Hybride warmtepomp Callantsoog Combineer jouw CV-ketel met een warmtepomp: bezuinig €500 p/jaar


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


De welbekende CV-ketel op gas (van bijv. Remeha, Atag, Nefit, Vaillant) wordt per 2021 langzaam uitgefaseerd. Jouw “gewone” mono cv-ketel mag je dan alleen inruilen voor een milieuvriendelijk alternatief. Denk daarbij aan zonneboiler, elektrische cv-ketel, pelletkachel, biomassaketel, infraroodpanelen of een warmtepomp. Zeker die laatste mogelijkheid is het meest interessant, maar er hangt ook een prijskaartje aan. Gelukkig is er een betaalbaar alternatief: een hybride warmtepomp systeem in Callantsoog met ketel. Hierbij gaat het om een combi van een warmtepomp en CV-ketel. De investering is niet enorm, het past in vrijwel elke woning, en het verlaagt de CO-2 uitstoot. Met behulp van deze site bekijk je praktische uitleg over verschillende soorten, voordelen en nadelen , terugverdientijd, geschatte besparing enzovoort.


Wat is een hybride warmtepomp?

Een hybride warmtepomp is een warmtepomp bovenop de de oude & vertrouwde verwarmingsketel. Het wordt veel toegepast in Callantsoog. Zo’n hybride systeem is zowel interessant voor jaren 80 woningen en meer recente woningen. Een relatief eenvoudige en niet al te dure oplossing om te besparen op de energienota. Bovendien stoot je veel minder CO-2 uit. De hybride warmtepomp vangt de warmte uit ventilatie- of buitenlucht. Het gasverbruik neemt af met zo’n 81%. De cv-ketel springt alleen bij als je veel warm water gebruikt.

Soorten Hybride warmtepompen

De hybride warmtepomp heb je in allerlei types. Sommige installaties verwarmen puur de woning, en andere apparaten zorgen voor alleen warm tapwater. Voor haast elke ruimte is er een oplossing. Onthoud wel: redelijke isolatie is een voorwaarde. Welk systeem sluit aan bij mijn budget en eisen? Hierna vind je meer uitleg over de buitenlucht- en ventilatiepomp (of bekijk DPA systeem).

1. Buitenlucht warmtepomp

Het loopt storm: De (hybride) lucht-water warmtepomp plaatsen in Callantsoog. Een soort ventilator buiten haalt warmte uit de buitenlucht (maakt wat lawaai). Deze opgevangen warmte vindt z’n weg via een leiding naar de warmtepomp die binnen staat. De pomp vormt de buitenlucht om naar warmte voor jouw verwarmingssysteem. Een warmtepomp voorziet in de centrale verwarming, een CV ketel maakt dan het tapwater heet. Wil je de warmtepomp ook gebruiken voor warm tapwater? Het plaatsen van een waterboiler is dan onmisbaar.

2. Ventilatiewarmtepomp

Veel huizen in Nederland hebben een mechanisch geventileerd binnenklimaat. De ventilatie warmtepomp maakt slim gebruik van warmte in de ventilatielucht. De gewonnen warmte vindt z’n weg naar de hr-ketel. Dit systeem wordt toegepast voor het verwarmen van de woning en ook voor het aanmaken van heet water. Het systeem heeft een hoog rendement. Zo houd je geld over (verlaging van het energietarief). Wordt de ventilatielucht warmtepomp enkel gebruikt voor de aanmaak van heet water? Dan noemen we dat een warmtepompboiler.

Voordelig

Een hybride apparaat bestel je al vanaf €2000.

Makkelijk te installeren

Geen breek- of graafwerkzaamheden noodzakelijk.

Milieubewust product

Minimaliseert gasverbruik met 75%. Verantwoordelijkheid nemen!

Hoeveel bespaar ik met een hybride warmtepomp?

Een hybride warmtepomp kopen biedt vele voordelen. Het is relatief goedkoop, jij kan aanspraken maken op subsidies en de maandelijkse energielasten zullen afnemen, net als de uitstoot van CO-2 in gemeente Schagen. Exacte aantallen? Hierna vind je handige uitleg (of vraag een warmtepomp offerte Callantsoog aan).

Geld besparen met de hybride warmtepomp kent 2 soorten aspecten: de totale energielasten gaan naar beneden, en je verbruikt veel minder m3 gas (goed voor de aarde). In het schema vind je een rekenvoorbeeld. Op basis van een hybride warmtepompsysteem bezuinig je -voor een eenpersoonshuishouden – tot wel €390 per jaar. Verder beperk je de uitstoot van CO-2 met 1850 kilo. Goed voor jouw portemonnee en je draagt jouw steentje bij aan een schonere aarde. Op hybridewarmtepompvergelijken.nl bekijk je ook hybride warmtepomp Megen.

Type installatieEnergieconsumptie*Energielasten*Besparen*CO2-uitstoot
HR-ketel1650 m3 gas€1039,5€03050 kilo
Warmtepomp 5 kW met Normale HR-ketel650 m3 gas + 1200 kWh per jaar€649,5€3901850 kilo

* Berekend op jaarbasis (update juni 2020).

Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Hoeveel subsidie ontvang ik voor mijn warmtepomp in Callantsoog? (update juni 2020)

De grote vraag is natuurlijk: wat kost een hybride warmtepomp? Je moet daarvoor rekening houden met kosten van de apparatuur, installatiewerk, subsidies en het toekomstige energieverbruik. Bekijk altijd de Investeringssubsidie duurzame energie ISDE. Het bestellen van een hybride warmtepomp wordt zo nog aantrekkelijker in de provincie Noord-Holland.

Prijs van het systeem

Het totaalplaatje bestaat voornamelijk uit de investering in de installatie. De vakman die komt plaatsen moet ook betaald worden, ga uit van 30% van het artikel. Je stroomverbruik neemt toe, terwijl je minder gas stookt. Dit moet je natuurlijk wel verrekenen zodat je weet wat de investering je oplevert via een installatiebedrijf uit Callantsoog.

Subsidie (ISDE) in Callantsoog

De overheid faciliteert in een zeer aantrekkelijke subsidieregeling voor de aankoop van duurzame energieoplossingen zoals elektrische cv-ketels, pelletkachels, infraroodpanelen, het warmtenet, biomassaketel en warmtepompen. Dit heet ook wel de ‘Investeringssubsidie duurzame energie (RVO)’ wat je een bedrag oplevert van zo’n €2200 tot €4900. De exacte hoogte van de subsidie wordt beïnvloed door het merk en type, het aantal KW en het energielabel. Dit maakt het nog aantrekkelijker.

Terugverdientijd

Om de terugverdientijd van een hybride pomp te berekenen behoor je alle type kosten en baten optellen en berekenen. De prijs van het apparaat, installatie, de vermindering van energieverbruik en de subsidies. In de regel volgt een noemenswaardig rendement. Dit geeft een gemiddelde terugverdientijd van 6 jaar. In gevallen van volledig elektrisch met boringen en grondwater is dit vaak minimaal 13 jaar.

CV-ketel + warmtepomp combinatie

Een hybride systeem is echt wat anders dan een full electric (standalone) warmtepomp. Je kiest namelijk altijd 2 of meer warmtebronnen. Bijv. voor de verwarming van je huis, heet tapwater voor direct gebruik, en stroom voor alle elektrische apparaten zal je een combinatie van energiebronnen moeten zoeken. Je kunt denken aan allerhande oplossingen. De CV-ketel blijft in huis, die is nodig als er extra capaciteit nodig is. Zoek daarvoor zeker een betrouwbare installateur in Callantsoog. Verder kan je zonnepanelen / zonneboilers kiezen. Een uitgebreide toelichting lees je hieronder.

Combineren met CR-ketel

Laat jij een hybride warmtepomp installeren? Een (vrij) nieuw gekochte HR-ketel (bijv. van Buderus of Intergas) is in deze situatie noodzakelijk. De gas-gestookte-ketel werkt uitsluitend als je veel warm water gebruikt. Denk aan situaties als de temperatuur buiten laag is. Let op: niet elke cv kan je laten samenwerken met een warmtepomp. Win eerst informatie in bij de installateur voordat jij het product gaat kopen. Lees nu verder over hybride systeem in Vierhuizen installeren.

Zonnepanelen aanleggen (gemeente Schagen)

Een warmtepomp met cv-ketel draait op stroom. De benodigde elektriciteit kun jij uiteraard genereren met eigen zonnepanelen. De opgewekte stroom kan direct worden gebruikt door de warmtepomp. Zonnepanelen in combinatie met een hybride warmtepomp zijn op die manier erg aantrekkelijk. Een uitstekende eerste stap naar een gasvrije woning in Callantsoog.

Combineren met zonneboiler

Door je eigen zonneboiler kun jij 24/7 aanspraak maken op heet water voor dagelijks gebruik, voor de bad/douche of voor de afwas. Dergelijke boilers kan je bestellen in formaten groot en klein. Op basis van het aantal bewoners en gebruik van energie zoek jij een kleine (100 liter) of grote variant (375 liter). Dankzij baanbrekende zonnecollectoren op je woning wordt water opgewarmd. Overdag wek je stroom op, dat je in de avond consumeert.

Willen jullie zo'n hybride systeem in Callantsoog aanleggen voor vloerverwarming of radiatoren? Bekijk warmtepomp prijzen voor zowel bestaande bouw als nieuwbouw!