of RLM) is echter noodzakelijk. De gasketel springt bij wanneer extra capaciteit gewenst is. Bijvoorbeeld op koude dagen. Let op: niet iedere ketel werkt i.c.m. een warmtepomp. Win eerst informatie in bij de installateur voor je een keuze maakt. Bekijk ook de mogelijkheden voor: hybride systeem in Veenklooster installeren.

Zonnepanelen laten plaatsen (gemeente Brunssum)

Een warmtepomp met cv-ketel verbruikt veel energie. Deze “extra” stroom kun je eventueel opwekken met zonnepanelen. Je ‘groene’ elektriciteit wordt meteen aan de warmtepomp geleverd. Zonnepanelen in combinatie met een hybride warmtepomp kunnen een interessante investering zijn. Een uitstekende eerste stap naar een energieneutrale woning in Brunssum.

Zonneboiler plaatsen

In het geval je een zonneboiler hebt, zit je nooit verlegen om opgewarmd water voor normaal gebruik, in de badkamer of om te koken. De boilers zijn er in allerlei formaten. Gebaseerd op je gezinssituatie en verbruik van energie maak je de keuze voor een kleine (175 liter) of grote zonneboiler (350 liter). Met behulp van grensverleggende zonnecollectoren op het huis wordt warm water gemaakt en in de boiler opgeslagen. Overdag wek je stroom op, die je zelf in de avond weer verbruikt.

Wil je een hybride systeem in Brunssum laten plaatsen voor vloerverwarming of radiatoren? Inspecteer warmtepomp prijzen voor oude huizen en nieuwbouw!