Hybride warmtepomp Den Ilp Combineer jouw CV-ketel met een warmtepomp: bespaar €45 p/maand


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


De “oude” gasgestookte ketel (zoals Vaillant, Intergas, Atag, Remeha) wordt verboden vanaf 2021. Jouw “gewone” cv-ketel mag je dan alleen inwisselen voor een gasvrij alternatief. Denk daarbij aan het warmtenet, biomassaketel, infraroodpanelen, zonneboiler, pelletkachel of een warmtepomp. Zo’n warmtepomp is zeer populair, maar er hangt ook een prijskaartje aan. Daar is iets op gevonden: het hybride warmtepomp systeem in Den Ilp met ketel. In feite een combi van HR-ketel en een warmtepomp. Betaalbaar, het is goed te integreren in vrijwel elke woning, en het verlaagt de CO-2 uitstoot. Op deze website signaleer je aanvullende details over verschillende soorten, geschatte besparing, voordelen en nadelen , terugverdientijd enz.


Wat is een hybride warmtepomp?

Een hybride warmtepomp is een warmtepomp bovenop de jouw “oude” mono cv-ketel. Het wordt veel toegepast in Den Ilp. Een hybride installatie rendeert in bestaande bouw en nieuwe woningen. Een probleemloze en vrij betaalbare aanpak om de gasrekening te drukken. Ook stoot je veel minder CO-2 uit. De hybride warmtepomp neemt de warmte uit ventilatielucht of buitenlucht. Het gasverbruik neemt af met zo’n 69%. De hr-ketel springt alleen bij als het erg koud is.

Soorten Hybride warmtepompen

De hybride warmtepomp is er in allerlei uitvoeringen. Sommige systemen verwarmen puur de woning, en andere modellen dragen zorg voor water om te douchen. Voor bijna elke woning is er een geschikt systeem. Belangrijk: matige tot goede isolatie is essentieel. Welk systeem strookt met mijn woning? Onderstaand lees je een korte uitleg over 2 veel gekozen hybride systemen (en vind alles over Masser systeem).

1. Buitenlucht warmtepomp

Het loopt storm: Een (hybride) lucht-water warmtepomp plaatsen in Den Ilp. Een buitenunit met ventilator “vangt” warmte uit de buitenlucht (soms lawaaierig). Deze opgevangen warmte gaat met leidingen naar het binnendeel van de installatie. Het apparaat vormt de buitenlucht om naar warmte voor jouw verwarmingssysteem. De warmtepomp zorgt dus voor de verwarming, een CV ketel maakt dan het tapwater heet. Wil je de warmtepomp ook gebruiken voor warm tapwater? Ga dan gebruik maken van een waterboiler.

2. Ventilatiewarmtepomp

Veel nieuwere woningen worden mechanisch geventileerd. De ventilatie warmtepomp werkt op basis van warmte in de ventilatielucht. De opgevangen warmte wordt naar de gasketel gestuurd. De ketel gebruikt de warmte voor de centrale verwarming en voor water om te douchen/koken/wassen. De warmtepomp heeft een hoog rendement. Daardoor bespaar je flink op de energiekosten. Gebruik je de ventilatielucht warmtepomp alleen voor warm water om te douchen/koken/wassen? Dan is dit eigenlijk een warmtepompboiler.

Lage investering

Een hybride installatie laat je al installeren vanaf €2100.

Gemakkelijk aan te sluiten

De installateur is er 1 dag mee bezig

Verantwoorde keuze

Beperkt jouw gasverbruik met 65%. Bewuste energie!

Hoeveel bespaar ik met een hybride warmtepomp?

Een hybride warmtepomp kopen is zo gek nog niet. Het is niet duur, je kunt profiteren van subsidies en je gasverbruik neemt af, net als de CO2-uitstoot in gemeente Landsmeer. Exacte aantallen? Onderstaand signaleer je meer details (of vraag een warmtepomp offerte Den Ilp aan).

Besparingen realiseren met hybride warmtepompen doe je aan twee kanten: je bent maandelijk minder geld kwijt aan energie, en je stoot minder CO-2 uit. Rechts vind je een rekenvoorbeeld. Met behulp van een hybride warmtepompsysteem bespaar je – voor een eenpersoonshuishouden – ongeveer zo’n €440 per kalenderjaar. Ook reduceer je de CO2 uitstoot met 2100 kilo. Maandelijks minder geld uitgeven en je bestrijdt het broeikaseffect. Op hybridewarmtepompvergelijken.nl bekijk je ook hybride warmtepomp Nieuw Beerta.

InstallatieStroom & Gas verbruik*Energierekening*Bezuinigen*CO2-uitstoot
Normale HR-ketel1750 m3 gas€1102,5€03300 kilo
Warmtepomp 5 kW met HR-ketel750 m3 gas + 950 kWh per jaar€662,5€4402100 kilo

* Per 12 maanden (update juli 2020).

Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Hoeveel subsidie ontvang ik voor mijn warmtepomp in Den Ilp? (update juli 2020)

Uiteindelijk wil je 1 ding weten: wat kost een hybride warmtepomp? Analyseer hiervoor alle onderdelen als kosten van de apparatuur, kosten van de installateur, subsidies en het toekomstige energieverbruik. Bekijk altijd de Investeringssubsidie duurzame energie ISDE. Het (online) bestellen van een hybride warmtepomp is dan nog interessanter in de provincie Noord-Holland.

Kosten

Allereerst heb je de prijs van het fysieke product. Ook de installateur is niet gratis, doorgaans +/- 35% van het artikel. Het stroomverbruik stijgt, maar veel minder (duur) gas. Dit dien je met elkaar te verrekenen om te weten wat het echte kostenplaatje is via een installatiebedrijf uit Den Ilp.

Subsidie (ISDE) in Den Ilp

De RVO hanteert een historische subsidieregeling op het moment dat je overgaat tot duurzame aankopen van pelletkachels, infraroodpanelen, elektrische cv-ketels, zonneboilers, het warmtenet en warmtepompen. We hebben het over de ‘Investeringssubsidie duurzame energie (RVO)’ waarmee jij een tegemoetkoming krijgt rond de €2100 – plus minus €3200. Het concrete bedrag waar jij recht op hebt is een afgeleide van het type, capaciteit (kW) en energielabel. Profiteer nu het nog kan.

Terugverdientijd

Om de terugverdientijd van de hybride warmtepomp te calculeren moet je beslist alle soorten opbrengsten en kosten verrekenen. Kosten systeem + installatiekosten, de besparing op je energierekening, en de hoogte van de subsidie. In de meeste gevallen kom je uit op een hoog rendement en een gemiddelde terugverdientijd van +/- 8,5 jaar. Wanneer we spreken over all-electric met aardwarmte (boring) moet je rekening houden met 11 jaar.

Warmtepomp combineren met CV-ketel

Een hybride systeem differentieert zich van een all-electric (volledig elektrisch) model. Je kiest namelijk altijd 2 of meer warmtebronnen. Voor bijvoorbeeld instant-verwarming, heet water voor de douche en keuken, en om al jouw elektrische spullen te kunnen gebruiken zal je een combinatie van energiebronnen moeten zoeken. Je kunt denken aan verschillende combinaties. De gasketel (CV) blijft werken bij piekverbruik. Selecteer minstens een gecertificeerde installateur in Den Ilp. Tevens kun je een zonneboiler en/of zonnepanelen kiezen. Meer over al deze combinaties lees je hieronder.

Combineren met bestaande CV ketel

Geef jij de voorkeur aan een hybride warmtepomp? Een innovatieve HR-ketel (bijvoorbeeld van Berreta + Radson) is wel onmisbaar. De gas-gestookte-ketel werkt uitsluitend als er extra capaciteit nodig is. Bijvoorbeeld bij strenge vorst. Belangrijk: niet iedere ketel kan je laten samenwerken met een warmtepomp. Win eerst informatie in bij de installateur alvorens je een systeem kiest. Misschien vind je dit ook relevant: hybride systeem in Wassenaar installeren.

Zonnepanelen aanleggen (gemeente Landsmeer)

Een warmtepomp met cv-ketel draait op stroom. Deze energie kan jij mogelijk opwekken met zonnepanelen. De opgewekte stroom wordt meteen aan de warmtepomp geleverd. Zonnepanelen in combinatie met een hybride warmtepomp hebben zichzelf vlug terugverdiend. Een goede stap richting een woning zonder gasverbruik in Den Ilp.

Zonneboiler plaatsen

Wanneer je zo’n zonneboiler koopt, heb je altijd de beschikking over heet water voor dagelijks gebruik, voor sanitair gebruik of voor de afwas. Deze producten zijn te koop in allerlei formaten. Door te kijken naar aantal inwoners en gebruik van energie kies je een kleine (200 liter) of een model met extra capaciteit (375 liter). Met krachtige zonnecollectoren op het huis wordt water opgewarmd. Overdag wek je stroom op, dat je in de avond consumeert.

Willen jullie zo'n hybride systeem in Den Ilp aanleggen voor vloerverwarming of radiatoren? Check warmtepomp prijzen voor nieuwbouw en bestaande bouw!