Hybride warmtepomp De Klomp Een combinatie van CV-ketel en warmtepomp: bezuinig €350 p/jaar


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


De welbekende gasgestookte ketel (zoals Vaillant, Nefit, Remeha, Atag) wordt per 2021 langzaam uitgefaseerd. Jouw klassieke verwarmingsketel kun je dan enkel omruilen voor een gasvrij alternatief. Populaire voorbeelden zijn biomassaketel, pelletkachel, infraroodpanelen, zonneboiler, elektrische cv-ketel of een warmtepomp. Deze laatste optie wordt gezien als de opvolger van de CV, maar ook duur. Gelukkig is er een betaalbaar alternatief: het hybride warmtepomp systeem in De Klomp met ketel. Het best te omschrijven als een combi van warmtepomp en hr-ketel. Niet al te duur, ook voor oudere woningen, en erg duurzaam. Hier detecteer je praktische details over voordelen en nadelen , energieverbruik, werking, subsidies enz.


Wat is een hybride warmtepomp?

Een hybride warmtepomp is een warmtepomp op jouw klassieke CV-ketel op gas. Zeer populair in De Klomp. Een dergelijk hybride opstelling wordt veel toegepast in bestaande bouw en nieuwbouwprojecten. Het is een gemakkelijke en relatief goedkope oplossing om de gasrekening te drukken. Bovendien is het een milieuvriendelijk systeem. De hybride warmtepomp neemt de warmte uit ventilatielucht of buitenlucht. Je gasverbruik breng je gemiddeld terug met 75%. De hr-ketel ondersteunt bij heel koude dagen.

Soorten Hybride warmtepompen

De hybride warmtepomp kun je bestellen in verschillende varianten. Sommige modellen zorgen dat het aangenaam warm is in huis, en andere types zorgen voor alleen warm tapwater. Voor bijna iedere situatie is er een hybride systeem. Onthoud wel: matige tot goede isolatie is noodzakelijk. Welk type pomp rijmt met mijn woning? Verderop bekijk je meer uitleg over de 2 meest populaire installaties (of check Mitsubishi Electric systeem).

1. Buitenlucht warmtepomp

Je ziet het steeds meer: De (hybride) lucht-water warmtepomp plaatsen in De Klomp. Een soort airco die buiten staat maakt gebruik van warmte uit de buitenlucht (soms lawaaierig). De gewonnen energie gaat met een leiding naar de warmtepomp die binnen staat. Het systeem zet de buitenlucht om naar warmte voor jouw verwarmingssysteem. Een warmtepomp voorziet in de centrale verwarming, de CV ketel zorgt voor heet water. Ga jij de warmtepomp inzetten voor het aanmaken van warm water? Laat dan ook een waterboiler installeren.

2. Ventilatiewarmtepomp

De meeste huizen beschikken over mechanische ventilatie. De ventilatie warmtepomp haalt z’n voordeel uit afgezogen ventilatielucht in de woning. Deze vrijgekomen warmte vindt z’n weg naar de hr-ketel. Dit systeem wordt toegepast om de verwarming van de woning aan te sturen en heet water voor dagelijks gebruik te faciliteren. De pomp werkt doelmatig. Daardoor bespaar je flink op de energiekosten. Wordt de ventilatielucht warmtepomp enkel gebruikt voor het maken van warm tapwater? Dan is een warmtepompboiler de juiste benaming.

Lage investering

Een hybride apparaat vind je al vanaf €2200.

Eenvoudig te plaatsen

Werkt ook prima met radiatoren

Verantwoord verwarmen

Schroeft gasverbruik terug tot 80%. Verantwoordelijkheid nemen!

Hoeveel kan ik besparen met een hybride warmtepomp?

Zo’n hybride warmtepomp kopen is een slimme keuze. De kostprijs is laag, de verschillende subsidies zijn serieus en de maandelijkse energielasten zullen afnemen, net als de CO2-uitstoot in gemeente Ede. Exacte aantallen? Hieronder bekijk je alle details (of vraag een warmtepomp offerte De Klomp op).

Besparen met een hybride warmtepomp gaat langs 2 kanten: je bent maandelijk minder geld kwijt aan energie, en je verbruikt veel minder m3 gas (goed voor de aarde). Hiernaast geeft onze expert een toelichting. Dankzij een hybride warmtepompsysteem bespaar je – in een gemiddelde eengezinswoning – ongeveer zo’n €350 op jaarbasis. Bovendien minimaliseer je de uitstoot van CO-2 tot 2250 kilo. Flink wat goed besparen en wel zo duurzaam. Op hybridewarmtepompvergelijken.nl bekijk je ook hybride warmtepomp Moergestel.

SituatieStroom & Gas verbruik*Energierekening*Besparing*CO2-uitstoot
Reguliere CV-ketel1550 m3 gas€976,5€03450 kilo
Warmtepomp 5 kW met CV-ketel550 m3 gas + 1400 kWh per jaar€626,5€3502250 kilo

* Calculatie op jaarbasis (update juli 2020).

Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Heb ik recht op subsidie voor mijn warmtepomp in De Klomp? (update juli 2020)

De grote vraag is natuurlijk: wat kost een hybride warmtepomp? Analyseer hiervoor alle onderdelen als kostprijs, aansluitkosten, eventuele subsidie en het toekomstige energieverbruik. Je kunt aanspraak maken op de ISDE subsidieregeling. Het bestellen van een hybride warmtepomp is dan nog interessanter in de provincie Gelderland.

Kosten

De meeste kosten zitten ‘m in de investering in de installatie. Een specialist voor het aanleggen kost ga uit van 35% van de pomp-kosten. Je gaat meer elektriciteit gebruiken, maar aan de andere kant daalt het gasverbruik. Deze bepaling moet je natuurlijk verrekenen voor een accuraat kostenplaatje via een installatiebedrijf uit De Klomp.

ISDE Subsidie in De Klomp

De RVO hanteert een royale subsidieregeling wanneer je jouw woning verwarmt met duurzame systemen als het warmtenet, elektrische cv-ketels, zonneboilers, biomassaketel, infraroodpanelen en warmtepompen. Dit noemen we de ‘Investeringssubsidie duurzame energie (RVO)’ wat een tegemoetkoming geeft tussen de €1700 tot +/- €4900. De uiteindelijke subsidie hangt af van het type systeem, vermogen (kW) en energielabel. Let op: wacht niet te lang.

Terugverdientijd

Om de terugverdientijd van een hybride pomp te achterhalen betaam je alle type kosten en baten optellen en berekenen. De kosten van de installatie, de besparing op je energienota, en de hoogte van de subsidie. Normaliter kom je uit op een serieus rendement en een gemiddelde terugverdientijd van +/- 7 jaar. Indien het gaat om kostbare plaatsingen waar een grondboring bij komt kijken duurt dat aanzienlijk langer.

CV-ketel met warmtepomp combineren

Een hybride systeem werkt ander dan een standalone (volledig elektrische) pomp. Het werkt namelijk met 2 of meer warmtebronnen. Voor het aansturen van de verwarming, genoeg warm tapwater, en om over genoeg elektriciteit te beschikken moet je energiebronnen combineren. Dit kan met verschillende manieren. De traditionele gas ketel werkt bij heel koude dagen. Neem tenminste een gecertificeerde installateur in De Klomp. Verder kun jij zonnepanelen en een zonneboiler nemen. De tips van onze experts kun je hieronder doornemen.

Combineren met bestaande CV ketel

Ga jij voor een hybride warmtepomp? Een (relatief) recent geplaatste HR-ketel (bijvoorbeeld van Coopra + Viessmann) is noodzakelijk. Je gasketel wordt alleen geactiveerd op de piekmomenten. Wanneer? Bijvoorbeeld op koude dagen. Update: niet elke traditionele ketel kan je laten samenwerken met een warmtepomp. Zoek altijd uitgebreid naar info alvorens jij het systeem gaat bestellen. Misschien vind je dit ook relevant: hybride systeem in Vries installeren.

Zonnepanelen aanleggen (gemeente Ede)

Een warmtepomp met cv-ketel verbruikt veel energie. Deze energie kan je laten opwekken door je eigen zonnepanelen. De stroom afkomstig van de panelen wordt meteen aan de warmtepomp geleverd. Zonnepanelen in combinatie met een hybride warmtepomp zijn snel terugverdiend. Het is een mooi begin voor een energieneutrale woning in De Klomp.

Zonneboiler

Met een eigen zonneboiler zit je er goed bij. Je hebt opgewarmd water voor normaal gebruik, om te douchen of voor de afwas. Deze producten zijn te koop in verschillende groottes. Gebaseerd op je gezinssituatie en energiegebruik selecteer je een kleine (175 liter) of een XL-systeem (350 liter). Met krachtige zonnecollectoren op het dak wordt het water op een duurzame manier opgewekt. ‘S ochtends en ‘s middags wordt stroom opgewekt die in de avond meteen consumeerbaar is.

Direct een hybride systeem in De Klomp laten plaatsen voor radiatoren of vloerverwarming? Start aanvraag t.b.v. warmtepomp prijzen voor nieuwe en oude huizen!