Hybride warmtepomp Eindhoven Combineer jouw huidige ketel met een warmtepomp: bezuinig €300 p/jaar


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


De “gewone” hr-ketel (Vaillant, Intergas, Remeha, Atag) is niet meer toegestaan vanaf 2021. Jouw klassieke mono cv-ketel kun je dan enkel inruilen voor een toekomstbestendig alternatief. Interessante opties zijn het warmtenet, biomassaketel, elektrische cv-ketel, pelletkachel, zonneboiler of een warmtepomp. Vooral dat laatste is zeer populair, maar ook duur. Gelukkig is er een betaalbaar alternatief: het hybride warmtepomp systeem in Eindhoven met ketel. Dit is een combinatie van warmtepomp en CV-ketel. Goedkoop, ook voor oudere woningen, en goed voor het milieu en jouw portemonnee. Hieronder check je meer details over verschillende soorten, werking, terugverdientijd, energieverbruik enzovoort.


Wat is een hybride warmtepomp?

Een hybride warmtepomp is een warmtepomp op jouw klassieke cv-ketel. Je komt het steeds vaker tegen in Eindhoven. Zo’n hybride oplossing is zowel interessant voor jaren 80 woningen en nieuwbouw. Een simpele en voordelige aanpak om de gaskraan zo goed als dicht te draaien. Bovendien stoot je veel minder CO-2 uit. De hybride warmtepomp onttrekt warmte uit ventilatielucht of buitenlucht. Het gasverbruik kan je zo reduceren met 77%. De cv-ketel ondersteunt als het erg koud is.

Soorten Hybride warmtepompen

De hybride warmtepomp heb je in allerlei types. Sommige installaties zorgen dat het aangenaam warm is in huis, en andere installaties zorgen voor alleen warm tapwater. Voor bijna iedere situatie is er een rendabel type pomp. Goed om te weten: isolatie van dak, vloer en gevel is vereist. Welke uitvoering strookt met mijn situatie en budget? Verderop lees je meer uitleg over de ventilatie- en buitenluchtpomp (en check TechniQ-Energy verwarming).

1. Buitenlucht warmtepomp

Je ziet het steeds meer: De (hybride) lucht-water warmtepomp plaatsen in Eindhoven. Een buitenunit (soort airco) haalt warmte uit de buitenlucht (let op, maakt lawaai). De gewonnen energie gaat met een leiding naar het binnendeel. De pomp transformeert de buitenluchtnaar warm water dat naar jouw radiatoren of vloerverwarming wordt gestuurd. De installatie zorgt dus in eerste instantie voor verwarming, de CV ketel zorgt voor heet water. Wil jij het warme water in huis opwekken met een warmtepomp? Dan heb je ook een waterboiler nodig.

2. Ventilatiewarmtepomp

De meeste woningen worden mechanisch geventileerd. De ventilatie warmtepomp profiteert van aanwezige lucht uit keuken, badkamer etc. De opgevangen warmte geeft het af aan de hr-ketel. Deze ketel maakt gebruik van deze warmte voor het verwarmen van de woning en ook voor het aanmaken van heet water. Het systeem heeft een hoog rendement. Je zult de energiekosten dus naar beneden zien gaan. Wordt de ventilatielucht warmtepomp enkel gebruikt voor de aanmaak van heet water? Dan noemen we dat een warmtepompboiler.

Lage instapprijs

Een hybride installatie is beschikbaar vanaf €3100.

Makkelijk te installeren

Het werkt met jouw huidige ketel en verwarming

Erg milieuvriendelijk

Beperkt jouw gasverbruik met 80%. Bijna gasvrij leven.

Wat kan ik besparen met een hybride warmtepomp?

Zo’n hybride warmtepomp kopen biedt vele voordelen. De aanschafprijs is laag, er zijn aantrekkelijke subsidies en de maandelijkse energielasten zullen afnemen, net als de uitstoot van CO-2 in gemeente Eindhoven. Een berekening? Verderop bekijk je een voorbeeld (of vraag een warmtepomp offerte Eindhoven op).

Besparingen realiseren met hybride warmtepompen gebeurt op 2 manieren: je bent maandelijk minder geld kwijt aan energie, en de Co-2 uitstoot wordt gereduceerd. In het schema schetst onze specialist een voorbeeld. Via een hybride warmtepompsysteem bezuinig je – in een doorsnee-woning (eenpersoons) – eenvoudig €420 per jaarafrekening. Daarbij minimaliseer je de uitstoot van CO-2 tot 1950 kilo. Lekker geld overhouden en je neemt je energie-verantwoordelijkheid. Nu ook online: hybride warmtepomp Oisterwijk.

Type systeem Gas + Elektra verbruik* Energiekosten* Bezuiniging* CO2-uitstoot
Reguliere CV-ketel 1500 m3 gas €945 €0 3150 kilo
Warmtepomp 5 kW met Gewone CV-ketel 500 m3 gas + 1050 kWh per jaar €525 €420 1950 kilo

* Per 12 maanden (update juli 2024).

Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Heb ik recht op subsidie voor mijn warmtepomp in Eindhoven? (update juli 2024)

Wat jij natuurlijk wil weten is: wat kost een hybride warmtepomp? Daarvoor dien je rekening te houden met aspecten als kostprijs, kosten van het installeren, ISDE subsidie en extra stroomverbruik. Check hoe hoog de subsidie is op het gekozen systeem (ISDE). Het bestellen van een hybride warmtepomp is zo gek nog niet in de provincie Noord-Brabant.

Kosten van de pomp

Als eerste hebben we de kosten van de apparatuur. Uiteraard kost ook het installeren geld, gemiddeld gezien 25% van het artikel. Je gaat meer stroom verbruiken, terwijl je minder gas stookt. Dit moet je natuurlijk wel verrekenen om te weten wat het echte kostenplaatje is via een installatiebedrijf uit Eindhoven.

Subsidie (ISDE) in Eindhoven

De Rijksdienst voor Ondernemend Nederland hanteert een gulle subsidieregeling als je kiest voor milieuvriendelijke energieproducten als elektrische cv-ketels, zonneboilers, infraroodpanelen, het warmtenet, pelletkachels en warmtepompen. Zo is er de ‘Investeringssubsidie duurzame energie (RVO)’ wat een tegemoetkoming geeft tussen de €1000 tot ongeveer € 4700. Het totale bedrag wordt afgeleid a.d.h.v. het type, vermogen (kW) en energielabel. Zeer interessant dus!

Terugverdientijd

Om de terugverdientijd van zo’n hybride installatie te schatten behoor je alle kosten en baten verrekenen. De kosten van de installatie, de energie die je minder gaat verbruiken, en natuurlijk subsidie. Over het algemeen ontstaat een serieus rendement + gemiddelde terugverdientijd van +/- 8,5 jaar. Indien het gaat om kostbare plaatsingen met boringen en grondwater moet je rekening houden met 11 jaar.

Combinatie warmtepomp + CV-ketel

Een hybride systeem is anders dan een volledig elektrisch (all-electric) systeem. Je bent genoodzaakt te kiezen voor minimaal twee warmtebronnen. Voor een aangenaam binnenklimaat, warm water om te douchen en te wassen, en stroom voor alle elektrische apparaten moet jij een combinatie maken tussen energiebronnen. Dit kan met velerlei opstellingen. De CV-ketel blijft in huis, die is nodig op de piekmomenten. Neem altijd een vakbekwame installateur in Eindhoven. Verder kunnen jullie zonneboilers en ook zonnepanelen nemen. Meer over al deze combinaties lees je hieronder.

Combineren met de huidige CV ketel

Ga je de overstap maken naar een hybride warmtepomp? Een compatibel HR-ketel (bijvoorbeeld van Elco + Mark) is echter nodig. De gasgestookte ketel treedt in werking op de piekmomenten. Wanneer? Bijvoorbeeld op koude dagen. Tip: niet iedere ketel kun je combineren met een warmtepomp. Zoek altijd uitgebreid naar info alvorens jij het systeem gaat bestellen. Zoek ook naar hybride systeem in Wittem installeren.

Zonnepanelen installeren (gemeente Eindhoven)

Een warmtepomp met cv-ketel gebruikt natuurlijk stroom. Deze “extra” stroom kun jij logischerwijs opwekken met zonnepanelen. De stroom afkomstig van de panelen kan direct worden gebruikt door de warmtepomp. Zonnepanelen in combinatie met een hybride warmtepomp hebben een uitstekend rendement. Een uitstekende eerste stap naar een energieneutrale woning in Eindhoven.

Zonneboiler toevoegen

Via jouw zonneboiler heb je altijd de beschikking over heet tapwater dat je kunt gebruiken in de badkamer of om te koken. Dergelijke boilers kan je bestellen in allerlei formaten. Met het aantal huisgenoten als basis en energiebehoefte maak je de keuze voor een kleine (100 liter) of grote variant (275 liter). Dankzij krachtige zonnecollectoren op jouw dak wordt water opgewarmd. Overdag wek je stroom op, die je zelf in de avond weer verbruikt.

Wil je een hybride systeem in Eindhoven laten plaatsen voor vloerverwarming of radiatoren? Vraag offertes aan m.b.t. warmtepomp prijzen voor zowel bestaande bouw als nieuwbouw!