Hybride warmtepomp Dalfsen Een combinatie van CV-ketel en warmtepomp: bezuinig €40 p/maand


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


De ouderwetse gasgestookte ketel (zoals Intergas, Vaillant, Remeha, Nefit) mag je vanaf 2021 niet meer vervangen. Jouw oude & vertrouwde hr-ketel mag je dan uitsluitend vervangen voor een toekomstbestendig alternatief. Hierbij kun je denken aan het warmtenet, pelletkachel, biomassaketel, infraroodpanelen, elektrische cv-ketel of een warmtepomp. De laatstgenoemde is het meest interessant, maar ook duur. Maar er een goedkoper alternatief: het hybride warmtepomp systeem in Dalfsen met ketel. Dit is een combinatie van warmtepomp en CV-ketel. Goedkoop, het past in vrijwel elke woning, en het verbruikt amper gas. Hier analyseer je handige informatie over kosten, terugverdientijd, energiekosten, geschatte besparing en nog veel meer.


Wat is een hybride warmtepomp?

Een hybride warmtepomp is een combinatie van een warmtepomp met de oude & vertrouwde CV-ketel op gas. Het wordt veel toegepast in Dalfsen. Een dergelijk hybride opstelling is goed toepasbaar in bestaande woningen en nieuwbouw. Een relatief eenvoudige en voordelige benadering om te besparen op de energienota. Bovendien stoot je veel minder CO-2 uit. De hybride warmtepomp vangt de warmte uit ventilatielucht of omgevingslucht. Het gasverbruik breng je gemiddeld terug met 82%. De hr-ketel ondersteunt als je veel warm water gebruikt.

Soorten Hybride warmtepompen

De hybride warmtepomp is beschikbaar in verschillende soorten. Sommige systemen verwarmen puur de woning, en andere systemen dragen enkel zorg voor warm water (douchen, koken). Voor vrijwel elk soort woning is er een rendabel type pomp. Let op: isolatie van dak, vloer en gevel is cruciaal. Welk model strookt met mijn woning? Onderstaand ontdek je meer uitleg over de ventilatie- en buitenluchtpomp (en check Hitachi systeem).

1. Buitenlucht warmtepomp

Het loopt storm: De (hybride) lucht-water warmtepomp plaatsen in Dalfsen. Een buitenunit (airco-achtig systeem) “vangt” warmte uit de buitenlucht (kan lawaai maken). De gewonnen warmte gaat door leidingen naar de warmtepomp. De pomp verandert de buitenlucht naar warmte om je huis te verwarmen. De warmtepomp zorgt dus voor de verwarming, de opwarming van het gebruikswater komt via de ketel. Zoek jij een systeem dat ook het tapwater opwarmt? Dan is een waterboiler noodzakelijk.

2. Ventilatiewarmtepomp

De meeste huizen hebben de beschikking over MV (mechanische ventilatie). De ventilatie warmtepomp werkt op basis van warmte in de ventilatielucht. De warmte die hier wordt gewonnen vindt z’n weg naar de hr-ketel. Hier vindt een proces plaats dat helpt om de verwarming van de woning aan te sturen en voor warm water om te douchen. De warmtepomp gaat enorm efficiënt te werk. Zo houd je geld over (verlaging van het energietarief). Benut jij een ventilatielucht warmtepomp exclusief voor heet tapwater t.b.v. dagelijks gebruik? Dan spreken we van een warmtepompboiler.

Relatief goedkoop

Een hybride oplossing vind je al vanaf €2700.

Simpele installatie

Je hele huis hoeft niet over de kop

Toekomstbestendig

Schroeft gasverbruik terug tot 75%. Richting gasloos wonen.

Hoeveel bespaar ik met een hybride warmtepomp?

Zo’n hybride warmtepomp kopen is zeer interessant. Het is relatief goedkoop, je kunt profiteren van subsidies en je wekelijkse energieverbruik neemt flink af, plus uitstoot van CO-2 in gemeente Dalfsen. Exacte aantallen? Hieronder lees je meer details (of vraag een warmtepomp offerte Dalfsen aan).

Besparingen realiseren met hybride warmtepompen gaat langs 2 kanten: je bespaart op je energielasten, en de uitstoot van Co-2 gaat naar beneden. Hiernaast worden twee situatie nader bekeken. Met een hybride warmtepompsysteem bezuinig je -in een gemiddelde woning (1 persoon) – al gauw €330 per kalenderjaar. Bovendien verminder jij CO2 uitstoot 2250 kilo. Maandelijks minder geld uitgeven en daarnaast erg milieubewust. Andere regio? Bekijk nu direct alles over hybride warmtepomp Midsland.

Type installatieVerbruik energie*Energiekosten*Bezuiniging*CO2-uitstoot
Standaard CV-ketel1800 m3 gas€1134€03450 kilo
Warmtepomp 5 kW met Gewone CV-ketel800 m3 gas + 1500 kWh per jaar€804€3302250 kilo

* Calculatie op jaarbasis (update juli 2020).

Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Hoeveel subsidie ontvang ik voor een warmtepomp in Dalfsen? (update juli 2020)

Een relevante vraag is: wat kost een hybride warmtepomp? Analyseer hiervoor alle onderdelen als prijs van het systeem, installatiekosten, subsidies en stroomverbruik. Er is een speciale warmtepomp subsidie (ISDE). Het bestellen van een hybride warmtepomp is vooral dit jaar erg verstandig in de provincie Overijssel.

Kostprijs

Allereerst heb je de kosten van de apparatuur. De vakman die komt plaatsen moet ook betaald worden, doorgaans +/- 40% van de productprijs. Je gaat meer stroom verbruiken, echter het gasverbruik daalt enorm. Dit moet je natuurlijk wel verrekenen zodat je weet wat de investering je oplevert via een installatiebedrijf uit Dalfsen.

ISDE Subsidie in Dalfsen

De Rijksdienst voor Ondernemend Nederland verleent een historische subsidieregeling voor de aankoop van duurzame energieoplossingen zoals elektrische cv-ketels, het warmtenet, biomassaketel, pelletkachels, zonneboilers en warmtepompen. Ook bekend als de ‘Investeringssubsidie duurzame energie (RVO)’ die recht geeft op een bedrag tussen de €1100 tot €4200. Het totale bedrag is een afgeleide van het type systeem, het aantal KW en energielabel. Profiteer nu het nog kan.

Terugverdientijd

Om de terugverdientijd van zo’n hybride installatie te calculeren betaam je alle bovenstaande zaken in een overzicht plaatsen. De kosten van de installatie, de vermindering van energieverbruik en vanzelfsprekend de subsidie. Gewoonlijk kom je tot een interessant rendement + gemiddelde terugverdientijd van 6 jaar. Voor dure systemen met boringen en grondwater is dit vaak minimaal 13 jaar.

CV-ketel + warmtepomp combinatie

Een hybride systeem is anders dan een standalone (volledig elektrische) pomp. Je bent genoodzaakt te kiezen voor diverse warmtebronnen. Voor het aansturen van de verwarming, heet water voor de douche en keuken, en om alle elektrische producten te laten werken moet je energiebronnen combineren. Hiervoor zijn verscheidene oplossingen. De gasketel (CV) blijft werken als er extra veel vraag is. Selecteer tenminste een gecertificeerde installateur in Dalfsen. Verder kan jij zonneboilers en ook zonnepanelen laten installeren. De tips van onze experts kun je hieronder doornemen.

Combinatie met jouw huidige CV-ketel

Kies je voor een hybride warmtepomp? Een compatibel HR-ketel (van bijvoorbeeld Agpo en Nefit) is in dit geval cruciaal. De gasgestookte ketel treedt in werking op de piekmomenten. Bijvoorbeeld als de temperatuur buiten laag is. Tip: niet elke cv werkt i.c.m. een warmtepomp. Vergelijk altijd goed alle installaties voordat jij het product gaat kopen. Ook interessant: hybride systeem in Volendam installeren.

Zonnepanelen laten plaatsen (gemeente Dalfsen)

Een warmtepomp met cv-ketel verbruikt veel energie. Deze energie kan jij mogelijk met je eigen zonnepanelen genereren. De stroom afkomstig van de panelen kan direct worden gebruikt door de warmtepomp. Zonnepanelen in combinatie met een hybride warmtepomp hebben zichzelf vlug terugverdiend. Een goede stap richting een woning zonder gasverbruik in Dalfsen.

Combineren met zonneboiler

Via jouw zonneboiler kun jij 24/7 aanspraak maken op heet tapwater dat je kunt gebruiken in de badkamer of om te wassen. Dergelijke boilers kan je bestellen in diverse afmetingen. Door te kijken naar aantal inwoners en energieconsumptie maak je de keuze voor een kleine (100 liter) of een model met extra capaciteit (375 liter). Met behulp van grensverleggende zonnecollectoren op het dak wordt het water verwarmd en opgeslagen. Overdag wordt er warm water opgewekt en dat kan in de avonduren meteen ingezet worden.

Wil je een hybride systeem in Dalfsen laten aanleggen voor vloerverwarming of radiatoren? Doorzoek warmtepomp prijzen voor nieuwbouw en bestaande bouw!